ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Νοέμβρη 2003
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
«Στρατιώτης» στον πόλεμο του Μπους

Αφοσιωμένος στρατιώτης στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» κάτω από τις διαταγές του Μπους δηλώνει ο Κ. Καραμανλής, πλειοδοτώντας σε υποτέλεια ακόμα και τον Τ. Μπλερ.

Η συλλυπητήρια επιστολή που έστειλε χθες στον Βρετανό πρωθυπουργό Τ. Μπλερ «για τις απώλειες που υπέστη το έθνος σας» στο τρομοκρατικό χτύπημα της Κωνσταντινούπολης, αποτελεί μνημείο δογματικής στοχοπροσήλωσης στα κελεύσματα των υπερατλαντικών αφεντικών και της «νέας τάξης».

Και να σκεφτεί κανείς ότι μόλις τις προηγούμενες μέρες έκλινε ευλαβικά το γόνυ στους εκτελεσθέντες της Καισαριανής, τιμούσε την εξέγερση του Πολυτεχνείου και αναλάμβανε αυτόκλητος προστάτης της Αριστεράς...

Στην επιστολή ο Κ. Καραμανλής αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας γίνεται για την υπεράσπιση των αξιών και του τρόπου ζωής της Δύσης, απέχοντας ελάχιστα από την υιοθέτηση της τρισάθλιας θεωρίας περί «σύγκρουσης πολιτισμών». «Αυτές οι τρομοκρατικές πράξεις είναι επιθέσεις ενάντια σε ό,τι εκτιμούμε», αναφέρει και κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος προσθέτει: «Ακόμη, θα πρέπει να συνεχίσουμε να υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας πως αυτό που δοκιμάζεται από τέτοιου είδους επιθέσεις δεν είναι μόνον ο τρόπος ζωής μας, αλλά η δυνατότητά μας να συνεχίσουμε να αποτελούμε ένα υπόδειγμα ελπίδας και ευκαιριών για περιθωριοποιημένα τμήματα του παγκόσμιου πληθυσμού»! Δε διστάζει μάλιστα να συνδέσει, έμμεσα πλην σαφώς, τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» με τον «αγώνα κατά του κομμουνισμού», σημειώνοντας ότι «τέτοιου είδους εξετάσεις τις έχουμε δώσει με επιτυχία, σε ακόμη σκοτεινότερες περιόδους του παρελθόντος»! «Θα πρέπει, συνεχίζει, να το κάνουμε και πάλι. Και, ανεξαρτήτως κόστους, είμαι βέβαιος πως θα το πράξουμε». Εμπλεος πάθους και φανατισμού, δηλώνει ότι «η τρομοκρατία θα πρέπει να εξαφανιστεί από το πρόσωπο της Γης» και ότι «οι εικόνες του αντίκτυπου των εκρήξεων στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης έχουν - για μία ακόμη φορά - δυναμώσει τη θέλησή μας να αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη για τη μάχη ενάντια στις δυνάμεις του φανατισμού και του μίσους».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρόεδρο της ΝΔ και η Ντόρα Μπακογιάννη, ζήτησε από όλους να ανησυχούν ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, γιατί «υπάρχουν κύτταρα τρομοκρατικά(!), λίγο πολύ σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων»! Αρα, συνέχισε, δε νομίζω να υπάρχει κανείς σήμερα, που να κοιμάται ήσυχος...



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ