Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10776

ΑΠΕΡΡΙΨΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αρνούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανέργους
  • Η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα του ΚΚΕ για τη χορήγηση πλήρους και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ανασφάλιστους και τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Προκλητικός ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, είπε ότι δεν ικανοποιεί το αίτημα για να μην επιβάλει νέους φόρους, όταν προωθούν φορο-ληστεία στους εργαζόμενους και φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο.

ΣΕΛ.  19

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΑΥΡΙΟ να αποτρέψουμε τις αυξήσεις σε ρεύμα, πετρέλαιο θέρμανσης, ΦΠΑ

Οι λαϊκές οικογένειες στενάζουν από την ακρίβεια, από την πολιτική που στερεί όλο και περισσότερα από τους εργαζόμενους, για να δώσει όλο και περισσότερα στα μονοπώλια

  • Κινητοποιήσεις σε 58 πόλεις της χώρας
  • Αθήνα: 6.30 μ.μ., πλατεία Ομονοίας
  • Θεσσαλονίκη: 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
  • Προκλητική η αποσιώπηση των συλλαλητηρίων από την πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

ΣΕΛ.  8  -  9

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΤΡΟΪΚΑ
Μειώνουν μισθούς, καταργούν Συλλογικές Συμβάσεις

Για τουλάχιστον τρία χρόνια παγώνουν τους μισθούς, ουσιαστικά τους μειώνουν, ενώ ετοιμάζεται και η σχετική υπουργική απόφαση που θα εξειδικεύει την πρόβλεψη του μνημονίου να υπερισχύουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις έναντι των κλαδικών.


ΣΕΛ.  21

Καιροσκόποι

Πέρυσι τέτοια εποχή έλεγαν στους εργαζόμενους «με το ΠΑΣΟΚ καλύτερα». Σήμερα, για να υφαρπάσουν την ψήφο τους σηκώνουν τάχα «μπαϊράκι». Η λαϊκή ρήση «και με τον αστυφύλαξ, και με το χωροφύλαξ» είναι πολύ ελαφριά για να αποδώσει τον καιροσκοπισμό των «αριστερών» και «προοδευτικών» υποψηφίων για την Περιφέρεια Αττικής, Γ. Σγουρό, Αλ. Μητρόπουλο, Γ. Δημαρά. Μέχρι και κατά του μνημονίου δήλωσε προχτές σε τηλεοπτική εκπομπή ο Γ. Σγουρός, κι ας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και με την τωρινή υποψηφιότητά του την κυβέρνηση και τα μέτρα που παίρνει. Ο Αλ. Μητρόπουλος από τη μια εμφανίζεται λάβρος κατά του μνημονίου και του «Καλλικράτη» και από την άλλη καλεί τους εργαζόμενους να τον στηρίξουν, «να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι έχει πάρει λάθος δρόμο»! Δηλαδή, ψήφο για να διορθώσουμε την κυβέρνηση και όχι για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική. Κι ας λένε τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη ότι τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο ταυτίζονται με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Δημαράς από τη μία ζητάει ψήφο - ΟΧΙ στο μνημόνιο, δηλαδή «όχι» στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ με το οποίο εκλέχτηκε βουλευτής και ψήφισε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, από την άλλη εκθειάζει τον «Καλλικράτη» ότι «ανοίγει δυνατότητες για ελεύθερη και δημιουργική παρέμβαση των πολιτών», όταν ο «Καλλικράτης» θεσπίζει κρατικά τοπικά όργανα για την ανάπτυξη του κεφαλαίου. Τι άλλο ζητούν όλοι οι παραπάνω υποψήφιοι παρά ψήφο στήριξης της κυβέρνησης;



ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Ενταση της δράσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

ΣΕΛ.  3,   12  -  14,   40
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ - ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
Στον «αέρα» οι εργαζόμενοι

ΣΕΛ.  17
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Επιμονή στις περικοπές και στα χαράτσια

ΣΕΛ.  19
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιδεικνύει τη βαρβαρότητα

Ο πρωθυπουργός επιδεικνύει στο διεθνές κεφάλαιο τα βάρβαρα μέτρα που καταδικάζουν το λαό στη φτώχεια, αναζητώντας συνεταίρους για τα κεφάλαια που δρουν στη χώρα. Παράλληλα, φιλοδοξεί να λάβει ανταλλάγματα για τις υπηρεσίες που προσφέρει η κυβέρνησή του στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή μας για λογαριασμό των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.


ΣΕΛ.  15
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Κατήγγειλαν την προσβλητική πολιτική σε βάρος τους

ΣΕΛ.  20
ΜΙΚΡΟΪΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ - ΒΥΤΙΟΦΟΡΩΝ

Παλεύουν για το δικαίωμα στη δουλειά


ΣΕΛ.  25

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ