ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 23 Ιούλη 2004
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πράκτορες του FBI στο Βόλο!

Ανακοίνωση της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ

Αμερικανοί πράκτορες του FBI εισέβαλαν από χτες στην πόλη του Βόλου επιβεβαιώνοντας στην πράξη τον άκρως επικίνδυνο ρόλο, σε βάρος της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας μας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού, που απλόχερα ανέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ στις ΗΠΑ, με πρόσχημα την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Η εισβολή των 20 Αμερικανών πρακτόρων σε μία από τις Ολυμπιακές πόλεις, που είναι ο Βόλος, πριν ακόμα και από την έναρξη των Αγώνων έρχεται να διαψεύσει κατηγορηματικά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς που προέβαλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης, ότι «την αποκλειστική ευθύνη της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν οι ελληνικές αρχές» και πως «για την ασφάλεια των αθλητικών αποστολών αποκλειστικά υπεύθυνες είναι οι ελληνικές αρχές ασφαλείας»!

Μάλιστα, το γεγονός ότι οι 20 άνδρες του FBI αλωνίζουν στην πόλη του Βόλου ως επικυρίαρχοι, με αφορμή τη διεξαγωγή του διεθνούς τουρνουά πόλο γυναικών και με πρόσχημα την προστασία της αμερικανικής ομάδας που συμμετέχει σ' αυτό και αριθμεί περίπου 15 αθλήτριες, προμηνύει τη μεγάλη παρουσία Αμερικανών πρακτόρων και ποιος ξέρει τι άλλο, κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας. Επιπλέον, το ότι βρίσκονται εκεί με αφορμή ένα αθλητικό γεγονός, σε χρόνο και χώρο που καμία σχέση δεν έχει με την Ολυμπιάδα καταδεικνύει ακόμα περισσότερο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε «ξέφραγο αμπέλι» για να κάνουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, χωρίς να τηρούνται ακόμα και τα τυπικά προσχήματα, ό,τι θέλουν και όπου θέλουν για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών τους συμφερόντων.

Επιπλέον υπόλογες στο λαό της Μαγνησίας που προσβάλλονται βάναυσα τα αντιιμπεριαλιστικά του αισθήματα είναι και οι «γαλάζιες» αρχές της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Βόλου, οι οποίες μπορεί, μεν να ισχυρίστηκαν ότι δεν ήξεραν τίποτα (;), αλλά ούτε όταν τους γνωστοποιήθηκε ότι οι 20 πράκτορες του FBI βρίσκονται στην πόλη τους όχι μόνο δε ζήτησαν την απομάκρυνσή τους, αλλά ούτε καν κατήγγειλαν την παρουσία τους.

Η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ

Να ξεσηκωθεί και να δυναμώσει την πάλη του κατά των ιμπεριαλιστικών οργανισμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καλεί με ανακοίνωσή της η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ το λαό του νομού, καταγγέλλοντας την παρουσία των Αμερικανών πρακτόρων στην πόλη του Βόλου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Λίγες μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων οι υποθέσεις και τα σενάρια για το ρόλο των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ, γίνονται ζοφερή πραγματικότητα. Η πόλη του Βόλου, με αφορμή το διεθνές τουρνουά πόλο, έχει γεμίσει από φανερούς και κρυφούς πράκτορες του FBI, στο όνομα της φύλαξης της αμερικανικής αποστολής.

Επιβεβαιώνεται με τον πιο επίσημο τρόπο για άλλη μια φορά ότι η χώρα μας έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι για κάθε είδους Αμερικανούς κομάντο και τελικά την ευθύνη και τον έλεγχο για την "ασφάλεια" των Ολυμπιακών Αγώνων, κάθε άλλο παρά η ελληνική κυβέρνηση θα τον έχει.

Ετσι λοιπόν οι πράκτορες της CIA, της Μοσάντ και άλλων μυστικών υπηρεσιών και οργανισμών, μαζί με τους Αμερικανούς ράμπο του ΝΑΤΟ και όλων των ειδών τα συστήματα παρακολούθησης και τρομοκράτησης του ελληνικού λαού και όχι μόνο (Σένγκεν, "τρομονόμος", συμφωνία έκδοσης, "ευρωσύνταγμα", "ευρωστρατός" κλπ) εντείνουν παραπέρα το κλίμα τρομο-υστερίας και ενισχύονται οι αστυνομικοί και κατασταλτικοί μηχανισμοί. Ολα αυτά με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.

Τα επιχειρήματα τόσο της ελληνικής κυβέρνησης για εξασφάλιση της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων όσο και των ΗΠΑ για υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων τους!!! και των Αμερικανών πολιτών δεν πείθουν κανέναν πλέον. Είναι ενέργειες ενταγμένες στα γενικότερα σχέδια κατάλυσης κάθε έννοιας εθνικής ανεξαρτησίας και ξεπερνούν κάθε προηγούμενη πρόκληση. Αναδεικνύουν την ανάγκη ο ελληνικός λαός να επαγρυπνεί και να εκφράσει την αντίθεσή του με κάθε τρόπο γιατί τα σχέδιά τους είναι ολοφάνερα. Επιχειρούν τη χειραγώγηση των λαϊκών συνειδήσεων για να περνούν ανώδυνα όλα τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια ενάντια σε όποιον αντιστέκεται στην ιμπεριαλιστική νέα τάξη, για την εδραίωση της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας τους σ' όλο τον κόσμο και στην περιοχή μας.

Η αποδοχή αυτών των σχεδίων και επιδιώξεων σήμερα από την κυβέρνηση της ΝΔ και χτες από του ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει σ' όλο της το μεγαλείο την υποτέλεια και το ραγιαδισμό αυτών των πολιτικών δυνάμεων και όσων άλλων τους ανέχονται στο όνομα της πάταξης της τρομοκρατίας.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και δε θα καταφέρουν να την κρύψουν, όσες προσπάθειες κι αν κάνουν, και επιβεβαιώνει περίτρανα τη θέση του ΚΚΕ ότι αυτή η Ολυμπιάδα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και των πολυεθνικών καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, τα δημοκρατικά δικαιώματα και το Ολυμπιακό πνεύμα.

Την αντίθεσή τους έχουν υποχρέωση να εκφράσουν οι φορείς της περιοχής μας. Είναι στοιχειώδης υποχρέωση όσων σέβονται την αξιοπρέπεια και την εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας, τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού της Μαγνησίας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής μας να εκφράσει την αντίθεσή του σ' αυτές τις ενέργειες και παρουσίες, στα μεσαιωνικά σχέδια που απεργάζονται. Να ξεσηκωθεί για να δυναμώσει η λαϊκή πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΝΑΤΟ και ΕΕ, κατά της συμμετοχής της χώρας μας σ' αυτούς τους μηχανισμούς, για να προχωρήσει η λαϊκή συμμαχία για μια Ελλάδα της Ειρήνης και της Λαϊκής Εξουσίας».


Αμερικανοί ειδικά οπλισμένοι πράκτορες στην Κρήτη

Αμερικανική «επέλαση» για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων πρόκειται να πραγματοποιηθεί και στην Κρήτη. Ετσι, λοιπόν, τις επόμενες μέρες πρόκειται να καταφθάσει στα Χανιά η αποστολή της εθνικής ομάδας στίβου ανδρών και γυναικών των ΗΠΑ, με τη συνοδεία 50 πρακτόρων ασφαλείας, 25 εκ των οποίων θα φέρουν ειδικό οπλισμό, παρά τις ασαφείς δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκη, ότι την ευθύνη της ασφάλειας θα την έχουν οι ελληνικές αρχές.

Γι' αυτό το λόγο, οι Αμερικανοί - όπως ισχυρίζονται - έχουν ζητήσει και σχετική άδεια από τις ελληνικές αρχές.

Οι Αμερικανοί πράκτορες θα έχουν μαζί τους και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για την ανεύρεση και εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών.

Οι αθλητές της αμερικάνικης αποστολής θα προπονούνται στο στάδιο του «Γάλλου» στο Ρέθυμνο και θα μείνουν σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Γεωργιούπολης.

Το γεγονός αυτό έχει φουντώσει τις προετοιμασίες των δυνάμεων ασφαλείας στην Κρήτη, που προετοιμάζονται πυρετωδώς, τόσο για τη φύλαξη της αποστολής και τις μετακινήσεις που θα χρειάζεται να κάνουν στη διάρκεια της μέρας.

Τα σενάρια περί παραμονής της αμερικάνικης αποστολής στη βάση της Σούδας για λόγους ασφαλείας, δε φαίνεται να δυναμώνουν μετά και τις δηλώσεις, την προηγούμενη βδομάδα, του Αμερικανού πρέσβη, Τόμας Μίλερ, ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί κίνδυνος τρομοκρατικής ενέργειας.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι από τις επόμενες μέρες και τουλάχιστον ως το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων η παρουσία των Αμερικανών πρακτόρων στο νησί θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο και με το πρόσχημα την ασφάλεια θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο τα μέτρα τρομοκράτησης και τρομο-υστερίας που έντεχνα και με πείσμα καλλιεργούνται εδώ και αρκετό καιρό και στην Κρήτη.

Ολα αυτά έχουν προκαλέσει την έντονη ανησυχία των κατοίκων, που ειδικά τις μέρες των Αγώνων θα το σκεφτούν πολύ σοβαρά για τον αν θα βγουν ακόμα και από τα σπίτια τους, μην τυχόν και έρθουν αντιμέτωποι με κανέναν «ράμπο» και το όπλο του.

Ηδη έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την αστυνομοκρατία, τη συνεχή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στους δρόμους, σε απεργίες και συγκεντρώσεις, τους ελέγχους σε ανυποψίαστους πολίτες στο δρόμο, σε υπηρεσίες, λιμάνια και αεροδρόμια, όπως συνέβη και χτες το πρωί στο Ηράκλειο, όταν άνδρες της ασφάλειας και αστυνομικοί θέλησαν να απαγορέψουν σε απεργούς συνδικαλιστές οικοδόμους, να κάνουν περιοδεία σε εργοτάξιο που βρίσκεται στο αεροδρόμιο.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ