ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Μάη 2012
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΖΟΓΛΩΠΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΧΑΡΙΛΑΟ ΦΛΩΡΑΚΗ
Ο λαός πρωταγωνιστής με ατσαλωμένο ΚΚΕ

Τα εφτά χρόνια από το θάνατό του, τίμησε την Κυριακή η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του Κόμματος

Την υπόσχεση ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση του λαού, έδωσαν για μια ακόμη χρονιά, μπροστά στο μνήμα του Χαρίλαου Φλωράκη, ψηλά στ' αγνάντιο του Αϊ - Λιά, στο χωριό του, το Παλιοζογλώπι Καρδίτσας, οι σύντροφοι και οι συναγωνιστές, που πήραν μέρος στην εκδήλωση μνήμης και τιμής που οργάνωσε, την περασμένη Κυριακή, 7 χρόνια από το θάνατό του, η ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Ηταν εκεί παλαίμαχοι κομμουνιστές, που κουβαλούν στο μυαλό, στην ψυχή, αλλά και στο κορμί τους, την πείρα των πολύχρονων, σκληρών αγώνων του ΚΚΕ και του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Και νέοι, τα παιδιά της ΚΝΕ, που «έρχονται από πολύ μακριά και τραβούν πολύ μακριά».

Διάχυτη στην εκδήλωση η συγκίνηση και η περηφάνια για τον ηγέτη του ΚΚΕ που, με τη ζωή και τη δράση του, τη λαϊκότητα και το κύρος του, ανέβασε ψηλότερα την εκτίμηση του λαού στο κόμμα της εργατικής τάξης, έφερε περισσότερους λαϊκούς ανθρώπους κοντά στα ιδανικά του σοσιαλισμού. Ακλόνητη, επίσης, η πίστη στην αποστολή του Κόμματος και η αγωνιστική - κομμουνιστική αισιοδοξία για το αύριο, κόντρα στην απογοήτευση και τη μοιρολατρία που θέλουν να σπείρουν σε «χαλεπούς καιρούς».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Καρδίτσας και ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας.

Θέλουν το λαό στη γωνία

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Γ. Χαρίτος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του Κόμματος, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Στο πρόσωπο του Χαρίλαου Φλωράκη τιμάμε μια ολόκληρη γενιά κομμουνιστών που σφράγισαν ανεξίτηλα την Ιστορία του ΚΚΕ, ολόκληρου του λαϊκού κινήματος της χώρας μας. Ο Χαρίλαος Φλωράκης είναι γέννημα του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ και οι ηρωικοί αγώνες του τον ανέδειξαν σε ηγέτη, τον οποίο αναγνωρίζουν και εκτιμούν χιλιάδες εργαζόμενοι που δεν ταυτίζονται με την ιδεολογία και την πολιτική του Κόμματός μας. Υπήρξε λαϊκός ηγέτης, γιατί ήταν κομμουνιστής. Τον τίτλο αυτό, του λαϊκού ηγέτη, ο σ. Χαρίλαος τον κατέκτησε σε όλα τα πεδία του αγώνα. Σαν συνδικαλιστής, πολεμιστής της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, σαν φυλακισμένος και εξόριστος».

Ο Θ. Κωνσταντινίδης καταθέτει λουλούδια στο μνήμα του Χ. Φλωράκη, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ
Ο Θ. Κωνσταντινίδης καταθέτει λουλούδια στο μνήμα του Χ. Φλωράκη, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ
Και συνέχισε: «Η ζωή του Χαρίλαου Φλωράκη συμβολίζει την αστείρευτη λαϊκή δύναμη και πρωτοβουλία, όταν ο πρωταγωνιστής λαός αποφασίσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να παλέψει και να διεκδικήσει την εξουσία του. Αποτελεί παράδειγμα, ειδικά σήμερα, που η αστική τάξη κάνει ό,τι περνά απ' το χέρι της για να αναπαλαιώσει το πολιτικό σύστημα, να βάλει μπροστά στο λαό παμπάλαια διλήμματα, όμως με νέα μορφή.

Στο βαθμό που η δικομματική εναλλαγή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φαίνεται να τρώει τα ψωμιά της, το κεφάλαιο στήνει νέο δόκανο για να εγκλωβίσει τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, να ξαναμαντρώσει το λαό στα συμφέροντά του: "κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά, δεξιά ή αριστερή κυβέρνηση". Ετσι, η αστική τάξη, τα κόμματα και οι μηχανισμοί της ελίσσονται, προσπαθούν να απορροφήσουν τους κραδασμούς της αντιλαϊκής τους πολιτικής και προετοιμάζουν τη νέα κυβέρνηση τσακίσματος του λαού. Μαζί με μπόλικη υποκρισία, εκβιασμούς, αναπαραγωγή και δημιουργία νέων κάλπικων διλημμάτων.

Για να το πετύχουν αυτό, θέλουν το λαό στη γωνία, υποταγμένο, θέλουν να τσακίσουν την αντίστασή του. Αξιοποιούν τους ήδη και εξ αρχής διαθέσιμους ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ, όλο το συρφετό της "ανανέωσης", για να κρατήσουν το λαό στη στρούγκα της εκμετάλλευσης. Τον θέλουν γονατιστό να παρακολουθεί τις υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις στα σαλόνια της Ευρώπης για μερικά ψίχουλα εξαθλίωσης και κοροϊδίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ, τα άλλα αντιμνημονιακά κόμματα έχουν επιλεγεί από την αστική τάξη σήμερα ως οι ικανότερες δυνάμεις, για να ξελασπώσουν το αστικό πολιτικό σύστημα, μετά τη μεγάλη φθορά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Γνωρίζουν καλά ποιος είναι ο αντίπαλός τους, ποιος είναι το εμπόδιο στις επιδιώξεις τους. Γι' αυτό επιτίθενται με σφοδρότητα στο ΚΚΕ, που δίνει όλες τις δυνάμεις του για ένα ρωμαλέο ταξικό εργατικό κίνημα, την οικοδόμηση της κοινωνικής - λαϊκής συμμαχίας, που αντιστέκεται και αντεπιτίθεται, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Τους φοβίζει αυτή η δυνατότητα, γι' αυτό θέλουν να αποδυναμώσουν το Κόμμα, να μειώσουν την πολιτική του επιρροή. Η επίθεση στο ΚΚΕ γίνεται, γιατί αρνείται να μαντρωθεί σε μια κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης σε βάρος του λαού. Αν το ΚΚΕ δώσει άλλοθι σε μια τέτοια κυβέρνηση, ο λαός θα βρεθεί δεμένος χειροπόδαρα».

Ισχυρό λαϊκό αντίβαρο

Καταλήγοντας ο Γ. Χαρίτος, υπογράμμισε: «Ισχυρό ΚΚΕ - Ισχυρό λαϊκό αντίβαρο, είναι η μόνη επιλογή απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, που θέλει να υποτάξει το λαό, να τον αναγκάσει να παραιτηθεί από τις δίκαιες διεκδικήσεις του. Ενα ισχυρό ΚΚΕ, που θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, για τη δημιουργία της λαϊκής στρατιάς που αντιστέκεται και διεκδικεί την εξουσία. Που θα διεκδικήσει και θα επιβάλει ανάπτυξη με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες. Γιατί όταν υπάρχει μια πρωτοπορία έτοιμη και αποφασισμένη, η λαϊκή ανταπόκριση θα έρθει.

Αυτό το ΚΚΕ χρειάζεται ο λαός, αυτό το ΚΚΕ το αστικό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να το βάλει στο χέρι, ούτε να το μαντρώσει σε καμία κυβέρνηση αστικής διαχείρισης, όποιο πρόσημο κι αν αυτή έχει.

"Οι ζευγάδες φεύγουν αλλά η σπορά μένει", έλεγε χαρακτηριστικά. Το ΚΚΕ, σύντροφε Χαρίλαε, έμπειρο και ατσαλωμένο είναι αταλάντευτα στην πρώτη γραμμή, για να φουντώσει η σπορά, να δώσει καρπούς. Για τη χειραφέτηση του λαού, που οργανωμένος στη συμμαχία του, θα τσακίσει τους αντιπάλους του, τα μονοπώλια και τους πολιτικούς τους εκφραστές, θα οικοδομήσει τη δικιά του, την εργατική - λαϊκή εξουσία».


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Βαθιά νυχτωμένοι όσοι πιστεύουν ότι θα αποκόψουν το ΚΚΕ απ' το λαό

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος σε στελέχη της ΚΝΕ, το Σάββατο, στον Περισσό

Η Αλέκα Παπαρήγα στο βήμα
Η Αλέκα Παπαρήγα στο βήμα
Σε στελέχη της ΚΝΕ μίλησε το περασμένο Σάββατο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Μεταξύ άλλων, στην ομιλία της, σημείωσε τα εξής:

«Απευθυνόμαστε στους δεκάδες χιλιάδες και παραπάνω ψηφοφόρους του Κόμματος, που στην εκλογική μάχη της 6ης του Μάη, την τελευταία στιγμή δίστασαν να ξαναψηφίσουν το Κόμμα, έστω με βαριά καρδιά, γιατί πίστεψαν ότι μπορεί να βρεθεί μια κυβερνητική λύση, όπου την άλλη μέρα θα του απάλυνε τα βαριά προβλήματα που έχει και θα του υποσχόταν κάτι καλύτερο. Μια λύση που να μην έχει μέσα τη σφραγίδα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Υπήρχαν ακόμα περισσότεροι, με τους οποίους παλέψαμε μαζί στους διάφορους αγώνες, σε λιγότερους ή περισσότερους αγώνες, ανάλογα, που είχαν αποφασίσει για πρώτη φορά να ψηφίσουν ΚΚΕ και φεύγοντας από τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να συμφωνούν σε όλα μαζί μας, είχαν αποφασίσει επίσης να ρίξουν στην κάλπη το ΚΚΕ, αλλά τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες τους έπεισαν οι απόψεις ότι "ξέρεις, αφού το ΚΚΕ δε συμμετέχει σε μια κυβέρνηση, όπως έλεγαν, συνεργασίας της αριστεράς, καλύτερα να δώσω μια ψήφο που θα μου βγάλει από την κάλπη κυβέρνηση". Και τους λέμε να ξανασκεφτούν.

Δε θα σταθώ στις λεπτομέρειες. Ακόμα και η βδομάδα των διερευνητικών εντολών, έδωσε πολλά, αλλά και η επόμενη βδομάδα που ακολούθησε. Αν παρακολουθούν τα πράγματα μόνο από τις ειδήσεις και από τα τηλεοπτικά πάνελ, μπορούν να καταλάβουν γιατί το ΚΚΕ πήρε αυτή τη θαρραλέα και τολμηρή θέση, ενώ του προσφέρονταν και συνεχίζουν να μας προσφέρουν στην επόμενη εκλογική μάχη συμμετοχή στην κυβέρνηση και μάλιστα και κάποια υπουργεία, όπως καταλαβαίνετε, γιατί το ΚΚΕ πάει κόντρα στο ρεύμα με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Ξέρετε, η δύναμη του ΚΚΕ δεν είναι αυτοσκοπός. Δεν είμαστε κόμμα αυτοσκοπός. Αλλά, ακριβώς εμείς θέλουμε να δυναμώνουμε, γιατί ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων θα είναι ο λαός. Μπορεί να μας λυπεί όταν εργάτες που παλέψαμε μαζί, την τελευταία στιγμή, ενώ ξέρουν, δίστασαν να δώσουν την ψήφο, αλλά δεν παύουμε να εμπιστευόμαστε το λαό, όχι γιατί είμαστε "καλοί άνθρωποι" και γιατί θέλουμε να ακούει καλά λόγια από εμάς, αλλά γιατί θέλουμε αυτός να είναι ο πρωταγωνιστής. Και γιατί το ΚΚΕ θα είναι η εμπροσθοφυλακή της λαϊκής δύναμης, αλλά ο λαός είναι που θα φέρει τις αλλαγές.

Τους καλούμε να σκεφτούν, γιατί το ΚΚΕ πήγε και θα πάει και στην επόμενη εκλογική μάχη κόντρα στο όποιο ρεύμα υπάρχει. Γιατί να μη θέλει να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση το ΚΚΕ; Ολα ή τίποτα; Τα θέλει όλα δικά του; Δεν είναι καθόλου έτσι. Εμείς εκτιμάμε ότι στο λαό αξίζει μια κυβέρνηση. Αυτή η κυβέρνηση που - για να πάρουμε τώρα τις συνθήκες της κρίσης και να ξεκινήσουμε από εκεί - που θα κόψει κάθε επαφή και θα ξεμπλέξει την Ελλάδα από όλες τις καταλυτικές δεσμεύσεις της ΕΕ, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος και, εννοείται, θα καταργήσει μνημόνια κ.λπ.

Δε φτάνει, όμως, μόνο αυτό. Πρώτα προτάξαμε την κρίση, τα μνημόνια και τη δανειακή συνθήκη, γιατί αυτά, όπως να το κάνουμε, είναι κρίκοι που επιδείνωσαν τη ζωή του λαού, αλλά δεν παύουν να είναι κρίκοι μιας αλυσίδας. Ταυτόχρονα, αυτή η κυβέρνηση πρέπει να διαμορφώσει μια νέα νομιμότητα, αυτό που λέμε εργατική λαϊκή νομιμότητα.

Που σημαίνει ότι πρέπει να δώσει στο λαό την ιδιοκτησία του πλούτου που υπάρχει, είτε είναι αυτός χρηματικός, είτε είναι εργοστάσια, είτε είναι φυσικός, ορυκτός πλούτος, παραλίες, βουνά, δάση, θάλασσα, τα πάντα, θα τον μετατρέψει σε λαϊκή ιδιοκτησία και με πανελλαδικό σχεδιασμό θα αποφασίσει ότι στην Ελλάδα πρέπει να αναπτυχθούν τα πάντα που μπορούν να αναπτυχθούν, γιατί δεν αρκεί να φύγεις από την ΕΕ, πρέπει να απεμπλακείς και από τις εξαρτήσεις τις οικονομικές, τις εμπορικές, από τους πολυεθνικούς ομίλους, από κράτη κ.λπ.

Επιδιώκουν εκλογική αποδυνάμωση του ΚΚΕ

Υπάρχει ένα ειδικό ζήτημα και που εμείς το λέμε στο λαό. Πρέπει να πάρει σοβαρά υπόψη ότι ο στόχος του συστήματος είναι η εκλογική, η κοινοβουλευτική αποδυνάμωση του ΚΚΕ. Ενα τμήμα του συστήματος, το βλέπουμε τώρα στον επίδοξο πρωθυπουργό, τον κ. Σαμαρά και σε αυτό το μόρφωμα που πάει να κάνει, μια συσπείρωση κι ένα ευρωπαϊκό κι ελληνικό και κεντροδεξιό μέτωπο.

Ο στόχος είναι να τσακιστεί το κίνημα. Οχι μόνο να μην αναπτυχθεί παραπέρα, αλλά να πισωγυρίσει, για να μπορέσει να περάσει τα μέτρα που θέλει. Δε θέλει απεργίες και κινητοποιήσεις. Καμιά συγκέντρωση μέσα σε κανένα θέατρο, σε κανέναν κινηματογράφο, δεν τους νοιάζει. Εντός των τειχών σου λέει κάντε ό,τι θέλετε, αλλά απεργίες ιδιαίτερα δεν τις θέλει. Γι' αυτό βγαίνει σκληρά αντικομμουνιστικά και, μάλιστα, ενώ η ΝΔ είχε αφήσει τον ωμό αντικομμουνισμό, τον είχε πάρει για λογαριασμό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ο Καρατζαφέρης. Τώρα, η ΝΔ γλιστράει σε έναν επικίνδυνο για τον λαό αντικομμουνισμό. Εμείς μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε, είναι μαθημένα τα βουνά από χιόνια.

Υπάρχει κι άλλο ένα τμήμα του συστήματος, το οποίο κραδαίνει το εξής επιχείρημα κατά του ΚΚΕ: Γιατί να δυναμώσει το ΚΚΕ, αφού δε θα πάρει μέρος σε κυβέρνηση, δεν μπορεί να προσφέρει άμεση λύση στο λαό. Εμείς λέμε ότι ακριβώς επειδή δεν παίρνουμε μέρος σε μια κυβέρνηση που δε θα λύσει κανένα πρόβλημα κι ας λέγεται κυβέρνηση της αριστεράς. Μια κυβέρνηση την οποία ο λαός δεν πρέπει να την εμπιστεύεται. Μια κυβέρνηση που μπορεί στην αρχή να πάρει έναν παράδρομο, αλλά τελικά θα πάει στον ίδιο δρόμο, της υπηρέτησης των συμφερόντων των λίγων, του συμβιβασμού και μάλιστα του πλήρους συμβιβασμού μέσα στους πρώτους μήνες. Για να μην πω τις πρώτες μέρες.

Το πολύ πολύ να πάει σε έναν παράδρομο, ξέρετε σε ένα σοκάκι δίπλα στη λεωφόρο αυτή και θα ξαναμπεί. Δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Γιατί δεν είναι σε θέση, ούτε μπορεί ούτε θέλει να αντισταθεί και να επιτεθεί μέσα στην Ελλάδα στην κυρίαρχη τάξη, σε αυτούς που κρατάνε τα κλειδιά της οικονομίας. Και δεν μπορεί να αντισταθεί, βεβαίως, ούτε και στην ΕΕ αυτή τη λυκοσυμμαχία ή το λάκκο των λεόντων, όπως την έλεγε παλιά η ΕΔΑ, στη δεκαετία του '60.

Πιστεύουνε ότι με την εκλογική αποδυνάμωση του Κόμματος θα μπορέσουν να μας αποκόψουν από το λαό. Είναι μακριά νυχτωμένοι. Εμείς το δρόμο μας τον ξέρουμε και είμαστε πάρα πολύ έμπειροι τώρα, δεν είμαστε κόμμα μιας χρήσης. Το ζήτημα είναι ότι θα ζημιωθεί ο λαός, αυτό είναι το θέμα.

Η αστική τάξη το έχει καθαρό, όταν βλέπει μάλιστα τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με 19% και 13%, να μην εισπράττει το ένα από το άλλο, σου λέει ήρθε η ώρα της αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος. Δεν είναι εύκολο, γιατί υπάρχουν οι εγωισμοί των ηγεσιών, αλλά θα το προχωρήσουν. Και μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που μέσα θα είναι ενδεχομένως και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ - γιατί δεν μπορεί να γίνει κυβέρνηση - του ΠΑΣΟΚ τάχα της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη του '74 μπορεί να βοηθήσει, γιατί θα φθαρεί αυτή η κυβέρνηση πολύ γρήγορα, ώστε να φτιάξει ένα σύγχρονο δίπολο, που μπορεί να μην είναι αντίγραφο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Αλλά, το ένα να είναι κεντροδεξιό, το άλλο να είναι κεντροαριστερό και εκεί μέσα θα αξιοποιήσει και σημαντικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, αν όχι όλον τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα φτιάξει ένα καινούργιο δικομματικό δίπολο και μια τέτοια κυβέρνηση θα της δώσει τη δυνατότητα. Είτε στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αν κερδίσει ο Σαμαράς και η κεντροδεξιά του, με την Μπακογιάννη και όλους μέσα, ό,τι πιο συντηρητικό υπάρχει. Και επομένως του λείπει αυτό που λέμε η καθαρή σοσιαλδημοκρατία και πρέπει να την αναστυλώσουν. Θα βρουν το χρόνο να το κάνουν. Αυτό πρέπει να το πάρουν υπόψη οι πολιτικοποιημένοι άνθρωποι.

Θα σπείρουν απογοήτευση

Γι' αυτό λέμε "κοίταξε μπροστά" και δεν τους λέμε μετά από 10 χρόνια ή 15, τους λέμε "κοίταξε μπροστά" τον επόμενο χρόνο, το μεθεπόμενο χρόνο. Εμείς τονίζουμε: Κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής συνθήκης και μέσα στην ΕΕ είναι ασυμβίβαστα. Αυτά έχουν προοπτική με την αποδέσμευση και με το λαό να παίρνει τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του. Αλλιώς θα γίνεις αντικείμενο ακόμα περισσότερων εκβιασμών και επεμβάσεων.

Θα μου πείτε "γιατί το βάζεις αυτό το ζήτημα στη Βουλή τότε"; Μα γιατί εμείς πάντα είμαστε υποχρεωμένοι αυτό που είναι λαϊκή ανάγκη να ασκούμε πίεση και στη Βουλή και με το λαό. Αυτόν τον κρίκο της αλυσίδας θα τον χρησιμοποιήσουμε, αλλά για να συνειδητοποιήσει ο λαός το βάθος του προβλήματος. Οτι εδώ υπάρχει κρίση, καπιταλιστική οικονομική κρίση, είναι ευρωπαϊκή βεβαίως, αλλά δε σημαίνει σε καμία περίπτωση αυτό που βάζουν όλα τα κόμματα ότι η κρίση θα αντιμετωπιστεί μέσα στα πλαίσια της Ευρώπης.

Ενα πράγμα πρέπει να ξέρει ο λαός. Αν η σύγκρουση δε γίνει μέσα στην Ελλάδα και με τον εσωτερικό αντίπαλο και με την ΕΕ, δεν πρόκειται να λυθεί τίποτα στα πλαίσια της ΕΕ. Σκεφτείτε αν κάθε λαός εναπόθετε στην κυβέρνησή του, οποιασδήποτε σύνθεσης, να λύσει το ζήτημα στις διαπραγματεύσεις της Κομισιόν. Ανθρακες ο θησαυρός.

Θα εξαπατηθεί ο λαός. Το κυριότερο που μας απασχολεί είναι: Η ΝΔ δεν μπορεί να απογοητεύσει το λαό, θα απογοητεύσει έναν περίγυρο που θα την ψηφίσει, που είναι πολύ λιγότερος από κάθε άλλη φορά. Αλλά ξέρετε τι είναι να απογοητεύεσαι από μια κυβέρνηση που στη συνείδησή σου είναι κατοχυρωμένη σαν αριστερή κυβέρνηση; Αυτό αν θέλετε από μια πλευρά - χωρίς να διαλέγουμε ποιος θα είναι κυβέρνηση - είναι τσάκισμα».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ