ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Μάη 2019
Σελ. /24
ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Μήνυμα πλατιάς συστράτευσης, ελπίδας και μάχης ως την τελευταία στιγμή

Μια πραγματικά μεγαλειώδης συγκέντρωση, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, χτες βράδυ στην πλατεία Συντάγματος, επιστέγασε την πολύμηνη προεκλογική μάχη που με πείσμα, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, άνθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι το σπίτι, γειτονιά τη γειτονιά, σε εργασιακούς χώρους και εκεί όπου ζει και σπουδάζει η νεολαία, δίνουν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και στο Λεκανοπέδιο Αττικής, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο παλμός της Ελλάδας των πολλών χτύπησε στην καρδιά της Αθήνας! Η δική της φωνή αντήχησε στα συνθήματα, τους δικούς της καημούς εξέφρασαν τα τραγούδια που έντυσαν μελωδικά τη συγκέντρωση, τα δικά της αιτήματα και οι δικές της ανάγκες διατρανώθηκαν απ' τους ομιλητές, οι δικές της ελπίδες «έβαψαν» κόκκινο τον αττικό ουρανό, όπου ανέμιζαν χιλιάδες σημαίες. Αυτές τις ελπίδες συμβόλισαν με τον πιο εύστοχο τρόπο τα μικρά παιδιά που ανέβηκαν στην εξέδρα στο τέλος των ομιλιών, «κερνώντας» κόκκινα γαρίφαλα τους συγκεντρωμένους!

Συγκινητικά ήταν τα στιγμιότυπα παλιών αγωνιστών και συντρόφων να αγκαλιάζονται σμίγοντας μετά από αρκετό, που οι δρόμοι τους είχαν χωρίσει, και που τώρα ξεπερνούν πικρίες που μπορεί να προκάλεσε η σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, ξεπερνούν την απογοήτευση από άλλες πολιτικές επιλογές που έκαναν, επιστρέφουν στο κόμμα τους, το ΚΚΕ, σίγουροι ότι το αποκούμπι του λαού πρέπει να βγει πιο ενισχυμένο από τη μεγάλη μάχη.


Χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, συνταξιούχοι, άντρες, γυναίκες και τα παιδιά τους, χιλιάδες νέα παιδιά, εργάτες του χεριού και του πνεύματος, άνθρωποι των Τεχνών και των Γραμμάτων ήταν εκεί, σε μια ανάπαυλα της εκλογικής μάχης, ανανεώνοντας τη δέσμευσή τους στο λαό ότι η ψήφος στο ΚΚΕ θα πιάσει τόπο, θα είναι κατάθεση στον κοινό λογαριασμό του αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, για ανάκτηση απωλειών.

Ηταν εκεί αντλώντας καινούργια δύναμη για ακόμα πιο μαχητική συνέχεια τις μέρες και ώρες που απομένουν έως την τελευταία ώρα, εξαντλώντας μέχρι τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες, το βράδυ της Κυριακής, κάθε περιθώριο για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Για να μην πάει ούτε μία ψήφος χαμένη! Ούτε ένα βόλι του αγώνα που έπεται και πρέπει με ακόμα καλύτερους όρους, από ακόμα καλύτερες θέσεις να δοθεί για λογαριασμό των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, με μπροστάρηδες μιας ισχυρής λαϊκής αντιπολίτευσης τους κομμουνιστές, ένα πιο δυνατό ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Μάρκο Ρίτσο, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ - Ιταλία, που έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους συγκεντρωμένους, με χειροκροτήματα και συνθήματα για την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών, ο οποίος και ανταπέδωσε με το σύνθημα «Ζήτω το ΚΚΕ», ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος και Σεμίνα Διγενή.


Από την ογκώδη συγκέντρωση δεν έλειψαν για μια ακόμα φορά άνθρωποι του Πολιτισμού, των Επιστημών, του Αθλητισμού, των Ενόπλων Δυνάμεων κ.ά., που με την παρουσία τους έδωσαν το στίγμα της πλατιάς συμπόρευσης με το Κόμμα. Μεταξύ άλλων, διακρίναμε τους τραγουδοποιούς Παντελή Θαλασσινό, Στάθη Δρογώση και Γιώργο Σαρρή, τον μουσικό Χρήστο Σπυριδάκη, τους ηθοποιούς Γιώργο Κιμούλη, Παύλο Ορκόπουλο, Γιάννη Καλατζόπουλο, Ελένη Γερασιμίδου, Δημήτρη Αρώνη, Σταμάτη Τζελέπη, Τάσο Σωτηράκη, Στέλιο Γούτη. Τον Γιώργο Ροΐδη, Αντιναύαρχο Πολεμικού Ναυτικού ε.α., τον Γιάννη Σαΐτη, ταξίαρχο ε.α., τον Κώστα Γιαννάκο, ανθυποπυραγό ε.α., πρόεδρο Πανελλήνιας Ενωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος. Τον Βαγγέλη Χριστοφόρου, καθηγητή ΕΜΠ, τους αθλητικογράφους Γιάννη Καραλή και Μιχάλη Λεάνη. Την Νίτσα Λουλέ, δημοσιογράφο και συγγραφέα. Τον Ακη Αποστολίδη, διευθυντή φωτογραφίας, και την Κίρκη Καράλη, σκηνοθέτη. Τον Γιάννη Μηλιό και πολλούς ακόμα.


Με το χρώμα της ελπίδας...

Με το χρώμα της ελπίδας και του αγώνα «βάφτηκαν» οι δρόμοι της Αθήνας, χτες το απόγευμα, καθώς από το χώρο των μαζικών προσυγκεντρώσεων, το ανθρώπινο «ποτάμι» με τις κόκκινες σημαίες συνέρρεε στο Σύνταγμα.

Στα Προπύλαια αντάμωσαν σύντροφοι από τις Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ, Α' Αθήνας, Επισιτισμού, Υγείας, Εμπορίου, Ανατολικού Τομέα. Η μάχη των εκλογών, η πείρα, το πείσμα για να φτάσει πλατιά το κάλεσμα για ισχυρό ΚΚΕ παντού κυριαρχούσαν στις συζητήσεις καθώς έφταναν περισσότεροι στο χώρο της προσυγκέντρωσης. Τριγύρω μοιραζόταν κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ «για μια μεγάλη νίκη του λαού με ΚΚΕ παντού». Εκεί επίσης βρίσκονταν και οι αντίστοιχες Οργανώσεις της ΚΝΕ, οι νέοι κομουνιστές που δίνουν με πείσμα τη μάχη των εκλογών - συνέχεια του καθημερινού αγώνα για τη μόρφωση, για τα δικαιώματα στους χώρους δουλειάς, κόντρα στις πολιτικές της ΕΕ και των ντόπιων υποστηρικτών της σε όλα τα επίπεδα εξουσίας, για να ανοίξει ο δρόμος για την καλύτερη κοινωνία στο πλευρό του ΚΚΕ. Τα μέλη και οι οπαδοί της ΚΝΕ, ικανοποιημένοι που έβλεπαν συναδέλφους και φίλους τους να συμμετέχουν σε συγκέντρωση του ΚΚΕ, παίρνοντας θάρρος για ακόμα πιο θαρρετό άνοιγμα στη νεολαία βροντοφώναζαν «ΚΚΕ δυνατό δύναμη για το λαό», σηκώνοντας ψηλά τις σημαίες και τα πανό που καλούσαν το λαό να κάνει την πραγματική διαφορά με «Ισχυρό ΚΚΕ παντού». Ετσι πορεύτηκαν μέχρι την πλατεία Συντάγματος. Συγκροτημένα, με βήματα αποφασιστικά, με συνθήματα όπως «Ισχυρό ΚΚΕ, αντεπίθεση λαέ», «Εξω απ' της Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία - Οργάνωση κι αγώνας για άλλη εξουσία», δείχνοντας το δρόμο της ελπίδας για το λαό και τη νεολαία, έφτασαν στο Σύνταγμα, όπου έγιναν κομμάτι της μεγάλης χτεσινής συγκέντρωσης.

Ενα «δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ», που ισοδυναμεί με «το πιο δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου» και με την καλύτερη παρακαταθήκη στην πάλη «για την αποδέσμευση, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού», κάλεσαν τους εργαζόμενους να στείλουν στις κάλπες της Κυριακής, σύντροφοι και φίλοι του Κόμματος, από την προσυγκέντρωση μπροστά από την Παλιά Βουλή. Τις φωνές τους ένωσαν εκατοντάδες εργαζόμενοι από κλάδους της Βιομηχανίας, οικοδόμοι και άλλοι εργαζόμενοι στις Κατασκευές, μεταλλεργάτες από τη Ζώνη των εργατικών «ατυχημάτων». Εργαζόμενοι δηλαδή που ξέρουν καλά πως η ενίσχυση του ΚΚΕ γίνεται δύναμη που κατατίθεται στο «ταμείο» των αγώνων για τους όρους δουλειάς, αμοιβής και ζωής τους, που ανοίγει το δρόμο και δείχνει την προοπτική μιας άλλης κοινωνίας. Δίπλα στις κλαδικές Οργανώσεις μαζικό «παρών» έδωσαν και οι Οργανώσεις από τις βορειοδυτικές, νοτιοδυτικές και βόρειες συνοικίες, με εργαζόμενους, νέους και συνταξιούχους να λογαριάζουν πόσα ψηφοδέλτια μένει να δώσουν χέρι με χέρι και να μετρούν τις μέρες που απομένουν για να απευθύνουν αποφασιστικά το κάλεσμα: «Εμπρός λαέ, άλλαξε σελίδα, με το ΚΚΕ, τη μόνη σου ελπίδα».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ