ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2020
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο 79,30% φτάνει η κάλυψη του πλάνου

Με την προσπάθεια των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να συνεχίζεται αμείωτη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη που προκήρυξε η ΚΕ του Κόμματος, στο 79,3% φτάνει η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου.

Ηδη δύο ΚΟ έχουν υπερκαλύψει το στόχο τους και μια σειρά ακόμα είναι σε τροχιά υπερκάλυψης, ενώ όλες οι ΚΟΒ βάζουν τα δυνατά τους για να μην υπάρχει καμιά που δεν θα καταφέρει να πιάσει το πλάνο της.

Η υπερπροσπάθεια που γίνεται, η άμιλλα που εντείνεται, το πείσμα από μέλη και φίλους του Κόμματος για να μην υπάρχει χαραμάδα αναξιοποίητη φέρνουν και ανακατατάξεις σε ό,τι αφορά την απόδοση των Οργανώσεων.

Ετσι, μετά από μια ακόμα βδομάδα που η ΚΟ Αιγαίου έκανε το μεγαλύτερο «κλείσιμο» (+14,68%) κατάφερε να περάσει πρώτη, με 103,32%, αφήνοντας μια ανάσα πίσω της την ΚΟ Εξωτερικού που έχει υπερκαλύψει κατά 103,09%. Στην τρίτη θέση πέρασε η ΚΟ Κρήτης με 85,96% αφήνοντας εκτός τριάδας (4η) την ΚΟ Θεσσαλίας με 83,83% για πρώτη φορά από την αρχή της Εξόρμησης. Στην 5η θέση παραμένει η ΚΟ Πελοποννήσου φτάνοντας στο 82,39%, ενώ η ΚΟ Ηπείρου συνεχίζει ανοδικά καθώς αυτήν τη βδομάδα είναι 6η με 80,46% (από 10η που ήταν στα τέλη Νοέμβρη). Ακολουθεί η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 79,18%, ενώ στην 8η θέση παραμένει η ΚΟ Αττικής με 79,07%, με την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας να εξακολουθεί να βρίσκεται στο «κατόπι» της φτάνοντας στο 70,35%. Η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας φτάνει στο 70,25%, η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας στο 70,03% και η ΚΟ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης στο 63,12%.

Η ΚΝΕ καλύπτει το πλάνο της κατά 82,13%. Η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» κατά 97,4% και η ΚΟΒ του «902» κατά 76,6%

Αποδέχεται την πρόσκληση της ΚΟ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας η ΚΟ Κρήτης

Με χαρά αποδέχεται το κάλεσμα σε άμιλλα της ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας η ΚΟ Κρήτης, η οποία, όπως είπαμε, βρίσκεται πια στην τρίτη θέση με βάση το ποσοστό κάλυψης. «Είμαστε πρόθυμοι, στην πορεία μας προς την κορυφή, να σας βοηθήσουμε στην επίτευξη των υψηλών στόχων που έχετε θέσει», σημειώνουν οι Κρητικοί, τονίζοντας ότι οι στόχοι αυτοί είναι «ανάλογοι με τις βαθιές ρίζες που έχει αναπτύξει η Κομματική σας Οργάνωση με την εργατική τάξη και το λαό της περιοχής, με την πλούσια ιστορία στην αναμέτρηση με τον ταξικό αντίπαλο, που φωτίζεται ακόμα περισσότερο με την εξαιρετική τελευταία έκδοση της ΕΠ για τον κομμουνιστή, λαϊκό ηγέτη Θύμιο Καψή (Ανάποδο)». Η Οργάνωση της Κρήτης προσφέρει μάλιστα συμβολικά έναν πίνακα ζωγραφικής, που φιλοτεχνήθηκε στο πλαίσιο των 100χρονων του Κόμματος, για να κοσμεί τα νέα γραφεία της ΚΟ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας που φτιάχνονται στη Χαλκίδα, μεταφέροντας τη λύπη της που δεν θα καταφέρει να τα αντικρίσει σύντομα από κοντά. Η ΚΟ Κρήτης καλεί «τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος να εντείνουν το πλατύ πολιτικό άνοιγμα στο λαό και τη νεολαία του νησιού και να εκφραστεί αυτό με την κατάταξη στις πρώτες θέσεις των ΚΟ για την Οικονομική Εξόρμηση. Για την ανταλλαγή και μεταλαμπάδευση αυτής της πείρας καλούμε στη συζήτηση για τα συμπεράσματα από τη δουλειά για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης να παραβρεθεί 5μελής αντιπροσωπεία της ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας, η οποία και θα ξεναγηθεί, με την πρώτη ευκαιρία, σε ιστορικούς τόπους του νησιού».

ΚΟ Λέρου: Αναπροσαρμόζει τον στόχο της στο 450% και συνεχίζει!

Με μεγάλο ενθουσιασμό υποδέχτηκε η ΚΟ Λέρου του ΚΚΕ τη μάχη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης, βάζοντας εξαρχής ψηλά τον πήχη, για υπερκάλυψη κατά 200%. Ακόμα κι αυτό όμως αποδείχτηκε ...μικρό, αφού ανακοινώνει την αναπροσαρμογή του πλάνου της για δεύτερη φορά στο 450%! «Ολα τα μέλη της ΚΟΒ μπήκαν στη μάχη με εμπιστοσύνη στην πολιτική του Κόμματος, στην αυτοτελή και συνδικαλιστική παρέμβαση της Οργάνωσης και στην ικανότητα του λέρικου λαού να αναγνωρίζει τους πρωτοπόρους στη δουλειά και στον τόπο του, ακόμα και αν δεν έχει πειστεί - άλλος σε μικρότερο και άλλος σε μεγαλύτερο βαθμό - για την πολιτική πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ», αναφέρει η Οργάνωση. Για τον τρόπο που «τρέχει» την Οικονομική Εξόρμηση μάς λέει: «Από νωρίς δουλέψαμε με μολύβι και χαρτί, εντάξαμε στη μάχη στο πλευρό μας φίλους και οπαδούς, αξιοποιήσαμε έναν ευρύτερο κύκλο ανθρώπων που είχαμε συσπειρώσει με την προηγούμενη δράση μας, απευθυνθήκαμε θαρρετά στους χώρους μας, ζητήσαμε απαιτητικά από ανθρώπους που μας συμπαθούν προσωπικά να ενισχύσουν το Κόμμα μας και φτάσαμε να αναπροσαρμόζουμε το αναπροσαρμοσμένο μας πλάνο λίγο πριν από την εκπνοή της Εξόρμησης στο 450%.

Η πείρα από αυτήν τη μάχη είναι πολύτιμη για την Οργάνωσή μας καθώς αντιλαμβανόμαστε καθημερινά ότι οι δυνατότητες όντως είναι ανεξάντλητες παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, όταν ο καθένας μας με μεράκι και χωρίς να βάζει ταβάνι στη δράση του υλοποιεί το καθήκον του, που δεν είναι άλλο από την ιδεολογική, πολιτική και υλική ατσάλωση του ΚΚΕ. Κανένα καθήκον που απορρέει από τα συλλογικά όργανα του Κόμματος δεν είναι άπιαστο όταν μέσα στην ΚΟΒ υπάρχουν αμοιβαία βοήθεια, συντροφικότητα, συνεργασία και ο καθένας εμπνέει και εμπνέεται από τον άλλον.

Με αντίστοιχο πνεύμα και μπροστά στην τελική ευθεία της Εξόρμησης απευθύνουμε συντροφικό κάλεσμα προς τις Οργανώσεις του Κόμματος να αποδεχτούν την άμιλλα που θέτει η ΚΟΒ Λέρου ως προς το ποσοστό υπερκάλυψης του πλάνου. Καλές γιορτές και ευτυχισμένο το 2021! Με κομμουνιστική αισιοδοξία και ταξικούς αγώνες!».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην απεργιακή συγκέντρωση της ΛΑΡΚΟ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αύριο Πέμπτη, παραμονή Χριστουγέννων, στις 9 π.μ., θα παρευρεθεί στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org