ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Γενάρη 2011
Σελ. /32
ΥΓΕΙΑ
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
Λαϊκή πάλη για να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο

Απο την απεργία του ΠΑΜΕ στις 15 του περασμένου Δεκέμβρη
Απο την απεργία του ΠΑΜΕ στις 15 του περασμένου Δεκέμβρη
«Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που μετατρέπει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε προνόμιο για λίγους και πεδίο κερδοφορίας των μονοπωλίων!», απαιτεί η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της.

«Η υγεία είναι βασικό δικαίωμα για όλο το λαό. Μαζί με την ανεργία, τη φτώχεια την ακρίβεια, το τσάκισμα των μισθών και των συντάξεων, η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο, που φέρνει, δίνει τελειωτικό χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει από τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μεγαλώνουν οι ταξικές ανισότητες στην Υγεία. Για τους ανέργους, τους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για την εργατική - λαϊκή οικογένεια η κατάσταση θα είναι δραματική.

Η δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υγείας (ΕΟΠΥ) είναι το εργαλείο για την εξίσωση των ήδη υποβαθμισμένων παροχών Υγείας προς τα κάτω. Τα Ταμεία που οι κλάδοι Υγείας, μαζί με τις υπηρεσίες τους, εντάσσονται στο ΕΟΠΥ είναι το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ, ο ΟΠΑΔ. Στο όνομα πάντα του νοικοκυρέματος, της αποτελεσματικότητας κ.λπ. των παροχών Υγείας θα εξασφαλίζεται ένα "βασικό πακέτο" παροχών, το οποίο θα περιορίζεται στις απολύτως απαραίτητες ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες και όλα τα υπόλοιπα θα πληρώνονται από τους ασφαλισμένους πλήρως με δυσβάσταχτο κόστος για την εργατική - λαϊκή οικογένεια», επισημαίνει μεταξύ άλλων η Εκτελεστική Γραμματεία.

Παράλληλα, τονίζει: «Με κάθε τρόπο ενισχύεται και διευκολύνεται το κεφάλαιο: Διείσδυση των τραπεζών στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας και υποθήκευση της υγείας των λαϊκών στρωμάτων σε αυτές π.χ. πληρωμές των ασθενών με πιστωτικές κάρτες, καθιέρωση των δημοσίων νοσοκομείων σε πελάτες των τραπεζών, καθώς θα μπορούν να δανείζονται, για να πληρώσουν τους προμηθευτές. Εκχωρείται το σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών των δημόσιων νοσοκομείων στους εργολάβους. Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες εκμεταλλευόμενες δημόσιες υποδομές θα εμπορεύονται παροχές Υγείας αφαιμάζοντας το λαό. Οι προμήθειες των νοσοκομείων ανατίθενται σε εταιρείες. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνονται με γνώμονα τα κέρδη τους και σε βάρος των λαϊκών αναγκών».

Εγκληματικές επιπτώσεις για το λαό

«Οι επιπτώσεις θα είναι εγκληματικές, αφού πλήθος ασθενών δε θα καλύπτονται. Μεγαλώνουν οι ήδη τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υγειονομικά υλικά.

Λέει ψέματα η κυβέρνηση πως τα μέτρα αυτά τα παίρνει για το καλό του λαού ή γιατί υπάρχει κρίση. Τα μέτρα αυτά τα είχαν σχεδιάσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πολλά χρόνια πριν και θα ισχύουν και μετά την κρίση. Η αλήθεια είναι ότι θέλει να εξασφαλίσει νέα κέρδη στους επιχειρηματίες, που κάνουν χρυσές δουλειές από την εμπορευματοποίηση της Υγείας. Η συζήτηση για τις σπατάλες έχει σκοπό να μειώσει παροχές, θεωρώντας τες κόστος και να αφήσει στο απυρόβλητο τα τεράστια νόμιμα κέρδη των μονοπωλίων στον τομέα της Υγείας. Για, παράδειγμα, τα κέρδη των διαγνωστικών κέντρων αυξήθηκαν το 2009 κατά 15,3% σε σχέση με το 2008. Το α' τρίμηνο του 2010 αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών των διαγνωστικών κέντρων κατά 6%.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δε δίνει φράγκο για δημόσια υγεία, αλλά την ίδια ώρα ρυθμίζει την εξόφληση των υπερτιμολογημένων προμηθειών των 5 δισ. ευρώ στους προμηθευτές. Επιδοτεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες με 17 δισ. ευρώ με τον ΕΣΠΑ και τον αναπτυξιακό νόμο. Δίνει νέο πακέτο 25 δισ. ευρώ στις τράπεζες», τονίζει η Εκτελεστική Γραμματεία.

Και καλεί «όλα τα σωματεία και τις ομοσπονδίες, να συνεδριάσουν άμεσα και να οργανώσουν μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, να συζητήσουν τις εξελίξεις στην Υγεία και να αναπτύξουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες μαζί με άλλες μαζικές λαϊκές οργανώσεις». Να παλέψουν «για αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν, ενιαίο και καθολικό σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και την εργοδοσία. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης των φαρμάκων με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια» κ.ά.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Μπλόκο» στην επιχειρηματική δράση στην Υγεία

Μπλόκο στο λογιστήριο της «επιχείρησης» του νοσοκομείου Παπανικολάου στήνουν τη Δευτέρα στις 9 το πρωί το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις ενάντια στην επιχειρηματική δράση στην Υγεία. Απαιτούν να καταργηθεί το χαράτσι των 5 ευρώ, να αποκρουστεί η προσπάθεια που γίνεται να επεκταθεί και στα Επείγοντα. Να σταματήσει κάθε πληρωμή στα νοσοκομεία.

Με ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Μαζί με την ανεργία, τη φτώχεια, την ακρίβεια, το τσάκισμα των μισθών και των συντάξεων, η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει για την Υγεία, δίνει τελειωτικό χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει από τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία και τα πολυατρεία των ασφαλιστικών ταμείων - που εντάσσονται στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υγείας - σε επιχειρήσεις που θα πουλάνε υπηρεσίες Υγείας στους ασθενείς και στα ασφαλιστικά ταμεία, με κριτήριο τα έσοδα και τα κέρδη. Δηλαδή, με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό να εξυπηρετούνται όσο το δυνατό περισσότεροι ασθενείς - «πελάτες».

Κόντρα σε αυτή την πολιτική παλεύουμε και απαιτούμε:

Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών. Κανένας άνεργος ή ανασφάλιστος, που δεν έχει βιβλιάριο ασθενείας, χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ο ίδιος και η οικογένειά του.

Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες! Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία και την Πρόνοια!

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στο δρόμο του αγώνα».

Πλήρωσε τέσσερις φορές στη σειρά το 5ευρω χαράτσι για να εξεταστεί!

Οι αποδείξεις για το γεγονός ότι ασφαλισμένη πλήρωσε τέσσερις φορές το 5ευρω
Οι αποδείξεις για το γεγονός ότι ασφαλισμένη πλήρωσε τέσσερις φορές το 5ευρω
Την αθλιότητα της πολιτικής που εμπορευματοποιεί την Υγεία και χαρατσώνει τους ασθενείς την ώρα της ανάγκης, που μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και τους ασθενείς σε πελάτες, αναδεικνύει περιστατικό που έγινε χτες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Συνταξιούχος του ΟΓΑ που πήγε στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία πλήρωσε τέσσερις φορές διαδοχικά το χαράτσι των 5 ευρώ, προκειμένου να εξεταστεί από τους γιατρούς! Η συνταξιούχος, που παίρνει σύνταξη των 360 ευρώ, εξετάστηκε στο ενδοκρινολογικό, στο οφθαλμολογικό, στο καρδιολογικό και ρευματολογικό ιατρείο και πλήρωσε στο δημόσιο νοσοκομείο για κάθε μια από τις εξετάσεις το χαράτσι των 5 ευρώ, δηλαδή σύνολο 20 ευρώ!

Μόλις την περασμένη Τετάρτη, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ) πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή Μιχάλη Θεοδώρου, καταγγέλλοντας το αίσχος των «διοδίων» των 5 ευρώ στα εξωτερικά τακτικά ιατρεία και τα επείγοντα του νοσοκομείου. Οπως προκύπτει από καταγγελία του ΣΕΝΕ, ο «Ευαγγελισμός» μετατρέπεται σε πρωτοστάτη για την είσπραξη του χαρατσιού των 5 ευρώ και στα επείγοντα περιστατικά. Στις 29.10.2010, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σύστησε στον διοικητή του «Ευαγγελισμού» να επιβάλει «διόδια» και στα επείγοντα. Το προηγούμενο διάστημα, μάλιστα, ετοιμάστηκε από τη μηχανοργάνωση η σχετική φόρμα που πρέπει να συμπληρωθεί για την είσπραξη του χαρατσιού στα επείγοντα. Στην παράσταση διαμαρτυρίας της Τετάρτης, οι εκπρόσωποι του ΣΕΝΕ ξεκαθάρισαν ότι θα αντισταθούν στο χαράτσι, αλλά και στην ολοήμερη επιχειρηματική λειτουργία του νοσοκομείου. Μάλιστα, τόνισαν στον διοικητή ότι με όσα ισχύουν οι ασθενείς θα καλούνται να πληρώνουν και να ξαναπληρώνουν το χαράτσι των 5 ευρώ για να εξεταστούν. Ο διοικητής διαβεβαίωνε ότι οι ασθενείς θα πληρώνουν μόνο μια φορά το χαράτσι, ενώ είπε ότι δε θα εφαρμοστεί 5ευρω χαράτσι στα επείγοντα.

Πριν όμως αλέκτορα φωνήσαι τρις, οι διαβεβαιώσεις αποδείχτηκαν κενές περιεχομένου. Αφού υλοποιήθηκαν κατά γράμμα στον «Ευαγγελισμό» οι κατευθύνσεις και η πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας που υπαγορεύουν την ακόμα μεγαλύτερη οικονομική αιμορραγία των ασφαλισμένων και συνταξιούχων, συνολικά των λαϊκών στρωμάτων για υπηρεσίες υγείας, προκειμένου να εξοικονομούνται πόροι για τη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Εντατικοποίηση των ρυθμών της εμπορευματοποίησης

Με μηχανισμούς πανομοιότυπους των επιχειρήσεων, θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, στα οποία έχουν γίνει περικοπές των λειτουργικών εξόδων μέχρι και 25%!

Με όχημα τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς για το 2011, η κυβέρνηση εντατικοποιεί τις προσπάθειες για τη λειτουργία των νοσοκομείων ως επιχειρήσεων με ισοσκελισμένα έσοδα και έξοδα, ενώ επικαλούμενη το μνημόνιο, αλλά και τους ελέγχους της τρόικας, δίνει βάρος στις λειτουργίες και τις δραστηριότητες εκείνες που θα αποφέρουν έσοδα και θα της επιτρέψει να κάνει δραστικές περικοπές.

Το περίγραμμα αυτό έγινε καθαρό χτες βράδυ σε συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους διοικητές των εφτά υγειονομικών περιφερειών (ΥΠΕ) της χώρας και διοικητών των νοσοκομείων. «Πρέπει να γίνουν απότομα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ώστε η κυβέρνηση να βγει ασπροπρόσωπη απέναντι στους ελέγχους της τρόικας, «καθώς τα νοσοκομεία αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο της ταμειακής εικόνας της χώρας». Από τα στοιχεία που αναφέρθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης προκύπτουν τρομακτικές περικοπές σε φάρμακα και διάφορα υλικά, παρότι, σύμφωνα με τους περισσότερους διοικητές, αυξάνει η προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο «Αττικό Νοσοκομείο» έγιναν περικοπές μέχρι και 79% στο ορθοπεδικό υλικό και 24% στα φάρμακα. Η μείωση των λειτουργικών δαπανών το 2010 σε σχέση με το 2009 φτάνει μέχρι και 25%, με βάση τα στοιχεία που παρουσίασαν οι διοικητές των ΥΠΕ. Η αύξηση της προσέλευσης σε συνδυασμό με τις περικοπές των εφημεριών δημιουργούν ανασφάλεια στις ώρες των επειγόντων περιστατικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι, σχεδόν, οι διοικητές ανέφεραν πολύ μεγαλύτερες υπερβάσεις πέραν του προβλεπόμενου ορίου κατά 9%, ώστε τα νοσοκομεία να έχουν ασφαλή προγράμματα.

Ομως, αυτά τα δραματικά δεδομένα θα αποτελέσουν και τη βάση για την εφαρμογή των λεγόμενων «κλειστών προϋπολογισμών» ανά τμήμα, κλινική και συνολικά το νοσοκομείο. Μ' άλλα λόγια, θα υπάρχουν προϋπολογισμένα κονδύλια, που σε περίπτωση που ξεπεραστούν θα πρέπει να τα βρει το νοσοκομείο από ίδιους πόρους, όπως η ολοήμερη λειτουργία του.

Ολες αυτές οι περικοπές γίνονται με φόντο τις τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού, γεγονός που οδηγεί στην υπερεντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων. «Το προσωπικό έχει φτάσει στα όριά του», παραδέχτηκε με δραματικό τόνο ο υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ, που περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα και περισσότερα νοσοκομεία της Αττικής.

ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η υπαγωγή στο ΚΕΑΤ δε λύνει τα τεράστια προβλήματα

«"Οχι" στο νομοσχέδιο - έκτρωμα για την Υγεία - Πρόνοια, που κατατέθηκε στη Βουλή. Η δημοσιοποίηση της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης που προβλέπει άρθρο αυτού του νομοσχεδίου, δεν μπορεί να είναι άλλοθι για να γίνει αποδεκτό ένα νομοσχέδιο που εμπορευματοποιεί την Υγεία και την Πρόνοια στον μέγιστο βαθμό. Αλλωστε η δημοσιοποίηση από μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στην εκπαίδευση των τυφλών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Τα παραπάνω υπογραμμίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Τυφλών (ΕΣΚ Τυφλών) με αφορμή άρθρο του πολυνομοσχεδίου - έκτρωμα του υπουργείου Υγείας που προβλέπει την υπαγωγή της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), δηλαδή τη μετατροπή της από ΝΠΙΔ σε ΝΠΔΔ υπό την ευθύνη του κράτους.

Η ΣΕΑΑΝ και η ΕΣΚ Τυφλών τονίζουν ότι η θετική εξέλιξη που προέκυψε απ' την πίεση του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος δε σημαίνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει πρόθεση να δώσει ολοκληρωμένη λύση στα προβλήματα του χώρου της πρόνοιας και της ειδικής αγωγής. «Η ανεπαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και κτιριακές υποδομές θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να οξύνονται από την εφαρμοζόμενη πολιτική του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ, της ΕΕ και της τρόικας. Στρατηγική του ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι η πλήρης εμπορευματοποίηση της Πρόνοιας, φροντίδας ή αλληλεγγύης για τους πιο εξαθλιωμένους των συσσιτίων και του εθελοντισμού», υπογραμμίζουν.

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της Υγείας-Πρόνοιας θα λυθούν από τη στιγμή που όλα τα ιδρύματα θα περάσουν στην ευθύνη του κράτους, θα υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και επαρκής στελέχωσή τους με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό πλήρους και σταθερής απασχόλησης στα πλαίσια ενός άλλου αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας- Πρόνοιας με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που θα αξιοποιούν τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας προς όφελος των λαϊκών αναγκών κι όχι της κερδοφορίας του κεφαλαίου», υπογραμμίζουν η ΣΕΑΑΝ και η ΕΣΚ Τυφλών.

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ
Γενικές Συνελεύσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων

Εκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποιεί σήμερα στις 10.30 π.μ. το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) με τη συμμετοχή των προέδρων όλων των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας, προκειμένου να αποφασιστούν οι τρόποι κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ενάντια στις ρυθμίσεις για τα φαρμακεία που περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις».

Προς το παρόν ο ΠΦΣ έχει προκηρύξει για την ερχόμενη βδομάδα απεργία για την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου θα συζητήσει και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του που θα γίνει τη Δευτέρα 24 Γενάρη στο ξενοδοχείο «ΚΑΡΑΒΕΛ» στις 5 μ.μ.

«ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ»
Απαίτησαν πληρωμή εφημεριών και πρόσληψη προσωπικού

Να καταβληθούν άμεσα όλες οι δεδουλευμένες εφημερίες των γιατρών, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και γιατρών, ώστε κανείς γιατρός να μη χρειάζεται να εφημερεύει πάνω από μία φορά την εβδομάδα και μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων, απαίτησαν μέλη της «Επιτροπής Εργαζομένων Θριάσιου Νοσοκομείου του ΠΑΜΕ» από τη διοίκηση του νοσοκομείου σε παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν χτες το πρωί. Τα μέλη της Επιτροπής συναντήθηκαν με τον διοικητή του νοσοκομείου Α. Λιόση και κατήγγειλαν τις απλήρωτες εφημερίες των γιατρών και τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Αποτέλεσμα, όπως τόνισαν, το νοσοκομείο σε ημέρα εφημερίας να διαθέτει μόλις δύο επιμελητές παθολόγους και την αμέσως επόμενη ημέρα να υπάρχει μόνο ένας επιμελητής παθολόγος. Ο διοικητής από τη πλευρά του υποσχέθηκε ότι οι εφημερίες θα πληρωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα πρώτα για τους μήνες Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και στη συνέχεια για Νοέμβρη - Δεκέμβρη. Δήλωσε όμως, ταυτόχρονα, ότι θα εφαρμόσει πιστά την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της Υγείας που μετατρέπει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και τους ασθενείς σε πελάτες, ισχυριζόμενος ότι έτσι το νοσοκομείο εξασφαλίζει έσοδα από την πώληση των υπηρεσιών Υγείας.

Επιχείρηση αποπροσανατολισμού

Ως μαχητής κατά της διαφθοράς επιχείρησε να εμφανιστεί χτες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, δίνοντας στη δημοσιότητα υποθέσεις διαφθοράς ή παράνομων ενεργειών σε νοσοκομεία, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και ιδιωτικές κλινικές ή παράνομες πράξεις γιατρών που παραπέμφθηκαν στις εισαγγελικές αρχές. Ο κουρνιαχτός που σηκώνεται γύρω απ' τις υποθέσεις διαφθοράς στοχεύει στον αποπροσανατολισμό τη στιγμή που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το έγκλημα της βάρβαρης επίθεσης της κυβέρνησης στο δικαίωμα του λαού σε αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες Υγείας υψηλού επιπέδου. Η δημοσιοποίηση των υποθέσεων αυτών δεν έγινε καθόλου τυχαία, μια μέρα μετά την κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, που διαμορφώνει εφιαλτικές συνθήκες για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λαϊκών στρωμάτων, μετατρέπει παραπέρα τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και τους ασθενείς σε πελάτες που θα πρέπει να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την υγεία τους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας πρόκειται για υποθέσεις που μετά από έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) στάλθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές «λόγω ύπαρξης αποχρωσών ενδείξεων διάπραξης ποινικών αδικημάτων». Στις υποθέσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα δεν συμπεριλαμβάνονται 72 πορίσματα ελέγχου, 302 συμβάσεων μεταξύ της «SIEMENS» και Νοσοκομείων, τα οποία δόθηκαν απ' το ΣΕΥΥΠ στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής και διαβιβάσθηκαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ