ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Ιούνη 2022
Σελ. /28
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ιστορικός περίπατος στα χνάρια των ανταρτών του ΕΛΑΣ

Την Κυριακή 26 Ιούνη

Ιστορικό περίπατο στα χνάρια των ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ πραγματοποιούν οι Οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ την Κυριακή 26 Ιούνη. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

-- 8.30 π.μ.: Αναχώρηση από την πλατεία Λαού.

-- 9.30 π.μ.: Ξενάγηση στη θέση Τέμπη στο Μνημείο των Μπουρλοτιέρηδων.

-- 10.30 π.μ.: Στάση στο Δημοτικό Σχολείο Γόννων, χώρο βασανιστηρίων των αγωνιστών.

-- 12 μ.: Κατάληξη στην Πατωμένη Καλλιπεύκης, έδρα της 123ης Ταξιαρχίας του ΔΣΕ. Εκεί θα γίνει ομιλία από την Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρόγραμμα πλούσιου ανοίγματος

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ συνεχίζει το πλατύ πολιτικό άνοιγμα σε χώρους δουλειάς, λαϊκές γειτονιές, χώρους Εκπαίδευσης και νεολαίας.

Σήμερα Πέμπτη

-- Στις 8.30 π.μ., κλιμάκιο του Κόμματος και της ΚΝΕ της ΤΟ Τηλεπικοινωνιών θα επισκεφτεί τη «Γενική Ταχυδρομική» στα Γλυκά Νερά, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους μπροστά στο Φεστιβάλ της ΤΟ Πειραιά και των κλαδικών Οργανώσεων Αττικής της ΚΝΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Ιούνη στα Λιπάσματα της Δραπετσώνας.

-- Στις 10 π.μ., ο Χρήστος Μπάθας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αττικής, θα επισκεφτεί το κτίριο της Alpha Bank στον Πειραιά (Παπαστράτου).

-- Στις 8 μ.μ., η ΚΟΒ Κάτω Ιλίου καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Ζωοδόχου Πηγής στο Ιλιον, με θέμα «Ενεργειακή φτώχεια, ακρίβεια, πόλεμοι τον 21ο αιώνα! Γιατί; Τι φταίει; Τι μπορεί να κάνει ο λαός;». Θα μιλήσει ο Νίκος Σταματόπουλος, μέλος της ΕΠ Αττικής.

-- Στις 8 μ.μ., η ΚΟΒ Καλογρέζας - Αλσούπολης καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Παναιτωλείου στην Αλσούπολη, με θέμα «Συμπεράσματα από τις λαϊκές κινητοποιήσεις στην Αλσούπολη και την Καλογρέζα. Με το ΚΚΕ για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας!». Θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ.

Αύριο Παρασκευή

-- Στις 2 μ.μ., ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αττικής, θα επισκεφτεί το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα», για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΚΟΒ Εταιρειών της ΤΟ Χρηματοπιστωτικού καλεί σε εκδήλωση στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι (πεζόδρομος, Εθνικής Αντιστάσεως 33), με θέμα «Ενεργειακή φτώχεια, ακρίβεια, πόλεμοι τον 21ο αιώνα! Γιατί; Τι φταίει; Τι μπορεί να κάνει ο λαός;». Θα μιλήσει ο Γιώργος Κουφός, μέλος του Γραφείου της ΤΟ Χρηματοπιστωτικού.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Οικοδόμων Κέντρου Αθήνας καλεί σε σύσκεψη, στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος). Θα μιλήσει ο Μάκης Μακρής, μέλος της ΚΕ.

Βιβλιοπαρουσιάσεις

Αύριο Παρασκευή

-- Στις 8 μ.μ., οι ΚΟ Παιανίας και Γλυκών Νερών καλούν σε παρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής», επιμέλειας του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ, «Πολιτική Προστασία από ποιον για ποιον. Οι θέσεις του ΚΚΕ στον αντίποδα της στρατηγικής του κεφαλαίου», στην πλατεία Δημαρχείου Γλυκών Νερών. Την παρουσίαση θα κάνει η Εύη Γεωργιάδου, μέλος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ και της ΕΠ Αττικής.

-- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟ Alpha Bank και Τράπεζας της Ελλάδος της ΤΟ Χρηματοπιστωτικού καλούν σε παρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής», επιμέλειας του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ, «1922. Ιμπεριαλιστική εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή», στο Μουσείο Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ, Αγίων Ασωμάτων 31, Θησείο). Την παρουσίαση θα κάνει ο Παναγιώτης Κετσιετζής, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΟ Αττικής.

Δραστηριότητα Οργανώσεων του ΚΚΕ

Σήμερα Πέμπτη

Η ΚΟΒ Δικηγόρων Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Με το ΚΚΕ! Στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!», στις 5 μ.μ. στο «The Barrister Lounge Cafe» (Φράγκων 3). Θα μιλήσει ο Βασίλης Τομπουλίδης, δικηγόρος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας.

Σάββατο 25 Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Γρεβενών πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Εργατικά ατυχήματα - Υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας. Συμπορευόμαστε με το ΚΚΕ», στις 11.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών. Θα μιλήσει ο Χρήστος Παπάζογλου, γιατρός Εργασίας, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org