ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 22 Οχτώβρη 2017
Σελ. /40
100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Στο ΣΕΦ, στις 26 Νοέμβρη κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της ΚΕ του ΚΚΕ

Στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας θα κορυφωθούν οι πολιτικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 26 Νοέμβρη στο ΣΕΦ θα πραγματοποιηθεί η κεντρική πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Θα ακολουθήσει μουσικοθεατρική παράσταση.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Οι δραστηριότητες της ΚΟ Κ. Μακεδονίας θα κορυφωθούν με τις εξής εκδηλώσεις:

-- Πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση το Σάββατο 18 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο».

-- Τριήμερο κινηματογραφικών προβολών, στις 29 - 30 - 31 Οκτώβρη, στον κινηματογράφο «Φαργκάνη», αφιερωμένο στον σοβιετικό κινηματογράφο, με το εξής πρόγραμμα: Κυριακή 29/10, στις 20.30 «Η απεργία», Δευτέρα 30/10, στις 19.00 «Οκτώβρης» και στις 21.00 «Αρσεναλ - Το Οπλοστάσιο», και Τρίτη 31/10, στις 19.00 «Το τέλος της Αγίας Πετρούπολης» και στις 21.00 «Ο ενδέκατος χρόνος».

Καθημερινές και πολύμορφες πρωτοβουλίες

Δεκάδες είναι οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Κάθε μέρα διοργανώνονται συσκέψεις, ομιλίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, προβολές ταινιών και άλλες δραστηριότητες. Πιο συγκεκριμένα:

Σήμερα, Κυριακή:

-- Στις 11 π.μ. η ΤΟ ΕΒΕ Αττικής καλεί σε εκδήλωση στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» (Ιουλιανού 42-46, Βικτώρια). Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 11 π.μ. η ΤΟ Τηλεπικοινωνιών Αττικής καλεί σε εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων του ΟΤΕ (3ης Σεπτεμβρίου 110). Θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΤΟ Βορείων Συνοικιών Αττικής και το Παράρτημα Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση, με θέμα «Το ρώσικο επαναστατικό τραγούδι στα αντάρτικα της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ». Θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ΠΠΙΕΔ Ν. Φιλαδέλφειας (Δεκελείας 127, Αλσος Φιλαδέλφειας).

-- Στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα γίνει εκδήλωση με θέμα «Συμβολή του σοσιαλισμού στην παιδαγωγική σκέψη», με ομιλητή τον Κυριάκο Ιωαννίδη, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του Τμήματος Παιδείας.

-- Στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα γίνει εκδήλωση με θέμα «Η προσφορά της σοσιαλιστικής κοινωνίας στη ζωή της εργαζόμενης γυναίκας», με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

-- Στις 12 μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκύζη (Νορντάου 7) η ΚΟΒ Γκύζη Αττικής καλεί σε σύσκεψη με θέμα τη Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Χρήστος Μπάθας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αττικής.

-- Στις 11 π.μ., η ΤΟ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση στην πρώην κοινοτική αίθουσα του Καλοχωρίου. Θα μιλήσει ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Επιτεύγματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό», με ομιλητή τον Γρηγόρη Κλιγκόπουλο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Πιερίας καλεί σε εκδήλωση στην Αστική Σχολή Κατερίνης. Στο χώρο θα λειτουργήσει από τις 5.30 μ.μ. έκθεση φωτογραφίας από την Εκπαίδευση Ποντίων προσφύγων στην ΕΣΣΔ (Σοχούμ, Γαγρά, Κρασνοντάρ κ.λπ.), ενώ θα καταθέσουν τις εμπειρίες τους Ελληνες που σπούδασαν στις σοσιαλιστικές χώρες.

-- Στις 6.30 μ.μ., στα Μέγαρα Αττικής, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (οδός Σχοινά) η ΚΟ Μεγάρων καλεί σε βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Επιτεύγματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό».

-- Στις 6 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της ΚΟ Ηρακλειδών Κω, στο Πνευματικό Κέντρο Κεφάλου.

Αύριο, Δευτέρα, στις 5.30 μ.μ., η ΤΟ Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής καλεί σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων (αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», Ακαδημίας 50 - στάση μετρό «Πανεπιστήμιο»). Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Τρίτη 24 Οκτώβρη:

-- Στις 12.30 μ.μ., στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων - κεντρικό κτίριο) καλούν σε εκδήλωση οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Θα μιλήσει ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟ Λογιστών και Ελεγκτών της ΤΟ Εμπορίου - Υπηρεσιών Αττικής παρουσιάζουν στην αίθουσα της ΕΛΕΠΑ (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος) την έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» «Επιτεύγματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό». Θα μιλήσει ο Σπύρος Μπότσης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αττικής.

-- Στις 5.30 μ.μ., η ΤΕ Ηρακλείου προβάλλει στον κινηματογράφο «Βιτσέντζος Κορνάρος» (Μαλικούτη 18) την ταινία «Η Απεργία», του Σεργκέι Αϊζενστάιν.

Την Τετάρτη 25 Οκτώβρη:

-- Στη 1 μ.μ., σε εκδήλωση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (αμφιθέατρο 3 Ν, κτίριο ΗΜΜΥ), θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 12 μ., σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά (Πορτοκαλί Αμφιθέατρο) θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στη 1 μ.μ., σε εκδήλωση στη Φιλοσοφική Σχολή Αθήνας (αμφιθέατρο 313), θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στη 1 μ.μ, σε εκδήλωση στην ΑΣΟΕΕ (αμφιθέατρο Αντωνιάδου), θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 2 μ.μ., σε εκδήλωση στις Σχολές Υγείας του ΕΚΠΑ (αμφιθέατρο Φυσιολογίας), θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 6 μ.μ., στην Καβάλα, στην αίθουσα «Παπαϊωάννου» του Δημοτικού Ωδείου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την Οκτωβριανή Επανάσταση με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ. σε εκδήλωση της ΤΟ Μεταφορών Αττικής, στα Γραφεία της ΚΟ Πειραιά, θα παρουσιαστεί η έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» «Από τη μαχητική πείρα των μπολσεβίκων». Θα μιλήσει ο Ιωνας Παπανδρεόπουλος, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ. στον Πολυχώρο Ερια του Δήμου Νάουσας, θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Επιτεύγματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό», με ομιλητή τον Γρηγόρη Κλιγκόπουλο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, σε εκδήλωση με θέμα «Ο καπιταλισμός είναι το χθες, ο σοσιαλισμός είναι το αύριο», θα μιλήσει ο Σωκράτης Μπουντόλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟ Σύρου καλεί σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης, που θα περιλαμβάνει ομιλία, προβολή ντοκιμαντέρ και έκθεση αφίσας με θέμα: «Η συμβολή της ΕΣΣΔ στην Αντιφασιστική Νίκη των Λαών».

-- Στις 5.30 μ.μ., η ΤΕ Ηρακλείου προβάλλει στον κινηματογράφο «Βιτσέντζος Κορνάρος» (Μαλικούτη 18) την ταινία «Η γη» του Αλεξάντερ Ντοβζένκο.

Την Παρασκευή 27 Οκτώβρη:

-- Στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο Αμφισσας, θα γίνει παρουσίαση και προβολή της ταινίας «Παιδαγωγικό Ποίημα» του Α. Μακαρένκο. Θα μιλήσει ο Τάσος Χρονάς, μέλος της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας.

-- Στις 8 μ.μ., στις Ράχες Ικαρίας, στην αίθουσα του Αγίου Πολυκάρπου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Θα μιλήσει ο Μαρίνος Μακρής, μέλος της Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 29 Οκτώβρη:

-- Στις 7 μ.μ., στην Κέρκυρα, σε εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Νυμφών, θα προβληθεί ντοκιμαντέρ, θα υπάρχει έκθεση βιβλίου και θα γίνει πολιτική ομιλία.

-- Στις 7.30 μ.μ., στους Φούρνους, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Σήμερα Κυριακή:

-- Οι Οργανώσεις Βύρωνα Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλούν στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ταπητουργείου, σε εκδήλωση τιμής για τα θύματα του ηρωικού μπλόκου του Βύρωνα το 1944. Θα προηγηθεί στις 6 μ.μ. κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Εθνικής Αντίστασης.

-- Η ΤΟ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης, στις 6.30 μ.μ., στο κέντρο «Καλυβιώτης» στο Σταυρό, προβάλλει το ντοκιμαντέρ «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε».

Αύριο Δευτέρα, στις 10.30 π.μ., οι Οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το τοπικό παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν στην πλατεία Τ. Γαργαλιάνου (Εργατικού Κέντρου) εκδήλωση για τα 73 χρόνια από την Απελευθέρωση της Λάρισας. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει σύντομη ομιλία για το ιστορικό της απελευθέρωσης και τη συμβολή του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

Την Τετάρτη 25 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., η ΤΕ Περιστερίου της ΚΟ Αττικής διοργανώνει στο θέατρο του δημαρχείου προβολή του ντοκιμαντέρ «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε».

Την Κυριακή 29 Οκτώβρη, στις 11.30 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Ενέργεια στον καπιταλισμό εμπόρευμα, στο σοσιαλισμό κοινωνικό αγαθό». Θα μιλήσει ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ. Θα ακολουθήσει συνεστίαση στο κέντρο του «Γρύλου».
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org