ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Γενάρη 2015
Σελ. /24
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
Μηνύματα αλληλεγγύης στο ΚΚΕ απ' όλο τον κόσμο

Συνεχίζουν να φτάνουν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ μηνύματα αλληλεγγύης προς το ΚΚΕ από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, για την εκλογική μάχη της 25ης Γενάρη, στα οποία εκφράζεται η εκτίμησή τους στον αγώνα που δίνει το ΚΚΕ ενάντια στη στρατηγική του κεφαλαίου και κάθε μείγμα διαχείρισης του καπιταλισμού, για τη Λαϊκή Συμμαχία που στοχεύει στην εργατική - λαϊκή εξουσία.

Σήμερα δημοσιεύουμε επίσης αποσπάσματα από αυτά τα μηνύματα, που έχουν ήδη φτάσει τα 46 (ολόκληρες τις μεταφράσεις στα ελληνικά μπορεί κανείς να τις βρει στο portal του ΚΚΕ «902.gr», στη διεύθυνση www.902.gr/node/59596).

ΚΚ των Λαών της Ισπανίας

Το ΚΚΛΙ στηρίζει την πάλη των Ελλήνων κομμουνιστών σε όλες τις μάχες που διεξάγονται από το ΚΚΕ για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στην Ελλάδα, που πλήττονται από τη διαχείριση των αστικών κυβερνήσεων και από τα μέτρα που προωθούνται από την ιμπεριαλιστική συμμαχία της ΕΕ. Στηρίζουμε επίσης τη δουλειά που κάνει το ΚΚΕ για να εξηγήσει στις μάζες ότι δεν μπορεί να μπει τέλος σε αυτήν την κατάσταση χωρίς την εγκατάλειψη του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και την υιοθέτηση ενός αλλού δρόμου, αυτού της σοσιαλιστικής οικοδόμησης. Στηρίζουμε και συμμεριζόμαστε τη σταθερή σας στάση ενάντια στις σειρήνες της νέας σοσιαλδημοκρατίας, που ενσαρκώνεται στο ΣΥΡΙΖΑ και που επιδιώκει την εξαφάνιση της ανεξάρτητης τοποθέτησης των κομμουνιστών και να εξαπατήσει την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα με κάλπικες αυταπάτες για μια άλλη διαχείριση του καπιταλισμού. Οπως στην Ισπανία, με το PODEMOS («Μπορούμε») και την Ενωμένη Αριστερά, η πραγματικότητα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαϊκών μαζών. Το ΡODEMOS, η Ενωμένη Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύουν για μια κυβερνητική εναλλαγή χωρίς να αμφισβητούν τη βάση του συστήματος που αποτελεί την πηγή των επιθέσεων ενάντια στα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και την αιτία της εξαθλίωσής τους. Στοχεύουν να εγκλωβίσουν την κοινωνική αγανάκτηση ώστε να ενισχυθεί το καπιταλιστικό σύστημα στην κατεύθυνση ενός νέου κύκλου, που θα εξασφαλίσει τα κέρδη των μονοπωλίων. Οι λαοί της Ελλάδας και της Ισπανίας πρέπει δώσουν δύναμη στις θέσεις των κομμουνιστών για να τσακιστεί η ψεύτικη και αδύνατη διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση, που προτείνεται από αυτές τις οργανώσεις της νέας σοσιαλδημοκρατίας.

Μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση για την εργατική - λαϊκή εξουσία, που θα δημιουργήσει μια νέα κατάσταση στην Ελλάδα, όπου το κριτήριο της ικανοποίησης των αναγκών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων θα καθοδηγεί την πολιτική και οικονομική δραστηριότητα.

Γερμανικό ΚΚ

Ο ελληνικός λαός χρειάζεται μια διέξοδο από τα δεινά που έχει προκαλέσει το χρέος το οποίο δημιουργήθηκε, από τη μια από την ΕΕ και τις κατευθύνσεις της, και από την άλλη από τους εγχώριους και ξένους καπιταλιστές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Αυτή η διέξοδος δε θα βρεθεί μέσα από μυστικές διαπραγματεύσεις που θα κάνει η νέα κυβέρνηση με την τρόικα και την ΕΕ, είτε συγκροτηθεί από τη ΝΔ είτε από το ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την πίεση από τους χώρους δουλειάς, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, από τον αγώνα των ίδιων των εργατών και των εργατριών στους δρόμους, αλλά και να ενισχυθεί μέσα από την εκπροσώπησή τους στο κοινοβούλιο από το ΚΚΕ.

Τελικά μόνο ο σοσιαλισμός οδηγεί σε μια κοινωνία και κυριαρχία απέναντι στον ιμπεριαλισμό και το διεθνές κεφάλαιο. Ο δρόμος για το σοσιαλισμό περνάει μόνο μέσα από το Κομμουνιστικό Κόμμα, το οποίο αποτελεί το εργαλείο για τη σοσιαλιστική επανάσταση.

ΚΚ Νορβηγίας

Στηρίζουμε τη δουλειά σας για να εξηγήσετε στις μάζες την ανάγκη να εγκαταλειφθεί ο καπιταλισμός που οδηγεί στη βαρβαρότητα και να υιοθετηθεί ο δρόμος της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.

Στηρίζουμε και συμμεριζόμαστε τη σταθερή σας στάση ενάντια στον οπορτουνισμό του σοσιαλδημοκρατικού ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί να εξαπατήσει την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρωματά με αυταπάτες για μια δήθεν διαφορετική διαχείριση του καπιταλισμού.

Το ΚΚ Νορβηγίας στέκεται διπλά σας στην πάλη για να αποδεσμευτούν οι χώρες μας από την ιμπεριαλιστική ΕΕ και το ΝΑΤΟ, το στρατιωτικό εργαλείο του δυτικού ιμπεριαλισμού.

Το πρόβλημα είναι ο καπιταλισμός. Η μόνη λύση είναι ο σοσιαλισμός!

Ενωση Επαναστατών Κομμουνιστών Γαλλίας

Η γενικευμένη καπιταλιστική κρίση είναι σε πλήρη εξέλιξη στην Ελλάδα και η ελληνική αστική τάξη, με τη στήριξη της ευρωπαϊκής αστικής τάξης στο πλαίσιο της ΕΕ, αλλά και της παγκόσμιας στο πλαίσιο του ΔΝΤ, θέλει να εκμεταλλευτεί την κρίση για να χειρίζεται το προλεταριάτο όπως την εξυπηρετεί, να ενισχύσει τη μονοπωλιακή συγκέντρωση, να τσακίσει τους αγρότες που μοχθούν για να ζήσουν. Η δική σας λοιπόν ανυποχώρητη πάλη θα πρέπει να αποτελεί πηγή μελέτης και προβληματισμού για τα υπόλοιπα Κομμουνιστικά Κόμματα και τον αγώνα τους. Η κρίση που περνά ο καπιταλισμός είναι κρίση φθοράς του συστήματος και αντανακλά την ανικανότητά του να καλύψει τις αληθινές ανάγκες του ανθρώπου. Συνεπώς, απέναντι σε ένα ετοιμοθάνατο σύστημα (όσο και αν διαρκέσει αυτή του η φάση) οι κομμουνιστές δεν έχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις εκτός από την προετοιμασία της εργατικής τάξης και των λαϊκών μαζών ώστε να απαλλαχθούν από τον καπιταλισμό, να δημιουργήσουν την προλεταριακή λαϊκή εξουσία, για να οικοδομήσουν τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία, που δε βασίζεται στα κέρδη του κεφαλαίου, αλλά στην ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων. Αυτό συμβαδίζει με τη ρήξη με τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Αυτή είναι η θέση του ΚΚΕ.

ΚΚ Λουξεμβούργου

Οι κομμουνιστές του Λουξεμβούργου γνωρίζουν ότι σε αυτές τις εκλογές δεν τίθεται το ζήτημα «αλλαγής εξουσίας», όπως ισχυρίζονται τα δυτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά η ενδεχόμενη εναλλαγή ενός αστικού κυβερνητικού κόμματος από ένα άλλο.

Οποιαδήποτε κυβέρνηση συγκροτηθεί μετά από αυτές τις εκλογές, είτε από τη ΝΔ είτε από το ΣΥΡΙΖΑ, δε θα προσφέρει καμία διέξοδο από τη βαθιά καπιταλιστική κρίση η οποία έχει φορτώσει μεγάλα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι το μοναδικό κόμμα που λέει την αλήθεια στους Ελληνες ψηφοφόρους πριν τις εκλογές και τους δείχνει τη διέξοδο από αυτόν το δρόμο ανάπτυξης που χαρακτηρίζεται από κρίσεις. Αυτή η διέξοδος απαιτεί να μπει ένα τέλος στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, να κοινωνικοποιηθούν τα σημαντικότερα μέσα παραγωγής, να οικοδομηθεί ένα δίκαιο σοσιαλιστικό κοινωνικό σύστημα. Αυτή η εξέλιξη, που συμφέρει τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό συνολικά, είναι αδύνατη όσο η χώρα θα παραμένει στις ιμπεριαλιστικές δομές όπως η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και η ΟΝΕ.

Νέο ΚΚ Γιουγκοσλαβίας

Ο αγώνας σας είναι μια μεγάλη πηγή έμπνευσης για την εργατική τάξη και για τους εργαζόμενους των Βαλκανίων και πιστεύουμε ότι θα μείνετε πιστοί σε αυτόν τον αγώνα και θα καταφέρετε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Το NKPJ γνωρίζει ότι η μοίρα του καπιταλισμού δεν μπορεί να καθοριστεί μόνο από τις κοινοβουλευτικές διαμάχες και ότι οι αλλαγές μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσα από οργανωμένη και στοχευμένη πάλη. Αλλά πιστεύουμε επίσης ότι η φωνή σας στο Εθνικό Κοινοβούλιο μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός ισχυρού μετώπου, με στόχο την ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Το Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας εκφράζει την αλληλεγγύη του με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, το οποίο αγωνίζεται με συνέπεια κατά των μονοπωλίων της ΕΕ, κατά της εκμετάλλευσης, του φασισμού και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Για τους λαούς όλου του κόσμου είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα δεν απειλείται με πτώχευση εάν η ΝΔ χάσει τις εκλογές, όπως και ότι δε θα έρθει ο «νέος και φρέσκος άνεμος» στην Ελλάδα και την Ευρώπη εάν νικητής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ - το κόμμα των λαϊκιστών σοσιαλδημοκρατών.

Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων Λευκορωσίας

Οι υποψήφιοι για την κυβερνητική εξουσία - το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και ο ΣΥΡΙΖΑ - παρόλες τις φαινομενικές διαφορές μεταξύ τους, βρίσκονται ενωμένοι σε μια προσπάθεια να σωθεί η ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ενωση με την τυχοδιωκτική της εξωτερική και την αντιλαϊκή της εσωτερική πολιτική. Μέσα στον καπιταλισμό και εντός της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, δεν υπάρχει διέξοδος από την κρίση για τους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων. Η μόνη διέξοδος για τους εργαζόμενους και για όλο το λαό της Ελλάδας είναι η ανεξάρτητη πολιτική και όχι η πολιτική της ΕΕ. Είναι η σοσιαλιστική πολιτική και όχι η πολιτική των φιλελεύθερων (ΝΔ) ή των σοσιαλδημοκρατών (ΣΥΡΙΖΑ). Ως εκ τούτου, για να βρεθεί διέξοδος από την κρίση και να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι μια αξιοπρεπή ζωή, είναι απαραίτητο στις εκλογές να εμπιστευτούν τους βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας, που με συνέπεια και αποφασιστικότητα υπερασπίζονται τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

ΚΚ στη Δανία

Συμφωνούμε με την ανάλυσή σας για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ως εργαλεία του ιμπεριαλισμού. Οπως το ΚΚΕ, θέλουμε η χώρα μας να αποσυρθεί πλήρως από αυτούς τους δυο οργανισμούς. Αυτό θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στον κοινό μας στόχο. Ο καπιταλισμός είναι το πρόβλημα. Ο σοσιαλισμός είναι η λύση!



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ