ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Μάρτη 2017
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20ό ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σε λίγες μέρες ξεκινάει τις εργασίες του στον Περισσό

Την επόμενη Πέμπτη 30 Μάρτη ξεκινούν οι εργασίες του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΕ, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό.

Με τις εργασίες του Συνεδρίου κορυφώνεται η πολύμηνη εσωοργανωτική εκλογοαπολογιστική διαδικασία. Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη είναι η πλατιά πολιτική εξόρμηση που ξεκίνησε με τη δημοσίευση των Θέσεων της ΚΕ για το Συνέδριο και περιλαμβάνει ανοιχτές συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις, συσκέψεις και περιοδείες με θέμα το περιεχόμενο των Θέσεων.

«Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ. Για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία. Για την εξουσία, το σοσιαλισμό», είναι το σύνθημα του 20ού Συνεδρίου του Κόμματος και ήδη δεκάδες είναι τα χαιρετιστήρια μηνύματα από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα όλου του κόσμου που εκφράζουν θερμές ευχές για την επιτυχία των εργασιών.

Ταυτόχρονα, η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό είναι έτοιμη να υποδεχτεί το κορυφαίο αυτό γεγονός για το Κόμμα. Οι εξωτερικοί τοίχοι του κτιρίου «ντύθηκαν» με τα συνθήματα του Συνεδρίου, ενώ και η λεωφόρος Ηρακλείου στολίστηκε με τις σημαίες του Κόμματος και τις αφίσες του.

Η έδρα της ΚΕ «ντύθηκε» με τα συνθήματα του Συνεδρίου του Κόμματος
Η έδρα της ΚΕ «ντύθηκε» με τα συνθήματα του Συνεδρίου του Κόμματος
Καθημερινές παρουσιάσεις των Θέσεων της ΚΕ

Από σύσκεψη στη Γερμανία. Εκδηλώσεις έγιναν σε Φρανκφούρτη, Κολωνία, Γκίτερσλο, Βούπερταλ, Ντίσελντορφ και Στουτγάρδη
Από σύσκεψη στη Γερμανία. Εκδηλώσεις έγιναν σε Φρανκφούρτη, Κολωνία, Γκίτερσλο, Βούπερταλ, Ντίσελντορφ και Στουτγάρδη
Στην ημερήσια διάταξη των Οργανώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ είναι η συζήτηση με την εργατική τάξη των Θέσεων της ΚΕ για το 20ό Συνέδριο, με τις συσκέψεις και τις εκδηλώσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί να είναι εκατοντάδες.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, εκτός από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, βρίσκονται και τα καθήκοντα του Κόμματος, όπως αποτυπώνονται στις Θέσεις της ΚΕ. Το περιεχόμενο της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, το στέριωμα της Κοινωνικής Συμμαχίας και η απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουν αυτοί οι στόχοι, η οικοδόμηση και η ανάπτυξη του Κόμματος ειδικά στους τόπους δουλειάς ξεχωρίζουν στην κουβέντα με τους φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ.

Σήμερα και τις επόμενες μέρες, οι εκδηλώσεις Οργανώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ συνεχίζονται με το εξής πρόγραμμα:

  • Σήμερα, Τετάρτη:

-- Στις 6.30 μ.μ., στο Μπουρνάζι Περιστερίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, κτίριο «Ξυλοτεχνία» (Δημοσθένους και Παρασκευοπούλου), θα μιλήσει ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., στη Μεταμόρφωση Αττικής, στο Πνευματικό Κέντρο, θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.

Στη Χαλκίδα μίλησε ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ
Στη Χαλκίδα μίλησε ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ
-- Στις 7 μ.μ. στον Υμηττό, στην αίθουσα του Δημαρχείου, θα μιλήσει ο Σπύρος Μπότσης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 7.30 μ.μ. στη Νέα Ερυθραία, στο Πνευματικό Κέντρο (Βίλλα Κώνστα, Λουκή Ακρίτα 4)), θα μιλήσει ο Θάνος Πολύδωρος, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Βορείου Τομέα Αττικής.

-- Στις 7 μ.μ., στο Ηράκλειο Κρήτης, στη μουσική σκηνή «ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ», θα μιλήσει ο Σάββας Βασιλειάδης, Γραμματέας της ΕΠ Κρήτης. Θα ακολουθήσει μουσικοθεατρική παράσταση.

  • Αύριο, Πέμπτη:

-- Στις 7 μ.μ., στην Καισαριανή, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.

-- Στις 7.30 μ.μ., στη Σύρο, στο Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων, θα μιλήσει η Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., στο Ρίζωμα Τρικάλων, στο καφενείο «Κατσάνου», θα μιλήσει ο Χρ. Κούτσικος, μέλος της ΤΕ Τρικάλων.

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Πηγή Τρικάλων, στο καφενείο «Τέγος», θα μιλήσει ο Αχιλλέας Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., σε εκδήλωση των Οργανώσεων Παιδαγωγικών τμημάτων Πάτρας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, θα μιλήσει η Παναγιώτα Βασιλακοπούλου, μέλος της ΤΕ ΑΕΙ - ΤΕΙ.

  • Την Παρασκευή 24 Μάρτη:

Χαλκίδα
Χαλκίδα
-- Στις 8 μ.μ., στα Χανιά, στο Εργατικό Κέντρο (Μάρκου Μπότσαρη 68), θα μιλήσει ο Σάββας Βασιλειάδης, Γραμματέας της ΕΠ Κρήτης.

-- Στις 6.30 μ.μ., στο Βαθύ Σάμου, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, υπεύθυνη του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τη Γυναικεία Ισοτιμία και Χειραφέτηση.

-- Στις 7 μ.μ., στη Ράξα Τρικάλων, στο καφενείο «Ακρίβος», θα μιλήσει ο Γιώργος Καΐκης, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας.

-- Στις 7 μ.μ., σε εκδήλωση των Οργανώσεων Φυσικομαθηματικής Πάτρας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στα γραφεία της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, θα μιλήσει ο Νότης Κοντοπρίας, μέλος της ΤΕ ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Στην Πρέβεζα μίλησε ο Θ. Τζίμας, μέλος της ΚΕ
Στην Πρέβεζα μίλησε ο Θ. Τζίμας, μέλος της ΚΕ
Περιοδείες και συγκεντρώσεις του ΚΚΕ

«Φτάνει πια! Με το ΚΚΕ για το δίκιο μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας!»: Με το σύνθημα αυτό και μετά τις επιτυχημένες πικετοφορίες των ΚΟ του ΚΚΕ ενάντια στη «νέα συμφωνία - λεηλασία» που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με το κουαρτέτο, η δραστηριότητα στην Αττική συνεχίζεται με περιοδείες και συγκεντρώσεις σε τόπους δουλειάς και συνοικίες. Πιο συγκεκριμένα:

-- Σήμερα Τετάρτη, στις 11 π.μ., στη φαρμακοβιομηχανία «KLEVA» θα περιοδεύσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

-- Αύριο Πέμπτη, στις 10 π.μ., στην εταιρεία «DEFENSE», θα περιοδεύσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Αύριο Πέμπτη, στις 9.30 π.μ., στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, θα περιοδεύσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Τη Δευτέρα 27 Μάρτη, στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση της ΚΟ Ολυμπιακού Χωριού, στο Στέκι της Λαϊκής Επιτροπής (Κακλαμανάκη 21). Θα μιλήσει ο Γιώργος Τάτσης, μέλος του Γραφείου της ΠΕ Δυτικής Αθήνας και Γραμματέας της ΤΕ Μενιδίου - Φυλής του ΚΚΕ.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

-- Την Κυριακή 26 Μάρτη, στις 11 π.μ., οι Οργανώσεις Βορείου Τομέα Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και τα Παραρτήματα Ν. Ιωνίας, Ν. Ηρακλείου, Φιλαδέλφειας, Μεταμόρφωσης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής στους 22 κομμουνιστές αντιστασιακούς ήρωες του Μπλόκου της Καλογρέζας (15 Μάρτη 1944). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του μνημείου των εκτελεσθέντων, με προσυγκέντρωση στις 10.15 π.μ., στην πλατεία Αναπήρων στην Καλογρέζα. Θα μιλήσει ο Μανώλης Ραπανάκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ προβάλλει το ιστορικό ντοκιμαντέρ της ΚΕ του Κόμματος, με τίτλο «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε», την Κυριακή 26 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του ΚΑΠΗ του δήμου Αρχανών - Αστερουσίων. Θα μιλήσει ο Ανδρέας Κοκοσάλης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ. Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

-- Η ΤΕ Ελευσίνας διοργανώνει εκδήλωση - αφιέρωμα στον Δημήτρη Μιχαήλο, τον δολοφονημένο εργάτη στη μεγάλη απεργία του 1929 στην Ελευσίνα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης και θα περιλαμβάνει ομιλία από τον Μάκη Μαΐλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι, φωτογραφική έκθεση με αρχειακό υλικό και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

Για το «Γυναικείο Ζήτημα»

Την έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» «Το Γυναικείο Ζήτημα από την πρωτόγονη κοινωνία στη σύγχρονη εποχή» της Α. Μ. Κολοντάι παρουσιάζουν Οργανώσεις του ΚΚΕ σε σχετικές εκδηλώσεις τους. Πιο συγκεκριμένα:

-- Η ΤΕ Καβάλας, σήμερα Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο ΕΣΠΕΡΙΑ. Θα μιλήσει η Σούλα Βλισίδου, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.

-- Η ΤΕ Δικαιοσύνης της ΚΟ Αττικής, αύριο Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» (Μαυροκορδάτου 3). Θα μιλήσει η Κάτια Κρόκου, στέλεχος του ΚΚΕ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ