ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2010
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Πετά στο δρόμο κατάκοιτους γέροντες

Το Γηροκομείο Αθηνών
Το Γηροκομείο Αθηνών
«

Μας ειδοποίησαν τελευταία στιγμή να πάρουμε τους γονείς μας και να τους πάμε όπου θέλουμε γιατί κλείνουν το περίπτερο "Ευαγγελισμός"», «πού θα τους πάμε τους γέροντες, οι περισσότεροι από αυτούς είναι κατάκοιτοι, άλλοι έχουν Αλτσχάιμερ, άλλοι διάφορα προβλήματα», «μας λένε ότι δεν υπάρχει προσωπικό, αφού αφήνουν τα παιδιά απλήρωτα, μας είπαν μάλιστα ότι αν τους αφήσουμε εδώ τους γέροντες, να υπογράψουμε χαρτί και να αναλάβουμε εμείς την ευθύνη σε περίπτωση που συμβεί κάτι».

Αυτά είναι ορισμένα από όσα έλεγαν χτες οργισμένοι συγγενείς των γιαγιάδων και των παππούδων, για την ...λεγόμενη ελεήμονα «ΕΤΑΙΡΕΙΑ», το γνωστό και ως Γηροκομείο Αθηνών, που πετά στην κυριολεξία στο δρόμο τα χαρούμενα - όπως ονομάζει - γηρατειά, που κατοικούν στα περίπτερά της... κατηγορώντας ως φταίχτες τους εργαζόμενους που προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, για το λόγο ότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες!

Να υπενθυμίσουμε ότι οι «ελεήμονες» της διοίκησης του Γηροκομείου έχουν ιστορικό στις απολύσεις εργαζομένων, στην καταπάτηση δικαιωμάτων και στο όργιο τρομοκρατίας όπως πολλές φορές έχουν καταγγείλει εργαζόμενοι και συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, στην Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), στο Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων και Συναφών Χώρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «ΕΤΑΙΡΕΙΑ» είναι ακόμη μια υπηρεσία Πρόνοιας και Υγείας που αποτελεί στα πλαίσια των πολιτικών επιλογών πεδίο επιχειρηματικής δράσης και «φιλανθρωπίας» με «θύματα» τρόφιμους (ανάλογα με τα βαλάντια και οι παροχές), αλλά και εργαζόμενους, σε συνθήκες εντατικοποίησης και με μισθούς πενιχρούς. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με απόφαση της πρόσφατης γενικής συνέλευσης, που δημοσιεύεται σε έντυπό της, έχει αποφασίσει τη μείωση του προσωπικού και τη συρρίκνωση του γηροκομείου, επικαλούμενη οικονομική δυσχέρεια λόγω φαλκίδευσης ακινήτων, όπως υποστηρίζει, από το Δήμο Αμαρουσίου. Σημειωτέον ότι η περίπτωση που επικαλείται για οικόπεδα που διεκδικούν με το δήμο εκκρεμεί, σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και 30 χρόνια!! Επιπρόσθετα, επικαλείται την πρόσφατη οικονομική κρίση για την αναξιοποίητη περιουσία της (κληροδοτήματα ευεργετών), που δε θα οδηγούσε σε παρακμή ενός ιδρύματος που λειτουργεί 145 χρόνια...

Οσον αφορά το καθεστώς του Γηροκομείου, εποπτεύουσα αρχή είναι το υπουργείο Οικονομικών, ενώ η Νομαρχία Αθήνας εποπτεύει όσον αφορά τις νόμιμες προϋποθέσεις για την άδεια λειτουργίας.

Ορκίστηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έκαναν τη δήλωση: «Δηλώνουμε ότι υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού»

Τη δήλωση «δηλώνουμε ότι υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού», αντί όρκου, έκαναν χθες οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στη διάρκεια της ορκωμοσίας του περιφερειάρχη και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, σε ειδική τελετή στην Παλιά Βουλή.

Οι σύμβουλοι του συνδυασμού δεσμεύτηκαν να παλέψουν μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο για τα δίκαια των λαϊκών στρωμάτων. Χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Θανάσης Παφίλης, δήλωσε:

«Οπως έχουμε επανειλημμένα σημειώσει, ο "Καλλικράτης" αποτελεί ένα αντιδραστικό εργαλείο για την εφαρμογή αυτής της βάρβαρης πολιτικής που βιώνουν σήμερα η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στη χώρα μας. Η ενισχυμένη παρουσία της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Περιφερειακό Συμβούλιο αυτό που μπορεί να υποσχεθεί στο λαό είναι ότι και μέσα, αλλά κυρίως έξω, θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις ώστε να υπάρξει ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα, μια μεγάλη λαϊκή αντεπίθεση. Θα προσπαθήσουμε με όλους τους τρόπους μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο να εμποδίσουμε νέα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα, για τη συντριβή της λαϊκής οικογένειας. Θα συμβάλουμε αποφασιστικά μαζί με το ΠΑΜΕ, μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ, για τη συγκρότηση ενός ευρύτατου λαϊκού μετώπου αντεπίθεσης απέναντι σε αυτήν τη βάρβαρη πολιτική».

Από τη μεριά τους, ο περιφερειάρχης, Γ. Σγουρός, και ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, επανέλαβαν τη σημασία του «Καλλικράτη» για τη συνολική λειτουργία του κράτους, επιβεβαιώνοντας έτσι το ρόλο της τοπικής διοίκησης υπέρ των επιλογών του συστήματος. Μάλιστα, ο Γ. Σγουρός, αναφερόμενος στο ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου, έκανε λόγο για «εθνική προσπάθεια που ξεκινάμε από την 1η Γενάρη», σε μια κατεύθυνση να ταυτίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας που υπηρετεί το κόμμα του και ο «Καλλικράτης».

Προσφέρουν στο ΚΚΕ

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Καλλιθέας προσφέρει στο ΚΚΕ 500 ευρώ, για την οικονομική του εξόρμηση, μέσω ΚΟ Καλλιθέας.

***

Στη μνήμη των συντρόφων, στελεχών του ΚΚΕ: Χαρίλαου Φλωράκη, μπαρμπα - Κώστα Λουλέ, Νίκου Γκένα, Κώστα Κάππου, και Χρήστου Τριάντη και Αρη Παπάνθιμου, προσφέρω 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Τέρμα Πατησίων του ΚΚΕ.

Γιώργος Μπακοβασίλης.

***

Ο συναγωνιστής και σύντροφος Α.Κ., μέλος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Γαλατσίου, τιμώντας τη μνήμη των συναγωνιστών και συντρόφων που έφυγαν από τη ζωή από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα (ο αριθμός δυστυχώς ξεπερνάει τους 250) προσφέρει 300 ευρώ, μέσω ΚΟ Γαλατσίου στο διάστημα των τριών μηνών της εξόρμησης. Το Παράρτημά μας για να τους τιμήσει ιδιαίτερα οργάνωσε στις 20-11-2010 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου εκδήλωση με την παρουσία των συγγενών τους, παραδίδοντάς τους τιμητικά διπλώματα και μετάλλια.

Συντροφικά Α.Κ.

***

Ο Ευστράτιος Παναγιωτόπουλος στη μνήμη του αδερφού του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, της αδερφής του ΕΛΕΝΗΣ, του γαμπρού του ΣΠΥΡΟΥ ΠΕΓΚΑ και του ανιψιού του ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΓΚΑ, έδωσε 100 ευρώ μέσω της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση.

***

Στην μνήμη του Αγωνιστή Λυκούδη Νικόλαου, προσφέρω 30 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Πετραλώνων.

***

Στη μνήμη του αγωνιστή και φίλου του Κόμματος, Γεώργιου Μαυρή, η Τομεακή Οργάνωση της ΑΣΟΕΕ προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 150 ευρώ.

Με «καθαρή φωνή»

Την επίσημη έναρξη του διαδικτυακού του ραδιοφώνου «web-radio ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ» έκανε πριν λίγες μέρες το ΚΕΘΕΑ.

Είναι, τονίστηκε, ένα «καθαρό πρόγραμμα χωρίς ουσίες και εκτός από μέσο προσέγγισης των νέων που χρησιμοποιούν ουσίες είναι και μέσο πειθούς για ένταξη στη διαδικασία της απεξάρτησης». Ο Κώστας Αρβανίτης, μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, τόνισε ότι πρέπει να δοθεί μία απ' τις δημόσιες συχνότητες που δεν έχουν διανεμηθεί για να φτάσει η φωνή του ΚΕΘΕΑ σε όσους την έχουν ανάγκη. Το ραδιόφωνο θα εκπέμπει από το site του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, από το www.e-tetradio.gr και στα FM από τους 106,7 Μhz. Κάποιες ώρες προγράμματος θα αναμεταδίδονται ταυτόχρονα και από άλλους ραδιοσταθμούς των FM (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία) και από αρκετά άλλα web radios.

Προσφέρουν στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ»

Στο Ιδρυμα Περίθαλψης Ηλικιωμένων Αγωνιστών, «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ», προσφέρουμε, ως μόνιμα στηρίγματα του Ιδρύματος, το ποσό των 200 ευρώ, στη μνήμη της ΕΠΟΝίτισσας από τη Λαμία ΒΟΥΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ (1922-2010), ώστε το Ιδρυμα να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία και κοινωνική προσφορά του.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς να συνδράμουν από το υστέρημά τους το υποδειγματικό και πρωτοποριακό αυτό Ιδρυμα, που φιλοξενεί Αγωνιστές του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, αγωνιστές της λευτεριάς της πατρίδας μας από τους φασίστες κατακτητές και οραματιστές μιας Λαϊκής Δημοκρατίας, όπου η εργατική και αγροτική τάξη θα έχουν την εξουσία, αγωνιστές μέχρι σήμερα για το Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό.

Στέλλα Πλιάτσικα

Θαν. Καραγιάννης

***

O Ελευθέριος Κατσαρής πρόσφερε στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 200 ευρώ ενίσχυση, στα πλαίσια της εξόρμησης για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Ερευνα της Αντιτρομοκρατικής

Ερευνα σε σπίτι στο Χαλάνδρι διεξήγαγε χτες κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής προκειμένου να διαπιστωθεί αν αποτελούσε κρησφύγετο ατόμων που κατηγορούνται για υπόθεση τρομοκρατίας. Το σπίτι, στην οδό Κάσου 3, είχε ενοικιαστεί με τη χρήση στοιχείων που αναγράφονταν σε μια από τις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων στη Ν. Σμύρνη, στις αρχές του Δεκέμβρη. Ο φερόμενος ως ενοικιαστής είχε φύγει από το σπίτι στις αρχές του περασμένου μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες των διωκτικών αρχών, εκεί έμεναν οι δύο συλληφθέντες με τα παγιδευμένα πακέτα που πιάστηκαν στο Παγκράτι. Στην κατοικία δε βρέθηκαν όπλα, αλλά σάκοι ορειβατικοί, σακίδια και σακβουαγιάζ με ρούχα και βιβλία, όπως και ένα κράνος μοτοσικλέτας. Τα αντικείμενα που βρέθηκαν θα σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή έρευνα.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ