ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 23 Δεκέμβρη 2018
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ
Σε τροχιά υπερκάλυψης το πανελλαδικό πλάνο

Κατά 91,45% καλύπτεται ο στόχος του Κόμματος.

Δεκάδες Τομεακές Οργανώσεις ήδη έχουν πιάσει το πλάνο τους

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι την ολοκλήρωση μιας ακόμα μεγάλης μάχης που δίνει το Κόμμα μας, της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ για το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη.

Το πανελλαδικό πλάνο του Κόμματος βρίσκεται ήδη σε τροχιά υπερκάλυψης, αφού καλύπτεται κατά 91,45%. Μπαίνοντας στην τελική ευθεία όλες οι Κομματικές Οργανώσεις βάζουν στόχο υπερκάλυψης, κλιμακώνοντας τις προσπάθειές τους για να ανταποκριθούν σε αυτόν.

Ηδη οι τρεις πρώτες Οργανώσεις Περιοχής έχουν υπερκαλύψει, με την ΚΟ Εξωτερικού να παραμένει πρώτη με 111,62%, την ΚΟ Αιγαίου δεύτερη με 105,52% και τρίτη την ΚΟ Κρήτης με 100,15%.

Με το «οικονομικό κλείσιμο» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20/12, στην τέταρτη θέση πέρασε η ΚΟ Κ. Μακεδονίας (από έβδομη που ήταν) με ποσοστό 95,14%, στην πέμπτη θέση η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 94,76%, ενώ η ΚΟ Πελοποννήσου έπεσε στην έκτη θέση με 93,77%. Ακολουθεί η ΚΟ Αττικής με 92,96%, που έμεινε αυτήν τη βδομάδα πίσω από την ΚΟ Κ. Μακεδονίας, με την οποία είναι σε άμιλλα. Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ: Θεσσαλίας με 89,22%, Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης με 87,42%, Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας με 82,74%, Ηπείρου με 76,14% και Δυτ. Μακεδονίας με 71,86%.

Η ΚΝΕ καλύπτει το πλάνο της κατά 83,65%, ενώ η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» έχει επίσης υπερκαλύψει με 111%.

Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα και τις 20 Τομεακές Οργανώσεις με την καλύτερη επίδοση στην κάλυψη του πλάνου τους, οι οποίες μάλιστα έχουν ήδη υπερκαλύψει τους στόχους τους, φανερώνοντας τις δυνατότητες που υπάρχουν για όλες τις Οργανώσεις του Κόμματος. Σημειώνεται ότι εκτός από αυτές τις 20 ΤΟ υπάρχουν ακόμα αρκετές που έχουν υπερκαλύψει το πλάνο τους και ακόμα περισσότερες εκείνες που βρίσκονται μια ανάσα από την υπερκάλυψη.

Πατριδογνωμόνιο
Οι μάγοι με τα ντρόουν - τρολ

Το άστρο της Βηθλεέμ έγινε τροχειοδεικτικό των σημείων εμπλοκής ενεργειακών αγωγών. Οι μάγοι με τα δώρα φέρνουν στρατιές ντρόουν και τρολ. Τα βρέφη των μεταναστών δεν σφάζονται από τον Ηρώδη. Πνίγονται στην οικοπεδοποίηση των θαλασσών. Οσα επιπλεύσουν και μεγαλώσουν στον αφρό του ανεξόρυκτου πετρελαίου και των τσαλακωμένων χαρτονομισμάτων αυτοκτονούν από απελπισία...

Κάθε τέλος του χρόνου, σε κλίμακα εμπορευματοποιημένης θρησκευτικής κατάνυξης τον κυρίαρχο λόγο τον έχει ο χρόνος, που δαμάζει τα πάντα, όπως έλεγαν οι αρχαίοι, κι εμείς σήμερα τον λέμε ημερολόγιο κοιτάζοντας τ' άστρα, όχι σαν παιδιά, αλλά σαν αγοραστές περιοδικών αστρολογικών προβλέψεων.

Αυτές τις γιορτές η φάτνη είναι ακουμπισμένη σ' αναμμένα πολεμικά κάρβουνα. Αντί σμύρνα και λιβάνι μυρίζει συμφέρον και αίμα. Η μικρή Ελλάδα ντυμένη στο κόκκινο των δανείων, με αγιοβασιλιάτικους μποναμάδες κάτι προϋπολογισμένα ψίχουλα, που κρύβουν τη μεγάλη ληστεία ονείρων και κόπων, έχει ξεκινήσει για προσκύνημα στους αγίους τόπους των στρατιωτικών βάσεων που σπέρνονται απ' άκρο σ' άκρο στη χώρα, αποθηκεύοντας κίνδυνο και τραβώντας την περόνη της καλά υπολογισμένης εμπλοκής στη συγκρουσιακή φρίκη.

Ολα συντελούν στη δημιουργία ενός τεχνητού κλίματος ψευδοευφορίας, έτσι ώστε να βρεθούμε στο μάτι του κυκλώνα και να το βγάλουμε μόνοι μας, για να συνυπογράφουμε με το ΝΑΤΟ τον καινούργιο χάρτη στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τον ιμπεριαλιστικό επανασχεδιασμό του κόσμου, κατά τας γραφάς της Δύσης.

Θέλει εξαιρετική προσοχή αυτό το πρόσφατο ντύσιμο του δημόσιου λόγου στο χακί και κάθε αναφορά στην αναζήτηση «ζωτικού ρόλου», που είναι τόσο προσφιλής σε μια συριζανέλικη εκδοχή της αριστεράς. Γιατί προβάλλει ως πατριωτισμό το γεγονός ότι έχει μετατραπεί σε ερπύστρια των ΝΑΤΟικών θωρακισμένων οχημάτων - συμφερόντων, σε μια εποχή και μια περιοχή όπως τα Βαλκάνια και η ευρύτερη Μέση Ανατολή, που εδώ και τουλάχιστον εκατό χρόνια πρωταγωνίστησαν στην αποπληρωμή των γραμματίων όλων των μεγάλων πολέμων.

Οι αφελείς εκδοχές και αναλύσεις των τελευταίων εξελίξεων είναι, εκτός από επικίνδυνες, και βαθιά παραπλανητικές. Για παράδειγμα, τα διαδικτυακά τρολ, για τα οποία ξοδεύτηκε πολλή ψυχοκοινωνική κριτική, τώρα έχουν γκρουπαριστεί και μετατραπεί σε όπλο - άλλοθι παρέμβασης των Ρώσων στις εκλογές των ΗΠΑ, στο «Ισλαμικό Κράτος», στα επιτελεία της Δύσης, των φανταχτερών φόνων τύπου Κασόγκι, στις αγοραπωλησίες όπλων και στα θηριώδη συμβόλαια σαρικοφόρων πριγκίπων και εμπόρων όπλων.

Ενα άλλο παράδειγμα είναι να εκφράζεται, όπως στη συμφωνία των Πρεσπών, ως αριστερός πατριωτισμός και ως «σωτηρία» της ελληνικής Ιστορίας το παζάρεμα γλώσσας και εθνικότητας μαζί με την ...υπηκοότητα των εμπορικών σημάτων. Σε συνθήκες φτώχειας και προφορολογημένου μέλλοντος, όταν στο παρόν είναι πολυτέλεια να καταπιείς ένα μελομακάρονο, γίνεται πατριωτισμός να καταβροχθίζεις βραχονησίδες. Τα δε φριχτά ντρόουνς, αυτά που κουβαλάνε από κάμερες μέχρι βόμβες, απ' το Αφγανιστάν ως τις ερήμους του Ιράν, του Ισραήλ και τις λαϊκές αγορές της Λωρίδας της Γάζας, έχουν πουληθεί σαν παιχνίδια στα χέρια παιδιών, σαν μετεξέλιξη του playstation. Ετσι ώστε να μη φταίει ο Αη Βασίλης αν αύριο το πρωί ένας δήθεν νεαρός ακτιβιστής ή και διαταραγμένος πιτσιρικάς ευθύνεται για μια «επίθεση», ως χρήσιμος ηλίθιος προβοκάτορας. Οπότε τα καλά - κακά παιδιά στο άμεσο μέλλον δεν θα κυνηγάνε με ξώβεργες και σφεντόνες πουλιά, αλλά με καραμπίνες στις ταράτσες τα ντρόουνς, που δεν ελέγχουν και δεν γουστάρουν.

Ψάχνω να βρω ευχές να απευθύνω σε όλους όσους αγαπάω, εκτιμώ κι εμπιστεύομαι, στους καιρούς της αυταπάτης και της εξαπάτησης, που είναι οι νέοι, το ροκ του μέλλοντός μας. Σε μικρά χαρτάκια, σε κάθε δώρο αλλά και σε κάθε λόγο ευχετήριο δίνω μια ευχή - προειδοποίηση: Ψάξε την κρυμμένη σβάστικα. Με προσοχή και επιμέλεια. Μπορεί να μοιάζει με γιρλάντα, με κορδέλα και να 'ναι καλά κρυμμένη, από το πώμα της σαμπάνιας μέχρι το πλαστικό κουτάλι του δωρεάν συσσιτίου εποχιακής φιλανθρωπίας...


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ»
Σταθερά πάνω από τα 20.000 φύλλα η διακίνηση

Ενας χρόνος ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες, από το Σαββατοκύριακο 9 - 10 Δεκέμβρη του 2017, οπότε ξεκίνησε την κυκλοφορία του ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου».

Από τότε μέχρι σήμερα, η κυκλοφορία της σαββατοκυριακάτικης έκδοσης έχει βοηθήσει τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να αξιοποιήσουν καλύτερα την εφημερίδα μας, να οργανώνουν την εξόρμηση πιο μαχητικά, αφού έχουν περισσότερο χρόνο για να τη διακινούν σε λαϊκά σπίτια και χώρους δουλειάς.

Αυτή η καλύτερη προσπάθεια που κάνουν συνολικά το Κόμμα και η ΚΝΕ αποτυπώνεται και στα στοιχεία της διακίνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το πρώτο 9μηνο του 2018, η κυκλοφορία είναι κατά μέσο όρο στα 20.849 φύλλα, από τα οποία τα 9.726 στην Αττική και τα 11.123 στην επαρχία. Το μήνα Οκτώβρη, η μέση κυκλοφορία είναι στα 20.039 φύλλα.

Η σταθερή διακίνηση άνω των 20.000 φύλλων σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για το Κόμμα μας, που φανερώνει νέες δυνατότητες για να ανέβει κι άλλο η κυκλοφορία τόσο στο σαββατοκυριακάτικο όσο και στο καθημερινό φύλλο.

Μπαίνοντας στον νέο αιώνα ζωής του Κόμματος, μπορούμε να βάλουμε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη, για να κερδίσουμε νέους αναγνώστες από την εργατική τάξη και τη νεολαία. Ειδικά τους επόμενους μήνες, το καθήκον αυτό είναι πρώτης προτεραιότητας, αφού οι μάχες που θα δώσουμε απαιτούν διαρκή εξοπλισμό με επιχειρήματα, συζήτηση άνθρωπο τον άνθρωπο και πλατύ άνοιγμα στα εργατικά - λαϊκά στρώματα.

Εκδήλωση στα Χανιά

To Σάββατο 22 Δεκέμβρη, στις 8 μ.μ., η ΤΕ Χανίων διοργανώνει εκδήλωση - συνεστίαση για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματος, στο κέντρο «Αλκυών» στο Μάλεμε. Θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ