ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Ιούνη 2019
Σελ. /28
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αύριο Σάββατο 22 Ιούνη η συγκέντρωση για Ελληνες και μετανάστες εργάτες

Στο Πάρκο ΦΙΞ θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός

Με σύνθημα «Με το ΚΚΕ ισχυρό στον αγώνα, για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Ενάντια στην εκμετάλλευση, στον πόλεμο, στον φασισμό» η ΚΟ Αττικής του Κόμματος καλεί Ελληνες και μετανάστες εργάτες να δώσουν μαζικό «παρών» στη συγκέντρωση αύριο, Σάββατο 22 Ιούνη, στις 8 μ.μ. στο Πάρκο ΦΙΞ (Πατησίων 307).

Στις 9 μ.μ. θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθήνας με το ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους «The Worksongs Project». Στο χώρο του πάρκου θα υπάρχουν παιδότοπος και βιβλιοπωλείο.

Στο κάλεσμα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, που κυκλοφορεί και στην αγγλική, ρωσική και αραβική γλώσσα, αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα:

«Στις εκλογές στις 7 Ιούλη κοινό συμφέρον Ελλήνων και μεταναστών είναι να δυναμώσει το ΚΚΕ. Να δυναμώσει η μόνη φωνή μέσα και έξω από τη Βουλή που πάει κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Που πάει κόντρα στην πολιτική του κεφαλαίου που γεννά τον πόλεμο, την εκμετάλλευση, την προσφυγιά, ενάντια στις κατευθύνσεις της ΕΕ και στην πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων που εγκλωβίζουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας».

Προστίθεται ότι το ΚΚΕ έχει σταθεί διαχρονικά δίπλα στους μετανάστες εργάτες και καλεί σε οργάνωση του αγώνα για:

«-- Απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας σε όλα τα μεταναστόπουλα δεύτερης γενιάς. Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, με απλές και δωρεάν διαδικασίες.

-- Ισότιμα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, για προστασία στην εργασία και στη ζωή, για αντιμετώπιση των φασιστών και των ρατσιστών.

-- Πάλη ενάντια στις συμφωνίες των ιμπεριαλιστικών κρατών, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, για το δικαίωμα των προσφύγων να πάνε στη χώρα που θέλουν. Ενάντια συνολικά στους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.

-- Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και διαβίωσης για τους πρόσφυγες, όσον καιρό παραμένουν στην Ελλάδα, μακριά από μηχανισμούς στημένους από τους ίδιους τους θύτες τους, όπως είναι οι ΜΚΟ».

Σε άλλο σημείο τονίζεται: «Τα κόμματα της πλουτοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, το κόμμα του Βαρουφάκη, το ίδιο και η δολοφονική φασιστική Χρυσή Αυγή και άλλα εθνικιστικά κόμματα, όπως η Ελληνική Λύση, είναι ενάντια στους μετανάστες, όπως είναι ενάντια και στους ντόπιους εργάτες. Τάσσονται με το μέρος του κεφαλαίου, την καπιταλιστική ανάπτυξη. Είναι με τους εργοδότες.

Επιτρέπουν στους επιχειρηματικούς ομίλους να αξιοποιούν σε βάρος των εργατών φυλετικές, εθνικές, θρησκευτικές διαφορές για να τους εκμεταλλεύονται πιο εύκολα. Ολα τα άλλα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ, συμφωνούν με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Οσο και αν προσπαθεί η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να διαφοροποιηθεί, η αντιλαϊκή, αντιμεταναστευτική της πολιτική δεν την αφήνει».

«Σε καλούμε επομένως να αξιοποιήσεις την πείρα σου. Να μην εγκλωβιστείς στα ψεύτικα διλήμματα που προσπαθούν να στήσουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Σήμερα η μόνη ψήφος που μπορεί να τους δυσκολέψει και να είναι πραγματικό εμπόδιο στην πολιτική που θα υλοποιήσουν την επόμενη μέρα των εκλογών, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ.

Στις 7 του Ιούλη δίνουμε τη μάχη για ένα ισχυρό ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή. Οσο πιο ισχυρές είναι οι δυνάμεις του ΚΚΕ παντού, τόσο πιο ισχυρός θα είναι ο εργάτης, Ελληνας και μετανάστης. Γι' αυτό, το συμφέρον των μεταναστών και των προσφύγων είναι να παλέψουν και αυτοί για να γίνει το ΚΚΕ πιο ισχυρό, να βγει ενισχυμένο και στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας. Με το ΚΚΕ ισχυρό στον αγώνα, για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας».

Το σάιτ και τα σποτ του ΚΚΕ για τις εκλογές

Το σάιτ
Το σάιτ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η προεκλογική καμπάνια του ΚΚΕ, με κεντρικό σύνθημα «ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ».

Μπορείτε να ενημερώνεστε για την εκλογική δραστηριότητα από την επίσημη ιστοσελίδα του Κόμματος για τις εκλογές στις 7 Ιούλη: https://www.8iouliou.gr/

Επίσης, στην ιστοσελίδα και στο επίσημο κανάλι του Κόμματος στο YouTube μπορείτε να βλέπετε και τα δημοσιευμένα σποτ: https://www.youtube.com/user/kkemedia

Το κανάλι στο YouTube
Το κανάλι στο YouTube
Συγκεντρώσεις και περιοδείες στην Αττική

Σήμερα, Παρασκευή:

-- Στις 9 μ.μ. ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Α' Αθήνας, θα μιλήσει στους Αμπελόκηπους, στην πλατεία Πανόρμου. Χαιρετισμό θα απευθύνει η Βίκυ Μανιάτη, υποψήφια βουλευτής Α' Αθήνας.

-- Στις 7 π.μ. ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Δυτικού Τομέα, θα επισκεφτεί τα ΕΛΤΑ Περιστερίου για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 7 π.μ. η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ, βουλευτής και εκ νέου υποψήφια στη Β' Πειραιά, θα επισκεφτεί τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (προβλήτα Ι) στο Ν. Ικόνιο για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 10 π.μ. η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ και υποψήφια βουλευτής Επικρατείας, θα επισκεφτεί στο Αιγάλεω τον ΟΑΕΔ και στις 7 μ.μ. το δημοτικό κολυμβητήριο για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 7 μ.μ., ο Νίκος Καραγιάννης, υποψήφιος βουλευτής Δυτικού Τομέα, θα επισκεφτεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Χαϊδαρίου στο Δάσος.

-- Στις 8.30 μ.μ. ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Δυτικού Τομέα, θα μιλήσει στο Ιλιον, στην Παλατιανή, στην πλατεία Μανδηλαρά (Γοργόνα).

-- Στις 6 π.μ. οι υποψήφιοι βουλευτές Νότιου Τομέα Γιάννης Βακαλόπουλος και Παύλος Αλεξανδράκης θα επισκεφτούν τους εργάτες του δήμου Μοσχάτου.

Αύριο, Σάββατο:

-- Στις 8 μ.μ., σε συγκέντρωση των ΚΟ Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής στο Παγκράτι (ταβέρνα «Λαϊκό Στέκι», πλατεία Πλυτά - στάση «Λαϊκή», Φιλολάου) θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

-- Στις 7.30 μ.μ., στον Κορυδαλλό (πλατεία Κολοκοτρώνη) θα μιλήσει η Σωτηρία Αγγελινιάδη, υποψήφια βουλευτής Β' Πειραιά.

-- Στις 8 μ.μ., στον Πειραιά (Καρπάθου) θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας.

Την Κυριακή 23 Ιούνη:

-- Στις 9 π.μ., στην Κεντρική Αγορά Αθηνών στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη θα περιοδεύσουν ο Γιάννης Πρωτούλης και ο Στέλιος Μπενετάτος, υποψήφιος βουλευτής Β' Πειραιά.

-- Στις 7.30 μ.μ. στου Ρέντη, στο συγκρότημα πολυκατοικιών «Μίκης Θεοδωράκης», θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου.

-- Στις 7.30 μ.μ. στον Πειραιά, στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στην πλατεία Κοραή (Καραΐσκου 119) θα μιλήσουν οι υποψήφιοι βουλευτές Α' Πειραιά Σεμίνα Διγενή και Βαγγέλης Μαρούπας.

Τη Δευτέρα 24 Ιούνη:

-- Στις 7.30 μ.μ., στη Νίκαια (πλατεία Χαλκηδόνας) θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου.

-- Στις 10 π.μ. ο Βαγγέλης Μαρούπας θα επισκεφτεί τις ναυτιλιακές εταιρείες «MSC - SSC» και «MSC Service Center» στον Πειραιά για να συζητήσει με τους εργαζόμενους. Στις 8 μ.μ., ο Β. Μαρούπας θα μιλήσει στην Παλιά Κοκκινιά (Βαλαωρίτου και Χαλκίδος, στο παρκάκι).

-- Στις 7.30 μ.μ. στα Ασπρα Χώματα Νίκαιας, στην πλατεία Τριών Ιεραρχών, θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής Β' Πειραιά.

-- Στις 7.30 μ.μ., στον Κορυδαλλό (πλατεία Κανάρια) θα μιλήσει η Ελευθερία Παπουτσιδάκη, υποψήφια βουλευτής Β' Πειραιά.

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Β' ΚΑΠΗ Νίκαιας (Κυζίκου 12) θα μιλήσει ο Στέλιος Μπενετάτος.

Την Τρίτη 25 Ιούνη, στο Πέραμα (λεωφ. Ειρήνης 73) θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου.

Η Αλέκα Παπαρήγα στην Καρδίτσα

Την Τετάρτη 26 Ιούνη, στις 9 μ.μ. στην πλατεία Πλαστήρα, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καρδίτσα. Ομιλήτρια θα είναι η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος. Θα προηγηθεί στις 2 μ.μ. ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στους εργαζόμενους στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Καρδίτσας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ