ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2010
Σελ. /40
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Μπροστά στο λαό και τη νεολαία είναι φανεροί δύο δρόμοι

Ο χαιρετισμός του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ στο 36ο Φεστιβάλ το περασμένο Σάββατο

Νέοι και νέες της δουλειάς, των σπουδών και του σχολείου,

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες νέους που πήραν μέρος στις εκατοντάδες πολύμορφες εκδηλώσεις μας σε όλη τη χώρα. Χαιρετίζουμε τους συντρόφους και φίλους που δούλεψαν για το 36ο Φεστιβάλ. Ευχαριστούμε τους δημάρχους. Χαιρετίζουμε το λαό και τη νεολαία της Δυτικής Αθήνας που αγκάλιασαν με τη συμμετοχή τους το Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Αυτός ο πανέμορφος χώρος έγινε με αγώνα και θα τον κρατήσουμε ανοιχτό για το λαό ενάντια στα σχέδια που θέλουν το ξεπούλημά του και την εμπορευματοποίησή του. Τον κρατούν χωρίς χρηματοδότηση, απομονωμένο από τον κόσμο.

Πόσοι γνωρίζατε ότι στην καρδιά της Δυτικής Αθήνας υπάρχει ένα τέτοιο πάρκο - ανάσα για τους εργαζόμενους και το φτωχό λαό που μένει στις γύρω συνοικίες;

Το πάρκο δε φτιάχτηκε για πράσινες μπίζνες από διάφορες ΜΚΟ και ορισμένους που έγιναν οικολόγοι από τότε που βγήκαν τα κοινοτικά οικολογικά προγράμματα. Το έχουν ανάγκη ο λαός και η νεολαία. Πρέπει να το απολαμβάνουν με οργανωμένες δραστηριότητες και λειτουργία. Θα μείνει ανοιχτό για εκδηλώσεις σωματείων, συνδικάτων, νεολαιίστικων φορέων. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι θα καταφέρουν να έχουν το πάρκο κλειστό. Απαιτούμε από την κυβέρνηση: Τώρα άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη φροντίδα του.

Φίλες και φίλοι,

Αυτές τις μέρες συζητήσαμε με χιλιάδες νέους και νέες, με παιδιά που αντί για το θρανίο βρίσκονται στο μεροκάματο, που δουλεύουν για να σπουδάσουν, που ζουν την ανεργία και την περιπλάνηση, που νιώθουν ασφυξία από αυτή την κατάσταση αλλά δεν το βάζουν κάτω, είναι αγωνιστές της ζωής. Γι' αυτό επιλέξαμε τη Δυτική Αθήνα, για να συναντηθούμε με αυτή τη νεολαία που νιώθει πιο πιεστικά τα προβλήματα.


*

Θέλουμε να σας πούμε τη γνώμη μας για όλα αυτά που συζητήσαμε.

Θέλουν τη νεολαία ενεργό υποστηρικτή της αντιλαϊκής πολιτικής

Μπροστά στο λαό και τη νεολαία είναι φανεροί δύο δρόμοι:

Ο ένας είναι της μοιρολατρίας, της αποδοχής της βαρβαρότητας, της μείωσης των απαιτήσεων από τη ζωή μας και τα δικαιώματά μας. Σε αυτόν καλούν τη νεολαία τα κόμματα της πλουτοκρατίας μέσα από έναν τεράστιο μηχανισμό ψευτιάς και εξαπάτησης, υποταγής. Αυτό από μόνο του δείχνει τη δύναμη του λαού, πόσο φοβούνται το λαό. Θα τον δεχτείς αυτόν το δρόμο;

Θα δεχτείς να σε έχουν με 500 ευρώ και αν τα πάρεις μέχρι τα 25;

Να σε εμπορεύονται με τη μαθητεία, την παιδική εργασία από τα 14;

Να δουλεύεις χωρίς δικαιώματα και ανασφάλιστος για τα κέρδη των αφεντικών που έχουν κρίση;

Δε θέλουν τη νεολαία μόνο αποχαυνωμένη στα ριάλιτι, να χάνεται στον επικίνδυνο δρόμο των ναρκωτικών, μακριά από τη συλλογική οργανωμένη επαναστατική πάλη, ανοργάνωτη, έξω από το εργατικό κίνημα, την επιτροπή αγώνα, το φοιτητικό σύλλογο, τη μαθητική κοινότητα, απολίτικη, στην αποχή.

Τη θέλουν πολιτικοποιημένη.

Τη θέλουν ενεργό υποστηρικτή της αντιλαϊκής πολιτικής μέχρι που να κάνει και διαδηλώσεις ένας νέος, μια νέα, ζητώντας να κοπεί η σύνταξη του πατέρα του, και η μάνα του να μείνει στη δουλειά δεκαπέντε χρόνια παραπάνω.

Αυτά ονειρεύεται το πολιτικό προσωπικό των αστών: Ελεγε η υπουργός Παιδείας στη Βουλή το καλοκαίρι περιγράφοντας το πώς αντιμετώπισαν τις λαϊκές αντιδράσεις για τα ίδια μέτρα που υλοποίησαν πιο πριν σε άλλες χώρες της Ευρώπης: «Θυμάμαι ότι όταν έγινε η μεγάλη αλλαγή στη Γερμανία με το SPD και υπήρχαν άνθρωποι στους δρόμους, γιατί ήταν μια βαθιά και δύσκολη αλλαγή, η κυβέρνηση είχε βρει σύμμαχο το κίνημα της νεολαίας που βγήκε σε αντιδιαδηλώσεις». Αυτό επιδιώκουν και για εδώ.

Εδώ όμως υπάρχει το ΚΚΕ και η νεολαία του. Είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Ο πλούτος που παράγεται να ανήκει στον κόσμο της δουλειάς

Από την άλλη μεριά υπάρχει ο δρόμος του οργανωμένου πολιτικοποιημένου αγώνα, που απαιτεί ο πλούτος που παράγεται να ανήκει στον κόσμο της δουλειάς. Αυτόν το δρόμο σας προτείνουμε.

Κοιτάξτε γύρω σας.

Δείτε τι όμορφα πράγματα μπορούν να φτιάξουν νέοι και νέες.

Συγκρίνετε το Φεστιβάλ της ΚΝΕ που φτιάχνεται από νέους και νέες, χωρίς χορηγούς και σπόνσορες, και απευθύνεται με το κουπόνι στο λαό και τη νεολαία να το στηρίξει... με όλους αυτούς που κάνουν και τη φτώχεια θέαμα, γεμίζουν τις γειτονιές με 35.000 κουλοχέρηδες και φρουτάκια, συζητούν και γράφουν για την απελευθέρωση των ναρκωτικών, κάνουν φεστιβάλ για να διαφημίσουν τη μαστούρα και σε καταδικάζουν στην περιπλάνηση και τη διά βίου εκμετάλλευση. Αυτό το μέλλον θέλουν για τη νεολαία.

Αυτοί φταίνε για την κρίση: Οι καπιταλιστές και τα κόμματά τους, όχι εσύ και η οικογένειά σου.

Στον αγώνα μαζί με τους νέους κομμουνιστές είναι η θέση σου και όχι σε αυτή τη σαπίλα.

Ελα να γκρεμίσουμε τον τοίχο της ψευτιάς και της προπαγάνδας στα εργοστάσια, στους τόπους δουλειάς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Θέλουν να νιώθεις και εσύ υπεύθυνος για την κρίση του καπιταλισμού.

Ελα να βρεθούμε μαζί στην οργάνωση της αντεπίθεσης, να μη μείνει κανένας μόνος του στην κρίση. Να βρεθούμε μαζί και στον αγώνα και στην κάλπη. Είναι ευκαιρία, μην την σπαταλήσεις.

Στήριξη στο ΚΚΕ και στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Η αποχή είναι κάτι που δοκίμασε η νεολαία μετά το βομβαρδισμό της αστικής προπαγάνδας. Δεν τιμώρησε κανέναν. Δεν έκανε ζημιά στους υπεύθυνους. Αντίθετα, τιμώρησε εσένα, έκανε ζημιά στο λαό και τη νεολαία.

Ο λαός έχει και πλούσια πείρα από τα αναχώματα, η χώρα μας και μικρή είναι και καλά γνωριζόμαστε. Τους πήραμε χαμπάρι και τους μασκαρεμένους ανεξάρτητους και τις απόχες που έβγαλαν στη γύρα για να μαζέψουν τον κόσμο που αγανάκτησε με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Ολοι αυτοί θα αλλάξουν χρώμα το βράδυ αφού αρπάξουν την ψήφο του λαού.

Τόλμησε, ξεπέρασε προκαταλήψεις, στήριξε το ΚΚΕ και τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που φτιάχνονται από ακούραστους αγωνιστές σε όλη την Ελλάδα.

Περιμένουν στη γωνία για να πάρουν την έγκριση του λαού. Αν σήμερα είναι μια φορά προκλητικοί και αδίστακτοι μετά θα γίνουν ανεξέλεγκτα επικίνδυνοι.

Εργαζόμενοι της Δυτικής Αθήνας, νέοι και νέες,

Χρόνια και χρόνια κάνετε θυσίες, ζείτε μια ζωή με στερήσεις, ξημερώνει και βραδιάζει με το άγχος για το μέλλον των οικογενειών σας, με την αγωνία για το μεροκάματο. Ακούστε με προσοχή την πρόταση του ΚΚΕ, ελάτε να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ