ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Γενάρη 2022 - Κυριακή 23 Γενάρη 2022
Σελ. /40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μάχη μέχρι την τελευταία ώρα για τους στόχους και τα βραβεία άμιλλας!

Στο 109,34% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου

Στο 109,34% έφτασε η κάλυψη του συνολικού πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης, μετά το 12ο κατά σειρά «κλείσιμο», την περασμένη Δευτέρα 10 Γενάρη και ενώ η μάχη βαίνει προς ολοκλήρωση.

Σταθερά στην πρώτη θέση βρίσκεται η ΚΟ Εξωτερικού με 172,57% και στη δεύτερη η ΚΟ Αιγαίου με 128,24%. Η πρώτη τριάδα συμπληρώνεται από την ΚΟ Κρήτης με 117,62%, η οποία προσπέρασε την ΚΟ Δυτικής Ελλάδας που ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με 117,19%.

Την ανοδική της πορεία συνεχίζει, βρισκόμενη στην 5η θέση, η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 107,84%, ενώ ακολουθούν οι ΚΟ Αττικής με 106,57% και Θεσσαλίας με 104,34%. Στην 8η θέση είναι η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 104,01% ανεβαίνοντας τρεις θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα. Ακολουθεί η ΚΟ Ηπείρου με 103,56% και κατά σειρά οι ΚΟ Πελοποννήσου με 103,40%, Κεντρικής Μακεδονίας με 98,05% και Δυτικής Μακεδονίας με 81,78%.

Η ΚΝΕ υπερκαλύπτει το πλάνο στο 112,27%. Επίσης, η ΚΟ «Ριζοσπάστη» έχει φτάσει στο 114,31% του πλάνου της και η ΚΟ «902» στο 101,80%.

Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, χιλιάδες φίλοι του Κόμματος δίνουν μέχρι την τελευταία ώρα τη μάχη, φιλοδοξώντας η υπερκάλυψη του συνολικού πλάνου να συνδυαστεί και με το πιάσιμο όλων των επιμέρους στόχων.

Η ίδια η Οικονομική Εξόρμηση εντάσσεται στο μεγάλο πολιτικό άνοιγμα για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, στο ξεδίπλωμα μαχητικής δράσης για τη διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων στη ζωή, στη δουλειά, στη μόρφωση, μέτρων προστασίας του λαού από την πανδημία και ανακούφισης από την ακρίβεια που θεριεύει.


Η μαχητική δράση των κομμουνιστών για όλα τα λαϊκά προβλήματα, το θαρρετό άνοιγμά τους και η συζήτηση με τις θέσεις του Κόμματος, το προσωπικό τους παράδειγμα και στην Οικονομική Εξόρμηση, προσφέροντας «κόκκινα μεροκάματα», είναι αυτά που επιτρέπουν να μπαίνει ο πήχης όλο και πιο ψηλά. Δίνουν τον τόνο για την πολύτιμη δραστηριοποίηση οπαδών στο πλάι των ΚΟΒ, για να είναι περισσότεροι αυτοί που ενισχύουν το Κόμμα για πρώτη φορά.

Η άμιλλα

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την προκήρυξη της άμιλλας της ΚΕ, «σε ειδική εκδήλωση θα βραβευτούν οι πρώτες Οργανώσεις Περιοχής. Τα βραβεία που θα δοθούν στις πρωτοπόρες ΚΟ έχουν χαρακτήρα ιδεολογικό - πολιτικό, επιμορφωτικό, διαπαιδαγωγικό. Υπηρετούν την ανάδειξη και συλλογική γνωριμία με μεγάλες στιγμές της Ιστορίας του επαναστατικού εργατικού κινήματος στη χώρα μας και διεθνώς».

Για τις 3 πρώτες Οργανώσεις Περιοχής τα βραβεία θα είναι τα εξής:

Για την 1η Οργάνωση: Η σημαία του Κόμματος και πλακέτα. Επιβράβευση, επίσης, 10 πρωτοπόρων συντρόφων της Περιοχής με επίσκεψη στην Ισπανία, σε μέρη που συνδέονται με τις μάχες στον Ισπανικό Εμφύλιο. Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα εγκατασταθεί και τιμητική πλακέτα στο γνωστό μνημείο στη Μαδρίτη για τους Ελληνες μαχητές των Διεθνών Ταξιαρχιών και τον Λόχο «Νίκος Ζαχαριάδης». Θα γίνει επίσης κοινή εκδήλωση με το Κομμουνιστικό Κόμμα των Εργαζομένων της Ισπανίας.

Για τη 2η Οργάνωση: Πλακέτα και για 10 πρωτοπόρους συντρόφους της Περιοχής επίσκεψη στο Στάλινγκραντ, στο μνημείο της ηρωικής μάχης του σοβιετικού λαού ενάντια στον φασισμό - ναζισμό καθώς και σε άλλα μέρη.

Για την 3η Οργάνωση: Πλακέτα και για 10 πρωτοπόρους συντρόφους της Περιοχής επίσκεψη στη Γερμανία σε μνημεία και μέρη της πρώην Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας.

Για τους πρωτοπόρους συντρόφους - μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και φίλους του Κόμματος τα βραβεία θα είναι τα εξής:

1. Για τους 10 πρωτοπόρους συντρόφους - μέλη της ΚΝΕ: Επίσκεψη στον Γράμμο, στα πεδία των μαχών και στα μνημεία του Κόμματος για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.

2. Για τους 10 πρωτοπόρους συντρόφους - μέλη του Κόμματος: Επίσκεψη στην Κούβα, σε περιοχές μαχών και σταθμών της Κουβανικής Επανάστασης.

3. Για τους 10 πρωτοπόρους φίλους του Κόμματος: Επίσκεψη στο Παρίσι, σε μνημεία και μέρη δεμένα με τις 72 μέρες της Παρισινής Κομμούνας.

Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που θα βραβευθούν σε αυτές τις κατηγορίες θα είναι οι πρωτοπόροι πανελλαδικά και επιπλέον από αυτούς που βραβεύονται στις Περιοχές.

Κριτήρια για την άμιλλα πρώτων Οργανώσεων Περιοχής θα είναι οι παρακάτω δείκτες:

1. Ο βαθμός υπερκάλυψης του συνολικού πλάνου της ΚΟ.

2. Η προσωπική συνεισφορά των μελών της κάθε ΚΟ.

3. Ο βαθμός ανταπόκρισης και στράτευσης των οπαδών και φίλων του Κόμματος.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ