ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Γενάρη 2020
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με την υπερκάλυψη του πλάνου κατά 125,09% έκλεισε η μεγάλη μάχη!

Από το πανηγυρικό τελευταίο «κλείσιμο» της Δευτέρας
Από το πανηγυρικό τελευταίο «κλείσιμο» της Δευτέρας
Στο 125,09% έφτασε η υπερκάλυψη του πανελλαδικού πλάνου, μετά το τελικό πανηγυρικό «κλείσιμο» των ΚΟ του ΚΚΕ και των Οργανώσεων της ΚΝΕ. Η μεγάλη μάχη για την ενίσχυση του Κόμματος από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, που είχε ξεκινήσει τον περασμένο Νοέμβρη, ολοκληρώθηκε έτσι με επιτυχία, με όλες τις Οργανώσεις να έχουν υπερκαλύψει τους στόχους τους μετά από ένα πλατύ άνοιγμα σε χώρους δουλειάς και συνοικίες.

Με το κλείσιμο της Οικονομικής Εξόρμησης ολοκληρώθηκε και η άμιλλα ανάμεσα τις ΚΟ, σύμφωνα με τα κριτήρια που έθεσε η Γραμματεία της ΚΕ, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Με βάση το βαθμό υπερκάλυψης του πλάνου, στην πρώτη θέση, όπως άλλωστε αναμενόταν εδώ και καιρό, τερμάτισε η ΚΟ Εξωτερικού, φτάνοντας στο 179,12%. Στη δεύτερη θέση έφτασε η ΚΟ Αιγαίου με 159,43%, «κερδίζοντας» στην άμιλλα με την ΚΟ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας, η οποία αν και έκανε «ρελάνς», καταφέρνοντας το μεγαλύτερο βδομαδιάτικο «κλείσιμο», έφτασε στο 131,38% (6η θέση). Η πρώτη τριάδα κλείνει με την ΚΟ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης, η οποία έφτασε στο 146,34%. Στην 4η θέση βρέθηκε η ΚΟ Κρήτης, με 145,58% ανοίγοντας στο τελευταίο «κλείσιμο» τη διαφορά της με την ΚΟ Πελοποννήσου, η οποία έμεινε 5η με 133,30%. Στην 7η θέση τερμάτισε η ΚΟ Θεσσαλίας με 126,86%, κερδίζοντας στο «νήμα» την ΚΟ Δυτ. Ελλάδας, που με 125,73% έμεινε στην 8η θέση. Η ΚΟ Αττικής ολοκλήρωσε 9η, με 119,39%, και τελικά δεν «απειλήθηκε» από την ΚΟ Κ. Μακεδονίας, η οποία αν και υπερκάλυψε το πλάνο της με 103,74% (12η θέση), δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά, παρά τα μεγάλα «κλεισίματα» των τελευταίων βδομάδων. Στη 10η θέση βρέθηκε η ΚΟ Ηπείρου με 115,83% και στην 11η η ΚΟ Δυτ. Μακεδονίας με 114,10%. Τέλος, η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» έφτασε στο 131,50%. Η ΚΝΕ υπερκάλυψε επίσης το πλάνο της, φτάνοντας στο 134,31%.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την ολοκλήρωση της Οικονομικής Εξόρμησης

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΚΚΕ για τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης αναφέρει:

«Με επιτυχία και με την υπερκάλυψη του πανελλαδικού πλάνου έκλεισε η μάχη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης, που είχε προκηρύξει η ΚΕ του ΚΚΕ.

Η Κεντρική Επιτροπή νιώθει την ανάγκη να χαιρετίσει και να ευχαριστήσει τα μέλη, τους φίλους, τους οπαδούς, τους συνεργαζόμενους με το Κόμμα μας, όλους όσοι με πίστη, δύναμη και αποφασιστικότητα έδωσαν και αυτήν τη δύσκολη μάχη, επιβεβαιώνοντας τους ακατάλυτους δεσμούς που έχει σφυρηλατήσει το ΚΚΕ με τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, στην 100χρονη και πλέον ζωή και δράση του. Η ενίσχυση του ΚΚΕ με όλους τους τρόπους, ακόμη κι από το υστέρημά τους, βοηθά για να δυναμώσει το λαϊκό κίνημα, η λαϊκή πάλη.

Η επιτυχία αυτή αποκτά ξεχωριστή και ιδιαίτερη σημασία για το Κόμμα μας, αν ληφθεί υπόψη ότι οι στόχοι και τα πλάνα της φετινής Οικονομικής Εξόρμησης ήταν ανεβασμένα σε σύγκριση με πέρυσι, καθώς επίσης και το γεγονός ότι το Κόμμα και οι Οργανώσεις του, μέσα στο 2019, έδωσαν με επιτυχία τέσσερις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις (δημοτικές, περιφερειακές, βουλευτικές και ευρωπαϊκές εκλογές), που δημιούργησαν τεράστια έξοδα που έπρεπε να καλυφθούν.

Οι εργαζόμενοι, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Η ολοκλήρωση με επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης πρέπει να σηματοδοτήσει ταυτόχρονα και τη συνέχεια της προσπάθειας για διεύρυνση και παραπέρα σύσφιξη των δεσμών με το λαό.

Παίρνοντας υπόψη τις μεγάλες ανάγκες που έχουμε μπροστά μας να καλύψουμε, καλούμε όλους αυτούς που συνέβαλαν στην επιτυχία και αυτής της μάχης, αλλά και άλλους που ακόμα δεν έχουν συνεισφέρει ή ταλαντεύονται να συμβάλουν σ' αυτήν την προσπάθεια, ώστε να συνεχίσουμε σταθερά, με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και ορμή για την επίτευξη των στόχων μας, για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και των αγώνων του λαού μας».

Με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, την Παρασκευή 24 Γενάρη στις 12 μ. θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό.

Ο Δ. Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ εναντίον των σχεδίων της κυβέρνησης για εκποίηση της εταιρείας, το Σάββατο 25 Γενάρη και ώρα 11 το πρωί, στην Ομόνοια.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ