ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Αυγούστου 2012
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΔΡΑ
Επεισόδια μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ

Φοβέρες και ψέματα από την κυβέρνηση, με αφορμή τα όσα έγιναν στην Υδρα που επιδιώκει να στείλει το μήνυμα της επιβολής του νόμου και της τάξης με κάθε μέσο

Με έναν οχετό από ψέματα και φοβέρες στο λαό που πτωχεύει ανεξέλεγκτα, η κυβέρνηση επιχείρησε την Κυριακή να αξιοποιήσει προπαγανδιστικά τα επεισόδια που προκάλεσε το Σάββατο η κατασταλτική επέμβαση στην Υδρα, με αφορμή την αντίδραση κατοίκων στη σύλληψη ιδιοκτήτριας εστιατορίου από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ.

Θυμίζουμε ότι το κλιμάκιο είχε φτάσει στο νησί και έκανε ελέγχους για αποδείξεις σε καταστήματα. Οταν εντοπίστηκε η ιδιοκτήτρια της συγκεκριμένης ταβέρνας να μην έχει κόψει αποδείξεις, συνελήφθη και κατά τη μεταφορά της στο Αστυνομικό Τμήμα λιποθύμησε. Τότε, επενέβη ο γιος της, ο οποίος συνελήφθη και αυτός. Αμέσως μετά, καταστηματάρχες της περιοχής έφτασαν έξω από το Τμήμα και το πολιορκούσαν ζητώντας την απελευθέρωση του συλληφθέντος, ενώ έκοψαν το φως και το νερό στο κτίριο. Στο νησί έφτασε μία διμοιρία των ΜΑΤ το ίδιο βράδυ για να φυγαδευτούν τα μέλη του κλιμακίου αλλά και ο συλληφθείς και άλλη μία διμοιρία προκειμένου να συνεχιστούν οι έλεγχοι από το ΣΔΟΕ. Επίσης, δεν έλειψαν τα επεισόδια με το πλήρωμα του ιπτάμενου δελφινιού που μετέφερε το κλιμάκιο στο νησί. Ο γιος της ιδιοκτήτριας της ταβέρνας μεταφέρθηκε το Σάββατο στον Πειραιά, ενώ αφέθηκε ελεύθερος αφού οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, μιας και δεν ήταν ο ίδιος υπεύθυνος κατά το νόμο.

Αναφερόμενος στα επεισόδια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, προσπάθησε να παρουσιάσει τη φοροδιαφυγή σαν αιτία για όλα τα δεινά που βιώνει σήμερα η εργατική - λαϊκή οικογένεια, λέγοντας ότι ακυρώνει κάθε προσπάθεια «ανάκαμψης και ελπίδας για το μέλλον όλων». Στόχος του είναι να κρύψει πίσω από το συγκεκριμένο περιστατικό ότι η «νόμιμη» φοροαποφυγή και φοροαπαλλαγή του μεγάλου κεφαλαίου είναι αυτή που προκαλεί τα ελλείμματα και τα χρέη, τα οποία τώρα αξιοποιούνται σαν άλλοθι για τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Σ. Κεδίκογλου διακήρυξε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να επιβάλει με κάθε μέσο την «εφαρμογή των νόμων (...) να βάλει τέλος σε αυτή την καταστροφική και άδικη συμπεριφορά», για να συσκοτίσει την πραγματικότητα που λέει ότι άδικη για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους είναι η ταξική πολιτική υπέρ των μονοπωλίων, που τους συνθλίβει και τους καταδικάζει να φυτοζωούν.

Κατέληξε λέγοντας ότι «η κατάλυση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή», θέλοντας να στείλει γενικά το μήνυμα της επιβολής του νόμου και της τάξης σε όποιον τολμάει να αμφισβητεί τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας έκανε λόγο για «σόου επίδειξης αυταρχισμού» από την κυβέρνηση. Φαίνεται όμως πως στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και άλλη άποψη, πιο «κοντινή» στην προπαγάνδα με την οποία η κυβέρνηση θέλει να νομιμοποιήσει τα εξοντωτικά μέτρα σε βάρος του λαού, αφού ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος, Δ. Παπαδημούλης, σχολίασε στο twitter: «Το δίκιο του Υδραίου φοροφυγά μου είναι απεχθές. Οσο μεγαλύτερη η φοροδιαφυγή, τόσο αγριότερη η περικοπή μισθών, συντάξεων».

«Δεν υπάρχει καμία κοινωνική ευαισθησία, ούτε καμία προοδευτική θεωρία που να μετατρέπει τη φοροδιαφυγή σε "αντίσταση"», ήταν το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ, ενώ και η ΔΗΜΑΡ, ο άλλος εταίρος της συγκυβέρνησης, «κάλυψε» κι αυτή την κατασταλτική επίθεση και τις κυβερνητικές απειλές. Ο Δ. Χατζησωκράτης, μέλος της Εκτελεστικής της Επιτροπής, δήλωσε ότι «κάθε δικαιολόγηση από πολιτικά κόμματα (...) της παρεμπόδισης των εντεταλμένων οργάνων της πολιτείας για την πάταξη της φοροδιαφυγής (...) απλώς αναδεικνύει το βαθιά συντηρητικό χαρακτήρα τους».

«ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ»
Συνεχίζεται η απάνθρωπη επιχείρηση σε βάρος μεταναστών

G4PHOTOS

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το άγριο κυνηγητό μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας από τους αστυνομικούς που έχουν διατεθεί για την εφαρμογή της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς». Ακόμα και την Κυριακή, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. σταματούσαν λεωφορεία, τρόλεϊ αλλά και πεζούς, προσπαθώντας να εντοπίσουν μετανάστες. Από τους αθρόους ελέγχους που έγιναν, προσήχθησαν 587 μετανάστες ενώ συνελήφθησαν 50 άτομα γιατί δεν είχαν άδεια παραμονής.

Οπως ανακοινώθηκε, από την έναρξη της επιχείρησης στις αρχές Αυγούστου μέχρι χτες είχαν προσαχθεί 9.454 μετανάστες εκ των οποίων οι 1.870 συνελήφθησαν. Παράλληλα, έχουν γίνει έφοδοι σε 105 σπίτια για τον εντοπισμό τυχόν παράνομων μεταναστών. Απ' ό,τι φαίνεται αντίστοιχες επιχειρήσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Να σημειώσουμε ότι σε μεγάλη επιχείρηση - «σκούπα» με στόχο Βούλγαρους Ρομά που διαβιούν σε ιδιωτικά και δημόσια κτίρια της πόλης προχώρησαν, χτες το πρωί, στο Βόλο, η Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία και η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου. Εγιναν 42 προσαγωγές ατόμων και συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι, που κατηγορούνται για επαιτεία. Ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας, Απ. Αλαμάνας, δήλωσε ότι, τουλάχιστον, έξι περιοχές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος έχουν μετατραπεί σε γκέτο από τους Βούλγαρους Ρομά, οι οποίοι - όπως είπε - επαιτούν, εμπλέκονται σε μικροαδικήματα και οι συνθήκες διαβίωσής τους είναι φριχτές.

Εκδηλώσεις Αντιστασιακών

Τα παραρτήματα Πτολεμαΐδας και Ποντοκώμης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση Μνήμης και Τιμής στην Ποντοκώμη την Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 στις 11 π.μ., στο μνημείο των εκτελεσθέντων συμπατριωτών μας από τα στρατεύματα κατοχής τα έτη 1941 - 1944 και των τιμημένων νεκρών αγωνιστών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) 1946 - 1949.

  • Εκδήλωση για την ίδρυση των πρώτων αντάρτικων ομάδων του ΕΛΑΣ οργανώνουν τα Παραρτήματα Λάρισας και Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη θέση «Ξηρόλακας» της Καρυάς Ολύμπου, την Κυριακή 2 Σεπτέμβρη στις 11 π.μ. Λεωφορεία για το χώρο της εκδήλωσης θα αναχωρήσουν την Κυριακή στις 9 π.μ. από την πλατεία Εβραίων Μαρτύρων Λάρισας. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται καθημερινά 9.00 - 12.00 (εκτός Κυριακής), στο τηλέφωνο 2410.252611.
ΚΚΕ
Θέλουν «νομιμότητα» για να φυτοζωεί ο λαός

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε σχόλιο για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, σχετικά με τα γεγονότα στην Υδρα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η νομιμότητα, που η κυβέρνηση διακηρύσσει ότι θα επιβάλει με κάθε τρόπο, απαιτεί απ' τη λαϊκή οικογένεια, που το εισόδημά της δεν αρκεί ούτε για να καλύψει τις βασικές της ανάγκες, να πληρώσει φόρο 800 και 1.000 ευρώ, να μην έχει πετρέλαιο θέρμανσης, ούτε φάρμακα. Απαιτεί από τους μικρούς επιχειρηματίες που φυτοζωούν να κλείσουν, προκειμένου να διευρυνθούν οι προκλητικές φοροαπαλλαγές και τα προνόμια των μεγάλων επιχειρηματιών».

Ποινική δίωξη σε 30χρονο για την αιματηρή ληστεία

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος 30χρονου που κατηγορείται για συμμετοχή στην αιματηρή ληστεία στο υποκατάστημα της «ALPHA BANK» στην Πάρο, που συνέβη πριν από περίπου 10 μέρες. Η δίωξη αφορά στη συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία από κοινού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και κλοπές. Ο κατηγορούμενος δεν αποδέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, τη συμμετοχή του στη ληστεία.

Χτες, οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο για να δικαστεί για την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής. Η δίκη αναβλήθηκε για την Τετάρτη 22 Αυγούστου, επειδή δεν είχε δικηγόρο. Επίσης, πήρε προθεσμία για την Τετάρτη, για να απολογηθεί στον τακτικό ανακριτή.

Η Αστυνομία έφτασε στη σύλληψη του 30χρονου μετά από αξιοποίηση γενετικού υλικού που βρέθηκε στην Πάρο κατά τη διάρκεια ερευνών για τη ληστεία που σημειώθηκε στο νησί και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός 53χρονου. Ο κατηγορούμενος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στον Κεραμεικό, λίγες ώρες αφότου είχε επιστρέψει από τη Λαμία, όπου φέρεται πως διέμεινε για δύο μέρες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Χ. Μανούρας, συνέδεσε τον 30χρονο με καταδικασμένους για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Επαναστατική Οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος έμεινε για δύο μέρες στην Αθήνα και αναχώρησε για τη Λαμία στις 16 Αυγούστου όπου και έμεινε για δύο μέρες επίσης. Αργά χθες το απόγευμα, ανακοινώθηκε πως βρέθηκε το οίκημα που έμεινε ο κατηγορούμενος και πως έσπευδε κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. για να το εξετάσει.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ