ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δευτέρα 22 Μάη 2023
Σελ. /20
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Γιόρτασαν τη σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ

Τη σημαντική αύξηση των ποσοστών του ΚΚΕ πανελλαδικά και στη Θεσσαλονίκη γιόρτασαν χτες βράδυ τα μέλη, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος και της ΚΝΕ, στήνοντας αυθόρμητα γλέντια σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Στο κεντρικό εκλογικό κέντρο, δίπλα στα γραφεία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, στην πλατεία του Εύοσμου, στον Αγιο Θεράποντα στην Κάτω Τούμπα, στη Λαμπράκη στην Ανω Τούμπα, στη Χαριλάου, στην Καλαμαριά και αλλού. Με την επιστροφή των εκλογικών αντιπροσώπων από τα εκλογικά τμήματα και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, που αποτέλεσαν τους πρώτους μαζικούς πυρήνες, σταδιακά άρχισαν να συγκεντρώνονται φίλοι και άλλοι συναγωνιστές που ήρθαν μαζί με τους κομμουνιστές να στήσουν τη δική τους γιορτή. Μια γιορτή που με τα τραγούδια και τα συνθήματα να μπλέκουν όμορφα, σηματοδοτεί τη συνέχεια του αγώνα μπροστά στην πιθανή νέα εκλογική μάχη, αλλά και στις μάχες παντού, στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης, στις γειτονιές.

Οπως έλεγαν στις συζητήσεις, χτες έγινε ένα μεγάλο, ένα σημαντικό βήμα, που το επόμενο διάστημα πρέπει να μαχητικοποιηθεί για να δυναμώσει ο αγώνας του λαού και της νεολαίας, κόντρα στην πολιτική που ακολούθησαν και η ΝΔ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Μια πολιτική φτώχειας και εξαθλίωσης.

Χτες λοιπόν διασκέδασαν, γιόρτασαν, φορτίζοντας τις μπαταρίες και από σήμερα ξαναμπαίνουν στη μάχη, για να δυναμώσει ο αγώνας του λαού με μπροστάρη το ΚΚΕ. Με αυτοπεποίθηση και μεγαλύτερη δύναμη, πείσμα και αποφασιστικότητα, με σύνθημα «ΚΚΕ δυνατό δύναμη για τον λαό» και οδηγό «ένας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία».
Κομμουνιστής βουλευτής και στα Χανιά!

Χανιά
Χανιά
Με μεγάλο ενθουσιασμό και πανηγυρισμούς τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος σε όλη την Κρήτη υποδέχτηκαν το θετικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο. Από νωρίς ξεκίνησαν να μαζεύονται στα εκλογικά κέντρα και τα γραφεία του Κόμματος στήνοντας μικρά γλέντια μέχρι αργά το βράδυ. Το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα του Κόμματος και σε τοπικό επίπεδο γέμισε ελπίδα και ανάταση την εργατική τάξη και τον λαό της Κρήτης, όπως και σε όλη τη χώρα. Σε όλους τους νομούς του νησιού το Κόμμα είχε αισθητή αύξηση σε ποσοστά και ψήφους, με μεγάλη άνοδο ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα σε όλους τους νομούς του νησιού. Στο 90% της ενσωμάτωσης φαίνεται πως τα Χανιά μετά από δεκαετίες θα εκλέξουν κομμουνιστή βουλευτή. Τα μέλη, οι φίλοι του Κόμματος, περιμένοντας τα τελικά αποτελέσματα, έστησαν γλέντι στα γραφεία του ΚΚΕ στον Κουμπέ, με τον κόσμο διαρκώς να πυκνώνει και τους διερχόμενους να συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή κορνάροντας.


Ηράκλειο
Ηράκλειο

ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Πανηγυρικό κλίμα και για την εκλογή βουλευτή

Πήραν φωτιά τα γραφεία του Κόμματος στην Καλαμάτα
Πήραν φωτιά τα γραφεία του Κόμματος στην Καλαμάτα
Πανηγυρικό ήταν το κλίμα στα γραφεία της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ το βράδυ της Κυριακής στην Καλαμάτα. Από νωρίς, μέλη, στελέχη, αλλά και φίλοι και οπαδοί του Κόμματος γιόρτασαν την άνοδο του ΚΚΕ σε ψήφους αλλά και ποσοστά στον νομό, που συνοδεύτηκε από την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στον νομό.

«Η άνοδος που συνοδεύτηκε και από την εκλογή βουλευτή, σημαίνει ότι ο λαός της Μεσσηνίας μπορεί να είναι πιο δυνατός την επόμενη μέρα των εκλογών», τόνισε ο Νίκος Κουτουμάνος, που με βάση το αποτέλεσμα εκλέγεται, σημειώνοντας: «Τη δύναμή μας ως Κόμμα θα την καταθέσουμε στους αγώνες των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών, των μικρών επαγγελματιών και της νεολαίας και στον νομό μας. Οπως πορευτήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα στο πλευρό του, θα συνεχίσουμε, με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Καλούμε τους εργαζόμενους, τον λαό, το βήμα που έκανε να το συνεχίσει και το επόμενο διάστημα σε συμπόρευση με το ΚΚΕ και τους κομμουνιστές, που στάθηκαν, είναι και θα παραμείνουν στο πλευρό του».


Μεγάλα χαμόγελα σε όλο τον κάμπο

Βουλευτές σε Λάρισα, αλλά και σε Βόλο και Τρίκαλα, μετά από χρόνια

Γεμάτοι αισιοδοξία και γνωρίζοντας τις νέες μεγαλύτερες ευθύνες που επωμίζονται με την αυξημένη εμπιστοσύνη που έδειξε στο ΚΚΕ ο εργαζόμενος λαός της Λάρισας, οι νεολαίοι της ΚΝΕ και τα μέλη του ΚΚΕ μαζεύτηκαν στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία χτες βράδυ, αφού ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, χαμογελώντας πλατιά και φωνάζοντας συνθήματα. Αντίστοιχο ήταν το κλίμα σε κωμοπόλεις του νομού Λάρισας αλλά και σε Βόλο, Τρίκαλα, όπου το ΚΚΕ εξέλεξε βουλευτή, μετά από πολλά χρόνια.
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ