ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Μάρτη 2019 - Κυριακή 24 Μάρτη 2019
Σελ. /40
ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Αγρότη - κτηνοτρόφε που δίνεις μάχη επιβίωσης, κάνε το βήμα για ισχυρό ΚΚΕ!

Με ένα τετρασέλιδο φυλλάδιο, το ΚΚΕ απευθύνεται σε αγρότες, αγρότισσες και κτηνοτρόφους και τους καλεί να κάνουν αποφασιστικό βήμα, στηρίζοντας - δυναμώνοντας το ΚΚΕ και στις τρεις κάλπες του Μάη. Ακολουθεί ολόκληρο το κάλεσμα.

* * *

ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Αγρότισσες, αγρότες, κτηνοτρόφοι,

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλους όσοι δίνουμε σκληρή μάχη επιβίωσης εκτεθειμένοι στις φυσικές καταστροφές, στις αντίξοες συνθήκες παραγωγής, έχοντας να αντιμετωπίσουμε τη ληστεία του κόπου μας από εμποροβιομήχανους, τραπεζίτες και κράτος.

Ηρθε η ώρα να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά:

  • Καταδικάζουμε τους υπεύθυνους, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που με την πολιτική τους οδηγούν εμάς και τις οικογένειές μας στη φτώχεια και την καταστροφή προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη των μονοπωλίων.
  • Τιμωρούμε τα κόμματα του κεφαλαίου για τις κάλπικες υποσχέσεις που έδιναν περί «χρυσών κουταλιών», «ευημερίας», «σύγκλισης» και «σταθερής ανάπτυξης» και για τα ψέματα που εξακολουθούν να μας λένε.
  • Δίνουμε απάντηση σε περιφερειάρχες και δημάρχους που πάνε σταθερά το «γράμμα» της αντιλαϊκής πολιτικής, που δηλώνουν αναρμόδιοι στα αιτήματά μας και εναντιώνονται στις μορφές πάλης μας όταν ασκούν πίεση στις κυβερνήσεις, όπως είναι τα μπλόκα του αγώνα.
  • Ψηφίζουμε - δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού.


Το ΚΚΕ είπε την αλήθεια για τις συνέπειες που θα έχει για το λαό η ένταξη της χώρας στην ΕΕ και αντιπαλεύει τα μεγάλα συμφέροντα που αυτή υπηρετεί. Διαθέτει τις δυνάμεις του για τη στήριξη των αγροτικών αγώνων, εναντιώνεται στην ποινικοποίησή τους. Μάχεται στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια για τα συμφέροντα και τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Αγωνίζεται για να διαμορφωθεί η συμμαχία ανάμεσα στους βιοπαλαιστές αγρότες και τους εργαζόμενους, τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα για να εμποδίσουμε και να βάλουμε τέλος στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.

Για να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή ευημερία, σπάζοντας τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων, με το λαό στην εξουσία.

Αγροτοπαραγωγοί, νέοι αγρότες και κτηνοτρόφοι,

Το ΚΚΕ είχε δίκιο για την ΕΟΚ - ΕΕ, την ΟΝΕ και την ΚΑΠ, τις επιδοτήσεις και τις αναδιαρθρώσεις, τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) τα οποία σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από τις κυβερνήσεις στο πλαίσιο των συναποφασισμένων από τα κράτη, σε επίπεδο ΕΕ, κατευθύνσεων για ενίσχυση του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας:

  • Οδήγησαν στο ξεκλήρισμα εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες, στην εγκατάλειψη καλλιεργειών και στην επιδείνωση της θέσης μας.
  • Χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφοι καταχρεώθηκαν στις τράπεζες για να ενταχθούν στα ΠΑΑ και τελικά, παρά την εξαντλητική εργασία τους, βρέθηκαν σε δεινή θέση να απειλούνται με κατασχέσεις στην περιουσία τους. Αυτό ήταν το σίγουρο «επιχειρηματικό μέλλον» που μας υπόσχονταν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και η ΕΕ.
  • Οι ενισχύσεις καταλήγουν στη στήριξη της κερδοφορίας των μονοπωλίων μέσω των χαμηλών τιμών συγκέντρωσης των αγροτικών προϊόντων και των υψηλότατων τιμών πώλησης των αγροτικών μέσων και εφοδίων.
  • Αποδείχτηκε ότι ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός κλείνει εργοστάσια, όπως η «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης» (ΕΒΖ) και οδηγεί στη συγκέντρωση - συγκεντροποίηση παραγωγής, γης και εμπορίας στις μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, που κάνουν κουμάντο στην οικονομία.
  • Την ίδια ώρα, μένουν ανικανοποίητες οι κοινωνικές ανάγκες για φθηνά - ποιοτικά τρόφιμα και πρώτες ύλες για τη βιομηχανία. Οι εισαγωγές προϊόντων που θα μπορούσαν να παράγονται στην Ελλάδα είναι ανεξέλεγκτες, διογκώνουν τα εμπορικά και δημοσιονομικά ελλείμματα και επομένως τη φορολογία.
  • Η προστασία που δήθεν θα εξασφαλίζαμε με τα «πιστοποιημένα» προϊόντα (ΠΟΠ, βιολογικά κ.λπ.) αφορά αποκλειστικά τους εμποροβιομήχανους που βελτιώνουν τη θέση τους στον παγκόσμιο ανταγωνισμό εξασφαλίζοντας ρεκόρ εξαγωγών. Οι δε εργαζόμενοι και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα περιμένουν τις προσφορές των σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν «πιστοποιημένα» προϊόντα όπως η «φέτα» κ.ά.
  • «Συνεργατικά σχήματα», «συμβολαιακή γεωργία» και «διεπαγγελματικές», που λανσάρονται από ΕΕ - κυβερνήσεις ως πανάκεια, υπηρετούν τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των μονοπωλίων μέσω της ακόμα μεγαλύτερης συγκέντρωσης της παραγωγής και της γης.

Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει γνήσιο ΟΧΙ στην ΚΑΠ, στα μνημόνια, στα αντιλαϊκά μέτρα και τις αιτίες τους που είναι η ΕΕ, τα μονοπώλια, ο καπιταλισμός. Σημαίνει ΝΑΙ στη λαϊκή αντεπίθεση, στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, για την κοινωνία όπου ο αγροτοπαραγωγός δεν θα συνθλίβεται από τα μονοπώλια και το κράτος τους.

Αγρότισσες, αγρότες, κτηνοτρόφοι,

Ολες οι κυβερνήσεις κάθονται με το μέρος των μονοπωλιακών ομίλων στο τραπέζι των σαλονιών της ΕΕ. Γι' αυτά τα συμφέροντα διαπραγματεύονται, συναποφασίζουν με τα επιτελεία της ΕΕ και υλοποιούν την ΚΑΠ. Τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε από τα παζάρια και τις συζητήσεις για την αναθεώρησή της.

Στις φιέστες των «αναπτυξιακών» συνεδρίων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συνομιλητές των κυβερνητικών θιάσων ήταν οι γαλαζοπράσινοι βουλευτές, περιφερειάρχες και δήμαρχοι. Το ενδιαφέρον τους για την πρωτογενή παραγωγή, ανάπτυξη της υπαίθρου με εξωστρέφεια στοχεύει στην καπιταλιστική ανάπτυξη, που φέρνει αμύθητα κέρδη στους μεσάζοντες και στα μονοπώλια και φτώχεια, βάσανα και ανασφάλεια για τις οικογένειές μας.

Με ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές για «πρόοδο - συντήρηση» ο ΣΥΡΙΖΑ και «υπευθυνότητα - λαϊκισμό» η ΝΔ, κοκορομαχούν για να κρύψουν τη στρατηγική τους σύγκλιση και τα τρία μνημόνια που φόρτωσαν στις πλάτες του λαού.

Είναι κάλπικος ο διαχωρισμός σε φιλοευρωπαϊκές και ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις στην ΕΕ και στην Ελλάδα αφού κρύβει τις μεγάλες αντιθέσεις ανάμεσα σε διάφορα μονοπώλια και δεν μας αφορά. Ο πραγματικός διαχωρισμός είναι από τη μια η Ευρώπη των λαών και από την άλλη η Ευρώπη των μονοπωλίων.

Οσο τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας είναι στα χέρια των μονοπωλίων, δεν μπορεί να ασκηθεί φιλολαϊκή κυβερνητική πολιτική, δεν μπορεί να σταματήσει η πορεία καταστροφής πολλών μικρών και μεσαίων αγροτοπαραγωγών.

Η φασιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή δεν είναι με το μέρος του μικρομεσαίου αγροτοκτηνοτρόφου. Κρύβει ότι οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας καταστρέφονται εξαιτίας της καπιταλιστικής οργάνωσης της παραγωγής, αποδέχεται την ΚΑΠ και επιδιώκει τη βελτίωση της θέσης του ελληνικού κεφαλαίου στην ΕΕ. Δημαγωγικά μιλάει για αγώνες του λαού, ενώ δυσφημεί και επιτίθεται στο συνδικαλιστικό κίνημα που παλεύει ενάντια στους εκμεταλλευτές.

Αγρότες και αγρότισσες,

Το ΚΚΕ ποτέ δεν κορόιδεψε για να ψαρέψει κάποιες ψήφους.

Ισχυρό ΚΚΕ μεταφράζεται σε διεκδίκηση για να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε. Μεταφράζεται σε ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, απέναντι στις κυβερνήσεις, κόντρα σε δημάρχους και περιφερειάρχες που είναι τα «καλά παιδιά»των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Για να ακουστεί δυνατά η φωνή των λαϊκών διεκδικήσεων για έργα, υποδομές στην ύπαιθρο, υπηρεσίες προς όφελος των λαϊκών αναγκών.

Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ΟΧΙ στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στους οποίους πρωτοστατεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως παλαιότερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Γιατί δεν θέλουμε η χώρα μας να είναι ορμητήριο επεμβάσεων και πολέμων, να πρωτοστατεί για να μπουν και άλλοι λαοί στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, όπως έγινε με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Η ψήφος στο ΚΚΕ μένει εκεί που δόθηκε, επιστρέφει στο λαό και το κίνημά του,γίνεται δική του δύναμη. Δεν μεταγράφεται σε αντιλαϊκές πλειοψηφίες, δεν μπαίνει σε λογικές παζαριών.

Με δυνατό ΚΚΕ παντού μπορεί να ανοίξει ο δρόμος ανατροπής του σημερινού αντιλαϊκού πολιτικού συσχετισμού ώστε να εμποδίσουμε τα χειρότερα, να καταργήσουμε με το δίκιο των εργαζομένων τη φτώχεια, την ανεργία, το ξεκλήρισμα.

Η οριστική διέξοδος βρίσκεται στην κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, των καπιταλιστικών αγροτικών - κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, της γης, των κρατικών υποδομών και του εμπορίου και στην άμεση ένταξή τους στον κεντρικό σχεδιασμό με κριτήριο την ικανοποίηση του συνόλου των λαϊκών αναγκών με την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.

Πρόκειται για έναν δρόμο που προϋποθέτει την εργατική εξουσία και αντικειμενικά συμφέρει το σύνολο των μικροϊδιοκτητών αγροτών και κτηνοτρόφων. Γι' αυτό χρειάζεται ισχυρή συμμαχία εργατικής τάξης - αγροτοκτηνοτρόφων - αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ.

Η εθελοντική ένταξη των μικροϊδιοκτητών αγροτοκτηνοτρόφων σε αυτόν τον ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας θα γίνεται μέσω των παραγωγικών συνεταιρισμών τους, που θα διαφέρουν ριζικά από τους σημερινούς στο πλαίσιο του καπιταλισμού (π.χ. δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όχημα για τη συγκέντρωση της γης ούτε για αλλαγή της χρήσης της προς αποκόμιση κέρδους).

Ετσι δίνεται λύση στη μικρή και πολυτεμαχισμένη αγροτική μικροϊδιοκτησία, που ταυτόχρονα απαλλάσσεται από το κεφάλαιο, τράπεζες, βιομηχάνους, μεγαλεμπόρους, από φόρους, εξασφαλίζοντας τιμές και διάθεση της παραγωγής, προστασία από φυσικές καταστροφές και όχι ξεκλήρισμα και δυστυχία, σύγχρονες συνθήκες ζωής και εργασίας με ελεύθερο χρόνο.

Παράλληλα, παρέχονται όλες οι δυνατότητες να αποκτήσουν τα χωριά μορφωτική - πολιτιστική ζωντάνια, σύγχρονες κρατικές υποδομές Παιδείας, Υγείας, Πολιτισμού και Φυσικής Αγωγής.

ΤΩΡΑ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΗ, ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ & ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ,

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ