ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2022
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταγγέλλει την προσπάθεια πρόωρης ολοκλήρωσης των εργασιών της Εξεταστικής

Eurokinissi

Σε ανακοίνωση για την προσπάθεια πρόωρης ολοκλήρωσης των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη διαφαινόμενη προσπάθεια για πρόωρη ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, ώστε να "μείνουν στο σκοτάδι" οι υποθέσεις παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη, των δημοσιογράφων, καθώς και του τηλεφωνικού κέντρου της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Αυτό, άλλωστε, έχει διαφανεί μέσα και από όλη την πορεία των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, τόσο με τη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε κρίσιμα ζητήματα όσο και με τη στάση συγκεκριμένων μαρτύρων, που "κρύφτηκαν" πίσω απ' το απόρρητο και τις απαντήσεις του τύπου "δεν ξέρω, δεν απαντώ". Επιβεβαιώθηκε, πάνω απ' όλα, αυτό που εξαρχής τόνιζε το ΚΚΕ, ότι η ύπαρξη και η υπεράσπιση από τα αστικά κόμματα όλου του αντιδραστικού πλαισίου των παρακολουθήσεων θα καθόριζε και την Εξεταστική Επιτροπή και τα αποτελέσματά της.

Αυτή η εξέλιξη θα αποτελέσει και το "κερασάκι στην τούρτα" της μεθοδευμένης, απαράδεκτης συγκάλυψης και από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, της υπόθεσης των υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ από το 2016 μέχρι και το 2022, όπως φάνηκε ήδη από τις πρώτες συνεδριάσεις.

Το ΚΚΕ έκανε προσπάθεια με τις παρεμβάσεις του και θα συνεχίσει μέχρι τελευταία στιγμή, να πραγματοποιηθεί έρευνα, όσο αυτό ήταν δυνατό. Ζήτησε να κληθούν και να εξεταστούν από την Επιτροπή συγκεκριμένοι μάρτυρες, που είχαν άμεση εμπλοκή στην υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του, δηλαδή υπεύθυνοι από τις εταιρείες των παρόχων τηλεπικοινωνιών (ΟΤΕ κ.ά.), μέλη της ΑΔΑΕ, εισαγγελείς, αστυνομικοί που είχαν ρόλο στην έρευνα, αρχές και πάροχοι των εμπλεκόμενων χωρών του εξωτερικού κ.ά.

Η Εξεταστική δεν κάλεσε κανέναν από τους μάρτυρες που πρότεινε το ΚΚΕ. Κάλεσαν τους πρώην και νυν διοικητές της ΕΥΠ, για να απαντήσουν όλοι πως "δεν ξέρω, δεν μπορώ, δεν απαντώ". Ακόμα και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ απάντησε "δεν ξέρω", ενώ η ΑΔΑΕ είχε και έχει άμεση και σοβαρή ευθύνη να διαλευκανθεί η υπόθεση του ΚΚΕ. Ακόμα κι αυτοί οι λίγοι που εξετάστηκαν έπαιξαν εκ του ασφαλούς το κλασικό "παιχνίδι" της μετάθεσης των ευθυνών, παραπέμποντας για απαντήσεις σε άλλους (τους παρόχους τηλεπικοινωνίας, τον πρώην πρόεδρο αλλά και τους "τεχνικούς" της ΑΔΑΕ), αφού ήταν δεδομένο ότι η Εξεταστική δεν επρόκειτο να καλέσει κανέναν από αυτούς, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του ΚΚΕ! Μάλιστα, κανείς τους δεν ζήτησε να διερευνηθεί σε βάθος η παραδοχή του πρώην διοικητή της ΕΥΠ για κέντρα εξωτερικού που παρακολουθούν, όταν είναι διαπιστωμένο ότι οι υπηρεσίες των ΗΠΑ παρακολουθούν, εκτός των άλλων, και πρώην Ελληνες πρωθυπουργούς.

Πρόκειται για την επιτομή του κουκουλώματος, την κορύφωση του έργου της συγκάλυψης της αλήθειας για τις υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ, που παίζεται εδώ και 6 χρόνια με "σκηνοθέτη" όλες τις κυβερνήσεις, σήμερα της ΝΔ και πριν του ΣΥΡΙΖΑ. Την ευθύνη για αυτήν τη συγκάλυψη στην Εξεταστική Επιτροπή την έχουν από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που ήθελαν μια Εξεταστική όχι για να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις σε όλες τις υποθέσεις, αλλά κυρίως "τροφή" στην κοκορομαχία τους. Γι' αυτό εκτός των άλλων συνέβαλαν στο να θαφτεί η υπόθεση του ΚΚΕ. Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόλογος για την "αφωνία" του για την υπόθεση του ΚΚΕ, πολύ περισσότερο που επί ημερών του ξεκίνησαν οι υποκλοπές στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ και το κουκούλωμά τους.

Αποκαλύφθηκε τι εννοούν όλα τα αστικά κόμματα όταν μιλάνε για "διαφάνεια" και "λογοδοσία". Αποκαλύφθηκε τι οργανώνουν όλοι μαζί: Δήθεν "δημοκρατικούς και ανεξάρτητους ελέγχους" και "θεσμικές αλλαγές", για να συγκαλύψουν τελικά τον ρόλο του κράτους που υπηρετεί τη δικτατορία του κεφαλαίου. Να εξαπατούν τον λαό, μήπως κατευνάσουν τη δίκαιη αγανάκτηση και τις αντιδράσεις του, ενάντια στο τσαλαπάτημα των δικαιωμάτων και ελευθεριών του από όλες τις κυβερνήσεις.

Το ΚΚΕ γνωρίζει καλά τους μηχανισμούς, τα μέσα και τις μεθόδους του κράτους και των κυβερνήσεων. Με όλα αυτά έχει αναμετρηθεί και αναμετριέται αδιάκοπα σε όλη την Ιστορία του. Αυτό θα συνεχίσει να κάνει, γιατί αυτός είναι ο δρόμος για όλο τον λαό μας: Να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη αλλά να συγκρουστεί με τους κάθε λογής "σωτήρες". Τη λύση θα δώσει οριστικά μόνο ο ίδιος με την πάλη του, με το ΚΚΕ, στον δρόμο της ανατροπής».

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ
Προς κανονικό κουκούλωμα η υπόθεση παρακολούθησης του ΚΚΕ

Συνεχίζεται κανονικά στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που υποτίθεται ότι διερευνά τις υποθέσεις παρακολουθήσεων, η μεθοδευμένη επιχείρηση συγκάλυψης των συνακροάσεων και υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.

Χτες, ολοκληρώθηκε η ακρόαση του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρ. Ράμμου, και το μόνο ...«στοιχείο» που προέκυψε ήταν οι φράσεις «δεν γνωρίζω», «δεν θυμάμαι», όσον αφορά την υπόθεση του ΚΚΕ, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για την παρακολούθηση ενός ολόκληρου κόμματος, με συνεχή τα περιστατικά υποκλοπών από το 2016 ως τον Απρίλη του 2022, με πλήθος στοιχείων που έχουν έρθει στο φως, με δικογραφίες. Και επιπλέον, με την επιβεβαίωση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γ. Ρουμπάτη ότι είναι υπόθεση πολύ σοβαρή, για την οποία δεν απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρχει εμπλοκή υπηρεσιών εκτός ελληνικής επικράτειας και ...πάει λέγοντας.

Για παράδειγμα, ο Χρ. Ράμμος, δείχνοντας να έχει ...επιλεκτική μνήμη, δεν ...«θυμόταν» έγγραφο που ο ίδιος φαίνεται να έχει υπογράψει τον Μάρτη του 2022, δηλαδή λίγους μήνες πριν, το οποίο σχετίζεται με αναφορές σε κενά στο σύστημα ασφαλείας παρόχων τηλεπικοινωνιών. Ωστόσο, ήταν λαλίστατος και θυμόταν με λεπτομέρειες άλλα έγγραφα και περιστατικά, που βέβαια δεν αφορούσαν την υπόθεση του ΚΚΕ.

Ετσι, αναφερόμενος κυρίως στην υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, φέρεται να είπε ότι φέρνουν δυσκολία στη διερεύνηση τόσο η ΕΥΠ όσο και η αρμόδια εισαγγελέας της ΕΥΠ κ.ο.κ. Αναφορές που τροφοδότησαν εκ νέου την αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, με τους κυβερνητικούς βουλευτές να κάνουν λόγο για «fake news του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ» και τα άλλα δύο αστικά κόμματα για συγκάλυψη και «βαθύ σκοτάδι», ενώ την ίδια ώρα όλοι μαζί προσπαθούν να θάψουν την υπόθεση του ΚΚΕ, αφού δεν υπάρχει σε καμία ερώτηση που έχουν καταθέσει μέχρι τώρα σε όσους έχουν κληθεί σε ακρόαση και σε καμία δήλωση.

Σήμερα, αναμένεται η ακρόαση της επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Αλ. Ρογκάκου, ενώ η εκπρόσωπος της εταιρείας «Intellexa» ενημέρωσε τα μέλη της Εξεταστικής ότι αδυνατεί να καταθέσει καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό, αν και γνώριζε ότι έχει κληθεί. Η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε να της σταλεί ερωτηματολόγιο. Εχουν απομείνει να καταθέσουν ακόμα εκπρόσωπος της εταιρείας KRIKEL και ο Ν. Ανδρουλάκης, σύμφωνα με τον κατάλογο που αποφάσισε η κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία αρνήθηκε, με την εκκωφαντική σιωπή των άλλων κομμάτων, να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι που έχει κατ' επανάληψη προτείνει το ΚΚΕ, όπως ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΑΕ, οι τεχνικοί της ΑΔΑΕ και οι πάροχοι και παρά το γεγονός ότι η μέχρι τώρα «πορεία» των διαδικασιών της Εξεταστικής καθιστά επιτακτική την ανάγκη να καταθέσουν.

Εξομολόγηση ενός κοριού που φοβάται μην ψοφήσει

Τι είναι τα κρατικά μυστικά;

Εγώ ξέρω από μυστικά κάθε είδους. Αλλά τα κρατικά μυστικά είναι τα καλύτερα, τα πιο ενδιαφέροντα. Αλλά και τα πιο απόρρητα: Ούτε η Μάτα Χάρι δεν τα γνωρίζει.

Γιατί δεν είναι προσωπικά. Ντάξει με τις ζήλιες ανάμεσα στα ζευγάρια, τους επαγγελματικούς ανταγωνισμούς για ιδέες κ.λπ.

Αλλά το να κρατιέται μια ολόκληρη μάζα ανυποψίαστων, απλών καθημερινών ανθρώπων υπό έλεγχο, χωρίς μάλιστα να το συνειδητοποιούν και τελικά να δουλεύουν ακούραστα και ρυθμικά σαν μελίσσι; Ε, αυτό θέλει ταλέντο, θέλει σχέδιο.

Τι είναι η παρακολούθηση;

«Κανείς δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις» είπε ο καινούργιος αρχηγός. Σωστό αυτό. Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει. Και κάποιοι εκπλήσσονται σήμερα με αυτή την ιστορία των υποκλοπών κατά πολιτικών και δημοσιογράφων. Λογικό να αρνούνται έως και την ύπαρξή μου.

Ωστε ο παράδεισος των λίγων να παραμείνει η κόλαση των πολλών.

Πρέπει να 'χετε καταλάβει ποιος είμαι. Γνωριζόμαστε πλέον.

Με λένε κοριό, αλλιώς και ψείρα... Οπως καταλαβαίνετε η σύνδεση με τα ζωύφια δεν είναι τυχαία.

Βέβαια έχω εξελιχθεί αρκετά μέσα στα χρόνια. Πλέον έχω χίλιες ικανότητες.

Μπορώ να καταγράφω ώρες και ώρες συνομιλιών, σε όλο και μεγαλύτερες αποστάσεις. Δουλεύω υπερωρίες για να αποκαλυφθεί και φιμωθεί κάθε φωνή αντίστασης.

Για να γίνει αυτό έχουν αξιοποιηθεί όλες οι τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής μας.

Εχω πολλούς συναδέλφους και συνεργάτες. Κι εμείς σαν μελίσσι δουλεύουμε. Χρόνια και χρόνια.

Τελευταία όμως σαν να φοβάμαι.

Ολο και δυσκολεύει το σχέδιό μας ενάντια στους ανθρώπους που δουλεύουν, ενάντια στους νέους. Τα αφεντικά όλο και τρώγονται μεταξύ τους για τη θέση του πιο ισχυρού, για το ποιος θα αποκτήσει τα καλύτερα μυστικά. Και εδώ και σε άλλες χώρες «ακούω» μηνύματα οργάνωσης των απλών αυτών, ανυποψίαστων ανθρώπων.

Τι θα γίνει όταν κι άλλοι πολλοί ακόμη συνειδητοποιήσουν την αλήθεια; Οτι το «αφεντικό» μου, το Κράτος, δεν τους προστατεύει; Οτι αντίθετα τους υποτάσσει στα αόρατα δεσμά των λίγων;

Πρέπει να ψιθυρίσω αυτόν μου τον φόβο στους άλλους κοριούς. Εύκολο, υπάρχει και η «διασύνδεση» πια, η «διαλειτουργικότητα».

Βλέπετε, έχω ακούσει τι σχεδιάζει για μένα ο λαός. Μαζί με τα αφεντικά μου με περιμένει κι εμένα η καταστροφή, η «φωτιά» της λαϊκής οργής είναι αυτό που με τρομοκρατεί.

ΥΓ. Να ενημερώσω και τους Ρώσους και Κινέζους «φίλους» μου για τον κίνδυνο; Αυτός μας ενώνει στο κάτω κάτω.


Ο Μαρκόνης
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org