ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Νοέμβρη 2022
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΑΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση γιορτάζει την απόκτηση ιδιόκτητων γραφείων
  • Στη Χαλκίδα την Κυριακή 27 Νοέμβρη, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα
  • Συναυλία με τους Μανόλη Ανδρουλιδάκη και Ρίτα Αντωνοπούλου

Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, τιμώντας τα 104 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και γιορτάζοντας την απόκτηση ιδιόκτητων γραφείων στη Χαλκίδα, οργανώνει η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ, την Κυριακή 27 Νοέμβρη, στις 11.30 π.μ., στο δημοτικό κλειστό γήπεδο Χαλκίδας «Μελίνα Μερκούρη» (κολυμβητήριο).

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιέρωμα στον Θύμιο Καψή (Ανάποδο) από τη θεατρική ομάδα της ΟΠ Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ και συναυλία - αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι με τους Μανόλη Ανδρουλιδάκη και Ρίτα Αντωνοπούλου.

Νωρίτερα, στις 10.30 π.μ., την Κυριακή 27 Νοέμβρη, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των ιδιόκτητων γραφείων της ΕΠ Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ στη Χαλκίδα, στην οδό Δημ. Σαμαρτζή 24 και Γκορτζή.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που «σφραγίζει» την ολοκλήρωση του μεγάλου στόχου της Κομματικής Οργάνωσης για την απόκτηση δικών της γραφείων, στην έδρα της, τη Χαλκίδα. Η Κομματική Οργάνωση κατάφερε να αντεπεξέλθει στην ηθική δέσμευση που ανέλαβε απέναντι στην αδελφή του Θύμιου Καψή (Ανάποδου), που με την εισφορά της έβαλε το πρώτο λιθαράκι για να αποκτήσει το ΚΚΕ δικά του γραφεία στην πόλη της Χαλκίδας. Χιλιάδες ακόμα με την εθελοντική τους εργασία, την εισφορά τους με κάθε τρόπο, την οικονομική ενίσχυση, συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του καθήκοντος.


Με την δήμαρχο Σκύδρας

RIZOSPASTIS

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πέλλα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με την δήμαρχο Σκύδρας, Κατερίνα Ιγνατιάδου. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γ. Σουμελίδης, δημοτικός σύμβουλος Σκύδρας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η δήμαρχος ενημέρωσε τον Δ. Κουτσούμπα για τα βασικότερα προβλήματα του δήμου που αφορούν τους αγρότες, την Υγεία, την απουσία κρίσιμων υποδομών, την έλλειψη προσωπικού κ.ά., ενώ προσέφερε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στον πλούσιο νομό Πέλλας, που όμως οι κάτοικοί του πλήττονται από σοβαρά προβλήματα και ενημέρωσε την δήμαρχο για την εικόνα που του μετέφεραν εκπρόσωποι φορέων στις δύο συσκέψεις που συμμετείχε σε Γιαννιτσά και Σκύδρα.

Αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη πλήρους χρηματοδότησης των δήμων, ώστε να ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες που πρέπει να καλύψουν και οι οποίες διογκώνονται στο πλαίσιο της ενεργειακής κρίσης.


Καμία αναμονή! Αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού!

Μεγάλο πολιτικό άνοιγμα οργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αχαΐας του ΚΚΕ

Μεγάλο πολιτικό άνοιγμα οργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αχαΐας του ΚΚΕ, με περιοδείες και συσκέψεις. Το κάλεσμα και η επιδίωξη των Κομματικών Οργανώσεων είναι ένα: Ολοι μαζικά στους αγώνες και πλατιά συζήτηση για δυνατό ΚΚΕ παντού. Παντού, μέχρι και το τελευταίο χωριό της ορεινής Αχαΐας. Τώρα να συγκροτηθούν επιτροπές στήριξης του ΚΚΕ παντού, σε κάθε γειτονιά, συνοικία και χώρο δουλειάς, σε κάθε χωριό.

Οργανώνονται επίσης συσκέψεις και συζητήσεις με εργαζόμενους, νέους και ιδιαίτερα μαθητές, ειδικά για το περιεχόμενο της μαθητικής γνώσης.

Ιδιαίτερα, οργανώνονται περιοδείες της Κομματικής Οργάνωσης σε όλη την ύπαιθρο και τα χωριά της Πάτρας με τετρασέλιδο της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας για τα προβλήματα των αγροτών και τις ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, οι οποίοι έχουν οδηγήσει εκατοντάδες αγρότες στην καταστροφή. Το 4σέλιδο αναφέρεται στις καλλιέργειες, στην κτηνοτροφία του νομού και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα στην παραγωγή μαύρης κορινθιακής σταφίδας.

Ταυτόχρονα, οργανώνονται περιοδείες και συζητήσεις στα χωριά και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αχαΐας ενάντια στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, που ετοιμάζονται να εξοπλίσουν ξανά με πυρηνικά όπλα τον Αραξο. Δεν θα περάσουν τα επικίνδυνα σχέδιά τους.

Το πρόγραμμα για τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει:

Τρίτη 22 Νοέμβρη

  • 7 π.μ. περιοδεία στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ. Θα περιοδεύσει ο Παναγιώτης Μελάς, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρών
  • 10 π.μ. περιοδεία του Θανάση Μελά, μέλους του ΤΓ Αχαΐας, στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Ανδρέα
  • 10 π.μ. περιοδεία της Ελένης Λάτα, μέλους της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας
  • 11 π.μ. περιοδεία της Ιφιγένειας Αθανασούλα, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, στις Σχολές Μαθηματικού και Φυσικού του Πανεπιστημίου Πατρών
  • Συγκέντρωση στην Ταραμπούρα, 7 μ.μ. στην αίθουσα του Λαϊκού Στεκιού. Θα μιλήσει ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
  • 3 μ.μ. περιοδεία στα Δημόσια ΙΕΚ Πάτρας. Θα περιοδεύσει ο Στάθης Κεντρής, μέλος του ΚΣ και Γραμματέας του ΣΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.
  • 7 μ.μ. περιοδεία του Γιάννη Μποδιότη, στελέχους του ΚΚΕ, στα χωριά Αβυθος και Αγιος Κωνσταντίνος του Αιγίου
  • 7 μ.μ. περιοδεία του Κώστα Μουγκογιάννη, μέλους της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, στην Αχαγιά.
  • 7 μ.μ. περιοδεία του Τάκη Σκιαδά, μέλους της ΤΕ Αχαΐας, στα χωριά Ισωμα και Βασιλικό του δήμου Ερυμάνθου

Τετάρτη 23 Νοέμβρη

  • 8 π.μ. περιοδεία της Χριστίνας Κορδονούρη, μέλος του ΤΓ Αχαΐας, στο Μουσικό Σχολείο Πατρών
  • 9.30 π.μ. περιοδεία του Χρήστου Δάβουλου, μέλους του ΤΓ Αχαΐας, στο Νοσοκομείο Αιγίου
  • 10 π.μ. περιοδεία στους εργαζόμενους του δήμου Πατρέων. Θα περιοδεύσει ο Μιχάλης Αναστασίου, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας και αντιδήμαρχος Πατρέων
  • 12.30 μ.μ. περιοδεία του Χρήστου Δάβουλου, μέλους του ΤΓ Αχαΐας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου
  • 7 μ.μ. περιοδεία του Γιάννη Μποδιότη, στελέχους του ΚΚΕ στα χωριά Καμάρες και Ζήρια του Αιγίου
  • 7 μ.μ. περιοδεία του Τάκη Σκιαδά, μέλους της ΤΕ Αχαΐας, στα χωριά Χαλανδρίτσα και Φαραί του δήμου Ερυμάνθου
  • 7 μ.μ. περιοδεία στα χωριά Λάππα και Σαγέικα της Δυτικής Αχαΐας. Θα περιοδεύσει ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας.


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ