Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Απρίλη 2006 - Κυριακή 23 Απρίλη 2006 - αριθ. φύλλου: 9458

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ Η ΚΟΝΤΟΛΙΖΑ ΡΑΪΣ
Ολοι την Πέμπτη στα Προπύλαια και στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία
  • Με μαχητικές διαδηλώσεις θα εκφράσει την αντίθεσή του ο ελληνικός λαός απέναντι στα γεράκια του πολέμου που περιδιαβαίνουν αυτές τις μέρες στην περιοχή μας, προετοιμάζοντας νέες καταστροφές κατά του λαού του Ιράν, του Ιράκ, της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων.
  • Στις 10 το πρωί της Πέμπτης 27 Απρίλη στα Προπύλαια, καλούν η ΚΟΑ του ΚΚΕ και η ΚΝΕ, ενώ για τις 7 το απόγευμα καλούν η ΚΟΘ και η ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

ΣΕΛ.  2,   7  -  9

ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ στον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό

Στους δρόμους της ταξικής πάλης η απάντηση για πραγματική Ανάσταση Λαών, με Λαϊκή Οικονομία και Λαϊκή Εξουσία...

Η υπογραφή της συμφωνίας της ντροπής με 0,77 ευρώ στο μεροκάματο, αποκάλυψε ανάγλυφα τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, ως δύναμη των κεφαλαιοκρατών και των πολιτικών εκφραστών τους μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Η ταξική συνεργασία, η υπονόμευση των αγώνων που φτάνει ως και στην απεργοσπασία όπως στην απεργία στις 13 Απρίλη, αποτελούν τη στρατηγική τους. Η εγκατάλειψη των παρατάξεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, η αποφασιστική ενίσχυση του ΠΑΜΕ, αποτελεί όρο, μονόδρομο, για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης της εργατικής τάξης, για την κοινή της δράση με τ' άλλα λαϊκά στρώματα ενάντια στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, υπερασπίζοντας τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων δημιουργούν τους όρους της ταξικής ενότητας, με στόχους πάλης που ικανοποιούν όλες τις σύγχρονες ανάγκες τους. Η Πρωτομαγιά είναι ο επόμενος σταθμός ταξικής αναμέτρησης. Ταυτόχρονα η εργατική τάξη, τ' άλλα λαϊκά στρώματα, θα απαλλαγούν από την πολιτική του κεφαλαίου και των κομμάτων του, αν τα εγκαταλείψουν οριστικά, ενισχύσουν το ΚΚΕ, συγκροτώντας το μέτωπο πάλης για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, ως προϋποθέσεις της δικής τους ευημερίας, της δικής τους ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.


ΣΕΛ.  5,    7   -   9

ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ
Αποκαλύπτουν το μεγαλείο και τις αξίες του αγώνα

Ο «Ριζοσπάστης», με αφορμή τη μαύρη επέτειο της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967, δημοσιεύει σήμερα μερικά αποσπάσματα από απολογίες κομμουνιστών στα στρατοδικεία της χούντας. Αλύγιστοι και αποφασιστικοί, ορθώνονται μπροστά στους στρατοδίκες της χούντας με ψηλά το κεφάλι και μετατρέπονται σε κατήγορους του εγκληματικού καθεστώτος, αποκαλύπτοντας το μεγαλείο της πίστης στην υπόθεση της εργατικής τάξης και στις αξίες του αγώνα για το δίκιο του λαού.

ΕΝΘΕΤΟ 7 μέρες μαζί, σελ. 9-16



ΓΑΛΛΙΑ
Η ταξική πάλη μοναδικός κριτής

Μιλάει στον «Ρ» η Ανί Λακρουά Ριζ, καθηγήτρια ιστορίας στη Γαλλία, με αφορμή τις πρόσφατες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της νεολαίας κατά του νόμου «Πρώτης Πρόσληψης»


ΣΕΛ.  12  -  13
ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ (ΜΚΟ)
Ενσωμάτωση στην εκμετάλλευση

Οι ΜΚΟ αποτελούν μορφές οργάνωσης που εντάσσουν ιδιαίτερα νέους ανθρώπους, με στόχο τη χειραγώγηση και ενσωμάτωσή τους στο σύστημα της εκμετάλλευσης, στο όνομα της εθελοντικής «κοινωνικής» προσφοράς


ΣΕΛ.  18  -  19
Β. Ι. ΛΕΝΙΝ
Μας χρειάζεται μια εφημερίδα

Αποσπάσματα άρθρου του Β. Ι. Λένιν, του μεγάλου συνεχιστή της διδασκαλίας των Μαρξ - Ενγκελς, για το χαρακτήρα και το ρόλο της εφημερίδας του Κομμουνιστικού Κόμματος, με αφορμή την επέτειο γέννησής του


ΣΕΛ.  16  -  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ