ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Αυγούστου 2009
Σελ. /24
Δε θα αφήσουμε το άδικο να γίνει δίκιο!

Δεκάδες δραστηριότητες σε όλη τη χώρα σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες ενάντια στην προσπάθεια της ΕΕ να ταυτίσει τον κομμουνισμό με το φασισμό - ναζισμό

Αφίσα του ΕΑΜ την περίοδο της Αντίστασης. Οι ιμπεριαλιστές πασχίζουν να στιγματίσουν το μεγαλειώδη παλλαϊκό αγώνα ενάντια στο φασισμό και να ταυτίσουν τους θύτες με τα θύματα
Αφίσα του ΕΑΜ την περίοδο της Αντίστασης. Οι ιμπεριαλιστές πασχίζουν να στιγματίσουν το μεγαλειώδη παλλαϊκό αγώνα ενάντια στο φασισμό και να ταυτίσουν τους θύτες με τα θύματα
Πληθαίνουν οι δραστηριότητες που προγραμματίζουν οι Οργανώσεις του Κόμματος απ' άκρη σ' άκρη στη χώρα προκειμένου να δοθεί ηχηρή η λαϊκή απάντηση στην ιμπεριαλιστική αντικομμουνιστική εκστρατεία, όπως εκφράζεται και μέσα από τη θεσμοθέτηση της 23ης Αυγούστου ως μέρας «μνήμης για τα θύματα ολοκληρωτικών καθεστώτων» με την εξίσωση του σοσιαλισμού με το ναζισμό - φασισμό.

Αύριο και μεθαύριο, αλλά και τις επόμενες μέρες, προγραμματίζεται πλήθος εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων στις πόλεις, σε τόπους μαρτυρίων, φυλακίσεων και εκτελέσεων κομμουνιστών και αγωνιστών αντιφασιστών. Το κάλεσμα των κομμουνιστών απλώνεται στους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, προκειμένου κάθε προοδευτικός άνθρωπος να καταδικάσει τον αντικομμουνισμό, που αποτελεί προάγγελο νέων αντιδραστικών μέτρων σε βάρος του λαού.

Στην Πελοπόννησο

Στην Πελοπόννησο, το πρόγραμμα των συγκεντρώσεων - διαδηλώσεων που διοργανώνουν οι ΚΟ του ΚΚΕ έχει ως εξής:

  • Αύριο Κυριακή 23 του Αυγούστου:

-- Στην Πάτρα, συγκέντρωση στις 8 μ.μ., στην πλατεία Τριών Συμμάχων και πορεία στα Ψηλά Αλώνια, στον τόπο όπου κρεμάστηκαν 13 ΕΑΜίτες από τους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους στις 9 του Μάη 1944. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στην Αμαλιάδα, συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην πλατεία Μπελογιάννη και πορεία στην πόλη. Θα μιλήσει ο Κοσμάς Αλεξίου, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας.

-- Στο Ναύπλιο, συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στο μνημείο στο Βράχο της Ακροναυπλίας και στη συνέχεια πορεία στην πόλη, όπου γίνεται η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ, με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Καμιά αντιδραστική προπαγάνδα δε θα καταφέρει να θαμπώσει τα ιδανικά με τα οποία χιλιάδες κομμουνιστές και οι συνοδοιπόροι τους παλεύουν και σήμερα για τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες
Καμιά αντιδραστική προπαγάνδα δε θα καταφέρει να θαμπώσει τα ιδανικά με τα οποία χιλιάδες κομμουνιστές και οι συνοδοιπόροι τους παλεύουν και σήμερα για τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες
-- Στην Κεφαλονιά, συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου και πορεία στο μνημείο των πεσόντων ΕΠΟΝιτών. Θα μιλήσει ο Σπύρος Φαρακλός, γραμματέας της ΝΕ.

  • Τη Δευτέρα 24 του Αυγούστου:

-- Στην Καλαμάτα, συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στη Φραγκόλιμνα, τόπο μαζικής ταφής το 1944 και πορεία στην πόλη στο καφενείο όπου το 1946 δολοφονήθηκαν μαζικά ΕΑΜίτες από τη συμμορία Χιτών, με αρχηγό τον γνωστό Μαγκανά. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Οικονομάκος, γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας.

-- Στη Σπάρτη, συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην πλατεία της πόλης και πορεία στις ιστορικές φυλακές της Σπάρτης. Θα μιλήσει ο Δήμος Λεβεντάκης, μέλος της ΝΕ Λακωνίας.

-- Στην Τρίπολη, συγκέντρωση στις 8.30 μ.μ. στα δικαστήρια, στο γνωστό «θανατοδικείο» της Τρίπολης μετά την Κατοχή και πορεία στους δρόμους της πόλης. Θα μιλήσει ο Γιάννης Φράγκος, μέλος της ΝΕ Αρκαδίας.

-- Στην Κόρινθο, συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στο Συνοικισμό, στην πλατεία Ηλιόπουλου, και πορεία στην πόλη. Θα μιλήσει ο Γιώργος Λάμπας, γραμματέας της ΝΕ Κορινθίας.

  • Την Τρίτη 25 του Αυγούστου:

-- Στη Ζάκυνθο, συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην πλατεία Σολωμού μπροστά στο μνημείο των πεσόντων μαχητών του ΕΛΑΣ και πορεία μέχρι τη Νομαρχία. Θα μιλήσει ο Γιάννης Κορφιάτης, μέλος της ΝΕ Ζακύνθου.

Ακόμα, οι Νομαρχιακές Επιτροπές Μεσσηνίας και Αχαΐας του ΚΚΕ προγραμματίζουν περιοδείες - εξορμήσεις στις πόλεις, σε γειτονιές, σε τόπους δουλειάς, σε στέκια νεολαίας, σε λαϊκές αγορές και πολυκαταστήματα για ενημέρωση και κάλεσμα του λαού και της νεολαίας στις πρωτοβουλίες του Κόμματος για την καταδίκη της αντικομμουνιστικής εκστρατείας.

Στην Αιτωλοακαρνανία

Η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν:

  • Σήμερα Σάββατο 22 του Αυγούστου, στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στη Γιουρίτσα προς τιμήν της ιστορικής μάχης που έδωσε ο ΕΛΑΣ στις 10/7/1943 κατά των Γερμανών κατακτητών.
  • Αύριο Κυριακή 23 του Αυγούστου, στις 10 π.μ. στα Καλύβια, προς τιμήν των 56 εκτελεσμένων και 3 κρεμασμένων που έδωσαν τη ζωή τους πολεμώντας τους Γερμανοφασίστες κατακτητές.
  • Αύριο Κυριακή 23 του Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ. στη Γαβαλού, όπου τα 17 χωριά της Μακρύνειας στις 27-28-29 του Ιούλη 1943 δέχτηκαν βίαιη επίθεση από τα χιτλερικά στρατεύματα και τους συνεργάτες τους.
Στη Θεσσαλία

Τη Δευτέρα 24 του Αυγούστου προγραμματίζονται:

  • Στη Λάρισα, στις 7 μ.μ., πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
  • Στα Τρίκαλα, στις 8 μ.μ., πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
  • Στην Καρδίτσα, στις 7 μ.μ., πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
  • Στο Βόλο, στις 7.30 μ.μ., πορεία από το Δημαρχείο Βόλου στο χώρο της προφεστιβαλικής εκδήλωσης της ΚΝΕ, στην πλατεία του Δημαρχείου της Νέας Ιωνίας.
Σε Μακεδονία και Θράκη

Την Τρίτη 25 του Αυγούστου, οι Κομματικές Οργανώσεις Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ διοργανώνουν μαζικές εξορμήσεις σε Βέροια, Νάουσα, Κιλκίς, Εδεσσα και Γιαννιτσά, καθώς και συγκεντρώσεις - εκδηλώσεις σε:

  • Αλεξανδρούπολη, στις 7 μ.μ. συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο και πορεία προς το Καπνομάγαζο, το οποίο την περίοδο της Κατοχής λειτούργησε ως φυλακή για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.
  • Καβάλα, στις 8 μ.μ. συγκέντρωση στις καφετέριες στην παραλία της πόλης.
  • Σέρρες, στις 8 μ.μ. συγκέντρωση και πορεία που θα ξεκινήσει από την πλατεία Ελευθερίας και θα περάσει από τις παλιές φυλακές (σημερινά δικαστήρια), το τότε στρατοδικείο που οι μόνες αποφάσεις του ήταν «εις θάνατον» (γωνία πλατείας ΙΚΑ και Εθνικής Αντίστασης), τον πλάτανο όπου έγινε άνανδρη δολοφονία αγωνιστών, το Β' Κοιμητήριο Σερρών όπου γίνονταν όλες οι εκτελέσεις των καταδικασμένων αγωνιστών από τα στημένα στρατοδικεία.
  • Κατερίνη, στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση και πορεία που θα ξεκινήσει από το Σιντριβάνι και θα περάσει από το σημείο που ήταν παλιά το κτίριο της Ασφάλειας με κατάληξη και πάλι στο Σιντριβάνι.
  • Ξάνθη, στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας.
  • Κομοτηνή, στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και πικετοφορία στους δρόμους της πόλης.

Ακόμα, την Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 10 π.μ., προγραμματίζεται συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στη Δράμα και πορεία προς το μνημείο πεσόντων του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Σε άλλες πόλεις

-- Στα Χανιά, αύριο Κυριακή 23 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. συγκέντρωση στην πλατεία του Γαλατά με ομιλητή τον Νίκο Παπαντωνάκη, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής. Η εκδήλωση γίνεται σε μια περιοχή όπου έγιναν μεγάλες μάχες με τους χιτλερικούς κατά τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης και δίπλα βρίσκεται ο Γολγοθάς, τόπος όπου εκτελέστηκαν χιλιάδες κομμουνιστές και άλλοι πατριώτες από τους φασίστες.

-- Στο Ηράκλειο τη Δευτέρα 24 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. στη Νομαρχία, στο ύψος του πρώην ξενοδοχείου «Πέτρα», στο σημείο όπου έπεσε δολοφονημένος από το εμφυλιοπολεμικό καθεστώς ο κομμουνιστής συνδικαλιστής Χρήστος Χατζηγεωργίου. Θα μιλήσει ο Μιχάλης Κασαπάκης, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στα Γιάννενα, τη Δευτέρα 24 του Αυγούστου στις 8 μ.μ. στο Ρολόι, σύμβολο της αντιφασιστικής αντιστασιακής δράσης της πόλης.

-- Στην Κέρκυρα, τη Δευτέρα 24 του Αυγούστου στις 8 μ.μ., συγκέντρωση έξω από τις φυλακές, απ' όπου έχουν περάσει στελέχη του κομμουνιστικού κινήματος και του ΚΚΕ, ανάμεσά τους και ο Γραμματέας του Κόμματος Νίκος Ζαχαριάδης.

-- Στη Λευκάδα, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

-- Στη Ρόδο, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, στις 8 μ.μ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κύπρου.

-- Στο Λαύριο, τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. συγκέντρωση - συναυλία στο Αγαλμα Μεταλλωρύχων.

ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ
Φάρος και εμπνευστής στους αγώνες του σήμερα

Κορυφώνονται αύριο οι εκδηλώσεις. Συγκλονιστικό ντοκουμέντο η προκήρυξη που κυκλοφόρησε το ΚΚΕ την επομένη του μακελειού, 65 χρόνια πριν

Η αφίσα για την αυριανή εκδήλωση. Η εικονογράφησή της προέρχεται από αφίσα της εποχής που κυκλοφόρησε το ΕΑΜ για το Μπλόκο
Η αφίσα για την αυριανή εκδήλωση. Η εικονογράφησή της προέρχεται από αφίσα της εποχής που κυκλοφόρησε το ΕΑΜ για το Μπλόκο
Κορυφώνονται αύριο Κυριακή 23 Αυγούστου οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους εκτελεσμένους στη Μάνδρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς στις 17 Αυγούστου 1944 από τους φασίστες κατακτητές και τους ντόπιους συνεργούς τους. Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν ο Δήμος Νίκαιας και οι αντιστασιακές οργανώσεις ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κοκκινιάς.

Στις 10 π.μ., στο χώρο της πλατείας 17ης Αυγούστου 1944, θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμοί εκπροσώπων Αντιστασιακών Οργανώσεων, ομιλία του δημάρχου Νίκαιας και κατάθεση στεφάνων. H εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με πορεία στο χώρο του Κοινοτάφειου του Γ΄ Νεκροταφείου, κατάθεση στεφάνων και προσκλητήριο νεκρών.

Χτες, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, έγινε στη Νίκαια μονοήμερο Τουρνουά Σκάκι τύπου «active-rapid» αφιερωμένο στα θύματα του Μπλόκου της Κοκκινιάς. Ενώ από σήμερα Σάββατο και μέχρι την Κυριακή 29 Αυγούστου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» θα πραγματοποιηθεί το 17ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά (open) (5μ.μ.-10μ.μ.) με τίτλο: «Τιμή στην Εθνική Αντίσταση», σε συνεργασία με τον ΟΦΟΝ και τον «Φυσιολάτρη».

Ο λαός δεν το 'βαλε κάτω

Η επέτειος του Μπλόκου της Κοκκινιάς, τα ιδανικά που ανέδειξε η θυσία των 315 πατριωτών και ο ρόλος που έπαιξαν οι κομμουνιστές της περιοχής, αποκτούν ξεχωριστή σημασία φέτος, 65 χρόνια μετά τη μεγαλειώδη θυσία, καθώς οι κυρίαρχες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις προσπαθούν να ταυτίσουν τους θύτες με τα θύματα, να μπερδέψουν το δίκιο με το άδικο. Τότε, ο λαός της πόλης δεν το 'βαλε κάτω, παρά τη θυριωδία. Είχε εμψυχωτές τους κομμουνιστές.

Είναι χαρακτηριστική η προκήρυξη που κυκλοφόρησε πλατιά στην πόλη την επόμενη μέρα του Μπλόκου από την Αχτιδική Επιτροπή της Κομματικής Οργάνωσης Κοκκινιάς του ΚΚΕ. Είναι χαρακτηριστική και άμεση απάντηση στον αντικομμουνισμό και την τρομοκρατία που ήθελε να επιβάλει η αντίδραση με το μακελειό του Μπλόκου. Εγραφε μεταξύ άλλων η προκήρυξη:

«Κοκκινιώτες, Κοκκινιώτισσες

Διακόσια διαλεχτά παλικάρια, διακόσιοι πρωτοπόροι στον καθημερινό αγώνα για ζωή και λευτεριά, διακόσια μέλη και στελέχη, οπαδοί και συμπαθούντες του Κόμματός μας, του Κομμουνιστικού, δεν υπάρχουν πια. Γερμανοί μαζί με τους καταραμένους τσολιαδοχωροφύλακες, τους βασάνισαν, τους χτύπησαν ανήλεα, τους βγάλαν τα μάτια και πτώματα πια τους εκτέλεσαν. Σταθήκαμε μάρτυρες στα βασανιστήριά τους και μάρτυρες στον ηρωισμό τους, στην παλικαριά τους.

Οι Τούρκοι το 1821 λέγαν στο Διάκο: Γίνεσαι Τούρκος Διάκο μου; Ετσι και σήμερα οι Γερμανοράλληδες λέγανε στα παλικάρια μας: Γίνεσαι προδότης; Μα τα παλικάρια μας φτύνανε τους εχθρούς του Εθνους και με ψηλά το κεφάλι, περήφανα, γιατί ήταν κομμουνιστές και αγωνιστές του λαού, πέθαναν αψηφώντας το θάνατο. Χαρά στον τόπο που βγάζει τέτοια παλικάρια, τιμή στο Κόμμα που τα ανέθρεψε με τέτοια πίστη και παλικαριά, τιμή και δόξα στο γονιό που ανέθρεψε τέτοιους λεβέντες.

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΕ ΕΣΑΣ ΑΔΕΛΦΟΙ.

Το αίμα σας θα το πάρουμε πίσω. Ορκιζόμαστε να συνεχίσουμε με πιότερη ορμή το μισοτελειωμένο σας έργο για τη λευτεριά του τόπου μας. Ορκιζόμαστε εκδίκηση και θάνατο στους Γερμανούς και ντόπιους προδότες.

Τα διαλεχτά παλικάρια ο Απόστολος, ο Θανάσης, η Διαμάντω, η Κούλα και όλα τα άλλα πέσανε παλεύοντας στην επιστράτευση, για φτηνή ζωή, για την καθαριότητα στη συνοικία μας, για το καλό του τόπου μας. Ολα αυτά μέλη και στελέχη του ΕΑΜ και του ΚΚΕ βρέθηκαν στις πρώτες γραμμές. Πάντα τα καμαρώναμε. Μην πέφτετε στα λόγια της αντίδρασης και των Γερμανών ότι το κακό έγινε γιατί έβγαινε το χωνί ή γιατί γράφονταν συνθήματα. Για όλο αυτό το κακό φταίνε οι Γερμανοί και οι Ράλληδες με τους τσολιάδες, φταίνε οι προδότες που πρέπει να ξεκληριστούν...».

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανάβαση σε χώματα ηρωικά

Αύριο, στις 11 π.μ. η εκδήλωση στο Χάρο της Κοτύλης. Προφεστιβαλική σήμερα στο Νεστόριο

Από παλιότερη εκδήλωση - προσκύνημα στο Χάρο της Κοτύλης
Από παλιότερη εκδήλωση - προσκύνημα στο Χάρο της Κοτύλης
Αύριο, Κυριακή, στις 11 το πρωί, στο ηρωικό ύψωμα «Χάρος», πάνω από την παλιά Κοτύλη, θα συναντηθούν μέλη, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τη Μακεδονία, για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν οι Οργανώσεις Μακεδονίας του ΚΚΕ, προς τιμήν του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και ενάντια στην επιχειρούμενη από την ΕΕ προσπάθεια εξίσωσης φασισμού - κομμουνισμού. Η εκδήλωση θα γίνει στις 11 το πρωί, στην τοποθεσία Χάρος Κοτύλης στο Γράμμο. Στη 1 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο πάρκο απέναντι από τα ΚΤΕΛ και πορεία στην πόλη της Καστοριάς.

Σήμερα το βράδυ, Σάββατο 22 Αυγούστου, η ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας καλεί το λαό και τη νεολαία στην κάτω πλατεία του Νεστόριου Καστοριάς, όπου θα γίνει εκδήλωση στα πλαίσια των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της ΚΝΕ. Οσοι θέλουν να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τις Νομαρχιακές Επιτροπές και τις κατά τόπους Κομματικές Οργανώσεις της Δυτικής Μακεδονίας. Στην κεντρική εκδήλωση, την Κυριακή 23 Αυγούστου, στην τοποθεσία Χάρος Κοτύλης, στο Γράμμο, καλεί με ανακοίνωσή της και η ΚΟΘ του ΚΚΕ. Για την εκδήλωση, από τη Θεσσαλονίκη θα αναχωρήσουν λεωφορεία στις 7 το πρωί από το Αγαλμα Βενιζέλου (πληροφορίες στα τηλέφωνα της ΚΟΘ του ΚΚΕ 2310.286.546 - 286.580).

Η τοποθεσία «Χάρος» του Γράμμου, πάνω από την παλιά Κοτύλη, έχει τη δική της ξεχωριστή ιστορία, που έγραψε μια ηρωική ομάδα ανταρτών. Από τις 9 Ιούλη μέχρι τις 19 Ιούλη του '47 ήταν σε εξέλιξη ο «ελιγμός Ηπείρου», διαφορετικό ιστορικό γεγονός από εκείνο του Ελιγμού από το Γράμμο προς το Βίτσι. Σε αυτόν τον ελιγμό, μία ανταρτοομάδα, που κρατούσε τη θέση «Χάρος», στις 15 Ιούλη του '47 ήρθε αντιμέτωπη με ένα τάγμα του εχθρού, 8 πυροβόλα και σμήνος αεροπορίας που έριξε βόμβες ναπάλμ. Ο λόφος πάρθηκε από τους μοναρχοφασίστες μόνο όταν σκοτώθηκε αρχικά ο διοικητής της ανταρτοομάδας και στη συνέχεια οι τελευταίοι τρεις μαχητές έπεσαν στον γκρεμό. Πρόκειται για τους μαχητές Χαράλαμπο Ηλιάδη, Θάνο Θεοδωρίδη, Γιάννη Θεοδώρου, Νίκο Χατζηβασιλείου, τα ονόματα των οποίων είναι χαραγμένα και στο μνημείο που έστησε προς τιμήν τους στο ύψωμα το ΚΚΕ.

ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δύο εκδηλώσεις αύριο Κυριακή

Στην Καλλιθέα και στο Α' Νεκροταφείο

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που προγραμματίζονται απέναντι στην αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ διοργανώνει αύριο, Κυριακή 23 Αυγούστου:

  • Στις 11 π.μ. εκδήλωση των Οργανώσεων Νοτίων Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ στο μνημείο για τον Σοβιετικό Στρατιώτη του '41-'44 στην Καλλιθέα (Συγγρού και Φιλαρέτου). Στην Καλλιθέα της αντίστασης, που μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ πολέμησαν το φασισμό Σοβιετικοί μαχητές και έπεσαν νεκροί.
  • Στις 10 π.μ. οι Οργανώσεις της Α' Περιφέρειας Αθήνας τιμούν την προσφορά του Νίκου Ζαχαριάδη, που εκτοπίστηκε στο Νταχάου μαζί με χιλιάδες λαού, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ