ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Απρίλη 1997
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΝΕ
Στόχος μια οργάνωση μαζική, πρωτοπόρα στους αγώνες

Η ενίσχυση των γραμμών και της δουλιάς της Οργάνωσης Αθήνας στο μαζικό κίνημα, στόχοι για το επόμενο διάστημα

Με την απόφαση ότι η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ θα δώσει όλες της τις δυνάμεις ώστε να διευρυνθεί το νεολαιίστικο ρεύμα που αγωνίζεται και αντιστέκεται στην κυρίαρχη πολιτική και προσεγγίζει σταθερά το δρόμο της οικοδόμησης του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου, έκλεισαν την Κυριακή οι εργασίες της 11ης Παναθηναϊκής Συνδιάσκεψης της ΚΝΕ.

Οι διήμερες εργασίες της Παναθηναϊκής Συνδιάσκεψης χαρακτηρίστηκαν, όπως σημείωσε και στο κλείσιμο των εργασιών ο Αλ. Μαρινάκης,ο οποίος επανεκλέχτηκε γραμματέας του Συμβουλίου Πόλης, από την πλούσια εμπειρία που μετέφεραν οι αντιπρόσωποι για τη δράση της Οργάνωσης στη νεολαία της Αθήνας και τα θετικά βήματα που έγιναν.

Βασικά καθήκοντα

Τα βασικά καθήκοντα της Οργάνωσης για τα επόμενα δύο χρόνια όπως προσδιορίζονται από την εισήγηση, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα, είναι: Η συσπείρωση δυνάμεων της νεολαίας γύρω από την ΚΝΕ και τις κινήσεις που στηρίζει στο μαζικό κίνημα, στην πάλη για την υλοποίηση των στόχων που τίθενται για την αντεπίθεση στην πολιτική του κεφαλαίου. Ο συντονισμός του νεολαιίστικου κινήματος με άλλους φορείς και το εργατικό κίνημα, ως βασική προϋπόθεση για την ωρίμανση των νεανικών συνειδήσεων για την αναγκαιότητα συγκρότησης του λαϊκού μετώπου πάλης ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, για το σοσιαλισμό. Η συσπείρωση με σταθερότητα στα βασικά μέτωπα πάλης, σε όλους τους χώρους και σε όλους τους μαζικούς φορείς του νεολαιίστικου κινήματος. Η πολύμορφη πάλη και δράση των μαζικών φορέων του κινήματος, όχι μόνο με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αλλά και με πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις που βοηθούν στη μαζικοποίηση και την αναβάθμισή τους στη συνείδηση των νέων. Η προσπάθεια αλλαγής των συσχετισμών στους φορείς του κινήματος της νεολαίας σε όφελος των δυνάμεων που πραγματικά υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις ανάγκες της νεολαίας και φυσικά υπέρ της ΚΝΕ.

Πανεξόρμηση

Το αμέσως επόμενο διάστημα αποτελεί για την Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ διάστημα πανεξόρμησης, όπου θα προσκληθούν οι νέοι και οι νέες της πρωτεύουσας να συμμετάσχουν μαζικά στον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. θα εντατικοποιηθεί επίσης η προπαγάνδιση των θέσεων του 7ου Συνεδρίου της ΚΝΕ που αρχίζει το απόγευμα της 1ης Μάη. Αμέσως μετά ξεκινά το δεκαήμερο της ειρήνης, με μέτωπο ενάντια στην εξάρτηση της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τους κινδύνους πολέμου που εγκυμονούν τα σχέδια τους για την περιοχή. Τα μέλη της Οργάνωσης καλούνται να προπαγανδίσουν στη νεολαία τα ιδανικά της ειρήνης δείχνοντας το αυταπόδεικτο, ότι η πάλη για την ειρήνη δεν μπορεί παρά να είναι πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Καταλήγοντας ο Α. Μαρινάκης, τόνισε ότι τα επόμενα δύο χρόνια ένας από τους βασικούς στόχους της Οργάνωσης πρέπει να είναι η πλατιά ανάπτυξη των γραμμών της, στόχος εφικτός, που πρέπει να κατανοηθεί σωστά πρώτα από τα στελέχη της Οργάνωσης, να γίνει ο ανάλογος καταμερισμός στις Τομεακές Οργανώσεις και στις Οργανώσεις Βάσης και από κει και πέρα να ξεδιπλωθεί η δουλιά με την οικοδόμηση νέων ΟΒ στο σύνολο των σχολείων της Αθήνας, ξεκινώντας από τα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, σε εργοστάσια και άλλους χώρους δουλιάς όπου απασχολείται μαζικά η νεολαία, αλλά και να ανοίξει η δουλιά της Οργάνωσης σε εργατικούς χώρους που μέχρι σήμερα έχουν παρατηρηθεί καθυστερήσεις, όπως είναι τα νοσοκομεία, οι σχολές του ΟΑΕΔ και οι Τεχνικές Επαγγελματικές Σχολές.

Με αισιοδοξία για το μεγάλο στόχο

Αποσπάσματα από ομιλίες αντιπροσώπων

Ο γόνιμος προβληματισμός και διάλογος, η πολύπλευρη παρουσίαση της δουλιάς της Οργάνωσης στη νεολαία της Αθήνας και η παρουσίαση των θετικών αποτελεσμάτων της, χαρακτήρισαν τις εργασίες της 11ης Παναθηναϊκής Συνδιάσκεψης, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην αίθουσα συνεδρίων στον Περισσό.

Η αισιοδοξία, που πηγάζει από την πίστη των νέων κομμουνιστών στη συλλογική πάλη και στο μεγάλο στόχο, τη σοσιαλιστική προοπτική, φάνηκε να διαπνέει κάθε κουβέντα των αντιπροσώπων στη Συνδιάσκεψη, που έκλεισε με τη δέσμευση: Τα αγωνιστικά σκιρτήματα στους κόλπους της νεολαίας, που πηγαίνει στο σχολείο, που σπουδάζει, που εργάζεται ή είναι άνεργη, που υπηρετεί τη θητεία της, να γίνουν οργανωμένοι αγώνες, ώστε η νέα γενιά να πάρει τη θέση της στις γραμμές του μετώπου ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, δίπλα στο ΚΚΕ.Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ορισμένες από τις τοποθετήσεις που έγιναν:

"Οι νέοι εργαζόμενοι ψάχνονται"

Οι κινητοποιήσεις που αναπτύχθηκαν στο προηγούμενο διάστημα, η μεγάλη συμμετοχή των νέων εργαζομένων σε αυτές και η αυξανόμενη δράση της Οργάνωσης στον τομέα αυτό επισημάνθηκαν ως θετικά στοιχεία στις παρεμβάσεις των εκπροσώπων των εργατικών οργανώσεων της ΚΝΕ. Επισημάνθηκε ωστόσο η ανάγκη για ακόμα περισσότερη και πολύμορφη δουλιά καθώς εκτιμήθηκε ότι αντιστάσεις στους νέους εργαζόμενους υπάρχουν και αναπτύσσονται.

Η Ν. Τσαγγάρη από τον Εργατικό Τομέα της Οργάνωσης, μεταφέροντας την εμπειρία από τη δράση της Οργάνωσης στο χώρο των νέων εργαζομένων, επισήμανε τα θετικά αποτελέσματα που αποκόμισε η Οργάνωση μέσα από τις συσκέψεις που διοργάνωσε για τη "Λευκή Βίβλο", για τα ζητήματα της απασχόλησης, θέματα που αφορούν άμεσα το νέο εργαζόμενο. "Φάνηκε ότι οι νέοι εργαζόμενοι ψάχνονται", τόνισε χαρακτηριστικά. "Ωστόσο, συμπλήρωσε, διακατέχονται από το "σύνδρομο της αναποτελεσματικότητας των αγώνων"".

Οπως φάνηκε από συγκεκριμένα παραδείγματα, το "σύνδρομο" αυτό ξεπερνιέται μέσα από τη συμμετοχή των νέων στους αγώνες για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα και τις κατακτήσεις τους. Χαρακτηριστικά ανέφερε την εμπειρία από την επαφή της Οργάνωσης με τους εργαζόμενους στην ACS, όπου οι οδηγοί έκαναν στάση εργασίας, κέρδισαν και δυνάμωσαν το σωματείο. Ανάλογα ήταν και τα παραδείγματα από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των εμποροϋπαλλήλων, μετά από τις οποίες, όπως υπογράμμισε η Ν. Τσαγγάρη, δυνάμωσε η παράταξη που υποστηρίζουμε και εμείς, ήρθαν πιο πολλοί κοντά στην Οργάνωση.

Τη σύσταση επιτροπών νέων εργαζομένων με πολύμορφη δράση σε ζητήματα που αφορούν την ανεργία, το ασφαλιστικό κτλ. πρότεινε η Γ. Ζαγγανά, εκπροσωπώντας τον εργατικό τομέα, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα συμμετοχής των νέων εργαζομένων στα συνδικάτα τους. Επισήμανε παράλληλα ότι πρέπει η Οργάνωση να σταθεροποιήσει τη δουλιά της στον τομέα αυτό και να μη λειτουργεί μόνο "καμπανιακά". "Πρέπει να μας ξέρουν με τα μικρά μας ονόματα", τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Γ. Τσάκαλος,γραμματέας της νεοσύστατης ΟΒ Οικοδόμων, τόνισε με τη σειρά του: "Είμαστε τυχεροί που δρούμε σε έναν παραδοσιακά αγωνιστικό κλάδο που ξέρει να αγωνίζεται και να κερδίζει". Αναφερόμενος στους αγώνες που έρχονται, επισήμανε την ανάγκη οι ΚΝίτες να μπουν μπροστάρηδες στους αγώνες. "Να κάνουμε τον κόσμο να πει: Να ποιοι παλεύουν, οι ΚΝίτες", είπε.

Ενάντια στον αυταρχισμό των σχολαρχών

Η γραμματέας της νεοσύστατης ΟΒ Ιδιωτικών Σχολών, Ν. Γεωργοπούλου,περιγράφοντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται και δουλεύει η Οργάνωση, τόνισε ότι έχει να αντιμετωπίσει τον αυταρχισμό των σχολαρχών, τον αντικομμουνισμό, την απαγόρευση του δικαιώματος του συνδικαλισμού. "Χρειάζεται να σπάσει ο φόβος", τόνισε αναφερόμενη στη δουλιά της Οργάνωσης σε τέτοιους χώρους, καλώντας να αναπτυχθούν μικροί πυρήνες πρωτοβουλιών και άνοιγμα στους νέους. "Σκοπός μας να είναι οι νέοι σύντροφοί μας να μας ξεπερνάνε", κατέληξε.

Δράση στους νέους στρατευμένους

"Οι νέοι που υπηρετούν τη θητεία τους δεν είναι ξεκομμένοι από την κοινωνία. Αύριο θα ενισχύσουν τις στρατιές των ανέργων, θα συμμετάσχουν σε εκστρατευτικά σώματα για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών". Τα παραπάνω τόνισε ο Τ. Ξανθόπουλος, μέλος του Γραφείου Πόλης Αθήνας της ΚΝΕ, που αναφέρθηκε στην ομιλία του στο θέμα των στρατευμένων νέων, τονίζοντας ιδιαίτερα την προπαγάνδα που γίνεται με στόχο τη δημιουργία υποταγμένων συνειδήσεων. "Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, τόνισε, ότι τα ναρκωτικά κυκλοφορούν σχεδόν ελεύθερα στις μονάδες και ένα μεγάλο ποσοστό των χρηστών δοκίμασε ναρκωτικά πρώτη φορά στο στρατό". Αναφερόμενος στη στάση των νεολαίων κομμουνιστών στο στρατό σημείωσε ότι η πλειοψηφία των μελών της Οργάνωσης έχει κρατήσει αγωνιστική στάση, με αποτέλεσμα το κέρδισμα συνειδήσεων παρ' όλες τις συνέπειες που κάποιες φορές κλήθηκαν να υποστούν. "Είναι δύσκολος ο δρόμος, τόνισε, αλλά αυτόν διαλέξαμε".

Αναπτύσσονται αντιστάσεις στους μαθητές

"Από την έναρξη της χρονιάς φάνηκαν οι διαθέσεις των μαθητών να αντισταθούν στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Στα λύκεια, όπου η ΚΝΕ είχε καθημερινή παρουσία, αναπτύχθηκαν αγώνες και κινητοποιήσεις υπέρ των καθηγητών στη διάρκεια της απεργίας τους". Τα παραπάνω τόνισε ο Χρ. Μαγκλάρας, μαθητής, μέλος της ΤΟ Ανατολικών Προαστίων, τονίζοντας ότι στο προηγούμενο διάστημα μεγάλωσε η παρέμβαση ανάμεσα στους μαθητές, οι οποίοι συμμετείχαν στην ανάπτυξη της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη" και στη συγκρότηση τοπικών συντονιστικών, όπως αυτό του Βύρωνα.

Με σημαντικές κατακτήσεις στα νυχτερινά

Σημαντικά βήματα στη δουλιά τους και κατακτήσεις έχει να επιδείξει ο Τομέας Νυχτερινών Σχολείων της Οργάνωσης στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνδιάσκεψη. Πρώτος σταθμός οι μαθητικές εκλογές, όπου εκλέχτηκε η πλειοψηφία των κομμουνιστών νυχτερινών μαθητών και προχώρησε το στήσιμο του συντονιστικού νυχτερινών σχολείων στην Αθήνα. Μετά ήρθαν οι κατακτήσεις, η 30ήμερη άδεια στις εξετάσεις. "Δώσαμε απάντηση στην "αναποτελεσματικότητα"", τόνισε η Λ. Πίττακα από το ΣΠ, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται η κοινή δράση με τα συνδικάτα. "Αποκτήσαμε κύρος και κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των μαθητών των νυχτερινών σχολείων χωρίς να κρύψουμε την ταυτότητά μας",τόνισε η ίδια.

"Απαιτούνται προσωπικές θυσίες"

"Ο νέος κομμουνιστής πρέπει να μπαίνει πρώτος στους αγώνες και να φεύγει τελευταίος", τόνισε ο Ανρ. Φραγκέας,μέλος του ΣΠ, καλώντας "να ενισχύσουμε το όραμα του σοσιαλισμού, να καταλάβουμε πρώτα εμείς την αναγκαιότητα". Στην κατεύθυνση αυτή τόνισε ότι απαιτούνται και προσωπικές θυσίες και ότι ο τίτλος τους ΚΝίτη πρέπει να καθρεφτίζεται στην προσωπικότητα του καθένα. Τέλος επισήμανε ότι πρέπει να ενισχυθεί η πολύμορφη και η πολύπλευρη λειτουργία της Οργάνωσης Βάσης, να ενταθούν οι αγώνες και "να αποδείξουμε ότι είμαστε η γενιά της αντεπίθεσης".

"Με εμπιστοσύνη στη δύναμη της λαϊκής πάλης"

Ψήφισμα της 11ης Παναθηναϊκής Συνδιάσκεψης της ΚΝΕ για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την επιβολή της αμερικανοκίνητης χούντας

"Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την επιβολή της αμερικανοκίνητης χούντας στις 21 Απρίλη 1967, που για εφτά χρόνια έγραψε μαύρες σελίδες στη σύγχρονη νεοελληνική ιστορία. Ημέρα μνήμης και γνώσης χαρακτηρίστηκε η ημέρα αυτή. Ημέρα μνήμης των μεγαλύτερων και γνώσης των νεότερων γενιών, απαραίτητη στον καθημερινό αγώνα τους για την υπεράσπιση του συνθήματος: "Ψωμί - παιδεία - ελευθερία - εθνική ανεξαρτησία - έξω οι ΗΠΑ - έξω από το ΝΑΤΟ"". Τα παραπάνω τονίζονται σε ψήφισμα που ενέκρινε η 11η Παναθηναϊκή Συνδιάσκεψη της ΚΝΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την επιβολή της χούντας. Το υπόλοιπο κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής: "Σήμερα, που η νεολαία οδηγείται σε χειρότερες σχέσεις εργασίας με την εφαρμογή της "Λευκής Βίβλου", που οι ταξικοί φραγμοί εντείνονται στο χώρο της εκπαίδευσης, που η θέληση ενός ολόκληρου λαού στην Αλβανία να γίνει αφέντης στον τόπο του καταπνίγεται από δυνάμεις ταχείας επέμβασης, τα παραπάνω αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρα και ζωντανά.

Η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ χαιρετίζει τις χιλιάδες νέων εργαζόμενων - ανέργων - μαθητών - σπουδαστών - φοιτητών - νέων αγροτών που το προηγούμενο διάστημα με τους αγώνες τους αντιπάλεψαν τις επιλογές των μονοπωλίων, κόντρα στην ΕΕ των πολυεθνικών.

Η ΚΝΕ ιδρύθηκε μέσα στις μαύρες μέρες τις αμερικανοκίνητης χούντας και ανδρώθηκε στην πάλη για την ανατροπή της, δείχνοντας εμπιστοσύνη στη δύναμη της λαϊκής πάλης. Σήμερα, προχωρώντας με σιγουριά και αισιοδοξία προς το 7ο Συνέδριο, καλούμε τις χιλιάδες νέων ανθρώπων που οραματίζονται μια άλλη κοινωνία, χωρίς ρατσισμό, με ίσες δυνατότητες στη μόρφωση, με διασφαλισμένο το δικαίωμα όλων στην εργασία, στην πάλη για να χτιστεί το λαϊκό μέτωπο ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, να κάνουμε τη δική μας νεανική αντεπίθεση, με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό".

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ
Μαζί να σκύψουμε στα προβλήματα

Ο Μήτσος Ζάχαρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, που παρακολούθησε τη Συνδιάσκεψη, είπε μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του:

"Μεταφέρω τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς της Επιτροπής Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, των κομμουνιστών της Αθήνας. Να σας μεταφέρω επίσης την εκτίμηση των μελών και στελεχών του Κόμματος ότι καλή είναι η δουλιά που κάνετε και επίσης την υπόσχεση για μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη βοήθεια από τη μεριά των κομματικών οργανώσεων.

Εχω υπόψη μου ότι έχετε θετική εκτίμηση για τη βοήθεια του Κόμματος στο επίπεδο Αχτίδας, Τομέα, τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις. Και έχω συνείδηση ότι αυτή η βοήθεια είναι ακόμα αρκετά μικρή όσο πηγαίνουμε πιο κάτω, στο επίπεδο Κομματικής Οργάνωσης Βάσης και Οργάνωσης Βάσης. Θα ήθελα να σας θυμίσω την εκτίμηση που έκανε το 15ο Συνέδριο για την κατάσταση της Κομματικής Οργάνωσης. Οτι ακόμα και παρά τα βήματα που σημειώθηκαν μετά τις απανωτές κρίσεις του '89, '90, '91, την Κομματική Οργάνωση συνεχίζουν να την απασχολούν σημαντικά προβλήματα, όπως έλλειψη στελεχών, δυνατότητα να παρεμβαίνει σε όλα τα μέτωπα πάλης της εργατικής τάξης και στη νεολαία και επόμενα αυτή η μικρή βοήθεια που δίνεται στην ΚΝΕ, όχι ότι είναι δικαιολογημένη, αλλά είναι εξηγήσιμη και είναι κάτι που πρέπει να αντιστραφεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Θα πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι βρισκόμαστε σε μια καινούρια φάση.

Στην Αθήνα έχουμε μια συγκροτημένη Οργάνωση που είναι δικτυωμένη ως ένα βαθμό σε αρκετούς χώρους, σίγουρα με σοβαρές αδυναμίες, όμως είναι μια οργάνωση με τα όργανά της σε καλή κατάσταση, με αρκετή εμπειρία, με δυνατότητα να συζητάει τα προβλήματα και να δίνει λύσεις, να βάζει στόχους και να τους παλεύει. Από αυτή την άποψη, είναι φανερό ότι και η βοήθεια του Κόμματος, η συνεργασία Κόμματος - ΚΝΕ πρέπει να περάσει σε ένα άλλο επίπεδο. Δεν αρκεί πλέον η απλή παρουσία, η υπόδειξη κάποιων λύσεων, η μετάδοση μιας πείρας. Σήμερα χρειάζεται από κοινού να σκύψουμε στα μεγάλα προβλήματα της νεολαίας, να τα ιεραρχήσουμε, να βρούμε διεξόδους και να δώσουμε λύσεις".

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Να προσπαθήσουμε αρκετά

Ο Νίκος Σοφιανός,γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, στην παρέμβασή του, τόνισε: "Αυτή η επιτυχής διεξαγωγή των εργασιών της Συνδιάσκεψης σ' ένα βαθμό προοιωνίζεται και την επιτυχή διεξαγωγή του 7ου Συνεδρίου της Οργάνωσής μας, μιας και η Οργάνωση Αθήνας, έχει μια ειδική βαρύτητα στη συνολική δουλιά της Κομμουνιστικής Νεολαίας. Βασικό στοιχείο που χαρακτήρισε θετική την πορεία της Οργάνωσης το προηγούμενο διάστημα και που έφερε αυτή την αισιοδοξία σαν αναμενόμενο στις εργασίες της Συνδιάσκεψης ήταν η προσπάθεια που έγινε σταθερά το προηγούμενο δίχρονο, η Οργάνωση να δέσει στην καθημερινή της δουλιά τη μαζική και πολιτική δράση μέσα και μαζί με τη νεολαία.

Οι θέσεις του ΚΣ της ΚΝΕ συνάντησαν την καθολική αποδοχή των μελών της ΚΝΕ στις συνελεύσεις που έγιναν, στις εκλογοαπολογιστικές και στις συνδιασκέψεις. Αυτή η καθολική αποδοχή είναι μια καλή βάση για να μπορέσουμε να δουλέψουμε στην προσπάθεια να εδραιώνεται, να οικοδομείται διαρκώς η ενιαία αντίληψη θέλησης και δράσης της ΚΝΕ, στη σοβαρή αποστολή που έχει για τα επόμενα χρόνια.

Πρέπει να προσπαθήσουμε αρκετά και τα στελέχη πρώτα από όλα και όλοι μας, να κατανοηθούν τα καθήκοντα που απορρέουν σήμερα για την ΚΝΕ στο κίνημα της νέας γενιάς, να κατανοηθούν καλύτερα οι πλευρές της δράσης μας, που πρέπει να ανοιχτούν, η αντίληψη που βάζουμε στο κίνημα της νεολαίας. Να κατανοηθεί καλύτερα από το δυναμικό της ΚΝΕ, το πως η δουλιά της ΚΝΕ στη νέα γενιά συνδυάζεται με τη συνολικότερη προσπάθεια που κάνει το κόμμα μας στην ελληνική κοινωνία για την οικοδόμηση του μετώπου. Σ' αυτή την προσπάθεια αφομοίωσης των θέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ και των αποφάσεων του συνεδρίου που θα παρθούν, είναι πολύτιμος οδηγός και βοηθός η απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δουλιά του Κόμματος στη νεολαία.

Μια απόφαση που βάζει και το ίδιο το Κόμμα στην ανάγκη πιο αποφασιστικά να ασχοληθεί με το κίνημα της νεολαίας, με τις διεργασίες που υπάρχουν μέσα στη νεολαία, ώστε να μπορεί από καλύτερες θέσεις και την οργάνωση της νεολαίας να βοηθάει, αλλά και το ίδιο το Κόμμα να δουλεύει σ' αυτούς τους ίδιους τους χώρους που έχουν κυριαρχήσει στο Συνέδριό μας, την εργατική τάξη και τη νεολαία, οι οποίοι θα αποτελέσουν και τους στυλοβάτες μέσα στην κοινωνία της οικοδόμησης του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού μετώπου".

Η ταυτότητα των αντιπροσώπων

Ενδιαφέρουσα είναι η στατιστική της Συνδιάσκεψης:

Ανδρες 53.7%,γυναίκες 46.3%.Μαθητές 21% (στη συντριπτική πλειοψηφία εκλεγμένοι στα μαθητικά συμβούλια), σπουδαστές και φοιτητές 14%,σπουδαστές ιδιωτικών σχολών 3%,δίνουν εξετάσεις 8%,άνεργοι 4.5%,ΕΒΕ 4.5%,εργαζόμενοι 48.5%.

Ενδιαφέροντα: Διάβασμα 68%,Μουσική 55.2%,Χορός 11.9%,Θέατρο 8.2%,Αθλητισμός 13.4%,Αλλο 9.7%.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org