ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 23 Ιούνη 2017
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Η γνωστή προσπάθεια καλλιέργειας κάλπικων προσδοκιών...

Απέναντι στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους, η κυβέρνηση επιστρατεύει τους γνωστούς επικοινωνιακούς ελιγμούς, επιχειρώντας να καλλιεργεί ακόμα και σήμερα κάλπικες προσδοκίες.

Ετσι, ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με το προεδρείο της ΚΕΔΕ, ενώ επιβεβαίωσε τις δρομολογούμενες απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων, κάνοντας λόγο για «συμβασιούχους που βιαίως διεκόπη η εργασιακή τους σχέση», επιχείρησε για μια ακόμα φορά να καλλιεργήσει κάλπικες προσδοκίες σε βάρος τους.

Συγκεκριμένα: Αφενός επανέλαβε τις γνωστές αοριστολογίες (οι οποίες και δεν ικανοποιούν το αίτημα των συμβασιούχων και δεν δεσμεύουν σε απολύτως τίποτα την κυβέρνηση) ότι «το ζητούμενο είναι πώς το συντομότερο δυνατό θα δρομολογηθούν σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας στον τομέα της καθαριότητας». Θυμίζουμε ότι σε συνάντηση με την ΠΟΕ ΟΤΑ είχε κάνει λόγο για διαγωνισμό για 2.576 θέσεις, όταν ο ίδιος έκανε λόγο για 6.700 συμβασιούχους που οδηγούνται σε απόλυση. Αφετέρου, συνεχίζοντας τον εμπαιγμό και την... «αναζήτηση», ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι «για το μεσοδιάστημα αναζητούμε μια λύση, η οποία θα μπορεί να διασφαλίσει και τους μέχρι τώρα παρατασιούχους».

Αντίστοιχα, δημοσιεύματα που ξεφύτρωσαν μετά την ολοκλήρωση των απεργιακών συγκεντρώσεων, ισχυρίζονταν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε νομοθετική ρύθμιση που θα κρατήσει τους συμβασιούχους στη δουλειά μέχρι την πρόσληψη μόνιμων μέσω ΑΣΕΠ και το αργότερο έως 31/12/2017, όταν λήγει δηλαδή η παράταση των συμβάσεων τους.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης και διαφόρων επιτελείων να θολώσουν τα νερά για να καλλιεργηθεί εφησυχασμός στους εργαζόμενους στους δήμους και να υπονομευθεί η δυναμική των αγώνων τους είναι εμφανής. Ακόμα και αν προχωρήσει σε μια τέτοια ρύθμιση η κυβέρνηση, αυτή δεν θα αποτελεί σε καμιά περίπτωση «διασφάλιση των παρατασιούχων», αλλά (στην... «καλύτερη» περίπτωση) μια χρονική μεθόδευση για την απόλυσή τους ως το τέλος του έτους.

Διασφάλιση των εργαζομένων αποτελεί μονάχα η ικανοποίηση του αιτήματός τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με νομοθετική ρύθμιση για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

...και η «ανατριχίλα» των «γαλαζοπράσινων» συνδικαλιστών

Αποκαλυπτική όμως και για το ρόλο των «γαλαζοπράσινων» συνδικαλιστών στην ΑΔΕΔΥ ήταν η καταγγελία που έγινε από το βήμα της χτεσινής προσυγκέντρωσης στην Ομόνοια.

Συγκεκριμένα, στην προχτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, αυτοί οι συνδικαλιστές, που τάχα ενδιαφέρονται για τους συμβασιούχους, δήλωσαν ότι ανατριχιάζουν μόνο και με την ιδέα να γίνουν μέλη των συνδικάτων οι συμβασιούχοι! Δήλωση που επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά ότι θέλουν να κρατούν τους εργαζόμενους διαιρεμένους, να στρέφουν τον έναν ενάντια στον άλλο, προκειμένου να μπορούν να βάζουν εμπόδια στην ενιαία οργάνωση του αγώνα τους ενάντια στην ενιαία επίθεση που δέχονται από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ