ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Ιούνη 2019
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προεκλογική δραστηριότητα των Οργανώσεων της ΚΝΕ

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των Οργανώσεων της ΚΝΕ στην Αττική και σε όλη τη χώρα μπροστά στις εκλογές. Για τις επόμενες μέρες το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Στην Αττική

Η Τομεακή Οργάνωση Βορείων Συνοικιών της ΚΝΕ πραγματοποιεί μουσικές βραδιές με νέους καλλιτέχνες σήμερα Παρασκευή, στις 8 μ.μ., στο εκλογικό στέκι του Νέου Ηρακλείου και αύριο Σάββατο, στις 8 μ.μ., στο στέκι του Χαλανδρίου.

Στην Καισαριανή, την Κυριακή 23/6, στις 6.30 μ.μ., στον δημοτικό κινηματογράφο «Αιολία», διοργανώνεται συζήτηση με νέους για τις εκλογές και τις θέσεις του ΚΚΕ. Θα μιλήσει η Κανέλλα Γεωργοπούλου, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει προβολή ταινίας.

Στην Ηλιούπολη, σήμερα Παρασκευή, στις 9 μ.μ., θα γίνει σύσκεψη με νέους για τις εκλογές και τις θέσεις του ΚΚΕ στον κήπο του Συνδικάτου ΟΤΑ. Θα ακολουθήσει γλέντι.

Στην Καλλιθέα, σήμερα Παρασκευή, στις 9 μ.μ., θα γίνει hip hop συναυλία ενάντια στο φασισμό, στο εκλογικό περίπτερο στην πλατεία Κύπρου.

Στο Μπραχάμι, αύριο Σάββατο, στις 8.30 μ.μ., λαϊκό γλέντι και συγκέντρωση στο Πάρκο Ασυρμάτου.

Στη Νέα Σμύρνη, σήμερα Παρασκευή, στις 8 μ.μ., διοργανώνεται παιχνίδι quizdom με θέμα τα ναρκωτικά και στις 8.30 μ.μ. θα γίνει σύσκεψη με νέους εργαζόμενους, στην καφετέρια «Joli» στην πλατεία Ν. Σμύρνης.

Στο Παλαιό Φάληρο, σήμερα Παρασκευή, στις 8 μ.μ. παιχνίδι quizdom με θέμα τα ναρκωτικά και στις 9 μ.μ. θα προβληθεί ταινία.

Στον Πειραιά, στο εκλογικό περίπτερο στο Πασαλιμάνι, σήμερα Παρασκευή, στις 9 μ.μ., θα γίνει συζήτηση με θέμα «Η Εκπαίδευση και η επιστήμη όπλο για να καλύπτονται οι ανάγκες μας. Το παράδειγμα των χωρών της σοσιαλιστικής οικοδόμησης». Θα μιλήσει ο Δημήτρης Ξεκαλάκης, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Α' Πειραιά. Αύριο Σάββατο, στις 9 μ.μ., θα γίνει συναυλία με μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα.

Σε άλλες πόλεις

Στην Ξάνθη, στο εκλογικό στέκι στην πλατεία Ελευθερίας, σήμερα Παρασκευή, στις 9 μ.μ. θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Αλήθειες και ψέματα για τον σοσιαλισμό: Για τη σοσιαλιστική επανάσταση» και αύριο Σάββατο, στις 9.30 μ.μ. προβολή ταινίας.

Στην Καβάλα, στο εκλογικό περίπτερο που λειτουργεί στο λιμάνι, αύριο Σάββατο, στις 8 μ.μ. θα προβληθεί ταινία.

Στην Αλεξανδρούπολη, αύριο Σάββατο, θα γίνει beach party στην παραλία του ΕΟΤ.

Στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης, την Κυριακή 23/6, στις 7 μ.μ. στην καφετέρια «Ανω - Κάτω», θα γίνει σύσκεψη με θέμα: «Με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ στον αγώνα για να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας». Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαγνήσαλης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στη Ρόδο στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην πλατεία Κύπρου, σήμερα Παρασκευή, προβολή ντοκιμαντέρ για τα 50 χρόνια της ΚΝΕ στις 8.30 μ.μ. και την Κυριακή 23/6 συζήτηση με θέμα «Αλλάζουμε την εικόνα. Δεν πουλάμε ελπίδα! Δίνουμε δύναμη. Τώρα με το ΚΚΕ» στις 8 μ.μ., όπου θα μιλήσει ο Νίκος Λάππας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ σε όλη τη χώρα

Το ΚΕΘΕΑ απευθύνει κάλεσμα ενημέρωσης για το θέμα της εξάρτησης με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιούνη, στις ανοιχτές εκδηλώσεις που διοργανώνει σε όλη τη χώρα.

ΑΘΗΝΑ

ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ: 23/6 - 7/7 Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, καθημερινά από τις 20.00, ανά 15 λεπτά, Ηχητικός περίπατος «Ιστορίες από μία παράλληλη πραγματικότητα»: Οι θεατές του Φεστιβάλ θα φορέσουν ακουστικά για να ακούσουν αφηγήσεις και ντοκουμέντα, ειπωμένα από ανθρώπους που αποφάσισαν να δουν τη ζωή πέρα από τα ναρκωτικά. Σημεία εκκίνησης: Πειραιώς 260, Ηρώδειο - Διον. Αρεοπαγίτου, Πλ. Συντάγματος, πεζόδρομος Βουκουρεστίου, Πλ. Αυδή, Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ: 26/6 Πειραιώς 260, προαύλιο, 22.30. «Νυχτερινός Περίπατος», συναυλία - αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι. Από την ομάδα μουσικής του Πολιτιστικού Στεκιού του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, σε μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Μητσοτάκη.

ΚΕΘΕΑ: 21/6 Ανοιχτή ημερίδα. Ημερίδα για τα οφέλη του αθλητισμού στην πρόληψη και τη θεραπεία της εξάρτησης.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ: 25/6 Δικαστήριο Ανηλίκων Πειραιά, Κολοκοτρώνη 123, στις 12 το μεσημέρι. Εκδήλωση ολοκλήρωσης της εικαστικής παρέμβασης στο Δικαστήριο Ανηλίκων Πειραιά.

ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ: 26/6 Γήπεδο Αρσης Βαρών «Νικολαΐδης», Νίκαια, 18.30. Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ και της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ - ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ - ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: 26/6 Αγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. 19.30 Εκδήλωση: Μουσική συναυλία με τα φοιτητικά συγκροτήματα μουσικής του ΑΠΘ, εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής και κατασκευών, κεραμικής από τα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, ενημερωτικό περίπτερο.

ΛΑΡΙΣΑ

ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ: 26/6 Κηποθέατρο Αλκαζάρ, 21.30. Συναυλία με τους Χαΐνηδες.

ΒΟΛΟΣ

ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ: 29/6 Παραλία μπροστά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, 9.30 μ.μ. Μια βραδιά γέλιου δίπλα στο κύμα - STAND UP COMEDY SHOW με τους Κωνσταντίνο Μπούρα (Μπαϊμάκο), Πάρι Ρούπο, Ντενίζ Ουρέμ.

ΤΡΙΚΑΛΑ

ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ: 25/6 Μουσείο Τσιτσάνη - Αίθουσα Παλαιού Χαμάμ (παλιές Φυλακές Τρικάλων). 9.30 π.μ. - 2.30 μ.μ. Επιστημονική και ενημερωτική ημερίδα με τίτλο: «Διάλεξε δρόμο ζωής».

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ: 26/6 Πλατεία Μαβίλη, 18.00. Ποδηλατοδρομία (γύρος της λίμνης). Τερματισμός στη συμβολή των οδών Καραμανλή και Παραλίμνιου δρόμου (Μόλος). Θα ακολουθήσει συναυλία με τοπικά συγκροτήματα.

ΠΑΤΡΑ

ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ - ΟΞΥΓΟΝΟ: 26/6 Νότιο Πάρκο της Πάτρας, 19.00 - 22.00. Αστροπαρατήρηση, χορευτική παράσταση, τοξοβολία, ενημερωτικά περίπτερα.

Εκδηλώσεις θα γίνουν σε δεκάδες ακόμη πόλεις.

Εχασε τη μάχη με τον θάνατο η 16χρονη

Εχασε τη μάχη με τον θάνατο η 16χρονη που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο την περασμένη Κυριακή στην Αταλάντη. Στο τροχαίο είχε σκοτωθεί ακαριαία και ο αδελφός της, 21 χρόνων. Το άτυχο κορίτσι, παρά τη μάχη των γιατρών, κατέληξε γύρω στις 7.30 το απόγευμα της Τετάρτης. Η 16χρονη Σόνια εδώ και τρεις μέρες νοσηλευόταν διασωληνωμένη με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αρνητική η πρόταση του εισαγγελέα σε νέο αίτημα για άδεια

Ο εισαγγελέας Βόλου ζητά σύμφωνα με πληροφορίες να απορριφθεί το νέο αίτημα του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα για άδεια, ενόψει της εξέτασης του αιτήματός του από το Συμβούλιο των Φυλακών Βόλου. Το σκεπτικό για την άσκηση της δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για τον Δημήτρη Κουφοντίνα αφορά την κατηγορία της απλής συνέργειας (διά ψυχικής συνδρομής) σε στάση κρατουμένων. Βασικό στοιχείο της δίωξης σε βάρος του είναι η υπογραφή του σε κείμενο συμπαράστασης σε κρατούμενο απεργό πείνας.

Να υπενθυμίσουμε ότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα που θα ισχύσει από την 1η Ιούλη, το αδίκημα της «στάσης κρατουμένων» δεν θα είναι κακούργημα, αλλά πλημμέλημα, επομένως δεν θα αποτελεί κώλυμα για τη χορήγηση άδειας σε κρατούμενο.

Ξεκίνησαν οι απολογίες των χρυσαυγιτών

Ξεκίνησε χτες, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, η απολογία του χρυσαυγίτη Ι. Αγγου. Να υπενθυμίσουμε ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου Μ. Λεπενιώτη είχε καλέσει τους 18 κατηγορούμενους χρυσαυγίτες για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα να παρουσιαστούν στο Εφετείο για να απολογηθούν, ανακοινώνοντας ότι οι απολογίες των κατηγορουμένων δεν θα ακολουθήσουν αλφαβητική σειρά, αλλά ανά υπόθεση. Ετσι, χτες, στο εδώλιο κάθισαν οι Ι. Αγγος, Αν. - Μάρ. Αναδιώτης, Ι. Καζαντζόγλου, Ελπ. Καλαρίτης, Ι. - Βα. Κομιανός, Κ. Κορκοβίλης, Αν. Μιχάλαρος, Γιώργ. Πατέλης, Γιώργ. Ρουπακιάς, Γιώργ. Σκάλκος, Γιώργ. Σταμπέλος, Αθ. Τσορβάς, Ν. Τσορβάς, Αριστ. Χρυσαφίτης. Δεν προσήλθαν οι Γιώργ. Δήμου (έχει αποχωρήσει από την ΧΑ καταγγέλλοντας απειλές για τη ζωή του), Στ. Σαντοριναίος, Λέων Τσαλίκης, Χρ. Τσακανίκας.

Ο χρυσαυγίτης Ιωάννης Αγγος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και τα όσα αναδείχθηκαν στο δικαστήριο, ήταν αυτός που τη νύχτα της 17ης Σεπτέμβρη 2013 ειδοποίησε μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης πως ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας βρισκόταν με φίλους στην καφετέρια «Κοράλι» στο Κερατσίνι. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Ι. Αγγος, μέλος της Ασφάλειας της ΤΟ Νίκαιας της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ειδοποίησε τον ιεραρχικά ανώτερό του Ι. Καζαντζόγλου και αυτός τον πυρηνάρχη Γ. Πατέλη. Αυτός ειδοποίησε τον περιφερειάρχη Ιωάννη Λαγό.

Να σημειωθεί ότι χτες, η μητέρα του Παύλου Φύσσα ταράχτηκε ιδιαίτερα, όταν οι αστυνομικοί πέρασαν από κοντά της τον χρυσαυγίτη δολοφόνο του αντιφασίστα μουσικού Γιώργο Ρουπακιά, που εμφανίστηκε και αυτός χτες στο δικαστήριο. Ο χρυσαυγίτης είναι σε κατ' οίκον περιορισμό σχεδόν τρία χρόνια...

ΛΑΪΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Μαθήματα καλοκαιρινής προετοιμασίας για τη Γ' Λυκείου

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του στη στήριξη των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Λαϊκό Φροντιστήριο Ιωαννίνων ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα και δωρεάν μαθήματα καλοκαιρινής προετοιμασίας για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, με σύνθημα «Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη, δυναμώνουμε τον αγώνα».

Στο πλαίσιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας θα προσφέρονται τα μαθήματα: Μαθηματικά, Εκθεση, Αρχαία, Φυσική, Ιστορία, Αρχές Οικονομίας, Λατινικά και Κοινωνιολογία. Θυμίζουμε ότι τα μαθήματα γίνονται στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, η έναρξή τους είναι τη Δευτέρα 24 Ιούνη στις 7 μ.μ. και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες και εγγραφές στα τηλέφωνα: 6936857130 και 2651032513.

Δράσεις κατά των ναρκωτικών στην Καρδίτσα

Διήμερες εκδηλώσεις - δράσεις κατά των ναρκωτικών, με θέμα «Μην ψάχνεις την φυγή από την πραγματικότητα! Σκέψου - Ονειρέψου - Πάλεψε!», οργανώνουν οι Σύλλογοι Φοιτητών του ΤΕΙ Καρδίτσας. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χτες με τουρνουά ποδοσφαίρου και σήμερα Παρασκευή, στις 21.00, στο «Del Corso» (Χαρίτου 33 και Καζαμπάκα), θα γίνει πάρτι της ομάδας χορού του ΤΕΙ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ