ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Φλεβάρη 2021
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καμία διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών! Απεμπλοκή από τα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

4σέλιδο της Οργάνωσης με τίτλο «ΝΑΤΟική άσκηση "Defender Europe 2021": Σε αφορά - Δημιουργεί κινδύνους - Ενημερώσου - Δράσε»

Με 4σέλιδό της με τίτλο «ΝΑΤΟική άσκηση "Defender Europe 2021": Σε αφορά - Δημιουργεί κινδύνους - Ενημερώσου - Δράσε», η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ ενημερώνει το λαό και τη νεολαία της περιοχής για τους κινδύνους από τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης για ένα ολόκληρο εξάμηνο σε ορμητήριο της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της άσκησης «Defender Europe 2021», καταρρίπτει τους «μύθους» που διακινούν κυβέρνηση και τοπικές αρχές, καλεί το λαό να ενημερωθεί, να μάθει, να δράσει και «κάθε άνθρωπο που προβληματίζεται να συναντηθούμε στις πρωτοβουλίες που θα αναπτύξουμε το επόμενο διάστημα για να εκφραστεί όσο πιο μαζικά γίνεται η εναντίωσή μας στη μετατροπή της περιοχής μας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο και για το λόγο αυτό σε στόχο των αντιτιθέμενων συμφερόντων».

Απαντώντας στο ερώτημα «γιατί αφορά τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό της περιοχής;» η άσκηση, η ΕΠ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης τονίζει ότι «η άσκηση αυτή, και η γενικότερη εμπλοκή της χώρας μας συνολικά σε αυτούς τους σχεδιασμούς, δημιουργεί νέους, μεγαλύτερους κινδύνους για το λαό της περιοχής, αφού τον μετατρέπει σε στόχο αντιποίνων» και μάλιστα σε μια περίοδο που «το ΝΑΤΟ, όπως επιβεβαιώνει και η πρόσφατη Σύνοδος των υπουργών Αμυνας των χωρών - μελών του, έχει ήδη "οπλίσει" ενάντια σε Ρωσία - Κίνα».

Επομένως, συνεχίζει, «μας αφορά να αντιδράσουμε, γιατί δεν θέλουμε η χώρα μας και η περιοχή μας να γίνει ξέφραγο αμπέλι των φονιάδων, γιατί δεν θέλουμε να γίνουμε στόχος των αντιπάλων τους, γιατί δεν θέλουμε η χώρα μας να γίνει πυριτιδαποθήκη στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, γιατί δεν έχουμε κανένα όφελος από τους ανταγωνισμούς τους, αντιθέτως θέλουμε οι λαοί να ζούμε ειρηνικά».

Απαντώντας σε όσους - από την κυβέρνηση έως τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο - «λένε ότι η άσκηση είναι σημαντική, εμπεδώνει την ασφάλεια της χώρας μας έναντι της Τουρκίας», η Οργάνωση του Κόμματος εξηγεί ότι είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ «που κάνουν πλάτες στην προκλητικότητα και τις διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης στο Αιγαίο και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, για να μπορέσουν να την κρατήσουν στη "συμμαχία". Αυτή είναι η βασική επιδίωξή τους, που δεν αλλάζει, όπως φαίνεται στην πράξη, από την οποιαδήποτε αλλαγή στην ηγεσία των ΗΠΑ», τονίζει, και φέρνει ως παράδειγμα και τις πρόσφατες δηλώσεις Στόλτενμπεργκ.

Επισημαίνει πως «έχει καταρρεύσει ο καλλιεργούμενος εφησυχασμός ότι η ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ θα ανακόψει την τουρκική επιθετικότητα. Η έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία σημαδεύεται από αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, εφ' όλης της ύλης διεκδικήσεις που θέτει η τουρκική αστική τάξη, ενώ όλα τα παζάρια που βρίσκονται σε εξέλιξη γίνονται με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Φανερώνουν τους σχεδιασμούς για συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου στο Αιγαίο και στην Ανατ. Μεσόγειο, υπό ευρωατλαντική εποπτεία, προς όφελος των οικονομικών ομίλων, δημιουργώντας πεδίο οξύτερων ανταγωνισμών στο μέλλον».

Επίσης απαντά και στην ύπουλη προπαγάνδα ότι η άσκηση αυτή «θα φέρει χρήμα» στην περιοχή, τονίζοντας ότι «τα βουτηγμένα στο αίμα των λαών δολάριά τους δεν θα σώσουν τους εργαζόμενους της περιοχής από την ανεργία και τα τσακισμένα δικαιώματα, το χτύπημα των δικαιωμάτων τους που συνεχίζεται και με τη 10ωρη δουλειά που θέλουν να επιβάλουν. Δεν θα σώσουν τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου από το λουκέτο λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης που τους αφήνει στο έλεος των συνεπειών της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης, του εμπάργκο, των χαμηλών τιμών στα αγροτικά προϊόντα και του αυξημένου κόστους παραγωγής. Μπορεί ο ΟΛΑ να χαίρεται για τα κέρδη που θα αποκομίσει, αλλά αυτά δεν αντιστοιχούν στη βελτίωση της θέσης των εργατών στο λιμάνι, στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Απεναντίας, και η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας θα εντείνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων, όπως δείχνει και η εμπειρία από το λιμάνι του Πειραιά».

Προσθέτει ότι «οι πόλεμοι που διεξάγουν μακελεύουν λαούς, δημιουργούν την προσφυγιά, τη μετανάστευση, την καταλήστευση των λαών. Ενισχύουν την πίεση και στην καθημερινότητα του λαού της περιοχής, με την όξυνση του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού και με τη διαχείρισή του σύμφωνα με τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, που προβλέπει τον εγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας».

Απαντώντας στο «τι μπορεί να γίνει;», η Οργάνωση του Κόμματος τονίζει: «Είναι πολύ σημαντικό να εκφραστεί η αντίθεση του λαού, της νεολαίας, των στρατευμένων νιάτων της πατρίδας μας, σε αυτούς τους σχεδιασμούς, στη συμμετοχή της χώρας μας, στη διευκόλυνσή τους. Καλούμε όλους τους φορείς, τα σωματεία της περιοχής να πάρουν θέση, να τοποθετηθούν, να κινητοποιηθούν, να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους».

Με σύνθημα «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» δείχνει τη διέξοδο, τονίζοντας ότι αυτή βρίσκεται «στην οργανωμένη πάλη του λαού μας και των λαών της περιοχής ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, που γεννά τους ανταγωνισμούς, τις κρίσεις, τη φτώχεια, τους πολέμους, την προσφυγιά. Εξω από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του, να σχεδιάζει το μέλλον και τη ζωή του με κριτήριο τις πραγματικές του ανάγκες και όχι με άξονα τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Σε αυτό το έδαφος οι λαοί θα καταφέρουμε να ζήσουμε ειρηνικά, οικοδομώντας αμοιβαία επωφελείς σχέσεις μεταξύ μας».

Κλείνοντας καλεί σε δυνάμωμα της πάλης με αιτήματα:

  • Καμία διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών. Να μην ιδιωτικοποιηθούν και να μη μετατραπούν τα λιμάνια της περιοχής σε πολεμικά ορμητήρια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Να κλείσουν όλες οι βάσεις.
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή, αποχώρηση από όλες τις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
  • Ακύρωση της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις.
  • Καμία αλλαγή των συνόρων.
  • Ακύρωση της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το Προσφυγικό, απεγκλωβισμός των προσφύγων και μετάβασή τους στις χώρες προορισμού τους. Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, ούτε στην Ορεστιάδα ούτε πουθενά στην Ελλάδα.


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ