ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2017
Σελ. /24
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Αμεση, μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή κλιμάκωση

Χιλιάδες εργαζομένων και λαού συμμετείχαν στα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα μετά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ

ΟΜΟΝΟΙΑ
ΟΜΟΝΟΙΑ
Με συνθήματα όπως «Μέτρα και "αντίμετρα" τσακίζουν τη ζωή μας - Οργάνωση κι αγώνας η επιλογή μας» και «Εργάτη δείξε τη δύναμή σου, αγωνίσου τώρα για τη ζωή σου», χιλιάδες εργαζομένων και λαού σε όλη τη χώρα έδωσαν χτες άμεση μαχητική απάντηση στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που δρομολογούν κυβέρνηση και κουαρτέτο προς όφελος του κεφαλαίου, όπως επιβεβαιώθηκε και με τα όσα συμφώνησαν στο προχτεσινό Γιούρογκρουπ, τόσο για τα «προαπαιτούμενα» της δεύτερης «αξιολόγησης», όσο για το νέο πακέτο μόνιμων αντιλαϊκών μέτρων, το οποίο θα νομοθετηθεί άμεσα για την περίοδο μετά την τυπική λήξη του τρίτου μνημονίου.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, με τη μαζική τους συμμετοχή στα χτεσινά συλλαλητήρια - τα οποία συνεχίζονται σήμερα και αύριο σε άλλες πόλεις - έκαναν καθαρό πως οι κινητοποιήσεις αυτές είναι μόνο η αρχή. Από σήμερα μέσα στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις, εντείνεται η μάχη για την ενημέρωση και την οργάνωση των εργαζομένων, για την κλιμάκωση της πάλης, με στόχο να δοθεί μαζική απεργιακή απάντηση στην ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση, να ενισχυθεί η πάλη για τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες.

Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί ήδη αύριο σε σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών στην Αττική, για την κλιμάκωση της πάλης.

Στην Αθήνα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με ένα μαζικό συλλαλητήριο που γέμισε την οδό Σταδίου και δεκάδες μπλοκ που διαδήλωσαν από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα, τα σωματεία και οι φορείς της Αθήνας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, απάντησαν στη νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα πως απορρίπτουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που ήδη τσακίζουν τη ζωή τους. «Αγώνας για δουλειά με αξιοπρέπεια - ζωή με δικαιώματα», ήταν το σύνθημα που αντέταξαν.

«Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Δεν πρόκειται να δεχτούμε όλα αυτά τα μέτρα που η κυβέρνηση φέρνει τώρα με την αξιολόγηση», τόνισε σε δήλωσή του από τη συγκέντρωση στην Ομόνοια ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Και πρόσθεσε: «Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι η κυβέρνηση, η μεγαλοεργοδοσία και η ΕΕ: Προχωράμε συντονίζοντας τον αγώνα, κάνουμε κάλεσμα στην εργατική τάξη να οργανωθεί και να απαιτήσει τη ζωή της. Να απαιτήσει όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν κατώτερο μισθό 751 ευρώ, όλοι να έχουν Κοινωνική Ασφάλιση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία, να έχουν ζωή με σύγχρονα δικαιώματα. Αυτή είναι η απαίτησή μας και αυτό θα κάνουμε το επόμενο διάστημα, μπροστά στους νέους αγώνες και τις κινητοποιήσεις που έτσι κι αλλιώς το ΠΑΜΕ θα οργανώσει το επόμενο διάστημα».

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Στη συγκέντρωση στην Ομόνοια μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Παναγιώτης Κατάρας (βλ. δίπλα αποσπάσματα από την ομιλία).

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές με τα πανό τους γέμισαν τη Σταδίου, φτάνοντας με πορεία και συνθήματα μέχρι το Σύνταγμα. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και η ΠΑΣΕΒΕ.

«Τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά, σταθερή δουλειά ζητάει η εργατιά». Το σύνθημα που ακούστηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης συνόψισε τη μάχη που δίνουν αυτή την περίοδο οι εργολαβικοί εργαζόμενοι σε μια σειρά χώρους δουλειάς. Ανάμεσα σε αυτούς οι καθαρίστριες στο Πολυτεχνείο, που συμμετείχαν με το πανό τους στην κινητοποίηση. Εχοντας συμπληρώσει ήδη τέσσερις μέρες απεργίας, συνεχίζουν με νέα 48ωρη που ξεκινά σήμερα. «Θα συνεχίσουμε μέχρι να πληρωθούμε κανονικά χωρίς περικοπές το μισθό μας. Κι όχι μόνο το μισθό, αλλά και τα Δώρα και τα επιδόματα που δεν μας δίνει κανονικά η εργοδοσία», λένε.

Πίσω από το πανό του κλαδικού τους σωματείου, του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, διαδήλωσαν και οι εργαζόμενοι στο «Athens Ledra», επιβεβαιώνοντας την απόφασή τους να συνεχίσουν να παλεύουν για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους.

ΣΤΑΔΙΟΥ
ΣΤΑΔΙΟΥ
Στη συγκέντρωση συμμετείχε, επίσης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους αγώνες των εργαζομένων στην Ελλάδα, αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρό της, Βαλεντίν Πάτσο (Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Περού) και τρία μέλη της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου, τους Λευτέρη Γεωργιάδη (ΠΕΟ Κύπρου), Οζι Γουάργουικ (Ομοσπονδία Εργαζομένων Πετρελαίου Τρινιντάντ και Τομπάγκο) και Μοχάρ Μανσουάρ (Ομοσπονδία Δημοσίου ΝΕΦΟΝ Νεπάλ).

Σημαντικό, εξάλλου, είναι το γεγονός ότι στο συλλαλητήριο της Αθήνας συμμετείχαν και σωματεία τα οποία δεν είναι ενταγμένα στο ΠΑΜΕ, αλλά ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό του κάλεσμα. Μεταξύ αυτών, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, το Σωματείο Εργαζομένων στην «ΙΝΤΡΑΚΟΜ», το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΙΓΜΕ.

Στον Πειραιά

Την ίδια ώρα με την Αθήνα, εκατοντάδες εργαζόμενοι πορεύτηκαν στους δρόμους του Πειραιά, πίσω από το πανό του ΠΑΜΕ, σωματείων, όπως του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, της ΠΕΜΕΝ και του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», των Καθαριστριών Πειραιά, των Λαϊκών Επιτροπών Κερατσινίου, Κορυδαλλού κ.ά.

Νωρίτερα, στη συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη μίλησε η Χριστίνα Καραμαλίκη, πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών. Χαιρετισμό απηύθυνε η Νίκη Κυριαζή, εκπαιδευτικός, η οποία αναφέρθηκε στα προσφυγόπουλα που από τη φωτιά του πολέμου και τη φρίκη της προσφυγιάς έφτασαν στα σχολεία του Πειραιά, σήκωσαν το βλέμμα τους και χαμογέλασαν στους συμμαθητές τους που τους υποδέχτηκαν και στους εργάτες που τους χειροκροτούσαν.

Στη Θεσσαλονίκη

Μαζικό και μαχητικό ήταν το χτεσινό συλλαλητήριο και στη Θεσσαλονίκη, με χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους, ανέργους και συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους να διαδηλώνουν ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου, πλάι στα ταξικά σωματεία, πήραν τη θέση τους και νέες δυνάμεις. Μπροστά βρέθηκαν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και οι συμβασιούχοι στους δήμους, που δίνουν τη μάχη για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Εκεί ήταν και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» που συνεχίζουν τον πολύμηνο αγώνα για τα δεδουλευμένα τους και τις θέσεις εργασίας, αγρότες που έδωσαν τη μάχη τους στα μπλόκα.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Γιώργος Ευθυμιάδης, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων «Κόκα Κόλα 3Ε» Θεσσαλονίκης και μέλος της διοίκησης της ΠΟΕΕΠ, η Γεύση Κακουλίδου, πρόεδρος Σωματείου Εργολαβικών Καθαριστών και Φυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας, και η Ελλάδα Κελασίδου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ και του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στην υπόλοιπη χώρα

Συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν, χτες επίσης, σε δεκάδες ακόμα πόλεις σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Μεταξύ αυτών:

Στην Πάτρα, η κινητοποίηση έγινε στην πλατεία Γεωργίου μετά από κάλεσμα σωματείων, φορέων και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βασίλης Βασιλείου, πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού - Τουρισμού. Μετά τη συγκέντρωση, οι διαδηλωτές πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην Καλαμάτα, εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι αγρότες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Σπύρος Νικολόπουλος, εκ μέρους της διοίκησης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου, ο οποίος επισήμανε την αναγκαιότητα συνέχισης του αγώνα των αγροτών, καθώς και της κοινής εργατικής - λαϊκής πάλης. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Π. Κουφαλάκος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Καλαμάτας.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο στη Χαλκίδα. Την ομιλία στη συγκέντρωση έκανε ο Σπύρος Λοξός, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη «Νηρέας» και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους του κέντρου και ολοκληρώθηκε στη συνοικία της Νεάπολης.

Στη Θήβα, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Θοδωρής Λιαμπότης, εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Καβάλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Στο Ηράκλειο, η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Ελευθερίας με κεντρικό ομιλητή τον Ν. Κωνσταντάκη, αντιπρόεδρο της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε μεταξύ άλλων και εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στη Ρόδο, με πρωτοβουλία των τριών επιχειρησιακών σωματείων στα ξενοδοχεία «Amilia Mare» - «Paradise Village», «Mira Mare» και «Sheraton», πραγματοποιήθηκε χτες συγκέντρωση στην Ενωση Ξενοδόχων, με τη συμμετοχή και άλλων σωματείων, της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ και της Γραμματείας Ρόδου του ΠΑΜΕ. Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν ΣΣΕ με αυξήσεις, η οποία να καλύπτει τις απώλειες των χρόνων της κρίσης και να απαντά στις σύγχρονες ανάγκες. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ενωσης Ξενοδόχων, θέτοντας τα αιτήματα των σωματείων. Με το τέλος της συνάντησης, η αντιπροσωπεία κάλεσε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη για την υπογραφή ΣΣΕ, με πάλη και για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο κλαδικό Σωματείο, η πλειοψηφία του οποίου διαπραγματεύεται μακριά και κρυφά από τους εργαζόμενους.

Στη Θεσσαλία, όπου τα περισσότερα συλλαλητήρια πραγματοποιούνται σήμερα, κινητοποίηση έγινε χτες στο Βόλο.

Οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης με στόχο να δοθεί μαζική απεργιακή απάντηση

Αποσπάσματα από την ομιλία του Παναγιώτη Κατάρα στο χτεσινό συλλαλητήριο στην Ομόνοια

Κάλεσμα οργάνωσης και ανόδου των αγώνων με κλιμάκωση της πάλης, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, ενάντια στην ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση, απηύθυνε από το βήμα της χτεσινής συγκέντρωσης στην Ομόνοια ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου.

Αναφερόμενος αρχικά στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ, τόνισε ότι θα έρθουν να προστεθούν σε αυτά που ήδη εφαρμόζονται και έχουν οδηγήσει στη φτώχεια και την εξαθλίωση εργαζόμενους και συνταξιούχους, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως πρόκειται για μέτρα που «αφαιμάζουν τον εργαζόμενο λαό για να ταΐζουν τα μονοπώλια και τους καπιταλιστές».

Αυτή η επίθεση, συνέχισε, «δεν έχει τέλος αν δεν βάλουμε τέλος εμείς σε αυτή με τη δύναμη της οργάνωσης, της ενότητας της εργατικής τάξης και με σχέδιο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της εκμετάλλευσης.

Να βάλουμε τέρμα στη λογική που καλλιεργείται για την αναποτελεσματικότητα των αγώνων. Είναι η λογική της υποταγής και δουλεύεται από την εργοδοσία και τους ανθρώπους της, τις πολιτικές δυνάμεις που τους υπηρετούν. Είναι ξένη και εχθρική λογική για τα δικά μας συμφέροντα.

Να σκεφτούμε πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα αν δεν υπήρχε η αντίσταση, οι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Να σκεφτούμε επίσης ότι για μας άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Τη λογική της ανάθεσης της λύσης σε πολιτικούς εργολάβους που από πάνω και με το λαό στη γωνία θα έδινε ανακούφιση, τη δοκίμασε ο λαός μας πρόσφατα και είδαμε το αποτέλεσμα.

Υπάρχει και σημερινή πείρα, ότι σε πολλούς χώρους δουλειάς που οι εργαζόμενοι οργανωμένα πάλεψαν, απέτρεψαν αντεργατικούς σχεδιασμούς της εργοδοσίας, είχαν επιτυχίες και αποτέλεσμα αντίστοιχα με τη μαζικότητα του αγώνα, την αντοχή και την αλληλεγγύη του κλάδου, τον προσανατολισμό της πάλης τους.

Χαιρετίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, με τις στάσεις εργασίας των εργαζομένων για την υπογραφή σύμβασης, τις καθαρίστριες στο ΕΜΠ που έκαναν απεργία ενάντια στις μειώσεις των μισθών, τους εργολαβικούς εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, στη ΛΑΡΚΟ, στο ξενοδοχείο "ATHENS LEDRΑ", στον "Καρυπίδη" και αλλού.

Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των αγροτών στα μπλόκα, στα χωριά και τις πόλεις, που κορυφώθηκαν με το συλλαλητήριο της περασμένης Τρίτης στην Ομόνοια, μαζί με εργάτες και αυτοαπασχολούμενους.

Μέσα σε αυτό το δύσκολο δρόμο του αγώνα συγκεντρώνουμε δυνάμεις, φτιάχνουμε συνειδήσεις και προϋποθέσεις για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής, για αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς με το λαό στο τιμόνι της εξουσίας.

Υπάρχουν και ορισμένοι που κουνάνε το δάχτυλο στο ΠΑΜΕ και γράφουν κριτική στον υπολογιστή τους, από τα ζεστά του σπιτιού τους. Μάλιστα, έγραφαν ότι το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ γίνεται κατόπιν εορτής. Σήμερα παίρνουν απάντηση από τις ίδιες τις εξελίξεις. Φυσικά θα αλλάξουν τροπάρι. Κάτι άλλο θα βρουν. Παλιά τους τέχνη κόσκινο.

Τα σωματεία και οι Επιτροπές Αγώνα, οι συνδικαλιστές που αποτελούν το ΠΑΜΕ είναι εδώ, τη στιγμή που πρέπει, για να δοθεί το μήνυμα της οργάνωσης του αγώνα, για να υπάρχει άμεση απάντηση στα ψέματα της κυβέρνησης και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου. Οι επικριτές του καναπέ απουσιάζουν για ακόμα μια φορά.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, δίνουμε μάχη για τις σύγχρονες ανάγκες μας

Σήμερα από το συλλαλητήριό μας απευθύνουμε κάλεσμα οργάνωσης και ανόδου των αγώνων, κλιμάκωσης της πάλης με επίκεντρο το χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο με συντονισμό και αλληλεγγύη σε κάθε πόλη και πανελλαδικά. Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα, ενημέρωσης και προετοιμασίας των εργαζομένων μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες, με στόχο να δοθεί μαζική μαχητική απεργιακή απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση. Για να υπάρχει κλιμάκωση με απεργιακό μέτωπο, οι συνθήκες απαιτούν σκληρή πάλη, απόφαση και θέληση για δράση.

Απευθύνουμε κάλεσμα να πολλαπλασιαστούν οι προσπάθειες και η ενεργή συμμετοχή, για να ηττηθεί η γραμμή της ταξικής συνεργασίας και της συναίνεσης στο κίνημα, η γραμμή αυτή που έχει ενταφιάσει δικαιώματα και κατακτήσεις. Για την ανασύνταξη του κινήματος μέσα από το δυνάμωμα του ΠΑΜΕ.

Να τελειώνουμε μια και καλή με τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό. Αυτούς που έφεραν τις απαιτήσεις των εργοδοτών στα σωματεία, που έβαλαν τους εργαζόμενους να υπηρετούν ξένα συμφέροντα υιοθετώντας τις θεωρίες τους. Σήμερα αυτοί οι ίδιοι ξανά δίνουν χρόνο και χώρο στην κυβέρνηση, βάζουν εμπόδια στην οργάνωση των αγώνων, καλλιεργούν την ηττοπάθεια και την μοιρολατρία και καλούν σε στοίχιση και συναίνεση με τους σκοπούς της εργοδοσίας.

Εμείς απαιτούμε, μαζί με πάνω από 570 Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, την επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ, κατώτερο μισθό 751 ευρώ, 13η και 14η σύνταξη.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή. Δίνουμε μάχη, οργανώνουμε πάλη σε κάθε κλάδο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή με βάση την εποχή μας, τον 21ο αιώνα.

Οπως είπε ο ποιητής: "Αν είναι ο λάκκος σου πολύ βαθύς, χρέος με το χέρια σου να σηκωθείς". Εμείς οι εργαζόμενοι μόνοι μας θα σηκωθούμε, με την οργάνωσή μας, τον αγώνα για τα δικά μας συμφέροντα, με σκληρή, ανυποχώρητη πάλη να επιβάλουμε το δίκιο μας.

Ολοι στον αγώνα, κλιμακώνουμε, συνεχίζουμε.

Σήμερα είναι μια νέα αρχή!».

Συλλαλητήρια σε άλλες πόλεις σήμερα και αύριο
Σήμερα, Τετάρτη

Ελασσόνα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία

Ικαρία, 7 μ.μ., Εύδηλος (Κατσούλειο)

Καρδίτσα, 6 μ.μ., Δημοτική Αγορά

Λάρισα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Τρίκαλα, 6 μ.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου

Αύριο, Πέμπτη

Αμφισσα, 7 μ.μ., πλατεία Λαού

Αρτα, 6.30 μ.μ., πλατεία Κιλκίς

Γιάννενα, 6.30 μ.μ., δημαρχείο

Σύσκεψη σωματείων αύριο για την κλιμάκωση της δράσης

Κάλεσμα από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

Αμέσως μετά τα συλλαλητήρια, αύριο Πέμπτη, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί σωματεία και συνδικαλιστές της Αττικής σε σύσκεψη στις 6.30 μ.μ., στο «Athens Ledra» (Συγγρού 155), με θέμα την οργάνωση και την κλιμάκωση της δράσης τους μέχρι την 1η Μάη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα, στην πάλη, στη συμπόρευση με το ΚΚΕ

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος

Στο χτεσινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Την ώρα που η κυβέρνηση γράφει, σκηνοθετεί και παίζει ταυτόχρονα σε αυτό το νέο επεισόδιο του σίριαλ - του χιλιοπαιγμένου σίριαλ - εξαπάτησης του ελληνικού λαού, εμείς βρισκόμαστε εδώ, στον αγώνα, μπροστά με την εργατική τάξη, το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα, για να βροντοφωνάξουμε δεν πάει άλλο, δεν αντέχει ο λαός μας νέα μέτρα ενάντια στο εισόδημά του, ενάντια στην ίδια τη ζωή τη δικιά του και των παιδιών του. Εδώ βρίσκεται η ελπίδα, στον αγώνα, στην πάλη, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για να μπορέσει να ανοίξει ένας καλύτερος δρόμος για εμάς, για τα παιδιά μας, για το σύνολο του ελληνικού λαού».
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org