ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Ιούνη 2018
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Απόπειρα τρομοκράτησης πρωτοπόρου κομμουνιστή εργάτη

Αμεση απάντηση από την ΚΟ Λεμεσού Κύπρου του ΚΚΕ

Αμεση απάντηση στην επίθεση που δέχτηκε κομμουνιστής πρωτοπόρος εργάτης στην περιοχή Αψιού στη Λεμεσό της Κύπρου δόθηκε χτες, με συγκέντρωση που οργάνωσε η ΚΟ Λεμεσού Κύπρου του ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση καταδικάστηκε η απρόκλητη επίθεση που εξαπέλυσαν φασιστοειδή ενάντια στον Θ. Αλεξόπουλο, κομμουνιστή Ελληνα μετανάστη, οικοδόμο σε εργοτάξιο, που πρωτοστατεί στην οργάνωση των συναδέλφων του ενάντια στην εργοδοτική επιθετικότητα. Ο κομμουνιστής εργάτης έχει καταθέσει μήνυση εναντίον των Τάσου, Χρήστου και Νίκου Ορφανού που είναι οι τρεις που του επιτέθηκαν.

Και στη χτεσινή εκδήλωση καταδικάστηκε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων που παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Χαιρέτισαν ο Ροδόλφος Τόκας, Γραμματέας της ΚΟ Λεμεσού Κύπρου του ΚΚΕ, και ο Θεόδωρος Θεοδώρου, γραμματέας της επαρχιακής Γραμματείας Οικοδόμων της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας (ΠΕΟ).

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΟ Λεμεσού Κύπρου του ΚΚΕ «καταγγέλλει τη θρασύδειλη επίθεση φασιστών χρυσαυγιτών σε βάρος μέλους του ΚΚΕ στη Λεμεσό» και σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Θέλοντας να τρομοκρατήσουν κομμουνιστή οικοδόμο, μέλος του ΚΚΕ στην Κύπρο, του επιτέθηκαν τραυματίζοντάς τον, φτάνοντας μέχρι το σημείο να τον απειλήσουν για τη ζωή του.

Οι χρυσαυγίτες για μια ακόμα φορά έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο, στοχοποιώντας πρωτοπόρους εργάτες, κομμουνιστές, θέλοντας να τους τρομοκρατήσουν, τη στιγμή μάλιστα που στον κλάδο των οικοδόμων κυριαρχούν τα χαμηλά μεροκάματα, οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας είναι ανύπαρκτες, ενώ η απληρωσιά φτάνει και τον ένα μήνα. Αυτό που τους ενοχλεί είναι η δράση του ΚΚΕ και των Οργανώσεών του. Τους εξοργίζει η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ γιατί στοχεύει τον πυρήνα του συστήματος που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υπερασπίζονται και υπηρετούν. Τους φοβίζει η επαφή του ΚΚΕ με την εργατική τάξη και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα και αυτή είναι που στοχεύουν».

Και καταλήγει: «Οι συγκεκριμένοι "παλικαράδες" δεν έκαναν κανένα μεγάλο κατόρθωμα. Οι κομμουνιστές και ο λαός δεν τρομοκρατούνται. Δεν έχουμε τρομοκρατηθεί δεκαετίες ολόκληρες από πιο σκληρούς αντικομμουνιστές από αυτούς, δεν θα μας τρομοκρατήσουν ένα τσούρμο θρασύδειλων. Θα πάρουν κι αυτοί την απάντηση που τους αξίζει, από τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Το ΚΚΕ σε όλη την 100χρονη πορεία του δεν έκανε βήμα πίσω από τον αγώνα για την υπεράσπιση της εργατικής τάξης και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Να είναι σίγουροι πως δεν θα κάνει ούτε και τώρα.

Με την πρωτοπόρα δράση του μαζί με τα λαϊκά στρώματα της περιοχής θα στείλει τους χρυσαυγίτες και άλλους ομοίους τους, υμνητές του ναζισμού - φασισμού, εκεί που τους αρμόζει: Στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.

Καλούμε τους οικοδόμους, το λαό της Λεμεσού, συνολικά την εργατική τάξη στην Κύπρο να καταδικάσει και να απομονώσει τους φασίστες εγκληματίες χρυσαυγίτες, να σταθούν αποφασιστικά απέναντι στον αντικομμουνισμό και στη ναζιστική ιδεολογία που ωθεί σε εγκληματικές πράξεις».

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Αποκαλυπτικά και τα βίντεο για τη ναζιστική οργάνωση

Τάγμα εφόδου - ναζιστικοί χαιρετισμοί
Τάγμα εφόδου - ναζιστικοί χαιρετισμοί
Μετά το αποκαλυπτικό φωτογραφικό υλικό από τον σκληρό δίσκο του πυρηνάρχη Νίκαιας Γ. Πατέλη στη δίκη, επιβεβαιώνονται και από το υλικό των βίντεο ο ναζιστικός χαρακτήρας, η στρατιωτική δομή και εκπαίδευση, αντίστοιχη των ειδικών δυνάμεων του στρατού, η πειθαρχία των ταγμάτων εφόδου και η εγκληματική δράση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Παντού τάγματα εφόδου σε στρατιωτική παράταξη, με μαύρα κράνη, παλούκια, ασπίδες, παντελόνια παραλλαγής, αλεξίσφαιρα γιλέκα, ναζιστικοί χαιρετισμοί κ.λπ.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την ομιλία του αρχηγού Ν. Μιχαλολιάκου, που για άλλη μια φορά τον ακούμε να τονίζει «ας μάθουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένας πειθαρχημένος στρατός...», ή τα όσα λέει ο Ηλ. Κασιδιάρης για τη σημασία τού να βρίσκονται τα τάγματα εφόδου «εκεί που ακόμα υπάρχουν συγκεντρώσεις και συμπλοκές». «Ε, λοιπόν, ναι, είμαστε και ναζιστές και φασίστες...», επιβεβαιώνει ο πυρηνάρχης Πατέλης σε ομιλία του, ξεκαθαρίζοντας ότι «αν μας δοθεί το ΟΚ από τον Λαγό, θα έχουνε κρούσματα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου». Χαρακτηριστική είναι και η αναφορά του στελέχους του πενταμελούς της Νίκαιας Τσακανίκα στους «εσωτερικούς εχθρούς», «αραπάδες και πακιστανούς», κομμουνιστές κ.λπ.

Με στρατιωτικούς όρους μιλάει για τη λειτουργία της ναζιστικής οργάνωσης ο υπαρχηγός Παππάς: «Υπάρχουν λοιπόν οι στρατιώτες, υπάρχουν οι αξιωματικοί, υπάρχουν και τα επιτελικά σχέδια στα στρατηγεία. Οι στρατιώτες όμως δεν έχουν ποτέ τα επιτελικά σχέδια των στρατηγών...». «Λαϊκούς μαχητές» αποκαλεί τα τάγματα εφόδου της Νίκαιας: «Τα παιδιά με τα παντελόνια παραλλαγής πόλης και τις μαύρες μπλούζες ΧΑ, όπου τους ζητήθηκε να δώσουνε μάχιμο "παρών", είτε στις εκλογές είτε σε δύσκολες καταστάσεις, Πάτρα, Κόρινθο, Αγρίνιο», τονίζει. Επίσης ο περιφερειάρχης Λαγός, υπό τις εντολές του οποίου ο πυρηνάρχης Πατέλης διοικεί την εν λόγω τοπική και το τάγμα εφόδου, τονίζει: «Αν ακολουθείτε τις γραμμές που σας δίνονται, αν εκτελείτε τις εντολές και είστε πειθαρχημένοι, μην σας νοιάζει τίποτα άλλο».

Προβλήθηκε επίσης το περιβόητο βίντεο όπου ο πυρηνάρχης Πατέλης δίνει οδηγίες για επίθεση, λέγοντας «ό,τι κινείται, σφάζεται»! Το στέλεχος της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης εξηγεί πώς λειτουργούν τα τάγματα εφόδου, με στρατιωτική πειθαρχία και εκκίνηση από τα γραφεία της. «Αν πάρω το ΟΚ από τον Λαγό. Αν δεν το πάρω, δεν το κάνουμε. Αν πάρω το ΟΚ, θα έρθει σε όλους σας (...) Και μόλις δούμε το ΟΚ ότι κάτι έχει γίνει, θα φύγει από εδώ πέρα μία ομάδα, 20 - 30 ατόμων, η οποία θα είναι τούμπανο, απ' όλα, και θα καθαρίσουμε την Παναγίτσα. Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Τίποτα! Ο,τι κινείται, σφάζεται (...) Οπότε ό,τι γραμμή πέσει, αυτήν θα ακολουθήσουμε. Μαθαίνω, ρωτάω, μου απαντάνε και σας έρχεται μήνυμα...». Οποιαδήποτε ομοιότητα με τη δράση των ταγμάτων εφόδου στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι εντελώς συμπτωματική...

Χαρακτηριστικό είναι και το βίντεο με τίτλο «Πατριωτική πολιτοφυλακή», όπου εκπαιδεύονται στελέχη της (π.χ. Τσακανίκας, Καζαντζόγλου) για στρατιωτική επιχείρηση σε αστικό ιστό. Επίσης ακούμε στα βίντεο για την εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον Πατέλη να λέει ότι πήγαν στου Ρέντη και «δώσαμε διορία στους Πακιστανούς να φύγουν σε μια βδομάδα από εκεί (...) αν δεν φύγουν, θα φύγουν με συνοπτικές διαδικασίες». Επίσης, τις ρατσιστικές δράσεις στον Αγιο Παντελεήμονα, παρουσία Λαγού, Κασιδιάρη αλλά και του αρχηγού Μιχαλολιάκου, που δηλώνει «είμαι μαζί σας», ενώ ακούγεται σαν χαρακτηριστικό στρατιωτικό σύνθημα: «Εξω οι ξένοι, ηθικόν αίμα».

Δίωξη για ανθρωποκτονία στην υπόθεση Τσαλικίδη

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατ' αγνώστων άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για την υπόθεση του θανάτου του στελέχους της «Vodafone» Κώστα Τσαλικίδη. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου άσκησε κακουργηματική δίωξη μετά από παραγγελία του εισαγγελέα Εφετών, Γρ. Πεπόνη, ανοίγοντας ξανά το φάκελο.

Η οικογένεια του 39χρονου προσβλέπει σε απόδοση δικαιοσύνης, έστω και 13 χρόνια μετά το 2005, όταν το στέλεχος της «Vodafone» είχε βρεθεί κρεμασμένο στο διαμέρισμά του στον Κολωνό. Ενα χρόνο πριν είχε αποκαλυφθεί η υπόθεση των υποκλοπών τηλεφωνικών συνομιλιών, που έφτανε μέχρι και στην παρακολούθηση του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ