ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη 2019
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Ολοι αύριο στην απεργία και στις συγκεντρώσεις!
  • Στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια η συγκέντρωση στην Αθήνα
  • Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη (Αγαλμα Βενιζέλου) και τον Πειραιά (πύλη COSCO, Νέο Ικόνιο)

«Ολοι στην απεργία - Ολοι στις συγκεντρώσεις», είναι το κάλεσμα που απευθύνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις όλης της χώρας μπροστά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει για αύριο, Τρίτη, και τις συγκεντρώσεις που οργανώνουν σε δεκάδες πόλεις.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στα Προπύλαια.

Στον Πειραιά, την ίδια ώρα, στην πύλη της COSCO στο λιμάνι (ΣΕΜΠΟ, Νέο Ικόνιο).

Στη Θεσσαλονίκη, επίσης στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Απόφαση για απεργία αύριο έχουν πάρει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ, δεκάδες Εργατικά Κέντρα (Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου - Ανατ. Αττικής, Πάτρας, Εύβοιας κ.ά.) και μεγάλες Ομοσπονδίες.

Στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας μέχρι το τελευταίο λεπτό

Κάθε ώρα που απομένει μέχρι την αυριανή απεργία είναι ώρα δράσης για την επιτυχία της κινητοποίησης ενάντια στο αντιλαϊκό «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο.

Ηδη, με συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίας και Σωματεία έχουν απευθύνει πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους να απαντήσουν στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, που κλιμακώνεται με νέο χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Παράλληλα, απάντηση με την απεργία πρέπει να πάρουν και οι εργατοπατέρες της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που έχουν συνταχθεί σε μαύρο μέτωπο με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, πολεμώντας με λύσσα την απεργιακή κινητοποίηση.

«Στις 24 του Σεπτέμβρη δίνουμε μαζικό, μαχητικό "παρών" στην απεργία που έχουν κηρύξει δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα», τονίζει το ΠΑΜΕ. Καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν «ενάντια στον "αναπτυξιακό" νόμο της κυβέρνησης που δίνει "γην και ύδωρ" στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στη μεγαλοεργοδοσία, τσακίζοντας παράλληλα τα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Από την εξόρμηση στο Ηράκλειο...
Από την εξόρμηση στο Ηράκλειο...
Οσο για τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, ο οποίος επιδίδεται όλες αυτές τις μέρες σε αλισβερίσι με την κυβέρνηση, πιστός στο ρόλο του στυλοβάτη της αντεργατικής πολιτικής, το ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζει: «Δεν θα τους περάσει. Οι εργαζόμενοι θα δώσουν την απάντηση που αρμόζει στα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και στον απεργοσπαστικό σχεδιασμό της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ!».

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργίας συνεχίζονται και σήμερα οι εξορμήσεις και οι περιοδείες σε χώρους δουλειάς. Στο μεταξύ, χτες, Κυριακή, η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ ανάρτησε πανό στο ενετικό φρούριο Κούλε και έκανε μαζική εξόρμηση - πορεία στο κέντρο της πόλης. «Κάτω τα χέρια από τα Σωματεία, τις Συμβάσεις και την απεργία», ήταν το μήνυμα που έστειλε, καλώντας σε συμμετοχή στην αυριανή απεργία και συγκέντρωση.

Την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Ελλάδας και στο ΠΑΜΕ εκφράζει το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Κάλεσμα από την ΟΒΣΑ και την ΟΓΕ

Στην απεργία και τη συγκέντρωση στα Προπύλαια καλεί και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ). «Η κυβέρνηση, την ώρα που δίνει "γην και ύδωρ" στους μεγάλους επιχειρηματίες, λέει ότι δεν αντέχει η οικονομία τα δίκαια αιτήματα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ για να πάρουμε επιτέλους μια ανάσα. Ακόμα όμως και τα ψίχουλα που έταξε ο πρωθυπουργός δεν έρχονται χωρίς μαστίγιο, αφού σφίγγει ακόμα περισσότερο τη θηλιά των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι έχει να λαμβάνει από τα χρωστούμενα που φορτώθηκαν στις πλάτες μας με τη φοροληστεία των τελευταίων χρόνων», σημειώνει στην ανακοίνωση - κάλεσμα στην κινητοποίηση.

...και το πανό στο ενετικό φρούριο
...και το πανό στο ενετικό φρούριο
«Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας. Οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας», τονίζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και καλεί τις γυναίκες να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν Ομοσπονδίες και Συνδικάτα αύριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. «Αυτή η νέα επίθεση αφορά κι εμάς τις γυναίκες, που είμαστε πρωταθλήτριες στην ανεργία και τις "ευέλικτες" εργασιακές σχέσεις», σημειώνει, μεταξύ άλλων.

Πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη στην Αττική

Με στόχο την οργάνωση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην αντεργατική επίθεση, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων και συνδικαλιστών, τη Δευτέρα 30/9 στις 6.30 μ.μ., στο θέατρο «Διάνα» (Ιπποκράτους 7, Αθήνα). Με ανακοίνωσή της απευθύνεται σε κάθε συνδικάτο, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, καλώντας «όλοι μαζί να μην αφήσουμε την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους να βάλουν τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστικούς αγώνες στο γύψο».

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΣΤΗ ΓΣΕΕ
Προσηλωμένη στο χρεοκοπημένο σχέδιο υπονόμευσης της απεργίας...

Μπορεί το ξεδιάντροπο σχέδιό τους για την υπονόμευση της αυριανής απεργίας να έπεσε στο κενό, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ και οι άνθρωποί της παράτησαν τις άθλιες προσπάθειές τους...

Υπενθυμίζεται ότι το απεργοσπαστικό σχέδιο - στόχος του οποίου ήταν να περάσουν «αναίμακτα» οι αντεργατικοί σχεδιασμοί που αποτελειώνουν τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις και χτυπούν ακόμα περισσότερο τη συνδικαλιστική δράση - είχε διάφορες φάσεις κλιμάκωσης: Αρχικά επιχείρησαν να καλλιεργήσουν κλίμα ανοχής στη νέα αντεργατική επίθεση, λέγοντας ότι είναι... «νωρίς για συμπεράσματα». Οταν οι μεγαλύτερες δευτεροβάθμιες οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα και η ΑΔΕΔΥ κήρυξαν απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, η ηγετική ομάδα των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ «έριξε» αποπροσανατολιστικά πρόταση για απεργία μία μέρα μετά, επιχειρώντας να σπείρει σύγχυση στους εργαζόμενους, μαζί με αστικά ΜΜΕ που μιλούσαν για «καβγά για τις ημερομηνίες». Οταν και πάλι είδαν το απεργιακό μέτωπο για τις 24 Σεπτέμβρη να δυναμώνει με πλήθος νέων αποφάσεων, πέρασαν σε ακόμα πιο ξεδιάντροπη απεργοσπαστική στάση, καλώντας τις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που έδιναν μάχη για την αυριανή απεργία, να ακυρώσουν τις αποφάσεις τους και να την αναστείλουν, στο όνομα μιας... «ενιαίας» απεργίας στις 2 Οκτώβρη! Και πάλι αποτέλεσμα δεν είχαν όμως: Ισα ίσα, στο απεργιακό μέτωπο προστέθηκαν νέες αποφάσεις μεγάλων Ομοσπονδιών, όπως η ΟΜΕ ΟΤΕ, συνδικάτων από τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής κ.ά.

Ακόμα κι έτσι, οι αμετανόητοι εργατοπατέρες συνεχίζουν την ίδια άθλια τακτική...

Στη λίστα με τα απεργοσπαστικά «μπουμπούκια» που άνθισαν αυτές τις μέρες προστέθηκε και η ηγεσία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), η οποία αφού «ανακαλύπτει» και καταγγέλλει «αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί από Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα και τις "ταξικές δυνάμεις" του ...ΠΑΜΕ σχετικά με τον προσδιορισμό της ημερομηνίας», στη συνέχεια ανακοίνωσε απεργία στις 2 Οκτώβρη... Χαρακτηρίζει δηλαδή «αλαλούμ» το ενιαίο απεργιακό μέτωπο δεκάδων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών και συντάσσεται με τα απεργοσπαστικά τερτίπια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ...

Στο αντιαπεργιακό μέτωπο συντάσσεται και η συνδικαλιστική πλειοψηφία στο επιχειρησιακό Σωματείο στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ: Απέρριψε την πρόταση για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, πήρε απόφαση για απεργία στις 25 Σεπτέμβρη και τώρα θέλει να την αλλάξει ξανά και να την πάει τον Οκτώβρη...

Στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρεται σε καταγγελία της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, «οι ίδιες δυνάμεις κατέβασαν 3η πρόταση που αναφέρει απεργία σε "ανοιχτή ημερομηνία". Το στέλεχος της ΠΑΣΚΕ που εισηγήθηκε την Τετάρτη στη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) για απεργία στις 25/9, μετά από 2 μέρες στη συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ο ίδιος άνθρωπος στην ουσία παραδέχεται ότι μας κορόιδευε με βάση την παρακάτω ανακοίνωση - μνημείο της ΓΣΕΕ και πρότεινε απεργία σε μια.. αόριστη μελλοντική ημερομηνία!». Λίγες μέρες μετά, η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΘ, στοιχισμένη με τη συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ, έβγαλε ανακοίνωση για τις 2 Οκτώβρη...

Ανάλογα έδρασαν και οι πλειοψηφίες στα Εργατικά Κέντρα Ξάνθης και Ελασσόνας, οι οποίες, σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα όλης της χώρας, όρισαν απεργία τον Οκτώβρη, καταβάλλοντας και αυτές προσπάθεια να σπάσουν την αυριανή απεργία.

Στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), από όπου εκλέγεται ο Νίκος Κιουτσούκης, ένας από τους πρωταγωνιστές στη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, δεν πήραν απόφαση για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, αφήνοντας ξεκρέμαστους εργαζόμενους του κλάδου που δεν καλύπτονται από τις απεργιακές αποφάσεις Εργατικών Κέντρων, όπως είναι εργαζόμενοι στη Βόρεια Ελλάδα.

ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ
Η ποινικοποίηση του απεργιακού δικαιώματος των ναυτεργατών δεν θα περάσει!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 9 π.μ., στα Δικαστήρια του Πειραιά, ενάντια στα ασφαλιστικά μέτρα των εφοπλιστών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια του Πειραιά πραγματοποιούν, σήμερα Δευτέρα, στις 9 π.μ., τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ενάντια στην προσπάθεια των εφοπλιστών να ποινικοποιήσουν την αυριανή πανελλαδική απεργία των ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Την ίδια ώρα, στην αίθουσα του Πρωτοδικείου θα εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία οι εφοπλιστές του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) απαιτούν να χαρακτηριστεί η απεργία στα καράβια παράνομη και καταχρηστική.

Στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν στο δικαστήριο και γνωστοποίησαν στα ναυτεργατικά σωματεία, οι εφοπλιστές προκαλούν ανοιχτά τους ναυτεργάτες, τους νησιώτες, συνολικά τους εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή που οι εφοπλιστές, πατώντας στο απαράδεκτο θεσμικό πλαίσιο που ράβουν στα μέτρα της κερδοφορίας τους όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, έχουν διαμορφώσει μια ζοφερή κατάσταση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με την ακινητοποίηση των πλοίων κατά το δοκούν, την εγκατάλειψη νησιών τον χειμώνα, τα πανάκριβα εισιτήρια, τα γέρικα και επικίνδυνα πλοία και την εκμετάλλευση των ναυτεργατών μέχρι τελικής πτώσης, εμφανίζονται τώρα, στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, να τους έχει πάρει ο πόνος για... «την αναστάτωση του κοινωνικού συνόλου» και την «τεράστια βλάβη που θα προκληθεί, ιδίως σε ευαίσθητες οικονομικά κοινωνικές ομάδες, όπως αυτές των αγροτών, των κατοίκων απομονωμένων νησιών και δη ασθενών και πρεσβύτερων σε ηλικία, αλλά και των εμπόρων».

Πέρα από τα παραπάνω υποκριτικά, βέβαια, δεν παραλείπουν να υπογραμμίσουν ότι «σε ένα πλήρως παγκοσμιοποιημένο και ανταγωνιστικό οικονομικό περιβάλλον, η αδυναμία μας για την εκτέλεση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας θα προκαλέσει σοβαρή ζημία και στη μετοχική μας βάση, ενώ ορισμένες εκ των εταιρειών είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, όπου η συναλλακτική αξία των μετοχών μας θα υποστεί σοβαρές απώλειες».

Για όλα τα παραπάνω αξιώνουν «να απαγορευτεί η επίδικη απεργία καθώς και οιεσδήποτε άλλες στο μέλλον με οποιαδήποτε μορφή, εφόσον θα στηρίζονται στους ίδιους λόγους και αιτήματα», δηλαδή ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο και για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και των Συλλογικών Συμβάσεων. Απαιτούν ακόμα ποινές φυλάκισης σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των συνδικάτων.

«Καμία ώρα χαμένη για την οργάνωση της απεργίας», διαμηνύουν απαντώντας τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία, κάνοντας σαφές ότι οι ναυτεργάτες δεν θα επιτρέψουν κυβέρνηση και εφοπλιστές να μετατρέψουν «κάθε καράβι και χώρο δουλειάς σε εργασιακά γκέτο».

«Κάτω τα χέρια από την απεργία. Δεν θα περάσει η τρομοκρατία!», ξεκαθαρίζουν.

Απεργιακό μέτωπο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που συμμετέχουν με αποφάσεις τους στην αυριανή απεργία, διαμορφώνουν ένα ενιαίο απεργιακό μέτωπο των εργαζομένων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα σε όλη τη χώρα, κόντρα στο άθλιο υπονομευτικό σχέδιο της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ.

Απεργιακές αποφάσεις για αύριο Τρίτη έχουν πάρει οι εξής δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις:

-- Τα Εργατικά Κέντρα: Αθήνας, Πειραιά, Εύβοιας, Πάτρας, Λάρισας, Λιβαδειάς, Κορίνθου, Τρικάλων, Θεσπρωτίας, Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, Σάμου, Λευκάδας - Βόνιτσας, Λαμίας, Αρτας, Νάουσας, Αγρινίου, Ιωαννίνων, Φωκίδας, Λέσβου, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Ζακύνθου, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Αμαλιάδας, Κέρκυρας.

-- Οι Ομοσπονδίες: Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), Λογιστών (ΠΟΛ), Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Μεταλλωρύχων (ΟΜΕ), Θεάματος - Ακροάματος (ΠΟΘΑ), Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ ΟΤΑ), Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ), Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΟΤΟΕ), Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΥΑΔΕ), Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΠΟΕ), Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ (ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ), Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), Προσωπικού Αεροπορικών Μεταφορών, Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ ΟΤΕ).

24ωρη απεργία για αύριο έχουν κηρύξει επίσης η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας και το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, ενώ τα ΔΣ των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον Τύπο και τα ΜΜΕ αποφάσισαν την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) για την ίδια μέρα.

Η απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Αποφάσεις να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία αύριο, Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, πήραν το Συνδικάτο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ (ηλεκτρικός), το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ (οδηγοί μπλε λεωφορείων), το Σωματείο Τεχνικών ΟΑΣΑ (τεχνικοί μπλε λεωφορείων) και η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ).

Την αυριανή μέρα δεν θα κυκλοφορήσει κανένα από αυτά τα μέσα συγκοινωνίας.

Το μετρό θα λειτουργήσει από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. καθώς το Σωματείο Ηλεκτροδηγών ΣΤΑΣΥ έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της κυκλοφορίας του.

Οι ταξικές δυνάμεις στο κάλεσμά τους προς τους εργαζόμενους του κλάδου υπογραμμίζουν ότι «οι συνάδελφοι σε όλο το σύστημα των αστικών συγκοινωνιών, με βάση την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, των σωματείων, αλλά και της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας, μπορούν και πρέπει να συμμετάσχουν με 24ωρη απεργία».

Δεμένα θα παραμείνουν επίσης όλα τα καράβια, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 6 π.μ. της Τρίτης μέχρι τις 6 π.μ. της Τετάρτης.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις

Σε 58 πόλεις σε όλη τη χώρα

Αθήνα, 10.30 π.μ., Προπύλαια

Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Πειραιάς, 10.30 π.μ., πύλη COSCO

Αγρίνιο, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Αλεξανδρούπολη, 9.30 π.μ., δημαρχείο

Αλιβέρι, 10 π.μ., Αγαλμα Λιγνιτωρύχου

Αμαλιάδα, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Αμφισσα, 10.30 π.μ., πλατεία Λαού

Αρτα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Βέροια, 10.30 π.μ., πλατεία Ωρολογίου

Βόλος, 10.30 π.μ., πλατεία Πανεπιστημίου

Γιάννενα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Γιαννιτσά, 10.30 π.μ., πεζόδρομος

Γρεβενά, 10.30 π.μ., πλατεία Λαχαναγοράς

Δράμα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Ελευσίνα, 10.30 π.μ., πλατεία Ηρώων

Ζάκυνθος, 10.30 π.μ., παλιό Εργατικό Κέντρο (έναντι ΟΤΕ)

Ηγουμενίτσα, 10 π.μ., ΟΤΕ

Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Θήβα, 7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο

Ικαρία, 12 μ., πλατεία Ευδήλου

Ιστιαία, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Καβάλα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Καλαμάτα, 10 π.μ., πλατεία 23ης Μάρτη

Καρδίτσα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Καστοριά, 10.30 π.μ., απέναντι από την πρώην Νομαρχία

Κατερίνη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Κέρκυρα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Κεφαλονιά, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Κιλκίς, 10 π.μ., πλατεία Ειρήνης

Κοζάνη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Κομοτηνή, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Κόρινθος, 10.30 π.μ., πεζόδρομος Πυλαρινού

Κορωπί - Ανατ. Αττική, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας (έναντι δημαρχείου)

Κύμη, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Κως, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Λαμία, 10 π.μ., πλατεία Πάρκου

Λάρισα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Λευκάδα, 10 π.μ., Αγιος Μηνάς

Λήμνος, 10.30, π.μ. λιμάνι της Μύρινας

Λιβαδειά, 10.30 π.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Μυτιλήνη, 11 π.μ., πλατεία Σαπφούς

Νάουσα, 10.30 π.μ., πλατεία Καρατάσου

Ξάνθη, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Ορεστιάδα, 11.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Πάτρα, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Πρέβεζα, 10 π.μ., Φόρος

Πύργος, 10.30 π.μ., πλατεία ΟΤΕ

Ρέθυμνο, 10 π.μ., δημαρχείο

Ρόδος, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Σάμος, 10 π.μ., Βαθύ

Σέρρες, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Σύρος, 10.30 π.μ., λιμάνι (μπροστά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση)

Τρίκαλα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Τρίπολη, 10.30 π.μ., πλατεία Πετρινού

Χαλκίδα, 10 π.μ., πλατεία Αγοράς

Χανιά, 10 π.μ., Δημοτική Αγορά

Χίος, 11 π.μ., είσοδος Απλωταριάς

Ο Δ. Κουτσούμπας στη συγκέντρωση στα Προπύλαια

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, αύριο Τρίτη, στα Προπύλαια, στις 10.30 π.μ.

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων και των μαζικών φορέων για την απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στα Προπύλαια έχουν οριστεί στις 9.45 π.μ. στα εξής σημεία:

Πλατεία Κάνιγγος: Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα

Ομόνοια: ΟΒΣΑ και Σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων, γυναικείοι σύλλογοι της ΟΓΕ, σωματεία συνταξιούχων και άλλοι μαζικοί φορείς από τις γειτονιές της Αθήνας

Προπύλαια: Φοιτητικοί σύλλογοι

Λεωφορεία για τις συγκεντρώσεις
  • Λεωφορεία για την απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στα Προπύλαια, θα αναχωρήσουν στις 9 π.μ. από το Ολυμπιακό Χωριό (Στέκι Λαϊκής Επιτροπής, Κακλαμανάκη 21), στις 9.15 π.μ. από το Μενίδι (πλατεία Καράβου) και στις 9.15 π.μ. από τον Κόκκινο Μύλο (Τριγωνική Πλατεία). Επίσης, στις 9 π.μ., από το Γαλάτσι (Παλιό Τέρμα, Γαλατσίου και Βεΐκου).
  • Πούλμαν για τη συγκέντρωση στην Ελευσίνα θα αναχωρήσει από τα Ανω Λιόσια, στις 9.15 π.μ. από την Τριγωνική Πλατεία (πίσω από το δημαρχείο).


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ