ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Νοέμβρη 2003
Σελ. /32
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στις 7 Δεκέμβρη η κεντρική εκδήλωση για τα 85χρονα του Κόμματος

Στις 6.30 το απόγευμα, στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου

Να συμμετάσχουν μαζικά στην πλατιά πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ προς τιμήν των 85 χρόνων από την ίδρυση του Κόμματος που συμπληρώθηκαν την Τρίτη, 18/11, καλούνται οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες του Λεκανοπεδίου, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, οι ριζοσπάστες αριστεροί και προοδευτικοί άνθρωποι, που δε βολεύονται στις επιλογές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 7 Δεκέμβρη 2003, στις 6.30 το απόγευμα, στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου, που βρίσκεται πολύ κοντά στη διασταύρωση της Λεωφόρου Αθηνών και της Θηβών (από τη Λ. Αθηνών μπαίνουμε στη Θηβών με κατεύθυνση το Περιστέρι, στα πρώτα φανάρια βρίσκουμε την οδό Κένεντι, όπου στρίβουμε δεξιά).

Στη συγκέντρωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Θα χαιρετίσει ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης. Θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι εκδηλώσεις γιορτασμού των 85 χρόνων του ΚΚΕ. Για τις επόμενες μέρες προγραμματίζεται να γίνουν οι παρακάτω:

Στην Αθήνα
  • Σήμερα Σάββατο, 22/11, στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στην αίθουσα «Γαλαξίας» στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, θα μιλήσει ο Σήφης Κωτσαντής, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Την Τετάρτη, 26/11, στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων της Αχτίδας Υπηρεσιών της ΚΟΑ, στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5Β, στην πλατεία Μητροπόλεως).
Στα Χανιά
  • Στην εκδήλωση που διοργανώνει καλεί η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ, την Πέμπτη 27 Νοέμβρη, στα Νεώρια, στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων, στις 8 το βράδυ. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση με φωτογραφικό υλικό και άλλα υλικά του Κόμματος. Θα ακολουθήσει συναυλία από το συγκρότημα «Νότιος Ανεμος», με πολιτικό και επαναστατικό τραγούδι.
Στο Ηράκλειο
  • Αύριο Κυριακή 23/11 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ. Πρόκειται για θεατρική παράσταση με τα μονόπρακτα του Γιάννη Ρίτσου «ΣΟΝΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΟΦΩΤΟΣ» και του Κώστα Αρβανιτάκη «ΟΙ ΚΑΠΕΛΙΕΡΕΣ», που θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα του «ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ» στο χώρο που λειτουργεί, Ευαγ. Φραγκούλη 13, έναντι «Τζάμπο». Στην εκδήλωση θα προηγηθεί συζήτηση με κύριο θέμα «Η ανάδειξη του ρόλου και των αγώνων της εργατικής τάξης μέσω του θεάτρου». Τιμή εισόδου 10 ευρώ.
Στην Καρδίτσα
  • Τη Δευτέρα, 24/11, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, (ΛΟΓΟΣ ΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟΣ)». Την παρουσίαση θα κάνει ο Χρήστος Τσιντζιλώνης, ιστορικός - δημοσιογράφος, μέλος του Ιστορικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Την Πέμπτη 27/11, στον Παλαμά, θα γίνει εκδήλωση για την ηρωίδα του Κόμματος Βαγγελίτσα Κουσιάντζα. Θα μιλήσει ο συγγραφέας και αντιπρόεδρος της ΠΕΑΕΑ, Βασίλης Φυτσιλής.
  • Το Σάββατο 29/11, στο κέντρο «Ρέμβη», θα πραγματοποιηθεί η συνεστίαση της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ.
Στην Αιτωλοακαρνανία
  • Συνεστίαση διοργανώνει η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του Κόμματος σήμερα Σάββατο 22/11, στο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου, στις 8.30 μ.μ. Θα τιμηθούν συναγωνιστές για τη δωρεά που έκαναν προς τιμήν του ΚΚΕ.
  • Η ΚΟΒ Οικοδόμων Αγρινίου θα πραγματοποιήσει πανεξόρμηση στα γιαπιά, τη Δευτέρα 24/11.
Στη Λευκάδα
  • Σήμερα Σάββατο η ΚΟΒ ΕΒΕ πραγματοποιεί πολιτική εξόρμηση στην αγορά της Λευκάδας.
  • Τη Δευτέρα 24/11 πολιτική εξόρμηση σε ΔΕΗ, Εισαγγελία, Εφορία και ΟΤΕ.
  • Την Τρίτη 25/11 πολιτική εξόρμηση σε Νοσοκομείο, Εθνική Τράπεζα, Αγροτική Τράπεζα.
  • Την Τετάρτη 26/11 πολιτική εξόρμηση σε Νομαρχία, Αστυνομία και ΤΑΟΛ (Ταμείο Αμυνας Οινοπαραγωγών Λευκάδας).
Στην Αχαΐα
  • Οι ΚΟΒ Προσφυγικών και Κατασκευών της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ καλούν σε εκδήλωση σήμερα Σάββατο, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συλλόγου (Φωκαίας 26). Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα 85χρονα του ΚΚΕ, αλλά και στον σύντροφο Στέλιο Αρώνη. Θα πραγματοποιηθεί ομιλία και θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο».
Στην Καβάλα
  • Εκδήλωση για τα 85χρονα του ΚΚΕ οργανώνει αύριο Κυριακή η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα γίνει στις 11 το πρωί στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας. Θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης.
ΝΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΚΕ
Τιμούν τον Σπύρο Καλοδίκη

Μια επιβλητική και ηρωική φυσιογνωμία του κομμουνιστικού κινήματος - τον Σπύρο Καλοδίκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Πόλης Λάρισας του Κόμματος, που δολοφονήθηκε το 1947 - θα τιμήσει η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση μνήμης και τιμής θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, στις 11 το πρωί, στην πλατεία «Εξι Δρόμων», τοποθεσία στην οποία όργανα του μεταβαρκιζιανού καθεστώτος - συγκεκριμένα ασφαλίτες της Χωροφυλακής Λάρισας - έκοψαν, βιαίως, το νήμα της ζωής ενός λαϊκού αγωνιστή, φλογερού πατριώτη, πιστού κι αταλάντευτου κομμουνιστή. Στην εκδήλωση, για τη ζωή και το θάνατο του Σπύρου Καλοδίκη, θα μιλήσουν ο Λάζαρος Αρσενίου, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και συνταξιούχος δημοσιογράφος και ο Τάσος Τσιαπλές, Γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ