ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2016
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20ό ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με την ορμή της μεγάλης πανεξόρμησης συνεχίζουμε τη διάδοση και τη μελέτη των Θέσεων

Ολοκληρώθηκε χτες η μεγάλη πανεξόρμηση με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», που κυκλοφόρησε με τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 20ό Συνέδριο του Κόμματος. Η διακίνηση, που σε πολλές πόλεις ξεκίνησε από το απόγευμα του Σαββάτου 17 Δεκέμβρη και κορυφώθηκε τις επόμενες μέρες, με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα, αφήνει πολύτιμη παρακαταθήκη για τη συνέχεια, καθώς αποτελεί ένα καλό, ορμητικό ξεκίνημα για την προσυνεδριακή συζήτηση και την πορεία προς το Συνέδριο.

Το σύνθημα του Συνεδρίου «Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ. Για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία. Για την εξουσία - το σοσιαλισμό» έφτασε σε εργαζόμενους όλων των κλάδων: Σε εργοστάσια, λιμάνια, καράβια, αεροδρόμια, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, σε γραφεία, εμπορικά καταστήματα, χώρους επισιτισμού - τουρισμού. Αλλά και στα χωράφια, στους φτωχούς αγρότες, σε αυτοαπασχολούμενους, σε μαθητές και σπουδαστές της κατάρτισης, σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, σε φοιτητικές εστίες.

Ο αριθμός των φύλλων που δόθηκαν σε αυτούς τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και νέους χέρι με χέρι από τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ είναι πολλαπλάσιος σε σχέση με τις συνηθισμένες εξορμήσεις. Μάλιστα, πολλές Οργανώσεις έδωσαν πολλαπλάσια φύλλα και από αντίστοιχες πανεξορμήσεις που διοργανώνονται με αφορμή σημαντικά κείμενα που δημοσιεύονται στην εφημερίδα, π.χ. με τις Θέσεις για το προηγούμενο Συνέδριο.

Χέρι με χέρι διακινήθηκαν οι Θέσεις
Χέρι με χέρι διακινήθηκαν οι Θέσεις
Τα στοιχεία που συνθέτουν την επιτυχία αυτής της προσπάθειας είναι πολλά, όπως η συμβολή πολλών οπαδών του Κόμματος, που ανέλαβαν το δικό τους μερίδιο ευθύνης για να φτάσει ο «Ριζοσπάστης» ακόμα πιο πλατιά. Αυτό το μεγάλο πολιτικό άνοιγμα έδωσε την ευκαιρία να βαθύνει η συζήτηση με την εργατική τάξη, να γνωριστούν οι Οργανώσεις με νέο κόσμο, αλλά και να ξανασυζητήσουν με εργαζόμενους, μετά από καιρό.

Η παρακαταθήκη που αφήνει η μεγάλη διακίνηση, αφορά και τη συνεδριακή διαδικασία που ξεκίνησε, καθώς τώρα η προσοχή στρέφεται στη μελέτη των Θέσεων, στην ουσιαστική συζήτηση με βάση το περιεχόμενό τους, που αποτελεί στοιχείο της πολύπλευρης ιδεολογικής και πολιτικής ισχυροποίησης του Κόμματος. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται και η διανομή του σημαντικού ντοκουμέντου σε ακόμα περισσότερους εργαζόμενους.

Ο πήχης μπαίνει ψηλά, καθώς το 20ό Συνέδριο διεξάγεται 100 χρόνια μετά την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, ενώ οι αποφάσεις του θα καθοδηγήσουν τη δράση μας κατά τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του Κόμματος. Η καλύτερη τιμή στα δοξασμένα αυτά χρόνια, που είναι κομμάτι της μεγάλης προσπάθειας της εργατικής τάξης να ολοκληρώσει την ιστορική της αποστολή, είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που όπως αναφέρεται στον πρόλογο των Θέσεων, «παρά την εκατονταετή πορεία του, είναι το πιο νέο κόμμα: Γιατί αυτό που διακηρύσσει για τις σχέσεις ιδιοκτησίας, όλες τις κοινωνικές σχέσεις, συνολικά την κοινωνική οργάνωση, είναι το νέο, το αναγκαίο, το μοναδικά προοδευτικό μέλλον για την ανθρωπότητα».

  • Στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 24 Δεκέμβρη, θα παρουσιαστούν αναλυτικά στοιχεία από την πανελλαδική διακίνηση της εφημερίδας με τις Θέσεις.

ΚΚΕ - ΚΝΕ
Αύριο το 7ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ για παιδιά

Χαρούμενα παιδικά προσωπάκια αναμένεται να κατακλύσουν αύριο Παρασκευή την έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, όπου το απόγευμα θα γίνει το 7ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τα παιδιά!

Στο ξεκίνημα των ημερών των γιορτών, το Φεστιβάλ έχει ετοιμαστεί και φέτος με μεράκι από την Επιτροπή Φεστιβάλ του ΚΣ της ΚΝΕ, μαζί με ομάδα παιδαγωγών, που θα μεταμορφώσουν τον Περισσό σε ένα... «χωριό καλικάντζαρων»! Χειροτεχνίες, παιχνίδια και μια αξιόλογη παράσταση κουκλοθέατρου εντάσσονται στο πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ.

Παράλληλα, στο χώρο θα υπάρχει βιβλιοπωλείο με επιλεγμένες εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» από τον πλούτο της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας, πεζογραφίας και ποίησης, έργα των κλασικών Μαρξ - Ενγκελς - Λένιν, πολιτικές, κοινωνικές, ιστορικές μελέτες, αρχειακές εκδόσεις, λευκώματα, αλλά και μεγάλη ποικιλία σε παιδική και νεανική λογοτεχνία σε εξαιρετικές τιμές.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της γιορτής έχει ως εξής:

  • Στις 5 μ.μ. αρχίζει το γιορτινό εργαστήρι χειροτεχνίας! Τα παιδιά θα φτιάξουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά με υλικά που θα υπάρχουν στα τραπέζια χειροτεχνίας, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί εργαστήρι ζωγραφικής για τα πιο μικρά παιδιά και face painting, μεταμορφώνοντάς τα σε γιορτινές φιγούρες.
  • Στις 6.30 μ.μ., διαδραστικό παιχνίδι «Καλικαντζαρο...ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ!», που έχει επιμεληθεί ομάδα παιδαγωγών της ΚΝΕ. Τα παιδιά θα ακούσουν μια ιστορία και θα βοηθήσουν τρία μικρά καλικαντζαράκια να μοιράσουν τα δώρα, δείχνοντας τη φιλία, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη τους.
  • Στις 7 μ.μ., ο θίασος Κου-Κλο Θέατρο Κρήτης θα παρουσιάσει την παράσταση κουκλοθεάτρου «Ο Πινόκιο!», με την εντυπωσιακή τεχνική του «Black Light». Μια παράσταση εμπνευσμένη από την πασίγνωστη ιστορία του Πινόκιο, ωστόσο αρκετά παραλλαγμένη από το κλασικό έργο του Κάρλο Κολόντι. Ο Πινόκιο του Κου-Κλο Θεάτρου θα κάνει το δικό του ταξίδι στον κόσμο των ανθρώπων, προσπαθώντας να βρει τη δική του «Ιθάκη»...
  • Στις 8 μ.μ., το 7ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ θα κλείσει με ένα μεγάλο πάρτι. Τα παιδιά θα ξεφαντώσουν με μουσικοκινητικά παιχνίδια, χορό και τραγούδι, ενώ παράλληλα θα δεχτούν δώρα και πολλές ευχές για να υποδεχτούν τις γιορτινές μέρες που έρχονται.


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ