ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Ιούλη 2015
Σελ. /20
Εδώ εκφράζονται η λαϊκή αξιοπρέπεια και η ελπίδα

Στο χαιρετισμό του, από το βήμα της συγκέντρωσης στην Ομόνοια, ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Σε αυτούς που εμπορεύονται με θράσος την αξιοπρέπεια και την ελπίδα του λαού, αυτούς που τώρα τα κάνανε πλακάκια με όλα τα κόμματα που ψήφισαν και τα προηγούμενα δύο μνημόνια, τους απαντάμε: Σας ξέρουμε σε όλες τις εκφράσεις σας, από τους υπουργικούς θώκους μέχρι τις ηγεσίες των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Εχετε δώσει δείγματα γραφής για χρόνια στο συνδικαλιστικό κίνημα, υπονομευτές κάθε τι οργανωμένου από τα κάτω, διασπαστές του κινήματος, σπέρνατε μοιρολατρία, αναμονή και φόβο.

Χρεοκοπήσατε κύριοι, οι μάσκες έπεσαν. Η λαϊκή αξιοπρέπεια και η ελπίδα εκφράζονται σήμερα και σίγουρα θα συνεχίσουν και αύριο. Τα φύτρα της πραγματικής συμμαχίας, της πιο ενωτικής, της πιο πλατιάς, της λαϊκής συμμαχίας, είμαστε εδώ. Στεριωμένα με καθημερινή πάλη, σε χώρους δουλειάς με τα ταξικά σωματεία, σε γειτονιές, στα μαγαζιά με μέτωπο στα μονοπώλια, με τις γυναίκες και τις οικογένειές μας.

Είμαστε εδώ και δυναμώνουμε. Εχουμε όνομα. Είμαστε το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ και διαμορφώνουμε τους όρους να καρπίσει ο σπόρος που ήδη υπάρχει. Μας ξέρει ο λαός και μας σέβεται. Να οργανώσουμε από τώρα τα πρωτοβάθμια σωματεία πλατύ άνοιγμα, κάλεσμα για αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή θύελλα που ζούμε και σε αυτή που έχουμε μπροστά μας. Αυτό τρέμουν. Την οργάνωση στα σωματεία μας, τη συλλογική πάλη. Εκεί δυναμώνει η πραγματική ελπίδα, η αξιοπρέπεια και ο πόθος για ζωή στο ύψος των αναγκών μας, στο ύψος των αναγκών του λαού».



Στη Θεσσαλονίκη

Από τη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από τη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη έγινε συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου, με ομιλητή τον Λεωνίδα Στολτίδη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. «Το ΠΑΜΕ είναι αποκούμπι και οργανωτής, φάρος αντίστασης και αγώνα», σημείωσε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του και συνέχισε: «Για μια ακόμα φορά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι αυτές που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, με τη σωστή έγκαιρη ενημέρωση των εργαζόμενων, με πρωτοβουλίες οργάνωσης της δράσης και της αντίστασής τους, με μαζικά συλλαλητήρια, με αγώνες στους χώρους δουλειάς απέναντι στην εργοδοσία που ξεσάλωσε αυτήν την περίοδο με πρόσχημα την τραπεζική αργία. Η κατάσταση στο κίνημα αποδείχτηκε μεγάλο εμπόδιο για τους εργαζόμενους και τον αγώνα τους, μεγάλο όπλο για το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του για να περνούν αντιλαϊκούς νόμους. Εμπρός για ένα Μαζικό, Ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό κίνημα! Συνδικάτα μαζικά δημοκρατικά αγωνιστικά, στα χέρια των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών και του κράτους».

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, ενώ μετά το τέλος της συγκέντρωσης οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έκαναν κινητοποίηση σε τρία καταστήματα αλυσίδας εστίασης, απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης, μέλους του Συνδικάτου Επισιτισμού, που βρέθηκε στο στόχαστρο της εργοδοσίας λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ