ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Γενάρη 2011
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΜΕ
Σημαντική και αναγκαία πρωτοβουλία για εργαζόμενους και νεολαία

Για ένα ...δρόμο μακριά από τα ναρκωτικά και την ντόπα αγωνίστηκαν την προηγούμενη Κυριακή νέοι εργαζόμενοι και παιδιά των θεραπευτικών κοινοτήτων
Για ένα ...δρόμο μακριά από τα ναρκωτικά και την ντόπα αγωνίστηκαν την προηγούμενη Κυριακή νέοι εργαζόμενοι και παιδιά των θεραπευτικών κοινοτήτων
Με ...φόρα από τον ενθουσιασμό και τις άριστες εντυπώσεις που άφησε η διεξαγωγή της πρεμιέρας συνεχίζεται αυτή την Κυριακή 23 Γενάρη το φετινό Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα του ΠΑΜΕ με το δεύτερο πιάτο της 1ης αγωνιστικής. Σε αυτή μετέχουν οι ομάδες που βρίσκονται στους ομίλους 6 μέχρι 10 και οι αγώνες θα διεξαχθούν στα δύο γήπεδα, του Ρουφ και της Ν. Ιωνίας. Οι εντυπώσεις, τα συναισθήματα και οι δηλώσεις αγωνιζόμενων και μη που συνόδευσαν την πρεμιέρα των αγώνων την προηγούμενη Κυριακή έδειξαν το πόσο σημαντική αλλά και αναγκαία για τους εργαζόμενους και τους νέους είναι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Πανεργατικού Μετώπου.

Η φετινή διοργάνωση πλήρως αναβαθμισμένη και με πληθώρα συμμετοχών αποτελεί για μια ακόμη χρονιά την απάντηση της εργατικής τάξης για τον αθλητισμό και την αξιοποίηση του ελευθέρου χρόνου κόντρα στις λογικές του καπιταλιστικού συστήματος που θέλει τον αθλητισμό εμπόρευμα για πώληση προκειμένου να κερδίσουν οι επιχειρηματίες, βουτηγμένο στις αναβολικές ουσίες, πεδίο μάχης συμφερόντων, πρόσφορο έδαφος για να τζιράρονται δισ. δολάρια μαύρου χρήματος.

Παράλληλα, το εργατικό τουρνουά ποδοσφαίρου συνδέεται και με τον αγώνα ενάντια στην αντεργατική πολιτική, με την προσπάθεια του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος να μη μείνει κανένας νέος εργαζόμενος ανοργάνωτος. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε χώρους δουλειάς όπου έχουν στηθεί σωματειακές επιτροπές ή επιτροπές αγώνα, η συμμετοχή στο τουρνουά ήταν μεγαλύτερη, δημιουργήθηκαν περισσότερες ομάδες. Νέοι σε ηλικία ή σε διάθεση, από θεατές γίνονται πρωταγωνιστές (σωματικά ή πνευματικά). Οχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά για το διπλανό, για το σύνολο. Δεν παρατάνε τη ζωή, δεν αποποιούνται των δικαιωμάτων τους. Αγωνίζονται γι' αυτά.

Ξεχωριστή θέση στις συμμετοχές των τουρνουά κατέχουν και οι ομάδες που απαρτίζονται από παιδιά που προέρχονται από τις θεραπευτικές κοινότητες και δίνουν το δικό τους αγώνα επανένταξης της ζωής.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΓΕΝΑΡΗ: 1η Αγωνιστική (ΟΜΙΛΟΙ 6ος-10ος):

ΓΗΠΕΔΟ ΡΟΥΦ: 10πμ Λιθογράφοι-Νόστος, 11πμ ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ-ΣΕΤΗΠ τηλεπικ., 12μ: Ναυτεργατική-Γαιτάνος, 13.00 Ηλεκτρολόγοι-ΤΑSTY, 14.00 ΝΟΥΝΟΥ-ΙCOP, 15μμ: ΑLTEC-Καλλιτέχνες.

ΓΗΠΕΔΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ: 11πμ: ΝΙΚΚΟ ΜARKET-ΕΜΠ ηλεκτρολόγοι, 12μ: ΣΕΤΗΠ υπολογιστές-Αthens Gate, 13.00μμ Σύνδεσμος Επισιτισμού/Τουρισμού-ΣΥΝΦΑ, 14.00μμ Συνδικάτο Μετάλλου-Νυχτερινό Μπραχαμίου.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Επικίνδυνες έξοδοι

Οι επικίνδυνες έξοδοι που πραγματοποιούν τα δυο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός (που θα αγωνιστεί στην Τρίπολη με τον Αστέρα) και ο δεύτερος Παναθηναϊκός (που θα κοντραριστεί στη Ν. Σμύρνη με τον Πανιώνιο) θεωρούνται από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της 19ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της SUPERLEAGUE για αυτό το Σαββατοκύριακο. Κατά τα άλλα, τον πρώτο λόγο φαίνεται να έχουν οι ισόβαθμοι στο τρίτο σκαλοπάτι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που σε ρόλο οικοδεσπότη υποδέχονται στις έδρες τους την Ξάνθη και τον Ολυμπιακό Βόλου αντίστοιχα. Δοκιμασία περιμένει τον Αρη, που χωρίς τον Κούπερ πλέον στον πάγκο του ταξιδεύει στην Κρήτη για να αντιμετωπίσει τον Εργοτέλη. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ: Κέρκυρα - Λάρισα (17.15, NOVA), ΠΑΟΚ - Ξάνθη (17.15, ΝΟVA), ΑΕΚ - Ολυμπιακός Βόλου (19.30, ΝOVA). KYΡΙΑΚΗ: Καβάλα - Ηρακλής (15.00, NOVA), Πανσερραϊκός - Ατρόμητος (15.00, ΝOVA), Aστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός (17.15, ΝOVA), Eργοτέλης - Αρης (17.15, ΝΟVA), Πανιώνιος - Παναθηναϊκός (19.30, ΝΟVA).

FOOTBALL LEAGUE

Η δοκιμασία του ΟΦΗ στην Καρδίτσα κόντρα στην τοπική Αναγέννηση, που καίγεται για τους βαθμούς προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό, ξεχωρίζει από τα παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE. Θεωρητικά εύκολο έργο έχουν οι ομάδες που προπορεύονται στη βαθμολογία. Το πρόγραμμα, ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναγ. Καρδίτσας - ΟΦΗ (15.00, ΕΤ3). ΚΥΡΙΑΚΗ: Παναιτωλικός - Αγροτικός Αστέρας (15.00), Λεβαδειακός - Τρίκαλα (15.00), Πιερικός - Ηλιούπολη (15.00), ΠΑΣ Γιάννινα - Εθνικός (15.00), Βέροια - Πανθρακικός (15.00), Δόξα Δράμας - Ιωνικός (15.00). ΔΕΥΤΕΡΑ: Εθνικός Αστέρας - Καλλιθέα (18.00, ΕΤ3), Θρασύβουλος - Διαγόρας (19.00, CONN-X TV).

FOOTBALL LEAGUE 2:

1ος ΟΜΙΛΟΣ (17η αγωνιστική - ώρα έναρξης 15.00): Ρόδος - Παναιγιάλειος, Ολυμπιακός Χ. - Απόλλων Σμύρνης, Αίας Σαλαμίνας - Πανηλειακός, Ηρακλής Ψαχνών - Χανιά, Ασπρόπυργος - ΠΑΟ ΡΟΥΦ, Βύζας Μεγάρων - Παναχαϊκή, Κόρινθος - Κεραυνός Κερατέας, Πλατανιάς Χ. - Αγ. Παρασκευή (δ.δ.).

2ος ΟΜΙΛΟΣ (19η αγωνιστική - ώρα έναρξης 15.00): Φωκικός - Οδυσσέας Αναγέννησης, Εορδαϊκός - Αναγέννηση Επανομής, Μακεδονικός - Κοζάνη, Αετός Σκύδρας - Τύρναβος, Ναυπακτιακός - Αναγ. Γιαννιτσών, Καλλονή - Νίκη Βόλου, Εθνικός Φιλππ. - Δόξα Κρανούλας, Μ. Αλέξανδρος - Ζάκυνθος. (Ρεπό: Πόντιοι Κατερίνης).

Ξεκίνησε η δίκη Κεντέρη, Θάνου

Μετά από έξι αναβολές και μία διακοπή ξεκίνησε χτες, η εκδίκαση της δίκης με κατηγορούμενους, τους αθλητές Κ. Κεντέρη και Κ. Θάνου. Στο εδώλιο κάθεται και ο προπονητής Χρ. Τζέκος όπως και επτά γιατροί του νοσοκομείου ΚΑΤ.

Η υπόθεση αφορά στο δηλωθέν τροχαίο ατύχημα των δύο αθλητών λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Το αποτέλεσμα ήταν να μη γίνει έλεγχος ντόπινγκ. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται αδικήματα που αφορούν σε παραβάσεις του νόμου περί ντόπινγκ, ψευδείς βεβαιώσεις και ηθική αυτουργία στο προαναφερόμενο αδίκημα λόγω της υπόνοιας ότι το τροχαίο ήταν προμελετημένο. Χτες, κατέθεσε ως μάρτυρας ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Β. Σεβαστής.Είπε ότι υπήρξε μεγάλη πίεση προκειμένου να καταθέσουν τις ταυτότητες τους οι δυο αθλητές. «Εγώ κλήθηκα από τη ΔΟΕ να μεσολαβήσω στους αθλητές να παραδώσουν τις κάρτες τους και να αποσυρθούν. Μου τηλεφώνησε ο Λάμπης Νικολάου και μου είπε: "Πιέστε τους αθλητές για καλό όλων μας να παραιτηθούν". Πήγα στο νοσοκομείο και δε δέχτηκαν. Λίγες μέρες αργότερα αποσύρθηκαν. Εξεπλάγην, υπέθεσα ότι δέχτηκαν πιέσεις», δήλωσε ο Βασίλης Σεβαστής.

ΑΕΚ
Επέμβαση εισαγγελέα για το πόρισμα

Η δημοσιοποίηση του περίφημου διαχειριστικού ελέγχου στην ΠΑΕ ΑΕΚ για την περίοδο 2004-2009, που είχαν ζητήσει να γίνει οι νυν διοικούντες της ομάδας, εκτός των αντιδράσεων που υπήρχαν κυρίως από πρώην διοικητικούς παράγοντες των «κιτρινόμαυρων» από χτες προκάλεσε και την επέμβαση των αρχών.

H προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου διέταξε χτες τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας (οι εισαγγελείς του οικονομικού τμήματος), για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα στην ΑΕΚ. Η έρευνα διατάχτηκε μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της εταιρείας ορκωτών λογιστών «BDO» σχετικά με τα οικονομικά της ΑΕΚ την περίοδο 2004-2009.

Τα αδικήματα αφορούν ανάμεσα σε άλλα φοροδιαφυγή, ενώ το τμήμα οικονομικού εγκλήματος θα ερευνήσει και πρόσωπα που φαίνεται να εμπλέκονται.

ΒΟΛΕΪ

Ο αγώνας του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή, καθώς και η επικίνδυνη αποστολή του Ηρακλή στη Φθιώτιδα όπου αντιμετωπίζει τη Λαμία είναι τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών. Αναλυτικά: ΣΑΒΒΑΤΟ: Επίκουρος - Αρης (19.00), Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Κηφισιά (19.00), Λαμία - Ηρακλής (20.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (15.00), Παναθηναϊκός - Απόλλων Καλαμαριάς (16.00), Πανελλήνιος - ΕΑΠ (19.00).

ΠΟΛΟ

Για την 8η αγωνιστική της Α1 θα γίνουν σήμερα τα παιχνίδια: Ποσειδώνιο: ΠΑΟΚ - Εθνικός (14.30). «Αντ. Πέπανος»: ΝΟ Πατρών - Χίος (16.00). Πειραιά: Ολυμπιακός - Λάρισα (17.00). Ν.Σμύρνης: Πανιώνιος - Π.Φάληρο (19.00). Βουλιαγμένης: Βουλιαγμένη - ΝΕ Πατρών (19.00). Π. Φαλήρου: Καλαμάκι - Παναθηναϊκός (19.00).

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Πρεμιέρα Β' γύρου

Η μονομαχία του Βορά και Νότου αφού οι δύο αιώνιοι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αγωνίζονται με Αρη εντός και ΠΑΟΚ εκτός αντίστοιχα, καθώς και οι κόντρες μεταξύ των ομάδων που διεκδικούν το καλύτερο πλασάρισα στη βαθμολογία, είναι τα γεγονότα που χαρακτηρίζουν την 14η αγωνιστική της Α1 ανδρών με την οποία κάνει πρεμιέρα και ο Β' γύρος του πρωταθλήματος. Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (15.45 NOVA), Πανελλήνιος-Ηρακλής (16.00), Ικαρος Καλ.-ΑΕΚ (17.00), Ηλυσιακός-Καβάλα (17.00), Περιστέρι-Κολοσσός Ρόδου (17.00 EΤ1). ΚΥΡΙΑΚΗ: Μαρούσι-Πανιώνιος (12.30), Ολυμπιακός-Αρης (12.30 ΕΤ1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
«Μπαμ» με Τζιμπούρ

Παίκτης του Ολυμπιακού για τουλάχιστον έξι μήνες είναι απο χθες ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ και του Πανιωνίου Ρέφικ Τζιμπούρ, αφού οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την έκπληξη και απέκτησαν τον Αλγερινό παίκτη που είχε μείνει ελεύθερος από τον Δικέφαλο πριν 10 μέρες. Ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της σεζόν με την προοπτική ανανέωσης για άλλα δύο χρόνια.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ