ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2017
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο 51,07% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου

Το τέταρτο κατά σειρά «κλείσιμο» για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2017 που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Νοέμβρη. Η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου του Κόμματος κατά 51,07%, λίγες μέρες πριν εκπνεύσει ο πρώτος μήνας της μάχης, αποτελεί ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο. Οι περισσότερες ΚΟ κινούνται με σταθερά ανοδικούς ρυθμούς από βδομάδα σε βδομάδα, και μάλιστα με ποσοστά πάνω από τον πανελλαδικό μέσο όρο.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, στην πρώτη θέση της κατάταξης με βάση το βαθμό κάλυψης του πλάνου βρίσκεται η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 60,09%. Στη δεύτερη θέση η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 57,34% και στην τρίτη θέση η ΚΟ Αιγαίου με 55,43%.

Ακολουθούν κατά σειρά οι Οργανώσεις: Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 54,05%, Πελοποννήσου με 53,59%, Αττικής με 53,17%, Εξωτερικού με 53,07%, Κεντρικής Μακεδονίας με 48,83%, Θεσσαλίας με 46,53%, Ηπείρου με 45,39%, Κρήτης με 44,87% και Δυτικής Μακεδονίας με 35,73%. Η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» καλύπτει το πλάνο της κατά 63,87%.

Η ΚΝΕ, δίνοντας τη μάχη στο πλευρό του Κόμματος για την οικονομική του ενίσχυση, καλύπτει το πλάνο της κατά 46,43%, με τις ΟΒ να οργανώνουν την Οικονομική Εξόρμηση σε όλη την Ελλάδα. Παράδειγμα αποτελεί η ΟΒ Δημοσίων ΙΕΚ Θεσσαλονίκης, που είναι η πρώτη οργάνωση της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ που έπιασε ήδη το 100% του πλάνου της στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος. Αποφάσισε να αυξήσει το πλάνο της κατά 50% και παράλληλα να καλέσει σε άμιλλα τις αντίστοιχες οργανώσεις Δημοσίων ΙΕΚ της Αττικής καθώς και όλες τις ΟΒ της ΟΠ Κ. Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στην προσπάθεια που έγινε ώστε να γίνει κατορθωτός ο στόχος κάλυψης και εν τέλει υπερκάλυψης του πλάνου: «Από την αρχή της Οικονομικής Εξόρμησης οργανώθηκε σωστά η δουλειά από την ΟΒ, συνδυάζοντας το πλατύ πολιτικό άνοιγμα και την παρέμβαση της Οργάνωσης με την ανάγκη να υπάρχει ισχυρό ιδεολογικά, πολιτικά αλλά και οικονομικά ΚΚΕ. Η Οργάνωση όλο αυτό το διάστημα έχει έρθει σε επαφή με εκατοντάδες νέους από εργατικές και λαϊκές οικογένειες, που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα της ΚΕ μπροστά στη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος».

Προσθέτει ότι έγκαιρα μπήκαν στη μάχη οπαδοί και φίλοι της Οργάνωσης, ενώ στις 17 Νοέμβρη, μέρα που το Κόμμα έκλεινε 99 χρόνια από την ίδρυσή του, οι σύντροφοι συνέδραμαν με εισφορές και «κόκκινα μεροκάματα», πραγματικά από το υστέρημά τους, συγκεντρώνοντας ένα σημαντικό ποσό για την Οργάνωση.

  • Παντού όπου συγκεντρώνονται εργαζόμενοι και νεολαία, μέλη και φίλοι του Κόμματος δίνουν με πείσμα της επιτυχίας της Οικονομικής Εξόρμησης. Για παράδειγμα, φαντάροι που υπηρετούν στην 33η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία του Πολυκάστρου Κιλκίς ανακοινώνουν ότι προσφέρουν από το υστέρημά τους 20 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Περιφερειακή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

Στις 26 Νοέμβρη στην Αθήνα με πρωτοβουλία του ΚΚΕ

Στις 26 Νοέμβρη 2017, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ θα πραγματοποιηθεί Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της περιοχής της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, με θέμα: «Τα κομμουνιστικά κι εργατικά κόμματα σταθερά στο πλευρό του δίκαιου αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην καπιταλιστική εκμετάλλευση».

Στην Περιφερειακή Συνάντηση, που θα διεξαχθεί στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, αναμένεται να λάβουν μέρος τα εξής 15 κόμματα: Αιγυπτιακό Κομμουνιστικό Κόμμα, Αλγερινό Κόμμα για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό, Κομμουνιστικό Επαναστατικό Κόμμα Γαλλίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Κομμουνιστικό Κόμμα Λαών Ισπανίας, Τουντέχ (Ιράν), Κομμουνιστικό Κόμμα Ισραήλ, Κομμουνιστικό Κόμμα (Ιταλία), ΑΚΕΛ (Κύπρος), Λιβανέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα, Παλαιστινιακό Κομμουνιστικό Κόμμα, Κόμμα Λαού Παλαιστίνης, Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, Τυνησιακό Προοδευτικό Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Την εισαγωγική ομιλία στην περιφερειακή συνάντηση θα κάνει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στις 26/11, μετά τη λήξη των εργασιών της Περιφερειακής Συνάντησης, οι ξένες αντιπροσωπείες θα παρακολουθήσουν τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ