ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 22 Ιούλη 2012
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Νέες κινητοποιήσεις αύριο σε όλη τη χώρα

Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού είναι στις 7.30 μ.μ. στην Ομόνοια

Κρυστάλλινο μήνυμα ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει και ότι η υπεράσπιση των χαλυβουργών είναι υπόθεση ολόκληρης της εργατικής τάξης στέλνουν οι πολύμορφες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που από την Παρασκευή κλιμακώνουν συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα. Αλλωστε, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής, αμέσως μετά την επίθεση, καλούσε σε ολόπλευρη έκφραση συμπαράστασης.

Ετσι, επτά Ομοσπονδίες και δώδεκα Εργατικά Κέντρα καλούν αύριο Δευτέρα 23 Ιούλη σε νέα συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας (βλέπε διπλανή στήλη) στέλνοντας μήνυμα στη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ότι με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα εντείνουν τους αγώνες τους ενάντια στη βαρβαρότητα της πολιτικής κεφαλαίου - κυβέρνησης - ΕΕ.

Στα συλλαλητήρια καλούν: Οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Μισθωτών Τύπου και Χάρτου Ελλάδας, Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Λογιστών, Εργατοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Συνταξιούχων ΙΚΑ. Τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Αρτας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Λάρισας, Λαυρίου, Λευκάδας, Νάουσας, Παλλεσβιακό, Φωκίδας.

Στο κάλεσμά τους σημειώνουν: «Η κυβέρνηση προκειμένου να τσακίσει τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών και να στείλει μήνυμα αποδοχής της βαρβαρότητας στην εργατική τάξη, έδωσε εντολή για την ωμή επέμβαση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος των απεργών. Τέτοιες ενέργειες δε μπορούν να σταματήσουν τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την πείνα και την εξαθλίωση που φέρνει η καπιταλιστική κρίση και η προσπάθεια να εξασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Ακόμα πιο αποφασιστικά θα οργανώσουμε τους αγώνες μας, την αντίστασή μας στη βαρβαρότητα που συνεπάγεται η πολιτική κεφαλαίου - κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ακόμα πιο αποφασιστικά θα αντιμετωπίσουμε τη βία και τον αυταρχισμό που είναι το άλλο πρόσωπο αυτής της πολιτικής».

ΩΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ
Η άγρια τρομοκρατία «έσπασε» στο τείχος της ταξικής αλληλεγγύης

Οπλισμένοι με τη δύναμη της ταξικής ενότητας και αλληλεγγύης οι απεργοί απέκρουσαν την επίθεση με χημικά, κλομπς, συλλήψεις, που διέταξε η τρικομματική κυβέρνηση για να στηρίξει τους μεγαλοβιομήχανους

Ο πρόεδρος του σωματείου χαιρετίζει τη συγκέντρωση

Eurokinissi

Ο πρόεδρος του σωματείου χαιρετίζει τη συγκέντρωση
Την ανησυχία που έχει προκαλέσει σε όλη την πλουτοκρατία ο σκληρός, παλικαρίσιος και τίμιος απεργιακός αγώνας που δίνουν εδώ και 9 μήνες οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου ομολόγησε η άγρια, απροκάλυπτη, άνανδρη επέμβαση με εισαγγελείς και ΜΑΤ, που διέταξε η κυβέρνηση να γίνει στην πύλη του εργοστασίου, υπακούοντας στην εντολή του ιδιοκτήτη καπιταλιστή Μάνεση και όλων των μεγαλοβιομηχάνων, να σπάσει με κάθε τρόπο αυτός ο αγώνας που έχει συγκλονίσει όλη την εργατική τάξη της χώρας και έχει στηριχτεί με κάθε τρόπο από εργάτες όλου του πλανήτη.

Ομως το σχέδιο της τρομοκρατίας δεν πέρασε! Η καταστολή βρήκε πάλι απέναντί της το βαρύ όπλο που έχουν οι χαλυβουργοί: Τη βαθιά και έμπρακτη αλληλεγγύη όλου του εργαζόμενου λαού.

Σχέδιο με στόχο

Η κατασταλτική επέμβαση της Παρασκευής αποτέλεσε το νέο προκλητικό προνόμιο που δόθηκε στο μεγαλοβιομήχανο μετά την άδεια για λιμάνι, τα δάνεια τραπεζών, τις «πλάτες» στα κάτεργά του, την ένταξη σε μεγάλα έργα.

Λίγο πριν τις 5 τα χαράματα πολιτικά αυτοκίνητα σταμάτησαν έξω από την πύλη και ασφαλίτες ξαμολύθηκαν συλλαμβάνοντας τη βάρδια της περιφρούρησης. Μετά την προσαγωγή, τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και τους οδήγησαν στο Αυτόφωρο, όπου αφέθηκαν ελεύθεροι αργά το απόγευμα και αφού ορίστηκε δικάσιμος. Ταυτόχρονα 6 κλούβες και άλλες τόσες διμοιρίες των ΜΑΤ στήθηκαν μπροστά από την πύλη μαζί με ασφαλίτες και εισαγγελέα. Η χρήση βίας, τα χημικά, οι απειλές για συλλήψεις ήταν αυτό που ακολούθησε προκειμένου να «διευκολύνουν» στην αρχή τους διευθυντές και στη συνέχεια μια χούφτα από τη γνωστή ομάδα των απεργοσπαστών να περάσουν μέσα στο εργοστάσιο ώστε να πουν ότι δεν υφίσταται απεργία. Αλλωστε η συγκεκριμένη ομάδα καιρό τώρα προσέφερε τις «υπηρεσίες» της στο Μάνεση προκειμένου να λυγίσουν και να συκοφαντήσουν με κάθε τρόπο τους χαλυβουργούς. Στα πλαίσια αυτά άλλωστε χρησιμοποίησαν και την περιβόητη λίστα με υπογραφές, πολλές από τις οποίες όμως ανήκαν σε εργαζόμενους που έβλεπαν έκπληκτοι το όνομά τους και κατήγγειλαν ότι δεν είχαν υπογράψει.

Η πορεία φτάνει στην πύλη το απόγευμα της Παρασκευής
Η πορεία φτάνει στην πύλη το απόγευμα της Παρασκευής
Αμεση ήταν η απάντηση του Σωματείου. Σε συνεδρίασή της η διοίκηση κάλεσε έκτακτη συγκέντρωση αλληλεγγύης το απόγευμα της ίδιας μέρας καλώντας όλο το λαό της Αττικής, ενώ με ανακοίνωση κατήγγειλε την επίθεση.

Ανεξάντλητη η δύναμη της αλληλεγγύης

Παρά την προσπάθεια καταστολής από κυβέρνηση και εργοδοσία οι χαλυβουργοί παρέμειναν συσπειρωμένοι έξω από την πύλη και είδαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο να καταφτάνει και να στέκεται στο πλευρό τους πλήθος κόσμου. Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από δεκάδες κλάδους και χώρους εργασίας, νέοι, συνταξιούχοι, γυναίκες, απλοί άνθρωποι φώναξαν δυνατά ότι οι χαλυβουργοί δεν είναι μόνοι τους.

Αποκορύφωμα αποτέλεσε το μεγαλειώδες συλλαλητήριο το απόγευμα της ίδιας ημέρας με χιλιάδες εργατόκοσμο να εκφράζει με τη μαζική παρουσία του εκεί την αγωνιστική και αποφασιστική αλληλεγγύη στους απεργούς χαλυβουργούς. Κινητοποιήσεις ήδη γίνονται και προγραμματίζονται σε άλλες πόλεις της χώρας, αλλά και του εξωτερικού. Εξάλλου, και κατά τη διάρκεια όλης της προχτεσινής ημέρας οι χαλυβουργοί έβλεπαν συγκινημένοι να φτάνουν στο πλευρό τους ολόκληρες ομάδες ή μπλοκ από χώρους εργασίας με τα πόδια ακόμα και από το Χαϊδάρι, λόγω του μποτιλιαρίσματος, χωρίς να σκέφτονται στιγμή την κούραση και τη ζέστη.

Ενδεικτικό της αγωνιστικής διάθεσης ήταν και το δρώμενο που έστησαν αργά το μεσημέρι της Παρασκευής απέναντι στις άνδρες των ΜΑΤ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με πολλαπλά μηνύματα. Απλωσαν μπροστά τους 10 φόρμες εργασίας και βιομηχανικά κράνη μαζί ένα φωτοτυπημένο 50ευρω. Και από την ντουντούκα διαβάστηκε η «διαταγή του αφεντικού»: ...«Ασπρόπυργος 20/7/2012. Εγώ ο Νικόλαος Μάνεσης ιδιοκτήτης του εργοστασίου της "Ελληνικής Χαλυβουργίας" μετά από πολύωρη σκέψη αποφασίζω και διατάσσω τις Μονάδες Αποκατάστασης της Τάξης να αναλάβουν εργασία τώρα. Να φορέσουν τις φόρμες που έχουν ήδη μπροστά τους και να μπουν στο εργοστάσιο. Να ανάψουν τους φούρνους για να ξεκινήσουν εργασία. Η αμοιβή τους θα είναι 50 ευρώ την εβδομάδα και ένα πιάτο φαΐ κάθε μεσημέρι. Διάλλειμα δεν έχει και δε θα ανεχτώ καμία διαμαρτυρία και όσοι αρνούνται θα απολύονται»...

Οι χαλυβουργοί δε σκύβουν το κεφάλι

Οπλισμένοι με την αλληλεγγύη του κόσμου αλλά και από την ενότητα που έχουν σφυρηλατήσει εδώ και καιρό, απεργοί χαλυβουργοί αντιστάθηκαν και στις τρομοκρατικές πιέσεις της εργοδοσίας για να σπάσουν την απεργία. Ετσι ανοιχτά και χωρίς ενδοιασμούς αντί να υποκύψουν κατήγγειλαν τα τηλέφωνα που τους έπαιρναν άνθρωποι του απεργοσπαστικού μηχανισμού και τους απειλούσαν να πάνε για δουλειά, διαφορετικά θα απολυθούν. Ακόμα πιο αποφασιστική ήταν η στάση τεσσάρων εργαζόμενων που είναι στο προσωπικό ασφαλείας του εργοστασίου. Παρά τις έντονες πιέσεις των διευθυντών αρνήθηκαν να υπογράψουν στην αλλαγή της βάρδιας για κανονική εργασία και δήλωσαν ότι είναι προσωπικό ασφαλείας της απεργίας. Οταν μάλιστα τους ζητήθηκε προκλητικά από τους διευθυντές να πάρουν θέση, ξεκάθαρα είπαν: «Εμείς είμαστε με τους χαλυβουργούς και το Σωματείο»!


Γ. Μιχ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Περήφανοι για τ' αδέλφια μας - τους χαλυβουργούς»!

Χιλιάδες λαού διαδήλωσαν την Παρασκευή στο πλευρό των απεργών

Η διαδήλωση της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Η διαδήλωση της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη
Δεν ήταν μόνο στην Αθήνα που ξεχείλισε η οργή για την άγρια καταστολή αλλά και η γνήσια αλληλεγγύη για τους ηρωικούς απεργούς. Ηταν σε όλη τη χώρα, όπου η είδηση της επίθεσης σήμανε την επί τόπου οργάνωση κινητοποιήσεων.

Στη Θεσσαλονίκη, χιλιάδες λαού και νεολαίας συμμετείχαν στο συλλαλητήριο συμπαράστασης που διοργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής, το ΠΑΜΕ. Βιομηχανικοί εργάτες, εργαζόμενοι από μια σειρά κλάδους, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νεολαίοι, που από το υστέρημά τους το προηγούμενο διάστημα ενίσχυσαν οικονομικά τον ηρωικό αγώνα των απεργών χαλυβουργών, το βράδυ της Παρασκευής πήραν τη θέση τους στη μεγάλη συγκέντρωση καταδίκης της κυβέρνησης των αφεντικών.

Από το βήμα της συγκέντρωσης, στο Αγαλμα Βενιζέλου, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε: «Σήμερα πρέπει κάθε εργάτης και εργάτρια να καταλάβουν με τι κυβέρνηση έχουν να κάνουν, με τι κράτος (ανεξαρτήτως κυβέρνησης) έχουν να κάνουν, με τι Δικαιοσύνη και δυνάμεις ασφαλείας έχουν να κάνουν: Μαντρόσκυλα του Μάνεση, του κάθε Μάνεση και της τάξης τους. Της τάξης των κηφήνων, των εκμεταλλευτών, όσων κλέβουν τον ιδρώτα, τώρα πια και τη ζωή των εργατών γα να πλουτίσουν ακόμα παραπάνω. Αυτή είναι η αστική τάξη, αυτό είναι το κράτος της, αυτοί είναι οι υπάλληλοι του. Εμείς, είμαστε περήφανοι που είμαστε συνάδελφοι, ταξικά αδέλφια των χαλυβουργών.


MotionTeam

Αντίθετα, είναι ντροπή για τον εργάτη να έχει ή να ανέχεται μια κυβέρνηση, ένα κράτος που σπάει τα κεφάλια των συναδέλφων του, για να βάλει μυαλό, για να φοβίσει τον ίδιο, να τον κάνει να σκύψει περισσότερο το κεφάλι για να μη πάθει τα ίδια.

Τώρα είναι η ώρα. Τώρα πρέπει να σηκώσει ο καθένας το κεφάλι.

Τώρα χρειάζεται πιο μαζικά, πιο δραστήρια, πιο μαχητικά να κάνουμε κάθε χώρο δουλειάς μια Χαλυβουργία, με αγώνα και αλληλεγγύη. Μάχη σε όλη τη γραμμή για συμβάσεις, δικαιώματα, ενάντια στους φόρους και στη φτώχεια, για να σωθεί, να επιβιώσει η εργατική τάξη και τα παιδιά της».

Ακολούθησε μαχητική διαδήλωση στους δρόμους της πόλης που κατέληξε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Τα συνθήματα αδιάκοπα, συγκλόνισαν το κέντρο της πόλης, αγκαλιάστηκαν από το λαό της. «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στ' αφεντικά κάνετε τις πλάτες», «Ολη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Με αίμα και ιδρώτα δένεται τ' ατσάλι, οι χαλυβουργοί δεν σκύβουν το κεφάλι».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΦΩΝΙΟΣ
Ξεμπροστιάστηκε η δημοκρατία τους!

«Ταξικά μας αδέλφια χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη συγκέντρωσή σας!» είπε ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του Σωματείου των χαλυβουργών, χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση από το αυτοσχέδιο «βήμα» που στήθηκε πάνω στο φορτηγάκι συνδικάτου.

Επισήμανε ότι η επίθεση των δυνάμεων καταστολής ξεμπρόστιασε τη «δημοκρατία» των καπιταλιστών που «σταματάει στις πύλες των εργοστασίων στα γκέτο της εργοδοσίας. Εκεί που στενάζουν οι εργαζόμενοι».

Ενώ συνέχισε:

«Λένε ότι οι εργάτες φταίνε που κλείνουν τα εργοστάσια. Αλλά σήμερα βλέπουμε ότι έχουν κλείσει το εργοστάσιο με τις δυνάμεις καταστολής και είναι μια χούφτα απεργοσπάστες με τον απεργοσπαστικό μηχανισμό του Μάνεση μέσα στο χώρο δουλειάς. Και κρύβονται σαν τα ποντίκια στα λαγούμια τους και μέσα στα γραφεία.

Είναι αυτοί που προδίδουν την τάξη τους σήμερα. Αύριο θα προδώσουν τα παιδιά τους.

Είναι αυτοί ακόμα που δεν σέβονται τα κόκαλα των πατεράδων τους. Εφτά νεκρούς έχουμε εδώ μέσα και χιλιάδες σακαταμένους!

Αν νικήσουν οι χαλυβουργοί, θα νικήσει όλη η εργατική τάξη, όλος ο εργαζόμενος λαός, αγρότες, μαθητές, σπουδαστές, συνταξιούχοι, επαγγελματίες».

Καταγγέλλοντας το ρόλο των ΜΜΕ που μετέδιδαν ότι το εργοστάσιο άνοιξε ενώ η απεργία συνεχιζόταν κανονικά ξεκαθάριζε πως «οι χαλυβουργοί είναι στα πόστα τους, στο μετερίζι του αγώνα. Καλούμε το υπουργείο Εργασίας να κάτσει επιτέλους στο τραπέζι του διαλόγου τον κ. Μάνεση για να αποφασίσουμε πώς θα επαναπροσλάβει τους 120 απολυμένους.

Δεν θα δουλέψει το εργοστάσιο ούτε με τηλεφωνήτριες ούτε με διοικητικά στελέχη. Θα δουλέψει από τους εργάτες που το δουλεύουν από 20 μέχρι 33 χρόνια. Που έχουν αφήσει τα κομμάτια τους, και φυσικά θα δουλέψουμε με δικαιώματα, με συλλογικές συμβάσεις, με αξιοπρεπείς μισθούς και με ψηλά το κεφάλι, με αξιοπρέπεια πάνω από όλα. Γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, ακόμα και αυτούς που νομίζουν ότι θα καθαρίσουν εύκολα με τους απεργούς, αυτούς που έχουν παραπλανηθεί, που τους τρομοκρατούν παίρνοντάς τους τηλέφωνο στα σπίτια τους και τους απειλούν, ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση: Μην φοβάστε συνάδελφοι, εσάς πρέπει να φοβάται ο Μάνεσης. Οχι εμείς αυτόν.

Μας καλούν να μπούμε μέσα με σκυμμένο το κεφάλι. Εχουν κάνει τεράστιο λάθος αν νομίζουν ότι μπορούμε να σκύψουμε κι άλλο το κεφάλι, γιατί πάντα είμαστε με ψηλά το κεφάλι και με τη μέση ίσια.

Δεν είμαστε οσφυοκάμπτες. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις δυνάμεις καταστολής. Εμείς δεν κάνουμε πίσω. Συνεχίζουμε πιο δυνατά. Ολοι οι εργαζόμενοι είναι στο πλευρό μας. Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη»!

Κινητοποιήσεις σε 42 πόλεις
Αύριο Δευτέρα:

Αθήνα, 7.30 μ.μ., Ομόνοια

Θεσσαλονίκη, 7.30 μ.μ. Αγαλμα Βενιζέλου

Κόρινθος, 8 μ.μ., Περιβολάκια

Πάτρα, 8 μ.μ., πλατεία Προσφυγικών

Λαμία, 8 μ.μ., πλατεία Πάρκου

Λάρισα, 7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Βόλος, 8 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου

Αμφισσα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Ιτέα, 7.30 π.μ., παραλία Ιτέας

Καρδίτσα, 8 π.μ., δημοτική αγορά

Λιβαδειά, 8 μ. μ. κεντρική πλατεία

Χαλκίδα, 7.30 μ.μ., πλατεία Αγοράς

Πύργος, 8 μ.μ., πλατεία ΟΤΕ

Καλαμάτα, 8 μ.μ., πλατεία 23ης Μαρτίου

Τρίπολη, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Σπάρτη, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία

Γιάννενα, 8 μ.μ., δημαρχείο.

Πρέβεζα, 8.30 μ.μ., Θεοφάνειο

Αγρίνιο 8.30 μ.μ κεντρική πλατεία

Λευκάδα 8.30 μ.μ. πλατεία Αγίου Μηνά

Κέρκυρα, 8 μ.μ., πλατεία Σαρόκο

Κεφαλονιά, 8 μ.μ., Εργατικό Κέντρο

Ηράκλειο, 7 μ.μ., Λιοντάρια

Χανιά, 8 μ.μ., Νέα Καταστήματα

Λασίθι, 7 μ.μ., πλατεία Αγίου Νικολάου

Μυτιλήνη, 8 μ.μ., πλατεία Σαπφούς

Χίος, 7 μ.μ., είσοδος Απλωταριάς

Νάουσα, 8.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Σκύδρα 8 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

Κατερίνη, 7.30 μ.μ., Συντριβάνι (πλατάνι).

Σέρρες, 8 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

Μουδανιά, 7.30 μ.μ. πλατεία

Βέροια, 8 μ.μ., πλατεία Ωρολογίου.

Κιλκίς, 7 μ.μ., πλατεία Ειρήνης.

Κοζάνη, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Πτολεμαϊδα, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Φλώρινα, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Καστοριά, 7.30 μ.μ., απέναντι από την πρώην Νομαρχία.

Γρεβενά, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Κομοτηνή, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Αλεξανδρούπολη, 7.30 μ.μ., Δημαρχείο.

Τρίτη, 24 Ιούλη

Καβάλα, 7.30 μ. μ., κεντρική πλατεία

Συμπαράσταση πέρα από τα σύνορα

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε πολλές χώρες

Τη διεθνή διάσταση και σημασία που έχει ο αγώνας των χαλυβουργών βεβαίωσαν τα μηνύματα αλληλεγγύης που έφτασαν και από το εξωτερικό. Τη συμπαράστασή της εξέφρασε η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) καλώντας τις εργατικές οργανώσεις από όλον τον κόσμο να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξή τους, ενώ μηνύματα προς τους απεργούς χαλυβουργούς απέστειλε η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία, ο πρόεδρος των Μεταλλεργατών του Ντόρτμουντ (IGM) Γκερν Φίστενερ, εργάτες από Ιρλανδία, Δανία, Γερμανία.

Ταυτόχρονα, μαζικοί φορείς, επιτροπές αγώνα, συνδικάτα, συνδικαλιστές και ελληνικές κοινότητες διοργανώνουν εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους Ελληνες χαλυβουργούς και την εργατική τάξη της Ελλάδας σε διάφορες πόλεις του εξωτερικού:

  • Στο Βερολίνο, σήμερα Κυριακή 22/7 στο «Μαουέρ Παρκ» στη 1.00 μ.μ. και τη Δευτέρα στις 6.00 μ.μ. στην πλατεία Αλεξάντερ.
  • Στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα 23/7 στις 6.00 μ.μ. στην ελληνική πρεσβεία.
  • Στο Λονδίνο, αύριο 23/7 στις 6.00 μ.μ. διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία και στη συνέχεια εκδήλωση και μοίρασμα ενημερωτικού υλικού στην πλατεία Τραφάλγκαρ.
  • Στη Στοκχόλμη, αύριο Δευτέρα στις 5.30 μ.μ. έξω από την ελληνική πρεσβεία.
  • Στο Ντίσελντορφ, σήμερα Κυριακή 22/7 στις 11.00 π.μ. στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό.
  • Στη Φρανκφούρτη, αύριο Δευτέρα 23/7 στις 4.00 μ.μ. στο προξενείο.
  • Στο Μόναχο, αύριο Δευτέρα 23/7 στις 11.00 π.μ. στο προξενείο.

Επίσης προγραμματίζονται συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org