ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Γενάρη 2011
Σελ. /32
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Με δύναμη και αποφασιστικότητα στην οργάνωση της απεργίας

Με τον προσανατολισμό η απεργία στις 10 Φλεβάρη να αποτελέσει σταθμό, όπου θα είναι θετικός ο «απολογισμός» της οργάνωσης των εργαζομένων, οι ταξικές δυνάμεις δουλεύουν για την καλή προετοιμασία της απεργίας, ώστε αυτή να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων. Οπως τονίστηκε σε χτεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ με συνδικάτα, ομοσπονδίες, φορείς, συνταξιουχικές ενώσεις, στους χώρους δουλειάς επικρατεί αναβρασμός λόγω των απολύσεων, των εργοδοτικών πιέσεων για μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία, ενώ οι εργαζόμενοι πρέπει να ανοίξουν ανειρήνευτο μέτωπο για την προστασία των ανέργων, την υπεράσπιση των ΒΑΕ, της Κυριακής - αργίας, ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων, τις εξελίξεις στην Υγεία και την ακρίβεια κ.ά.

Σε αυτά τα πλαίσια αποφασίστηκε την Τρίτη 25 Γενάρη και την Τετάρτη 26 Γενάρη να πραγματοποιηθεί από τα συνδικάτα της Αθήνας και του Πειραιά, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ, τους συνταξιούχους και άλλους φορείς Διήμερο Δράσης για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με κινητοποιήσεις σε σταθμούς ΜΕΤΡΟ, ηλεκτρικού και λεωφορείων με σύνθημα: «Οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή και αντεπίθεση. Δεν πληρώνω εισιτήριο. Απαιτώ: Καμιά αύξηση στα εισιτήρια. Δωρεάν μετακίνηση για όλους τις πρωινές ώρες. Δωρεάν για όλες τις ώρες της μέρας για ανέργους, μαθητές, φοιτητές κλπ.».

Το κάθε συνδικάτο, ο κάθε φορέας θα απευθύνει μαζικό κάλεσμα στους εργαζόμενους, σε όλους τους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, ώστε αυτή η πρωτοβουλία να αγκαλιαστεί από όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους, ανέργους, νέους, ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων. Να γίνει υπόθεση του λαού η πάλη για φθηνά, ασφαλή, αναβαθμισμένα ΜΜΜ. Την Τρίτη θα γίνουν κινητοποιήσεις ενημέρωσης και πλατιά εξόρμηση το πρωί 6.00-9.00 και το απόγευμα 2.00-5.00 στους εξής σταθμούς: Αγιος Δημήτριος, Δάφνη, Σύνταγμα, Ομόνοια, πλ. Αττικής, Αγ. Αντώνιος, Μοναστηράκι, Καλλιθέα, Αιγάλεω, στη στάση των λεωφορείων στην Ακαδημίας. Την Τετάρτη θα γίνει αποκλεισμός των ακυρωτικών μηχανημάτων το πρωί 6.00-8.00 στους εξής σταθμούς του ΗΣΑΠ και ΜΕΤΡΟ: Σύνταγμα, Ομόνοια, Αττική, Καλλιθέα, Πειραιάς.

Στο μεταξύ προχωρούν οι προετοιμασίες της απεργίας στους κλάδους και στους εργασιακούς χώρους. Την Κυριακή 23/1 το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής θα πραγματοποιήσει διευρυμένο ΔΣ με σωματειακές επιτροπές και πρωτοπόρους εργαζόμενους. Την Τετάρτη 26/1 το Συνδικάτο Χρηματοπιστωτικού καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε σύσκεψη στις 6 μ.μ. στα γραφεία του ΠΑΜΕ. Την Παρασκευή 28/1 το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων θα κάνει πλατιά σύσκεψη σωματείων και επιτροπών αγώνα. Την Κυριακή 30/1 θα γίνει η ΓΣ του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και δρομολογούνται ΓΣ σε μια σειρά εργοστάσια του κλάδου.

Οπως ειπώθηκε στη σύσκεψη, καθημερινά τα συνδικάτα ενημερώνονται από τους εργαζόμενους σχετικά με απειλές για μειώσεις μισθών, όπως π.χ. στο εμπόριο, στα ξενοδοχεία, στην ιδιωτική Υγεία, στο Φάρμακο, στην κλωστοϋφαντουργία κ.α. Ωστόσο, όπου παρεμβαίνουν οι ταξικές δυνάμεις στηρίζοντας τους εργαζόμενους υπάρχουν θετικές διεργασίες, όπως για παράδειγμα στο ξενοδοχείο «St George Lycabettus», όπου οι εργαζόμενοι με ΓΣ απέρριψαν ομόφωνα τους εργοδοτικούς εκβιασμούς για περικοπή των κατακτήσεών τους.

Νέες αποφάσεις για απεργία

Στο μεταξύ μεγαλώνει ο κατάλογος των οργανώσεων που προκηρύσσουν απεργία. Ετσι απεργία αποφάσισαν το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης και Βόρειας Δωδεκανήσου, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία, Ιματισμό, Δέρμα και η Ομοσπονδία Μηχανικών και Θερμαστών Ελλάδος.

Στη Λέσβο: Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Συνδικάτο Οικοδόμων. Στη Ζάκυνθο: Συνδικάτο Εργαζομένων στον Επισιτισμό, Τουρισμό, Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Κλαδικό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Συνδικάτο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα. Σε Ανατολική Μακεδονία - Θράκη: Συνδικάτο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θράκης, Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης. Ηράκλειο: Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Χανιά: Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Στην Εύβοια: Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Συνδικάτο Οικοδόμων.

ΠΑΤΡΑ
Δυναμικές παρεμβάσεις και οργάνωση της πάλης

Σε δυναμικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης έχει προχωρήσει τις τελευταίες μέρες η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, ενόψει της Παναχαϊκής Σύσκεψης που διοργανώνουν από κοινού με την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ την Τετάρτη 2 Φλεβάρη, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης , στις 7 μ.μ., και κυρίως της απεργίας στις 10 Φλεβάρη.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Υγείας - Πρόνοιας, πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός στα ταμεία του Αγ. Ανδρέα ενάντια στο νέο χαράτσι των 5 ευρώ, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να εξεταστούν δωρεάν.

Στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ ΑΕ στην Πάτρα, έγινε νέα κινητοποίηση ενάντια στις νέες αυξήσεις, στην κοροϊδία του «κοινωνικού» τιμολογίου και στις διακοπές ρεύματος και τα ξηλώματα μετρητών που προχωράει η ΔΕΗ σε οικογένειες ανέργων, χαμηλόμισθων, μικρών ΕΒΕ και φτωχών αγροτών. Απαίτησαν να παρθούν πίσω οι αυξήσεις, να μειωθούν 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής σε άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.

Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ, του ταξικού κλαδικού συνδικάτου εργαζομένων στους ΟΤΑ Αχαΐας και της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμαρχο Πατρέων Γ. Δημαρά, απαιτώντας άμεση λύση στο ζήτημα των απλήρωτων εργαζομένων σε ορισμένα ΝΠΔΔ του διευρυμένου δήμου Πατρέων. Ο Δήμαρχος ισχυρίστηκε πως δε γνωρίζει τίποτα για την καθυστέρηση πληρωμών στους όμορους δήμους (Ρίου, Μεσσάτιδας) ενώ δεσμεύτηκε για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στο Πνευματικό Καλλιτεχνικό Κέντρο του Δήμου Πατρέων.

Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ θα ακολουθήσουν «νέες πρωτοβουλίες οργάνωσης της πάλης, ώστε να φέρουμε στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες μας».

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Γενικευμένη απεργιακή κινητοποίηση

Γενικά, παλλαϊκά χαρακτηριστικά μαζικής πολιτικής αναμέτρησης με την κυρίαρχη αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική και τους εκπροσώπους της λαμβάνει η προετοιμασία και οργάνωση της απεργίας στις 10 Φλεβάρη στην περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Με αποφασιστικότητα και ορμή, οι ταξικές δυνάμεις από την Κέρκυρα έως τη Ναύπακτο ρίχνονται στη μάχη, ώστε η κλιμάκωση της πάλης να πάρει ουσιαστικά και όχι τυπικά μετωπικά χαρακτηριστικά με τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Πάλη για τη συγκέντρωση λαϊκών δυνάμεων για γενική αναμέτρηση και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Σε αυτή τη γραμμή πάλης σχετικές αποφάσεις για 24ωρη απεργία πάρθηκαν από τα Εργατικά Κέντρα Αρτας, Αγρινίου, Ηγουμενίτσας, Λευκάδας που οργανώνουν συσκέψεις διοικητικών συμβουλίων πρωτοβάθμιων σωματείων και προετοιμάζουν πλατιά ενημέρωση της εργατικής τάξης και του λαού της περιοχής.

Στα Γιάννενα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προχωρούν σε συλλογή υπογραφών για τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των αντιπροσώπων και τους καλούν να βάλουν στο περιθώριο τη συμβιβασμένη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), που στάθηκε για ακόμη μια φορά απέναντι από τους εργαζόμενους τασσόμενη ενάντια στην κήρυξη 24ωρης απεργίας. Παράλληλα, οι ταξικές δυνάμεις ξεδιπλώνουν τη δράση τους στον κατασκευαστικό κλάδο, στο χώρο του εμπορίου και των τροφίμων, εκεί που συγκεντρώνεται και απασχολείται το εργατικό δυναμικό του νομού, με τα κλαδικά Σωματεία Οικοδόμων, Εμποροϋπαλλήλων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών να προχωρούν σε γενικές συνελεύσεις και καθημερινές συσκέψεις, μπροστά στην απεργία. Στην Κέρκυρα, αντίστοιχα, αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει τα ΔΣ των Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Οικοδόμων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων και θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις για την καλύτερη συμμετοχή και οργάνωση των χιλιάδων εργαζομένων που ανήκουν στους παραπάνω κλάδους...

Ευρύτερος στόχος, σε κάθε πόλη, σε κάθε κλάδο, η κινητοποίηση των εργαζομένων, η ανάληψη πρωτοπόρας δράσης, να γίνει υπόθεση από τα κάτω το ζήτημα της απεργίας με συγκρότηση επιτροπών αγώνα και απεργιακών επιτροπών στο πολυκατάστημα, στο εργοστάσιο, στη βιοτεχνία, ξεπερνώντας αρνητικές αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία από διοικητικά συμβούλια σωματείων. Σε αυτήν την κατεύθυνση, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εντείνουν τη δράση και συστηματοποιούν την παρέμβασή τους. Ηδη, άλλωστε, η σφοδρή και διαρκής αυτή επίθεση αφήνει τα σημάδια της και στην περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Αποτυπώνεται στη ραγδαία αύξηση της ανεργίας και των απολύσεων, στην απλήρωτη εργασία που λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις. Στην Ηπειρο η επίσημη ανεργία σκαρφάλωσε στο 13,9%, ενώ στις ουρές των ανέργων προστίθενται και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώνονται όπως έγινε και με τους 150 συμβασιούχους εργαζόμενους στο Δήμο Ιωαννίνων που τους χρωστούν δεδουλευμένα τριών μηνών όπως και στους εργαζόμενους του Δήμου Ηγουμενίτσας. Πάνω από 10 απολύσεις έγιναν πρόσφατα στα υποκατάστημα του «ΤΖΑΜΠΟ» στον Αγιο Δημήτριο στα Γιάννενα. Εκατοντάδες εργαζόμενοι σε διάφορες επιχειρήσεις είναι για μήνες απλήρωτοι, όπως στα εργοστάσια «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ» και «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ». Απλήρωτοι από 2-5 μήνες είναι και στην Αρτα εργαζόμενοι στον κλάδο της οικοδομής, σε πτηνοσφαγεία, στην αλλαντοποιία «ΒΙΚΥ». Σε δυσχερή οικονομική κατάσταση είναι και οι εργαζόμενοι στη Θεσπρωτία, όπου υπάρχει μπαράζ μη καταβολής των δεδουλευμένων, όπως στα σούπερ μάρκετ «Δήμα», στο εργοτάξιο του νέου λιμένα και στις επιχειρήσεις σκυροδέματος «ΛΕΦΑ», «ΑΧΕΡΩΝ».

Αποφασιστικά μπροστά

Με την αισιοδοξία και τη δέσμευση ότι οι ταξικές δυνάμεις σε όλους τους κλάδους και όλους τους χώρους δουλειάς θα πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της εργατικής τάξης πιο αποφασιστικά, ξεπερνώντας δυσκολίες και αδυναμίες και δυναμώνοντας την κοινωνική συμμαχία, το ΠΑΜΕ έκοψε χτες το απόγευμα την πίτα για τη νέα χρονιά. Το πρώτο κομμάτι ήταν για την εργατική τάξη της χώρας, το δεύτερο για την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, το οποίο παρέλαβε ο Γιώργος Μαυρίκος τονίζοντας τη μεγάλη ευθύνη που έχει αναλάβει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας με τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου της ΠΣΟ στις 6-10 Απρίλη στην Αθήνα. Στο σπουδαίο καθήκον της υπεράσπισης, της οργάνωσης και αντεπίθεσης των εργαζομένων αναφέρθηκε ο Γιώργος Πέρρος, ο οποίος παρέλαβε το κομμάτι του ΠΑΜΕ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία, η οποία πηγάζει από την ταξική γραμμή και στάση του ΠΑΜΕ, καθώς και από το γεγονός, ότι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι το εμπιστεύονται. Κομμάτι πήραν όλες οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ και ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα, ενώ ακολούθησε μεζές και κρασάκι.

ΠΑΜΕ
Σύσκεψη με μετανάστες

Σε σύσκεψη με μετανάστες και Ελληνες εργάτες καλεί η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ την Παρασκευή, 28 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Αγ. Φιλοθέης 5β) για ενημέρωση, συζήτηση και ορισμό σχεδίου δράσης σχετικά με: Το νέο νομοσχέδιο για την παροχή ασύλου, την οργάνωση των μεταναστών στα συνδικάτα και την προετοιμασία της απεργίας στις 10 Φλεβάρη.

ΚΚΕ
Οργανωμένος αγώνας

Με αφορμή τις εξελίξεις στις συγκοινωνίες και τη νέα αύξηση στα εισιτήρια, ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, δήλωσε σχετικά: «Το ΚΚΕ καλεί το λαό να απαντήσει στις προκλητικές αυξήσεις στις αστικές συγκοινωνίες, με οργανωμένο αγώνα και με ανάπτυξη πρωτοβουλιών άρνησης πληρωμής εισιτηρίων».

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΕΘΕΛ
Πρόταση για συνέχιση των κινητοποιήσεων

Η πρόταση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των οδηγών στα λεωφορεία (ΕΘΕΛ). Αυτή είναι η πρόταση που θα τεθεί σε συζήτηση και ψήφιση στη γενική συνέλευση των εργαζομένων, η οποία θα γίνει στο πλαίσιο στάσης εργασίας (11 π.μ - 4 μ.μ. ) τη Δευτέρα 24 Γενάρη.

Αναλυτικά, η πρόταση των ταξικών δυνάμεων είναι στάσεις εργασίας στις 26 και 25 Γενάρη (11 π.μ. - 3.30 μ.μ.), συμμετοχή στο διήμερο κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ για τις συγκοινωνίες, κάλεσμα στο επιβατικό κοινό να μη χτυπάνε εισιτήρια από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί, 24ωρη απεργία στις 10 Φλεβάρη και συμμετοχή στη συγκέντρωση της Αθήνας του ΠΑΜΕ.

Από την άλλη μεριά, η πρόταση της ΠΑΣΚΕ που μειοψήφησε είναι η αναστολή των κινητοποιήσεων για μια βδομάδα στο όνομα του «διαλόγου», τον οποίο ξεκίνησε χθες ο πρόεδρος του Σωματείου, Ν. Κουλουμπαρίτσης, πραγματοποιώντας συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΟΡΩΠΙΟΥ – ΠΑΙΑΝΙΑΣ
Συγκέντρωση αύριο

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Κορωπίου, διοργανώνει, αύριο Κυριακή, στις 11 π.μ., η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Βιομηχανικής Ζώνης Κορωπίου - Παιανίας - συσπειρώνεται στις δυνάμεις της Γραμματείας Μεσογείων του ΠΑΜΕ - και καλεί εργαζόμενους, ανέργους, νέους, μετανάστες να συμμετάσχουν αποφασιστικά και μαζικά και να προετοιμάσουν από κοινού την απεργία στις 10 Φλεβάρη.

«Μόνο με οργάνωση όλων στα συνδικάτα, με πάλη σε κάθε χώρο, με αλληλεγγύη, μπορούμε να βγούμε νικητές στον πόλεμο ενάντια στο κεφάλαιο. Αντιπαραθέτουμε την αντίσταση στη βαρβαρότητα, αλλά και τον αγώνα για άλλο δρόμο ανάπτυξης, μακριά από τα αδιέξοδα των καπιταλιστικών κρίσεων. Μόνο ένας τέτοιος αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα, να ανοίξει νέους ορίζοντες», σημειώνει η Επιτροπή στο κάλεσμά της και υπογραμμίζει: «Επείγει η δημιουργία ενός ισχυρού κινήματος αντίστασης και στην περιοχή της Βιομηχανικής Ζώνης». Σε αυτή την κατεύθυνση η επιτυχία της απεργίας στις 10 Φλεβάρη μπορεί να δώσει ώθηση στους ταξικούς αγώνες στην οργάνωση της πάλης που θα διεκδικεί αιτήματα με βαση τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Κάλεσμα οργάνωσης της απεργίας

Σε προετοιμασία, οργάνωση και περιφρούρηση της απεργίας και με έκτακτα ΔΣ και ΓΣ στις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους καλεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αποφασιστικά σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούνται να πρωτοστατήσουν στην προετοιμασία, την οργάνωση και την περιφρούρηση της απεργίας» στις 10 Φλεβάρη, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ. Καλεί τους εκπαιδευτικούς να μη μείνουν στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ και να καλέσουν έκτακτα ΔΣ και ΓΣ στους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ, οργανώνοντας την επιτυχία της απεργίας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Κανένας εκπαιδευτικός στην τάξη - κανένας μαθητής στο μάθημα! Ολοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Ούτε βήμα πίσω. Αντί για το λαό να πτωχεύσει η πλουτοκρατία»! Μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με εργαλείο την "Αναδιοργάνωση της διοικητικής δομής του Εκπαιδευτικού Συστήματος" δένει την αντιδραστική μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη", κάνει ακόμα πιο ταξικό και διαφοροποιημένο το "νέο σχολείο" της αγοράς. Βρισκόμαστε ήδη μέσα στην κρίση και το αντιδραστικό "νέο σχολείο" προχωράει με στόχο να αφήσει πίσω του θύματα μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς. Απορρίπτουμε το μνημόνιο διαρκείας που φέρνουν κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ. Τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα δε θα έχουν τέλος όσο το κεφάλαιο παραμένει απείραχτο και όσο η αντίσταση του λαού δε δυναμώνει. Οι θυσίες ούτε τέλος, ούτε αποτέλεσμα θα έχουν για το λαό. Οι μόνες θυσίες που πιάνουν τόπο είναι αυτές του αγώνα! Καμιά εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ αλλά και ΔΟΕ - ΟΛΜΕ - ΟΙΕΛΕ. Είναι μέρος του προβλήματος! Αγώνας - συσπείρωση με το ΠΑΜΕ τώρα»! Στην ανακοίνωση διατυπώνονται και «οι άμεσοι στόχοι πάλης για να μην πληρώσει την κρίση ο λαός».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ