ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Μάη 2019
Σελ. /24
Ολοι σήμερα στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα!

Στις 8 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος, θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Να βουλιάξει το Σύνταγμα απόψε! Με αυτό το σύνθημα κορυφώνεται σήμερα η προεκλογική δραστηριότητα στην Αττική, με τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να καλούν σε μαζική συμμετοχή στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα.

Στη συγκέντρωση, στην πλατεία Συντάγματος στις 8 μ.μ., θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Μάρκο Ρίτσο, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ - Ιταλία, ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Κώστας Παπαδάκης, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος και Σεμίνα Διγενή.

Με στόχο να μετατραπεί η συγκέντρωση σε μια μεγάλη διαδήλωση υποστήριξης του ΚΚΕ, με μαζική συμμετοχή εργατών, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων, νεολαίας, γυναικών των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος χωρίς να λυπούνται κόπο και χρόνο οργώνουν όλη την Αττική. Σε χώρους δουλειάς, λαϊκές γειτονιές, μαγαζιά, στέκια νεολαίας, παντού γίνονται μαζικές εξορμήσεις με το κάλεσμα συμμετοχής. Μαζί διακινούνται και τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές. Οι κεντρικοί δρόμοι στους δήμους στολίζονται με την αφίσα που καλεί το λαό να συμμετάσχει στη συγκέντρωση, ενώ γίνεται και στοχευμένη προσπάθεια. Οι τελευταίες μέρες μέχρι τις εκλογές με κορυφαίο σταθμό την αποψινή συγκέντρωση αξιοποιούνται από τις Οργανώσεις τόσο για να συζητήσουν με ακόμα περισσότερο κόσμο, όλους όσοι τους τελευταίους μήνες είχαν ερωτήματα, δεν ήταν σίγουροι για το τι θα κάνουν μπροστά στις κάλπες, όσο και με όλους εκείνους που συναντήθηκαν μαζί τους και είπαν ότι αυτήν τη φορά κάνουν το βήμα, στηρίζουν το ΚΚΕ.

Από εξόρμηση στο Θησείο
Από εξόρμηση στο Θησείο
Η συγκέντρωση, ο παλμός της, οι κόκκινες σημαίες, τα συνθήματα, η κάθοδος από κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου θα είναι ένα ηχηρό μήνυμα τις τελευταίες μέρες, μήνυμα απόρριψης της λογικής του «μικρότερου κακού», μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, που θα σηματοδοτήσει μια νίκη του ίδιου του λαού.

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και των αντίστοιχων Οργανώσεων της ΚΝΕ για τη σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα έχουν οριστεί για τις 7.15 μ.μ. στα εξής σημεία:

Προπύλαια: Οι Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ, Α' Αθήνας, Επισιτισμού, Υγείας, Χρηματοπιστωτικού, Εμπορίου, Ανατολικού Τομέα.

Στύλοι του Ολυμπίου Διός: Οι Οργανώσεις Νότιου Τομέα, ΕΒΕ, Δικηγόρων.

Μοναστηράκι: Οι Οργανώσεις Πειραιά, Μεσογείων, Τηλεπικοινωνιών, ΟΤΑ/ΔΔ.

Παλιά Βουλή: Οι Οργανώσεις Βιομηχανίας, Κατασκευών, Μεταφορών, Εκπαιδευτικών, Καλλιτεχνών, Βορειοδυτικού Τομέα, Νοτιοδυτικού - Περιστερίου, Δυτικού και Βόρειου Τομέα.

Πούλμαν για τη συγκέντρωση

Παράλληλα, δρομολογούνται πούλμαν από γειτονιές της Αττικής. Προγραμματίζονται αναχωρήσεις από:

Αγ. Στέφανο: 5.45 μ.μ. από τα νηπιαγωγεία. Μέγαρα: 6 μ.μ. από Εργατικό Κέντρο Μεγάρων. Ελευσίνα: 6 μ.μ., δημοτικό πάρκινγκ. Ανω Λιόσια: 6 μ.μ., τριγωνική πλατεία (πίσω από το δημαρχείο). Ολυμπιακό Χωριό: 6 μ.μ., εκλογικό περίπτερο ΚΚΕ (Κακλαμανάνη 21). Ζεφύρι: 6.15 μ.μ., σταθμό του Προαστιακού. Μενίδι: 6.15 μ.μ., πλατεία Καράβου. Κόκκινο Μύλο: 6.15 μ.μ., τριγωνική πλατεία. Μεταμόρφωση: 6.30 μ.μ. από την πλατεία (Μακρυγιάννη). Αγίους Αναργύρους: 6.30 μ.μ., πλατεία Αγ. Αναργύρων. Ιλιον: 6.30 μ.μ. από ΟΤΕ (Ιδομενέως), από πλατεία Γοργόνα (Παλατιανή) και από πλατεία ΕΛΑΝ (Αγ. Νικολάου). Χαϊδάρι: 6.15 μ.μ. από πλατεία Δάσους, 6.30 μ.μ. από Παλατάκι. Μοσχάτο: 6.30 μ.μ. από πλατεία Μεταμόρφωσης (Μακρυγιάννη). Ταύρο: 6.45 μ.μ. από το δημαρχείο (Πειραιώς). Αλιμο: 6.30 μ.μ. από Δωδεκανήσου 65. Π. Φάληρο: 6.45 μ.μ. από πλατεία Ντάβαρη. Γλυφάδα: 6.15 μ.μ. από πλατεία Αγ. Τρύφωνα. Νίκαια: 6.30 μ.μ. από Περιβολάκι. Κερατσίνι: 6.30 μ.μ. από πλατεία Λαού (Ταμπούρια), από Λ. Λαμπράκη & Π. Φύσσα (πρώην Τσαλδάρη). Πέραμα: 6.30 μ.μ. από λεωφ. Ειρήνης 73.

Την Παρασκευή 24/5 οι κεντρικές συγκεντρώσεις σε Χαϊδάρι, Πετρούπολη και Καισαριανή
  • Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Πετρούπολη θα πραγματοποιηθεί στις 8 μ.μ., στη Στρογγυλή Πλατεία. Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Σίμος, δήμαρχος Πετρούπολης και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
  • Στο Χαϊδάρι, στις 8 μ.μ., στο Παλατάκι, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, θα μιλήσει ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
  • Στην Καισαριανή, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Δημάρχου Π. Μακρή, θα μιλήσει ο Ηλίας Σταμέλος, δήμαρχος Καισαριανής και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org