ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Ιούνη 2018 - Κυριακή 24 Ιούνη 2018
Σελ. /40
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Ευρωπαϊκό Ταμείο... Πολέμου

Eurokinissi

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνέντευξή του στις 13/6, σχετικά με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αμυνας, ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα αυτό θα έχει προϋπολογισμό 13 δισ. ευρώ. Θα χρηματοδοτήσει διασυνοριακά προγράμματα σε τομείς όπως η κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), κρυπτογραφημένων λογισμικών, μεταφορές στρατιωτικών δυνάμεων κ.ά.

Επίσης, η Γερμανίδα υπουργός Αμυνας πρόσφατα αποκάλυψε ότι η Γερμανία και η Γαλλία επεξεργάζονται νέες προτάσεις για την ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αμυνας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Γερμανία και η Γαλλία θέλουν να γίνουν η κινητήριος δύναμη της ευρωπαϊκής αμυντικής ένωσης και να θέσουν σε εφαρμογή το αμυντικό ταμείο με έξυπνο τρόπο».

Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, τη μέρα της υπογραφής της συμφωνίας, από 23 χώρες της ΕΕ, για τη Μόνιμη Διαρθρωμένη Ευρωπαϊκή Συνεργασία (PESCO), το Δεκέμβρη 2017, σχετικά με την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της ΕΕ και την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας με το ΝΑΤΟ, δήλωσε: «Υπάρχει μία σαφής συμφωνία που θα περιληφθεί στο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με την οποία η κοινή άμυνα αποτελεί αποστολή του ΝΑΤΟ και μόνο του ΝΑΤΟ».

Τα παραπάνω αναδεικνύουν τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που θέλουν να αυξήσουν τις δυνατότητές τους σε ό,τι αφορά την καταστολή μεταναστών και προσφύγων, συνοριακά επεισόδια και τοπικές συγκρούσεις, αλλά και γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Επίσης, υπογραμμίζουν τις οξυμένες αντιθέσεις στο εσωτερικό των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, για τον έλεγχο σφαιρών επιρροής, ενεργειακών πηγών και άλλων ορυκτών, αγωγών και δρόμων μεταφοράς υδρογονανθράκων και του εμπορίου γενικότερα.

Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η χώρα μας συμμετέχει και εμπλέκεται ακόμη περισσότερο σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, με απρόβλεπτες συνέπειες για το λαό μας.

Επαίρεται, διά του υπουργείου Αμυνας, ότι φιγουράρει μεταξύ των 4 χωρών με τα περισσότερα εγκεκριμένα προγράμματα, έχοντας επισημοποιήσει ήδη από τις αρχές Μάρτη τη συμμετοχή της σε 9 από τα 17 πρώτα «συνεργατικά» μέτρα της ΕΕ, ανάμεσά τους και το πρόγραμμα «Ocean 2020», με ένα Μη Επανδρωμένο Σκάφος Επιφανείας (USV), με σκοπό την ενίσχυση της θαλάσσιας επιτήρησης και την πραγματοποίηση νηοψιών στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Η νεολαία και ο λαός μας πρέπει να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και στην εμπλοκή της Ελλάδας.

Οι λαοί της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου μπορούν να ζήσουν ειρηνικά, να ξεμπερδεύουν με το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά πολέμους και καταστροφές, για να υπάρξει αμοιβαία, ειλικρινής και επωφελής συνεργασία, προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

Λαός και νεολαία να χαράξουν αυτόν το δρόμο με συσπείρωση και δυνάμωμα των γραμμών του ΚΚΕ. Δεν υπάρχουν για το λαό άλλα περιθώρια αναμονής και ψευδαισθήσεων.

Ομιλία του ΚΚΕ σε σύσκεψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) συγκάλεσε σε σύσκεψη εκπροσώπους των κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής, σχετικά με τις πρόσφατες επιθέσεις ενάντια σε αστυνομικούς. Το ΚΚΕ εκπροσώπησε ο Χρήστος Μπάθας, Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Α' Αθήνας του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του ανέφερε:

«Κατά τη γνώμη μας η βία που υπάρχει στην κοινωνία είναι πρώτα απ' όλα αυτή που ασκεί η κυρίαρχη αστική τάξη για να καθυποτάξει την εργατική τάξη, τα άλλα καταπιεζόμενα λαϊκά στρώματα και τα δικαιώματά τους. Βία που παίρνει πολλές μορφές, όπως η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, η καταστολή λαϊκών αγώνων και διαμαρτυριών του λαού μας.

Επομένως, το ζήτημα δεν είναι αν υπάρχει γενικά βία, η οποία είναι δεδομένη, αλλά από ποιον εξοπλίζεται και για ποιο λόγο. Βία ασκούν οι εργοδότες στους εργαζόμενους για να κρατήσουν χαμηλά τα μεροκάματα, να μπορούν να τους εκμεταλλεύονται και να μη σηκώνουν κεφάλι. Επίσης, το κράτος, με την καταστολή, με καθοριστική τη συμμετοχή της Αστυνομίας, που με το συγκεκριμένο προσανατολισμό και ρόλο που έχει, πρωτοστατεί στο χτύπημα του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, η καταστολή ενάντια στους διαδηλωτές έχει ενταθεί. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα χτυπήματα των ΜΑΤ στις πρόσφατες αντιπολεμικές διαδηλώσεις στην Αθήνα, στο άγαλμα του Τρούμαν, στη Θεσσαλονίκη, οι συλλήψεις απεργών στα Γιάννενα, το χτύπημα με δακρυγόνα σε συγκέντρωση συνταξιούχων στην Αθήνα κ.ά.

Σήμερα ο λαός έχει κάθε δικαίωμα να αγωνίζεται, να αντιδρά στην αντιλαϊκή πολιτική και στα μέτρα της κυβέρνησης, στη συμμετοχή της χώρας μας στους πολέμους που εξαπολύουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ. Απέναντι σε αυτό το δικαίωμα του λαού δεν πρέπει να στέκεται κανένας και μάλιστα να χρησιμοποιείται η αστυνομική καταστολή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και όλες οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, επανειλημμένα παρατάσσει αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ απέναντι από τους διαδηλωτές και χτυπάει τις διαδηλώσεις με γκλομπς και χημικά επιδιώκοντας να τις διαλύσει. Συνεπώς, μέτρα παίρνονται, σχεδιασμοί υπάρχουν και υλοποιούνται στο έπακρο όταν πρόκειται να χτυπηθούν λαϊκές διαδηλώσεις. Αυτό δεν μπορεί να το προσπερνάει η ηγεσία της ΠΟΑΣΥ και να ζητάει το "πράσινο φως" για επιπλέον μέτρα και μάλιστα χωρίς αντίδραση, όπως αναφέρει. Ολα αυτά είναι ενάντια στα δικαιώματα και συμφέροντα του λαού.

Κατά τη γνώμη μας, όλοι - και η πλειοψηφία των αστυνομικών - αντιλαμβάνονται πολύ καλά ότι το οργανωμένο λαϊκό κίνημα και οι αγωνιστές του δεν έχουν καμιά σχέση με κουκουλοφόρους οι οποίοι κατά καιρούς στρέφονται ενάντια ακόμα και σε απεργιακές συγκεντρώσεις και άλλες διαδηλώσεις του λαϊκού κινήματος. Εχει αποδειχθεί επίσης ότι και το νομικό πλαίσιο και τα επιχειρησιακά σχέδια υπάρχουν στην Αστυνομία για χτύπημα διαδηλώσεων. Ολοι αυτοί οι σχεδιασμοί πρέπει να καταργηθούν. Συνεπώς οι προτάσεις για σύσταση διακομματικής επιτροπής της Βουλής, που αντικειμενικά θα λειτουργεί ως άλλοθι για τη δικαιολόγηση, την ένταση της καταστολής και της αστυνομοκρατίας, δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Επίσης, καμία ανάμειξη και καμιά καταστολή δεν πρέπει να ασκεί η Αστυνομία σε διεκδικήσεις, διαδηλώσεις, κοινωνικές αντιδράσεις που στρέφονται ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση, στους πολέμους και τα αντιλαϊκά μέτρα.

Για όλα τα παραπάνω έχει ευθύνες η κυβέρνηση. Αλλά και η ΝΔ που υποστηρίζει την ένταση της καταστολής, την επανενεργοποίηση ειδικών κατασταλτικών δυνάμεων. Στην πραγματικότητα, όσοι - από τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις - μιλούν για ασφάλεια των πολιτών, εννοούν την ασφάλεια των συμφερόντων της κυρίαρχης τάξης, την κατακρεούργηση των δικαιωμάτων του λαού και την καταστολή των αγώνων του.

Γενικότερα, το έγκλημα δεν οφείλεται στη φτώχεια και την αδικία. Τροφοδοτείται από αυτές, ειδικά από την ανεργία, αλλά οφείλεται στο ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα, που θεωρεί νόμιμες τις κοινωνικές ανισότητες και την εκμετάλλευση, που καλλιεργεί τις "αξίες" του ανταγωνισμού, του ατομικισμού, του "ο θάνατός σου η ζωή μου". Κάνουμε καθαρό ότι δεν μπορεί να θεωρείται έγκλημα ο αγώνας του λαού, οι διεκδικήσεις και οι λαϊκές διαμαρτυρίες.

Ακόμη και στον τυπικά εγκληματικό χώρο κυριαρχεί το οργανωμένο έγκλημα, που αποτελεί κομμάτι του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος που σαπίζει, γεννιέται και τρέφεται από αυτό.

Με την πολιτική και τα μέτρα που εφαρμόζουν τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι βέβαιο ότι θα εξακολουθήσουν να δρουν τα οργανωμένα εγκληματικά κυκλώματα, ενώ ο απλός άνθρωπος του λαού θα παραμένει απροστάτευτος από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους και μάλιστα όταν αγωνίζεται.

Κλείνοντας επαναλαμβάνουμε τη θέση μας. Οτι κανένας αστυνομικός δεν πρέπει να σταθεί απέναντι στο λαό, χτυπώντας και βάζοντας εμπόδια στο δικαίωμά του να αγωνίζεται και να διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον γι' αυτόν και τα παιδιά του».

Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Με ανταποκρίσεις και επιστολές, στρατευμένοι από όλη τη χώρα αναδεικνύουν τις συνθήκες στη θητεία και υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, παίρνουν θέση ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, απέναντι στο εθνικιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο που στελέχη προσπαθούν να χύσουν μέσα σε μονάδες.

Μια ανταπόκριση από τον Εβρο

Τα επικίνδυνα «οράματα» ορισμένων...

Την επικίνδυνη ρητορεία τού «πάλι με χρόνια με καιρούς» ξεσήκωσαν ορισμένοι με αφορμή την 29η Μάη - μέρα της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453. Δεν λείψανε οι αναφορές ακόμα και από διοικητές μονάδων στον Εβρο, που αναπαρήγαγαν τα γνωστά αλυτρωτικά περί «ανακατάληψης της Πόλης», οραμάτων, προφητειών κ.τ.λ.

Ιδιαίτερα με το υπαρκτό φόντο των ελληνοτουρκικών αντιπαραθέσεων, την εντονότερη παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή, η συγκεκριμένη προπαγάνδα το μόνο που πετυχαίνει είναι να δίνει άλλοθι στον αλυτρωτισμό του Ερντογάν. Η προκλητικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας, όπως αυτή εκφράστηκε και με αφορμή την 29η Μάη και τη δημοσιοποίηση «γραφικού» βίντεο για την Αλωση της Πόλης, δεν απαντιέται με εθνικισμούς από τη δική μας μεριά. Οι λαοί των δύο χωρών δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και πολύ περισσότερο δεν έχουν κανένα συμφέρον από τις επιδιώξεις για αλλαγές συνόρων στην περιοχή.

Οι στρατιώτες που υπηρετούν στα σύνορα και έχουν εκφράσει πολλές φορές την εναντίωσή τους με αυτά τα σχέδια στην περιοχή, μόνο ως επικίνδυνες γραφικότητες ακούνε τις παραπάνω φωνές. Αλλωστε, πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε τη φράση που ξεστόμισε ο ίδιος διοικητής, ότι «το φιλότιμο είναι μια αποκλειστικά ελληνική αρετή και λέξη»; Οι στρατιώτες δεν ξεχνάνε ότι έχουμε ζήσει το φιλότιμο του ελληνικού λαού να ενισχύει από το υστέρημά του τους απεργούς χαλυβουργούς που για 9 μήνες δίνανε μάχη με την εργοδοσία και το κράτος της, αλλά έχουνε ζήσει και το φιλότιμο των άλλων λαών, όπως του τουρκικού. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα: Η παράσταση διαμαρτυρίας των Τούρκων εργατών έξω από τα γραφεία της «Cosco» στην Τουρκία, με κίνδυνο της απόλυσής τους, για «τις εχθρικές πρακτικές της "Cosco" ενάντια στους Ελληνες εργαζόμενους». Αυτό το φιλότιμο είναι διεθνής λέξη και είναι λέξη των εργαζομένων, των στρατιωτών που αγωνίζονται για έναν κόσμο χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση.

Βαθιά το χέρι στην τσέπη... για να πληρώνουμε το ΝΑΤΟ

Η μεγάλη αγανάκτηση που υπάρχει για το τεράστιο κόστος των μεταφορών ξεσηκώνει τις αντιδράσεις των στρατιωτών ενόψει και των καλοκαιρινών αδειών. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που στρατιώτες καλούνται να πληρώσουν μέχρι και 200 ευρώ για μια ολιγοήμερη άδεια από τη μονάδα τους. Για παράδειγμα, η μετακίνηση ενός στρατιώτη από τη Σαμοθράκη για Αθήνα μπορεί να φτάνει τα 160 ευρώ. Την ίδια ώρα που για τους στρατιώτες παραμένουν τα απαράδεκτα:

-- 8,62 ευρώ το μήνα

-- Μια κάρτα επιβίβασης για όλη τη θητεία. Δηλαδή ...ένα ταξίδι;

Ειδικά για το δεύτερο πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι με τη μεταφορά των κέντρων κοντά στις μονάδες περικόπηκε «εντέχνως» και η μια ομαδική μετακίνηση που παίρνανε οι στρατιώτες για τη μετακίνησή τους από τα κέντρα στις μονάδες, που πλέον έχει μετακυλήσει αποκλειστικά στις πλάτες τους.

Σε αυτήν την κατάσταση μόνο πρόκληση αποτελεί η είδηση για αύξηση της ημερήσιας αποζημίωσης των στρατιωτικών που στελεχώνουν τις ΝΑΤΟικές αποστολές στο Κόσσοβο. Η πρεμούρα της συγκυβέρνησης να δελεάσει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να υπηρετήσουν στο επιτελείο των φονιάδων του ΝΑΤΟ είναι τόσο μεγάλη που η αύξηση θα πιάσει το 50%.

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για τον προσανατολισμό και τις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ωστόσο, επιβεβαιώνεται ότι η πάλη των στρατιωτών για τα καθημερινά τους προβλήματα, που αποτελεί τη μοναδική απάντηση σε όσα βιώνουμε, πρέπει να βάζει απέναντι την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιούν για λογαριασμό του κεφαλαίου και των συμφερόντων του η κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Στρατιώτες Πυροβολικού από την Αττική

Καταδικάζουμε τις προκλητικές δηλώσεις του ναζί βουλευτή της Χρυσής Αυγής, με τις οποίες ζητούσε από τις Ενοπλες Δυνάμεις να κάνουν πραξικόπημα. Αφού πρώτα τον χειροκρότησαν όλοι οι ναζί βουλευτές, μετά από λίγο τον διέγραψαν. Εκτός από τη θρασυδειλία τους, αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά ο αντιδραστικός ναζιστικός - εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής. Εχει ευθύνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ειδικά το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, που όχι μόνο τους ανέχονται, αλλά τους προσκαλούν με κάθε αφορμή σε εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, σε ορκωμοσίες οπλιτών, σε ασκήσεις κι αλλού.

Είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί η σχετική δίκη άμεσα, ώστε να μη κυκλοφορούν ελεύθεροι οι υπόδικοι.

  • Καμιά ανοχή στους φασίστες.
  • Να απομονωθούν από τους φαντάρους τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής.
Φαντάροι από τη Ρόδο

Οι ιμπεριαλιστές για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Ρόδο προσκάλεσαν τους υπουργούς Εξωτερικών από Βαλκάνια και υψηλόβαθμες αντιπροσωπείες από τη Μέση Ανατολή και Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Αντικείμενο της συνάντησης το πλαίσιο για τη νέα αρχιτεκτονική «ασφάλειας» στην περιοχή, κατά τα πρότυπα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Οποτε αυτοί που σχεδιάζουν, χρηματοδοτούν ή συμμετέχουν ενεργά σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους συζητάνε για την «ασφάλεια» και τη «σταθερότητα», οι λαοί ανασκουμπώνονται. Αλλωστε, γνωρίζουμε τις δύο προηγούμενες τέτοιου είδους συναντήσεις. Παζάρια και μοιρασιά πηγών και δρόμων Ενέργειας στην πλάτη των λαών τους. Οπου δεν πιάσανε τα παζάρια, ξανάναψαν τις μηχανές του πολέμου. Η σφαγή του συριακού λαού από τους ιμπεριαλιστές συνεχίζεται. Το ίδιο και του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο, το Ισραήλ. Πίσω από τα πολυτελή στρογγυλά τραπέζια, τα γεύματα εργασίας και τις αναμνηστικές φωτογραφίες των υπουργών Εξωτερικών, κρύβονται τα συμφέροντα γιγάντιων πολυεθνικών κυρίως της Ενέργειας, που υπογράφουν ματωμένα συμβόλαια και ξαναμοιράζουν τα σύνορα με το αίμα των λαών της περιοχής.

Φαντάροι από τη Ρόδο συντασσόμαστε με το λαϊκό κίνημα της Ρόδου και δηλώνουμε: ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ!

  • Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, την Ελλάδα, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.
  • Να σταματήσει κάθε διευκόλυνση στα αμερικανικά και ΝΑΤΟικά πολεμικά σχέδια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
  • Αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ.
  • Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη Σούδα και οι άλλες που σχεδιάζονται ή ενισχύονται.
  • Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
Ανακοίνωση της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα

Η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα καταγγέλλει το ναζιστικό φασιστικό παραλήρημα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μπαρμπαρούση, που κάλεσε από το βήμα της Βουλής τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον ΥΕΘΑ, καταχειροκροτούμενος από τους υπόλοιπους βουλευτές της ναζιστικής οργάνωσης. Στη συνέχεια, τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του, για να αποφύγουν τις συνέπειες, επέδειξαν τη μέγιστη θρασυδειλία, ο μεν αποφεύγοντας τη σύλληψη, ο δε διαγράφοντάς τον από την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά περίτρανα ο ναζιστικός - φασιστικός χαρακτήρας και η ιδεολογία της ΧΑ.

Τα γεγονότα αυτά καταδεικνύουν τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ, που δεν χάνουν ευκαιρία να προσκαλούν τους υπόδικους για εγκληματικές πράξεις βουλευτές της ΧΑ σε εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η επίκληση του επιχειρήματος από ορισμένους ότι καλούνται καθώς είναι εκλεγμένοι από αριθμό ψηφοφόρων, δεν αποτελεί δικαιολογία. Θα πρέπει να αναλογιστούν όλοι ότι και ο ηγέτης της ναζιστικής Γερμανίας που αιματοκύλισε τον κόσμο κατά το Β' ΠΠ αναδείχθηκε μέσα από κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Η επίδειξη «πατριωτισμού» από μέρους των χρυσαυγιτών δεν πρέπει να παρασύρει κανέναν! Ψαρεύουν στα θολά νερά! Είναι τόσο πατριώτες, όσο πατριώτες ήταν οι πολιτικοί τους πρόγονοι, οι συνεργάτες των ναζί Γερμανών κατακτητών, οι χίτες και οι ταγματασφαλίτες της Κατοχής.

Ολοι οι απόστρατοι και εν ενεργεία συνάδελφοι με κάθε ευκαιρία να απομονώσουν τους θρασύδειλους βουλευτές και τα στελέχη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, καθώς και όλους όσοι ασπάζονται τις ιδέες τους.

19/6/2018

Η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ)

Ναζιστικά γαβγίσματα

Πολιτικό κουρνιαχτό δημιούργησε η δήλωση του βουλευτή της ΧΑ Μπαρμπαρούση που καλούσε τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας να κάνει πραξικόπημα... Τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να μην έχουν συνέπειες οι φασίστες, ενώ οι λοιποί συνάδελφοί του τον χειροκροτούσαν. Το πολιτικό μας σύστημα τους ανέχεται και τους θρέφει πολιτικά.

Εχει ιδιαίτερη αξία η τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, για το συγκεκριμένο γεγονός, σε ομιλία του στη Βουλή: «Παρότι τοποθετηθήκαμε ήδη για το συγκεκριμένο ζήτημα που μόλις αναφέρατε και αποφάσισε η Βουλή, θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο, δεν φτάνει μόνο ή απλά να καταδικάζουμε τη στάση των ναζί χρυσαυγιτών, όποτε κάνουν μια ακραία φασιστική προπαγάνδα μέσα στη Βουλή ή έξω απ' αυτή ή να παίρνουμε απλά τα μέτρα, με βάση τη διαδικασία και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, αποκλεισμού τους μια - δυο μέρες. Οταν μιλάμε για δολοφόνους, για μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση που βρίσκεται υπόδικη, αυτό από μόνο του τα λέει όλα: Και για την ηγεσία της και για τους βουλευτές της και για τους εκάστοτε πληρωμένους μπράβους που χρησιμοποιεί ως μέλη της για να δολοφονούν αθώους συμπολίτες μας. Ο ελληνικός λαός γι' αυτό πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, το λαϊκό κίνημα το ίδιο να τους τσακίσει οριστικά».

Οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήταν μαζί τους στο Καστελόριζο, στη Ρω, στην άσκηση «Παρμενίων» και σε μια σειρά από άλλες εκδηλώσεις. Εχουν μεγάλη ευθύνη. Από την άλλη η ΝΔ, που ναι μεν καταδικάζει τις δηλώσεις τους, αλλά αναπαράγει τον χοντροκομμένο αντικομμουνισμό, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και αυτόν του «κονσερβοκουτιού». Επίσης, η Δικαιοσύνη με τόσο ενοχοποιητικό υλικό σε βάρος της ΧΑ δεν έχει ολοκληρώσει τις δίκες.

Αρκετά πλήρωσε η χώρα μας και ο λαός μας τις χούντες και τις επεμβάσεις ντόπιων και ξένων αντιδραστικών. Ο φασισμός - ναζισμός πρέπει να μείνει εκτός των Ενόπλων Δυνάμεων και να τον τσακίσει η πάλη του λαού.


Σοφικίτης Μιχάλης
Ταξίαρχος ε.α. (ΠΖ)

Ερωτήσεις του ΚΚΕ για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Το ΚΚΕ υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Τα αναδεικνύει και με τις Ερωτήσεις που καταθέτει αυτήν την περίοδο στη Βουλή.

Στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσε Ερώτηση σχετικά με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που βρίσκεται σε κατάσταση μόνιμης διαθεσιμότητας με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80%.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας βρίσκονται σε πολεμική διαθεσιμότητα, με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, οι αποδοχές τους προσαυξήθηκαν με το νόμο 4254/2014, από την 1η Απρίλη 2014.

Ωστόσο, για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που βρίσκεται σε μόνιμη διαθεσιμότητα και με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%, λόγω τραυματισμού του ή προβλημάτων υγείας, ένεκα της υπηρεσίας, η κυβέρνηση δεν τους έχει χορηγήσει τις σχετικές προσαυξήσεις.

Το ΚΚΕ κατέθεσε την παραπάνω Ερώτηση και ζητάει από την κυβέρνηση να βάλει τέλος στη διάκριση που υπάρχει ανάμεσα στις δύο κατηγορίες του προσωπικού, με το ίδιο ποσοστό αναπηρίας, άνω του 80%, με διαφορετική όμως αντιμετώπιση στο ζήτημα των αποδοχών.

Επίσης, κατέθεσε και δεύτερη Ερώτηση προς την κυβέρνηση, σχετικά με την εκχώρηση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Λάρισας, για την ανάπτυξη κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων από τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη των ΗΠΑ.

Το ΚΚΕ, με την Ερώτηση αυτή, αναδεικνύει τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης, σχετικά με την εκχώρηση άλλης μιας στρατιωτικής βάσης, την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, στις ΗΠΑ για την ανάπτυξη κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων, ενάντια σε άλλους λαούς και χώρες. Τα αεροσκάφη, μετά την απογείωσή τους, πραγματοποιούν κατασκοπευτικές πτήσεις σε χώρες της Αφρικής, της Ανατολικής Μεσογείου, στη Μαύρη Θάλασσα και σε χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία. Ο χειρισμός τους γίνεται μέσω δορυφόρου από χειριστές που βρίσκονται στις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση με αυτές τις αποφάσεις εμπλέκει ακόμη περισσότερο τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για επεμβάσεις και πολεμικές επιχειρήσεις, ενάντια σε άλλους λαούς. Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα κάθε δραστηριότητα προς όφελος των ΗΠΑ από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λάρισας.

Η ΠΟΕΣ καταδικάζει τις δηλώσεις της Χρυσής Αυγής

Μετά τις αθλιότητες που εκφράστηκαν εκ μέρους της ναζιστικής Χρυσής Αυγής διά στόματος βουλευτή της Μπαρμπαρούση σχετικά με την ανάληψη δράσης εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων για πραξικόπημα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι Ελληνες στρατιωτικοί, οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, ως κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, ορκιστήκαμε, στην ελληνική σημαία, να φυλάττουμε πίστη εις την πατρίδα, υπακοή εις το Σύνταγμα, τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους. Δεν παρασυρόμαστε από παράνομες παροτρύνσεις.

Μεγαλώσαμε, γαλουχηθήκαμε και εκπαιδευτήκαμε με τις ιδέες, τις αξίες και τα ιδανικά της Δημοκρατίας, για την οποία θα δώσουμε και το αίμα μας. Δίπλα στον ελληνικό λαό, για τον ελληνικό λαό, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντά του».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ