Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Αυγούστου 2008 - αριθ. φύλλου: 10157

Η ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ
Κοροϊδία για τις φτωχές αγροτικές οικογένειες και τα παιδιά τους

Κοροϊδία χαρακτηρίζει η ΚΝΕ την τροπολογία για τις 500 υποτροφίες σε παιδιά αγροτών που εισάγονται σε γεωπονικές και γενικότερα σχολές με αντικείμενο την «αγροτική ανάπτυξη».


ΣΕΛ.  9

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ απόφαση κρίνει παράνομη την ίδρυση αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου

Ανάγκη να ενταθεί ο αγώνας ενάντια στο σύνολο των αντιδημοκρατικών νόμων και μηχανισμών

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου έκρινε παράνομη και απέρριψε την ίδρυση Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας. Γι' αυτή του την απόφαση προσέφυγε, εκτός των άλλων, σε Βασιλικό Διάταγμα της περιόδου του εμφυλίου. Απορρίπτει την αίτηση δημιουργίας του συλλόγου επειδή:

  • Το καταστατικό του συλλόγου περιλαμβάνει την «ταξική συνειδητοποίηση» των μελών.
  • Θεωρεί ότι δεν μπορεί να τίθεται σκοπός του συλλόγου η «αλλαγή της αγροτικής οικονομίας με στόχο τη συνεταιριστικοποίησή της» γιατί έτσι υπεισέρχεται στη σφαίρα της πολιτικής!!!
  • Θεωρεί ότι ο στόχος «αλλαγή της αγροτικής οικονομίας» αντίκειται στην προστατευόμενη από το Σύνταγμα ατομική ιδιοκτησία.
  • Θεωρεί ότι «η διαφύλαξη της καλλιεργήσιμης γης και της κτηνοτροφικής παραγωγής από το αλλοδαπό κεφάλαιο» είναι αντίθετη στα ειδικά προνόμια για το ξένο κεφάλαιο.
  • Τέλος, θεωρεί ότι ο παραπάνω σκοπός αντιβαίνει στη συμφωνία προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ!!!

Η απαράδεκτη αυτή απόφαση βάζει επί τάπητος την ανάγκη να ενταθεί ο αγώνας ενάντια στο σύνολο των αντιδημοκρατικών νόμων και μηχανισμών που έχουν εξυφάνει οι ελληνικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και η ΕΕ για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα.


ΣΕΛ.  6  -  7


Ε/Ο «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ»
Ηταν θέμα χρόνου να συμβεί το φονικό

Θέμα χρόνου ήταν να συμβεί το προχτεσινό φονικό στο σαπιοκάραβο «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ», όπου κατά τη διαδικασία πρόσδεσης στο λιμάνι του Γυθείου έχασε τη ζωή του ο 49χρονος ναυτεργάτης Μιχάλης Κοκώνης. Στο συμπέρασμα αυτό συγκλίνουν όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΠΕΜΕΝ μετά τη χτεσινή αυτοψία στο πλοίο. Η κατάσταση που έχουν διαμορφώσει στη θάλασσα οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, για λογαριασμό των εφοπλιστών, είναι επικίνδυνη σημειώνει το ΚΚΕ και καλεί σε πάλη για την ανατροπή της φιλεφοπλιστικής πολιτικής.


ΣΕΛ.  15ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Οι εργάτες σταμάτησαν εργασίες σε καράβι - φέρετρο

Το συνεργείο δούλευε με ακατάλληλο εξοπλισμό σε επικίνδυνη δεξαμενή.


ΣΕΛ.  15
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Συνηθισμένα λάθη και πώς να αποφευχθούν

Η διαδικασία των δηλώσεων στο Κτηματολόγιο έχει αποδειχθεί δαιδαλώδης.


ΣΕΛ.  17
ΙΣΠΑΝΙΑ - ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
Οργή και αγανάκτηση

Οργή και αγανάκτηση κατακλύζει τους συγγενείς και τους φίλους, αλλά και την ισπανική κοινή γνώμη για τη θυσία, στο βωμό του κέρδους των αεροπορικών εταιρειών, των 153 επιβατών.


ΣΕΛ.  12


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org