ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2000
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Η πρώτη «βολή» στα αντεργατικά μέτρα
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις, στις 28 του Νοέμβρη της ΑΔΕΔΥ και των οικοδόμων, αλλά και στις 27 - 28 του ίδιου μήνα σε κλάδους του δημόσιου τομέα, απαντούν στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης

Την πρώτη απάντηση των εργαζομένων στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης μετά την παρουσίασή του αποτελεί η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τηςΑΔΕΔΥ στις 28 του Νοέμβρη, που εκφράζει τις αγωνιστικές διαθέσεις τους και τη στάση των ταξικών δυνάμεων. Στα πλαίσια της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Αθήνα, στον πεζόδρομο της Κοραή, στις 11 το πρωί.

Στο δρόμο του αγώνα θα βρεθούν την ίδια μέρα οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι της Λέσβου από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ στις 27 και 28 του Νοέμβρη απεργούν οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία. Ταυτόχρονα, οι συνταξιούχοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Αθήνα στις 28 του Νοέμβρη.

Το ΠΑΜΕ έχει καλέσει τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και να προετοιμαστούν για να δώσουν μαχητικό «παρών» στην πανεργατική απεργία, που θα γίνει την πρώτη μέρα συζήτησης του αντεργατικού νομοσχεδίου στη Βουλή, για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης.

Χτες, σε συνέντευξη Τύπου της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ, ανακοινώθηκε και η απόφασή της για συλλαλητήριο την πρώτη μέρα συζήτησης στη Βουλή του κρατικού προϋπολογισμού για το 2001. Αυτή τη φορά ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σ. Παπασπύρος, λεκτικά τουλάχιστον, ήταν πιο αυστηρός: «Η απεργία αποτελεί απάντηση στη σκληρή πολιτική λιτότητας», «Η κυβέρνηση με ιδιαίτερη πρόκληση εμπαίζει τους εργαζόμενους».

Στη συνέντευξη αναπτύχθηκαν δύο κεντρικά ζητήματα, η κυβερνητική εισοδηματική πολιτική και το πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης. Καταγράφηκαν οι απώλειες των εργαζομένων στο δημόσιο, που φτάνουν το 25% την τελευταία δεκαπενταετία, ενώ οι αμοιβές των εργαζομένων είναι σε χαμηλότερο επίπεδο από το 1985. Επίσης, η εξέλιξη του πληθωρισμού, σε συνδυασμό με την εισοδηματική πολιτική του 2000, διαμορφώνει νέες απώλειες.

Επισημάνθηκε επίσης ότι η ΑΔΕΔΥ δε θα συμμετάσχει στον «κοινωνικό διάλογο» για το ασφαλιστικό, ωστόσο ο πρόεδρος μίλησε για διάλογο σε «διμερή βάση» ΑΔΕΔΥ-κυβέρνησης, που οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή στη νομιμοποίηση των αντεργατικών-αντιασφαλιστικών μέτρων.

Η ΕΣΑΚ Δημοσίου καλεί τους εργαζόμενους να μετάσχουν μαζικά και ενωμένα στην απεργία και τονίζει την ανάγκη ανάδειξης των ταξικών χαρακτηριστικών, των βαθύτερων αιτιών των προβλημάτων και την αναγκαιότητα όχι μόνο άμυνας αλλά και αντεπίθεσης για διεύρυνση των δικαιωμάτων τους.

Ο Δ. Αγκαβανάκης, μέλος της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, δήλωσε στο «Ρ»: «Προχωράμε στην απεργία στις 28 του μήνα μετά την επιτυχημένη απεργία στις 10 του Οκτώβρη και το συλλαλητήριο στις 21. Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν, αλλά και να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια τους. Να διαμορφώσουν τον ταξικό προσανατολισμό και την ταξική προοπτική του αγώνα. Καλούμε σωματεία, επιτροπές αγώνα, συντονιστικές επιτροπές, συσπειρώσεις, τα κύτταρα του αναζωογονημένου ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, να μπουν δυναμικά στον αγώνα».

ΠΑΜΕ στους αγώνες για την Υγεία

  Προσκλητήριο για τη συμμετοχή στην απεργία και τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ και της ΕΙΝΑΠ

«Τώρα επιβάλλεται η κλιμάκωση των αγώνων, που έχουν αποφασίσει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Αυτή την ώρα, χρέος όλων των εργαζομένων στην Υγεία, είναι να δώσουν, μαζικά, αγωνιστικό "παρών" στη 48ωρη απεργία, στις 27 και 28 Νοέμβρη 2000».

Τα παραπάνω επισημαίνει, σε χτεσινή ανακοίνωσή του, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) και καλεί σε κοινή δράση τα συνδικάτα του χώρου της Υγείας με τις υπόλοιπες κοινωνικές εργατικές οργανώσεις. Χρειάζεται η συσπείρωση και ο αγώνας για το δικαίωμα του λαού στη δημόσια δωρεάν υγεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων στις μονάδες υγείας, υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ και σημειώνει: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της, προωθεί τη διαβόητη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ, για να βάλει "ταφόπλακα" στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας, αλλά και να οδηγήσει σε εργασιακή ανασφάλεια τους εργαζόμενους σ' αυτή. Με το νομοσχέδιο για την Υγεία, μια σειρά υπηρεσίες των νοσοκομείων μετατρέπονται σε Ανώνυμες Εταιρίες. Το βάρος της χρηματοδότησης (στο όνομα της μείωσης των κρατικών δαπανών) μεταφέρεται μέσω του ΟΔΙΠΥ στα ασφαλιστικά ταμεία, με άμεσο κίνδυνο να τιναχτούν στον αέρα τα αποθεματικά τους. Οι χρήστες υπηρεσιών υγείας, οι ασθενείς θα θεωρούνται πλέον πελάτες».

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Υγεία, που έγιναν με επιτυχία, κόντρα στα εμπόδια που έβαζαν οι διοικήσεις των νοσοκομείων και ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός.

«Το ΠΑΜΕ θεωρεί ως κρίσιμο ζήτημα τη δημιουργία λαϊκών αγωνιστικών συσπειρώσεων μεταξύ των εργαζόμενων στη δημόσια υγεία και των λαϊκών εργατικών στρωμάτων, με στόχο ένα υψηλό και σύγχρονο επίπεδο δημόσιων υπηρεσιών Υγείας για όλους τους Ελληνες, αλλά και τους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας», συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Μόνο ένα ισχυρό, μαζικό, εργατικό, λαϊκό κίνημα, μπορεί να ανατρέψει τις επιλογές κυβέρνησης - μονοπωλίων και οικονομικής ολιγαρχίας».

Συγκέντρωση και πορεία

Η ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε τη διήμερη απεργία (27-28 Νοέμβρη 2000) για να εκφράσει την αντίθεσή της σε έξι βασικά σημεία των σχεδίων της κυβέρνησης.

Η ΠΟΕΔΗΝ οργανώνει συγκέντρωση την Τρίτη 28 Νοέμβρη στη συμβολή των δρόμων Κοραή και Πανεπιστημίου και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας και Πειραιά αποφάσισε την κήρυξη προειδοποιητικής 48ωρης απεργίας στις 27 και 28 Νοέμβρη και τη συμμετοχή της στη διαδήλωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Παιχνίδια «διαλόγου»

  Ο ΣΕΒ δεν τα...«βρίσκει» με την κυβέρνηση και   η ΓΣΕΕ κάνει παρατηρήσεις και διαπιστώσεις στο αντεργατικό νομοσχέδιο, αντί να απαιτήσει την άμεση απόσυρσή του  

Οι παρατηρήσεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, παραδόθηκαν χτες σε... βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ η χτεσινή συνάντηση του ΣΕΒ με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη για το ίδιο θέμα, κατέληξε στη διαπίστωση ότι δεν υπάρχει «σύγκλιση» στις θέσεις τους. Αν και οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ δεν αναφέρθηκαν εκτενώς στα όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση, είναι δεδομένο το αίτημά τους για περισσότερες ακόμη παροχές στα πλαίσια των ανατροπών που προωθεί η κυβέρνηση στις εργασιακές σχέσεις με το νομοσχέδιο - έκτρωμα.

Η βολική.... αντίθεση του ΣΕΒ στις κυβερνητικές θέσεις, αντιμετωπίστηκε από τον πρωθυπουργό με μια «επίθεση φιλίας» στους άνεργους. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ. Ρέππα, ο πρωθυπουργός έκανε σαφές ότι το νομοσχέδιο θα προχωρήσει για το καλό των ανέργων... Επίσης, φαίνεται να είπε στους βιομηχάνους ότι τα μέτρα «ενισχύουν την ελληνική οικονομία» και άρα την απασχόληση, ενώ επισήμανε ότι έχουν στηριχτεί οι Ελληνες επιχειρηματίες.

Από την πλευρά της ΓΣΕΕ, επιχειρείται για μια ακόμη φορά η εμπλοκή σε μια «διαπραγμάτευση», με άρθρα του νομοσχεδίου να γίνονται δεκτά και άλλα να απορρίπτονται ή να «τροποποιούνται». Η στάση της αυτή αποδυναμώνει την ανάγκη συνολικής απόρριψης του αντεργατικού νομοσχεδίου και της πολιτικής που εκφράζει.

Ειδικότερα, η ΓΣΕΕ μέσω του νομικού τμήματος του ΙΝΕ, συμφωνεί με τις ρυθμίσεις για την υπερεργασία και την υπερωρία, αλλά ζητά καλύτερη διατύπωσή τους! Στις ρυθμίσεις για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, εντοπίζεται ότι η «διευθέτηση» εμφανίζεται σε ακραία μορφή και γίνονται ταυτόχρονα και άλλες διαπιστώσεις. Εκεί σταματά και η ΓΣΕΕ. Σχετικά με τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, «πιθανολογείται» ότι το δημόσιο δε θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Για την ενίσχυση της μερικής απασχόλησης, η μόνη παρατήρηση είναι ότι η αύξηση του 7,5% είναι... μικρή! Σχετικά με την προσυνταξιοδότηση, εκφράζεται η συμφωνία της ΓΣΕΕ, αρκεί η «συνταξιοδότηση» να γίνει από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και η χρηματοδότηση από το ΛΑΕΚ. Ωστόσο, εξετάζεται κατά πόσο ο ΛΑΕΚ μπορεί να υποστηρίξει μια τέτοια ρύθμιση, η οποία προς το παρόν λειτουργεί δημαγωγικά και υπονομεύει το αίτημα για συνταξιοδότηση με 35 χρόνια εργασίας χωρίς όρια.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ
Οι ταξικές δυνάμεις θα είναι εκεί!

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ θα συμμετάσχει στις διαδηλώσεις   ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής. Στην Αθήνα βρέθηκε χτες ο πρόεδρος της Γαλλικής CGT

Αγωνιστικό «παρών» στη διαδήλωση που γίνεται στις 6 Δεκέμβρη στη Νίκαια της Γαλλίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα συζητηθεί και η λεγόμενη «Χάρτα των κοινωνικών δικαιωμάτων» θα δώσει αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, μαζί με άλλες ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος της Ευρώπης, προβάλλοντας τα πραγματικά αιτήματα της εργατικής τάξης. Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο υπογραμμίζει ότι το περιεχόμενο της κινητοποίησης αυτής, όπως το καθόρισε η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) σε συνεργασία με τις Εργατικές Συνομοσπονδίες της Γαλλίας, δεν εκφράζει την ουσιαστική αντίθεση των εργαζομένων στις πολιτικές της ΕΕ, αλλά περιορίζεται σε «μερεμέτια».

Γι' αυτό -το ΠΑΜΕ- μαζί με άλλες ταξικές δυνάμεις και σε συντονισμό με τη συνδικαλιστική κίνηση «CL-CGT», θα σχηματίσουν ξεχωριστό μπλοκ στη διαδήλωση και με προκηρύξεις θα καλέσουν τα συνδικάτα σε συνολική αντιπαράθεση με την πολιτική των μονοπωλίων και των πολυεθνικών, διεκδικώντας πλήρη απασχόληση, 35ωρο, 7ωρο, 5ήμερο, κοινωνικά δικαιώματα, κοινωνική ασφάλιση και μέτρα για την επιβίωση των ανέργων.

Το Γαλλικό «35ωρο»

Στο μεταξύ οι εκδηλώσεις της Νίκαιας συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε χτες ο γγ της CGT Μπ. Τιμπό με το προεδρείο της ΓΣΕΕ και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, το πρώτο πράγμα που έκανε, ήταν να εκφράσει τις ευχαριστίες του για την «υποστήριξη», που παρείχε η ΓΣΕΕ, ώστε η CGT να ενταχθεί στη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ)..!

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο Γάλλος συνδικαλιστής για τον τρόπο εφαρμογής του «35ωρου» στη Γαλλία και τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν, όταν το αίτημα για μείωση του χρόνου εργασίας δεν τίθεται με τη μορφή του 35ωρου, 7ωρου, 5ήμερου. Αν και ο Μπ. Τιμπό υπεραμύνθηκε του νόμου και υποστήριξε ότι επέδρασε στη μείωση της ανεργίας, παρατήρησε ότι οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν δεν είναι πλήρους απασχόλησης και επί το πλείστον είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Σε ορισμένους μάλιστα κλάδους οι συμβάσεις αυτές καλύπτουν το 30%-40% των εργαζομένων. Ετσι δημιουργήθηκε μια κατηγορία «περαστικών» εργαζομένων από τις επιχειρήσεις, που κάνει πολύ δύσκολη και τη δουλιά των συνδικάτων.

Το «35ωρο» υπολογίζεται σε ετήσια βάση, δε σημαίνει, δηλαδή, ότι οι εργαζόμενοι δουλεύουν κάθε βδομάδα 35 ώρες, αλλά ο εβδομαδιαίος χρόνος φτάνει μέχρι και τις 42 ώρες. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι η κατάσταση διαφέρει από επιχείρηση σε επιχείρηση και από κλάδο σε κλάδο και σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την παρουσία και δράση του κάθε συνδικάτου. Δηλαδή, στην πράξη δημιουργήθηκαν διαφορετικά εργασιακά καθεστώτα. Αν και ο γγ της CGT τόνισε ότι ο χρόνος εργασίας, σε πολλές περιπτώσεις μειώθηκε, εντούτοις όπως είπε, οι εργοδότες επιδιώκουν μέσα από τον τρόπο εφαρμογής του να αφαιρέσουν εργατικά δικαιώματα, να μη δώσουν αυξήσεις στους μισθούς και να αυξήσουν την ένταση της εργασίας.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Αντιδρούν στο ξεπούλημά της!

  Καθολική η συμμετοχή τους στην πρώτη 48ωρη απεργία, ενάντια στην ιδιωτικοποίησή της

Με συμμετοχή 100% ξεκίνησε, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και συνεχίζεται σήμερα, η πρώτη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στη Διώρυγα της Κορίνθου ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να την ξεπουλήσει στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο 48ωρες απεργίες στις 25 - 26 και στις 28 - 29 Νοέμβρη, που έχουν κηρύξει και τα δύο σωματεία της Διώρυγας, το Σωματείο Ναυτικών «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ» και το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων, απαιτώντας ταυτόχρονα από τη Διοίκηση τη λήψη μέτρων για την ασφαλή λειτουργία της Διώρυγας.

Να σημειωθεί ότι το κανάλι παρέμεινε κλειστό από τις 14 Νοέμβρη λόγω αποκόλλησης μεγάλου τμήματος πρανούς, κάτι που έκανε ανασφαλή τη διέλευση των πλοίων καθώς υπάρχει κίνδυνος κατολίσθησης, ενώ χτες και σήμερα το κανάλι είναι κλειστό λόγω της απεργίας.

Σήμερα το πρωί - δεύτερη μέρα της απεργίας - πρόκειται να συναντηθούν οι εκπρόσωποι των δύο σωματείων με τον πρόεδρο της «Ανώνυμης Εταιρίας Διώρυγας Κορίνθου» (ΑΕΔΙΚ) κ. Τσούμα.

Η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ

Κάλεσμα προς τον κορινθιακό λαό να υπερασπιστεί τη δημόσια περιουσία, γιατί το ξεπούλημά της έρχεται σε αντίθεση με τις λαϊκές ανάγκες και με την ανάπτυξη της χώρας και να δείξει την αλληλεγγύη του στους απεργούς, απευθύνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ υπογραμμίζοντας την ανάγκη συντονισμού με τα υπόλοιπα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της περιοχής.

«Η σταθερή στάση των εργαζομένων - υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της - οδήγησε στο κενό τους μηχανισμούς της κυβέρνησης για ποινικοποίηση της απεργίας, όπως επίσης και τις παραπλανητικές τακτικές των ντόπιων υποστηριχτών της στην τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Ο αγώνας τους είναι ελπιδοφόρος. Αποδεικνύει ότι η κυβερνητική πολιτική δεν είναι ανίκητη».

Καταλήγοντας η ΝΕ Κορίνθου του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη του νομού, σε συναγερμό, για να αποτραπεί η κυβερνητική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που αποτελούν έναν ακόμη μοχλό για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και αναδεικνύει την πολιτική πρόταση του Κόμματος, για τη συγκρότηση του δικού του Λαϊκού Μετώπου κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου - κυβέρνησης και με στόχο τη λαϊκή οικονομία και εξουσία.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
ΟΧΙ στους αποκλεισμούς από την ασφάλιση

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην άρνηση του Ταμείου τους να ασφαλίσει δυο συναδέλφους τους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Εφημερίδων Αθηνών, ενάντια στην άρνηση της διοίκησης του Ταμείου Συντάξεων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων (ΤΣΕΥΠ), να ασφαλίσει δυο εργαζόμενους του πρακτορείου ΑΡΓΟΣ. Η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών καλεί τους εργαζόμενους στα γραφεία της (Ικτίνου 3), από όπου θα κατευθυνθούν στα γραφεία του Ταμείου τους.

Η διοίκηση του ΤΣΕΥΠ αρνείται την ασφάλιση με το αιτιολογικό ότι οι δυο εργαζόμενοι δούλευαν σε τμήματα του πρακτορείου που βρίσκονται εκτός Αθηνών, στα Οινόφυτα. Σε επιστολή της Ενωσης των εργαζομένων προς το ΤΣΕΥΠ σημειώνεται: «Πράγματι, αυτή την περίοδο η αποθήκη επιστροφών της "Αργος" είναι στα Οινόφυτα. Αργότερα μπορεί να είναι στην Αθήνα, στην Ελευσίνα, στον Ασπρόπυργο. Οι ανάγκες αυτού του τμήματος καλύπτονται από υπαλλήλους του πρακτορείου, που ένα διάστημα μπορεί να δουλεύουν στα Οινόφυτα και το άλλο στην Αθήνα.

Στη μεγάλη τους πλειοψηφία, οι προαναφερόμενοι υπάλληλοι, εκτός από αυτούς που δεν έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, είναι ασφαλισμένοι στο ΤΣΕΥΠ. Πιστεύουμε επίσης ότι η υπηρεσία του ΤΣΕΥΠ και το Διοικητικό Συμβούλιο, που το τελευταίο διάστημα ψάχνει προς όλες τις κατευθύνσεις να ανακαλύψει πού βρίσκονται τα τμήματα του πρακτορείου, γνωρίζουν ότι η έδρα του βρίσκεται στην Αθήνα».

Αναφέρεται επίσης στην αντίστοιχη λειτουργία αποθηκών των πρακτορείων ΠΕΑΤ και Κεντρικό στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο για πάρα πολλά χρόνια, με προσωπικό που ήταν ασφαλισμένο στο ΤΣΕΥΠ χωρίς να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα.

Σε ανακοίνωση του σωματείου τονίζεται επίσης: «Η διοίκηση του σωματείου μας και κανένα μέλος μας δεν πρέπει να δεχτεί αυτή την πρόκληση, γιατί περί πρόκλησης πρόκειται. Δε θα παρακαλέσουμε κανέναν προκειμένου να ασφαλιστούμε στο Ταμείο μας».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ