ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Ιούνη 2019
Σελ. /28
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Στις 7 Ιούλη η μόνη κερδισμένη ψήφος για το λαό είναι η ψήφος στο ΚΚΕ

Σε συγκέντρωση αντιστασιακών και πολιτικών προσφύγων μίλησε χτες ο Γ. Λαμπρούλης

Σε συγκέντρωση αντιστασιακών και πολιτικών προσφύγων στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας μίλησε χτες ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Κριτήριο του λαού πηγαίνοντας στην κάλπη πρέπει να είναι όλα τα προβλήματα που τον ταλανίζουν, να μην ενισχύσει με την ψήφο του τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με αυτοδυναμία είτε με συγκυβερνήσεις, να συνεχίσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Τα όποια μέτρα ανακούφισης που τάζουν, έρχεται η ίδια η έκθεση της Κομισιόν, μετά την τρίτη "αξιολόγηση" από την ΕΕ, και λέει ότι το επόμενο διάστημα θα πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα στην κατεύθυνση ενίσχυσης της κερδοφορίας. Σ' αυτήν την κατεύθυνση που απαιτείται στον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης προκειμένου να αυξάνονται τα κέρδη, που σημαίνει νέα μέτρα ενάντια στον λαό, ξεκινώντας με φορολογικά, το Ασφαλιστικό, με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε επίπεδο ΕΕ που ανοίγει η συζήτηση από Σεπτέμβρη - Οκτώβρη, με τα ζητήματα του μισθολογικού κόστους.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν το θράσος να λένε στον λαό ότι από την ανάπτυξη που προβάλλουν θα ωφελούνται όλοι. Η εμπειρία υπάρχει στον λαό μας από τα προηγούμενα χρόνια. Τη δεκαετία του 2000, η χώρα μας έτρεχε με τρελούς ρυθμούς ανάπτυξης σε επίπεδο ΕΕ. Από αυτή την ανάπτυξη τι καρπώθηκε ο ελληνικός λαός; Μέτρα παίρνονταν και τότε. Το συμπέρασμα είναι ότι και σε περιόδους ανάπτυξης και σε περίοδο κρίσης χαμένος είναι ο λαός μας.

Το ερώτημα είναι τι ανάπτυξη θέλουμε για ποιον, σε όφελος ποιανού. Εμείς ως Κόμμα προτείνουμε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, στηριζόμενοι στο γεγονός ότι η χώρα μας έχει τεράστιο πλούτο, με τον λαό πραγματικά στην εξουσία, χωρίς κρίσεις, ανεργία, φτώχεια, πολέμους.

Την επόμενη μέρα των εκλογών ο λαός μας για να είναι δυνατός χρειάζεται ένα Κομμουνιστικό Κόμμα ακόμα πιο δυνατό, το οποίο αποδεδειγμένα όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν υποχώρησε στα δύσκολα, που πήγε κόντρα στο ρεύμα και στις σειρήνες για συμμετοχή σε κυβερνήσεις συνεργασίας.

Γι' αυτό στις βουλευτικές εκλογές στις 7 Ιούλη η μόνη κερδισμένη ψήφος για το λαό είναι η ψήφος στο ΚΚΕ για μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση».

Προεκλογικά θυμήθηκαν και τη Μακρόνησο...

Διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την κατεδάφιση των παράνομων κτισμάτων της Μακρονήσου εξήγγειλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω προεκλογικής περιόδου («Αυγή», 12/6/2019). Γεγονός που δείχνει ότι από την προεκλογική ψηφοθηρία και τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές περί «προόδου» και «συντήρησης» που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση δεν γλίτωσε ούτε ο ιστορικός τόπος μαρτυρίου των χιλιάδων κομμουνιστών και αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, η Μακρόνησος.

Ο χρόνος και ο τρόπος που γίνεται η προκήρυξη του διαγωνισμού επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται καθαρά για μια βαρύγδουπη ψηφοθηρική εξαγγελία, αφού η κατεδάφιση θα μπορούσε να είχε εξαγγελθεί και ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια. Αλλωστε, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η κυβερνητική εφημερίδα «Αυγή», η απόφαση της κατεδάφισης έχει παρθεί εδώ και δυο χρόνια. Το δε κόστος του έργου το εκτιμούν στα 230.000 ευρώ.

Αλήθεια, για ένα τέτοιο ποσό - που στην πραγματικότητα είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σύγκριση με τον πακτωλό χρημάτων που δίνονται από τον προϋπολογισμό και τα διάφορα ευρωπαϊκά κονδύλια στους επιχειρηματικούς ομίλους και τα ΝΑΤΟικά εξοπλιστικά προγράμματα - απαιτείται η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για να προχωρήσει;

Επίσης, η αποσφράγιση του διαγωνισμού γίνεται στις 18/7, μετά δηλαδή τις βουλευτικές εκλογές και με περιθώριο εκτέλεσης του έργου μέχρι τα τέλη του 2021!

Το ζήτημα των παράνομων κτισμάτων και της κατεδάφισής τους είναι ένα πάγιο αίτημα που διαχρονικά διεκδικεί η ΠΕΚΑΜ, έχοντας αναπτύξει πολύμορφο αγώνα. Το πάγιο αυτό αίτημα, μέρος της πραγματοποίησης όλων των αναγκαίων και απαραίτητων έργων για να αναδειχθεί η Μακρόνησος ως Ιστορικός Τόπος, το έχει θέσει σε όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις, και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα μπορούσε να έχει προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου μέσα στη διάρκεια της τετραετούς θητείας της.

Το ΔΣ της ΠΕΚΑΜ σε όλη τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε επανειλημμένα στο υπουργείο Πολιτισμού την αναγκαιότητα να προχωρήσει στην προώθηση όλων των απαραίτητων ενεργειών και έργων για την ανάδειξη της Μακρονήσου ως Ιστορικού Τόπου, ως το υπουργείο που έχει την ευθύνη της υλοποίησης του έργου σε συντονισμό ενεργειών με συναρμόδια υπουργεία, όπως π.χ. το Περιβάλλοντος.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση ροκάνισε το χρόνο μιας τετραετίας για να δώσει στη δημοσιότητα μία απόφαση εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, που δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να προχωρήσει η εκτέλεσή της.

Ολα αυτά φανερώνουν πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά παίζει το χαρτί της αριστεροσύνης προκειμένου να εγκλωβίσει τους αγωνιστές, τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους και όλους όσοι με δέος και θαυμασμό υποκλίνονται μπροστά στο ηρωικό έπος που έγραψε ο ελληνικός λαός μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ ενάντια στην τριπλή φασιστική κατοχή, στις μετέπειτα διώξεις του ελληνικού αστικού κράτους για να εδραιώσει την εξουσία του, αλλά και με την πάλη του ηρωικού ΔΣΕ.

Τη Μακρόνησο δεν επιτρέπουμε να την αξιοποιεί για προεκλογική εκμετάλλευση μια κυβέρνηση που με την ταμπέλα του «αριστερού», του «προοδευτικού», σπίλωσε με τον χειρότερο τρόπο τους αγώνες αυτών των ανθρώπων.

Την αντιλαϊκή πολιτική της στα τέσσερα χρόνια θητείας της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τη συνδύασε με το ξέπλυμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, μετατρέποντας τη χώρα σε μία απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, εμπλέκοντας στα επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια του κεφαλαίου το λαό μας και τους γειτονικούς λαούς των Βαλκανίων και της Μεσογείου, έχοντας τη στήριξη της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και των άλλων αστικών κομμάτων.

Τα σούρτα - φέρτα του Αμερικανού πρέσβη Τζ. Πάιατ στα υπουργεία και στους άλλους κρατικούς οργανισμούς μάς θυμίζουν άλλες εποχές, που οι αστικές κυβερνήσεις μαζί με τις ΗΠΑ και τον τότε πρέσβη Πιουριφόι κατέστρωναν τα σχέδια εξόντωσης των κομμουνιστών και των άλλων αγωνιστών. Μέσα από αυτά τα σχέδια γεννήθηκε το κολαστήριο της Μακρονήσου.

Αλλωστε, η «προοδευτικότητα» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ επισφραγίστηκε με την υπογραφή του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στο κείμενο των 27 ηγετών της Ευρώπης φέτος στις 9 του Μάη, οπότε μετέτρεψαν τη μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών της Ευρώπης και της απελευθέρωσής τους από τον Κόκκινο Στρατό σε μέρα πτώσης - πριν από 30 χρόνια - του επονομαζόμενου «σιδηρού παραπετάσματος» από τις κυβερνήσεις των μονοπωλίων, ρίχνοντας για άλλη μια φορά το αντικομμουνιστικό δηλητήριό τους.

Ολοι εμείς που σεβόμαστε και τιμάμε τους εκατοντάδες χιλιάδες αλύγιστους αγωνιστές, που εμπνεόμαστε από την ηρωική στάση ζωής τους, δεν θα εγκλωβιστούμε σε τέτοια προεκλογικά παιχνίδια. Γνωρίζουμε καλά πως όποιος και να είναι κυβέρνηση, την ίδια αντιλαϊκή πολιτική θα ακολουθήσει. Για μας κριτήριο ψήφου που καθορίζει τη στάση μας μπροστά στις κάλπες της 7ης Ιούλη είναι το πώς θα οργανώσουμε τον αγώνα απέναντι στη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων που θα συνεχιστούν και θα ενταθούν. Και αυτό μόνο με ισχυρό ΚΚΕ, που είναι μπροστάρης και οργανωτής της πάλης του λαού, μπορούμε να το επιτύχουμε. Να εμποδίσουμε τα αντιλαϊκά σχέδια των αστικών κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, να αγωνιστούμε στο δρόμο για την κοινωνία της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας, χωρίς τη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης.


Μ. Οριετ.

Δραστηριότητα υποψήφιων βουλευτών και στελεχών του ΚΚΕ
Στην Κεντρική Μακεδονία

Σήμερα, Παρασκευή:

-- Στις 7.30 π.μ., η Κλεοπάτρα Χοροζίδη θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα εργοτάξια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

-- Στις 9 π.μ., ο Γιάννης Δελής θα πραγματοποιήσει περιοδεία στον Οργανισμό Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας του δήμου Θεσσαλονίκης. Στις 10.30 π.μ. ο Γ. Δελής θα μιλήσει σε ανοιχτή σύσκεψη σε καφενείο στην περιοχή της Ανάληψης.

-- Στις 9.30 π.μ., ο Σωτήρης Αβραμόπουλος θα πραγματοποιήσει περιοδεία στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

-- Στις 9.30 π.μ., ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος θα περιοδεύσει στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους.

-- Στις 12.30 μ.μ., ο Λεωνίδας Στολτίδης θα περιοδεύσει στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

-- Στις 9.30 π.μ., ο Μιχαήλ Μιχαήλ θα περιοδεύσει στον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης. Στις 8 μ.μ., θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Πλαγιάρι.

-- Στις 11 π.μ., η Ελένη Μπακιρλή θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο.

-- Στις 8 μ.μ., ο Γιάννης Δελής, ο Γιώργος Μαργαρίτης και η Αναστασία Γεωργιάδου θα συμμετάσχουν σε συζήτηση σε εκδήλωση νεολαίας της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Αύριο Σάββατο, στις 8 μ.μ., ο Σάκης Βαρδαλής θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Ζακλιβέρι.

Την Κυριακή 23 Ιούνη, στις 12 μ., ο Λεωνίδας Στολτίδης θα μιλήσει σε σύσκεψη πολιτικών προσφύγων, στους Αμπελόκηπους.

Στη Δυτική Μακεδονία

Σήμερα Παρασκευή:

-- Στην Πτολεμαΐδα, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία θα μιλήσει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσουν οι Γιώργος Κουδούνας και Πέτρος Ταταρίδης.

-- Στις 7 μ.μ., ο Γιώργος Κουδούνας θα περιοδεύσει στα εμπορικά καταστήματα της Πτολεμαΐδας.

-- Στις 9 π.μ., η Τίνα Κουζιάκη θα περιοδεύσει σε υπηρεσίες της Εφορίας, στην Επιθεώρηση Εργασίας και στο ΙΚΑ Κοζάνης, ενώ το απόγευμα θα περιοδεύσει σε κοινότητες του δήμου Βοΐου.

-- Στις 10 π.μ., ο Γιάννης Κουρμούλης θα περιοδεύσει στο ΓΝ Γρεβενών, στις 12 μ., στη Λαϊκή Αγορά Γρεβενών και στις 7.30 μ.μ., σε τοπικές κοινότητες του δήμου Γρεβενών.

-- Η Γεωργία Ζέγα, θα περιοδεύσει σε γουναράδικα του νομού Καστοριάς.

ΚΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η σύσκεψη στη Λευκωσία

Η Κομματική Οργάνωση Λευκωσίας του ΚΚΕ πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή 21 Ιούνη στις 7.30 μ.μ. στην Εγκώμη, οδός Ιωνος 6 (πάνω από την Akis Express) σύσκεψη με θέμα: «Η συμβολή των Ελλήνων μεταναστών στην Κύπρο στη μάχη των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιούλη». Θα μιλήσει ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ