ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2022
Σελ. /28
ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Βήμα διεκδίκησης και καταγγελίας της ιμπεριαλιστικής εμπλοκής

Με νέους στρατευμένους και απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων συζήτησε ο Δ. Κουτσούμπας

Το Στέκι Νέων Στρατευμένων του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» επισκέφθηκε, χτες, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του την κόκκινη πολιτεία. Ο Δ. Κουτσούμπας συνομίλησε με νέους στρατευμένους και απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ στον σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή του που είναι ανάμεσα σε ανθρώπους οι οποίοι και αυτοί δίνουν από το δικό τους μετερίζι μια τεράστια μάχη για την πρόοδο του λαού, για την ανάπτυξη του τόπου, για την υπεράσπιση της άμυνας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας λόγω και της έντασης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που κλιμακώνεται «με μεγάλους κινδύνους για εμπλοκή και της χώρας μας σε μια γενικότερη ανάφλεξη», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο δύσκολος χειμώνας έχει να κάνει και με τον ενεργειακό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη, με την ενεργειακή φτώχεια, τις ανατιμήσεις, την τεράστια ακρίβεια, την ώρα που η κυβέρνηση δεν προτίθεται να πάρει μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών.

Ακόμη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι αποδυναμώνεται η άμυνα της χώρας λόγω της αποστολής στρατιωτικών οχημάτων και εξοπλισμού για την άμυνα της χώρας προς την Ουκρανία για ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα ενισχύονται οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα, αλλά υπάρχουν και οι απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της άρχουσας τάξης της Τουρκίας εις βάρος ακόμη και τμημάτων της ελληνικής επικράτειας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι οι αγώνες συνεχώς αντιμετωπίζονται με καταστολή, με βία, με παρακολουθήσεις και υποκλοπές, τονίζοντας παράλληλα τις ευθύνες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, που ουσιαστικά ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού και αποπροσανατολίζουν.

Υπογράμμισε ότι «είμαστε σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο» και ότι «πρέπει να δυναμώσουν τόσο οι αγώνες για να έχει ο λαός μας ανάσα ανακούφισης, για να πιέσουμε όσο γίνεται να παρθούν μέτρα υπέρ των λαϊκών στρωμάτων, αλλά ταυτόχρονα να συμπορευτούμε με το ΚΚΕ, να ενισχύσουμε το ΚΚΕ παντού, στα σωματεία, στους συλλόγους (...) σε άλλες αρχαιρεσίες και την ίδια ώρα να προετοιμαστούμε για τις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο και για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τον Οκτώβρη του 2023 έτσι ώστε να βγει πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ μέσα στον λαό, γιατί "μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό"».

Μεγάλος χώρος, αφιερωμένος στα δικαιώματα των στρατευμένων

Το Στέκι των Νέων Στρατευμένων ήταν χτες, πρώτη μέρα, γεμάτο από νεολαία και όχι μόνο, ενώ το «παρών» δίνουν και στρατιωτικοί εν αποστρατεία.

«Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά» είναι ένα από τα κεντρικά συνθήματα του περιπτέρου, στο οποίο πλατιά καταγγέλλονται η επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, η μετατροπή της ένα ορμητήριο για τα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Μεγάλος χώρος είναι αφιερωμένος στα δικαιώματα των στρατευμένων τα οποία δεν σταματούν έξω από τις πύλες των στρατοπέδων αλλά και σε διεκδικήσεις που αφορούν τη θητεία, τη μείωση του κόστους της κ.ά.

Ακόμα, υπάρχουν ειδικές αναφορές στα προβλήματα του προσωπικού στις Ενοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν τις θέσεις και τις διεκδικήσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τα παραπάνω.

Εκεί επίσης είναι και το «alt.gr», το site για την ενημέρωση με όλα τα ζητήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στο Στέκι διακινούνται η έκδοση «Φύλλο Πορείας» και άλλα υλικά, όπως αυτά της ημερίδας του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ.


ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
«Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα»

«Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα». Αυτό το σύνθημα κυριαρχεί στο Στέκι Νέων Εργαζομένων.

Σε περίοπτη θέση βρίσκονται οι εργατικοί αγώνες του τελευταίου διαστήματος που γέμισαν χαμόγελα, ελπίδα και αισιοδοξία τους εργαζόμενους. Η Συλλογική Σύμβαση που υπέγραψαν οι οικοδόμοι, ο αγώνας των εργαζομένων στην «e-food», στη ΛΑΡΚΟ, στα Λιπάσματα, στα Πετρέλαια, ο αγώνας των υγειονομικών...

Ολα αυτά βρίσκονται και στα πηγαδάκια των συζητήσεων με τους νέους που επισκέπτονται τον χώρο. Ενας χώρος ο οποίος αποκτά ιδιαίτερη σημασία μπροστά και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη.


Ο Σύλλογος Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας» στο Φεστιβάλ

Πλήθος κόσμου περνά από το περίπτερο του Συλλόγου Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας» στον χώρο του Φεστιβάλ. Το «παρών» εκεί δίνει η Μάγδα Φύσσα, με την οποία είχε εγκάρδια συνάντηση και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αγόρασε μπλουζάκι του Συλλόγου, ενώ η Μάγδα Φύσσα τού πρόσφερε την έκδοση «Ορθιος σε δημόσια θέα», ευχαριστώντας το ΚΚΕ για τη στήριξη στον αγώνα τους.

Ο Σύλλογος το προηγούμενο διάστημα ξεδίπλωσε μία πολύμορφη δραστηριότητα για τη συμπλήρωση 9 χρόνων από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού. Εντυπο υλικό, αφίσες και άλλα αντικείμενα διατίθενται από τον Σύλλογο για την οικονομική στήριξη του δικαστικού αγώνα ενόψει της δίκης που γίνεται σε δεύτερο βαθμό.

«Η υπόθεση του Παύλου είναι υπόθεση όλων μας!» ακούγεται από τα μεγάφωνα στο χώρο και ξεκαθαρίζεται πως «απομονώνουμε τους φασίστες παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης, σε κάθε γειτονιά. Παλεύουμε για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που γεννάει και θρέφει εκτρώματα σαν τους δολοφόνους - εγκληματίες της Χρυσής Αυγής! "Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον"!».


Ο Δ.Κουτσούμπας με τη Μάγδα Φύσσα
Ο Δ.Κουτσούμπας με τη Μάγδα Φύσσα


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ