ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Μάη 2022 - Κυριακή 22 Μάη 2022
Σελ. /40
Η διαδρομή της Μαραθώνιας Πορείας
  • 8 π.μ.: Τύμβος Μαραθώνα - τελετή έναρξης
  • 8.30 π.μ.: Εκκίνηση πορείας
  • 8.40 π.μ.: Κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Γρηγόρη Λαμπράκη
  • 9.30 π.μ.: Νέα Μάκρη - στάση (έναντι δημαρχείου)
  • 12 μ.: Ραφήνα - στάση (πάρκο, μετά τη διασταύρωση)
  • 1.30 μ.μ.: Πικέρμι - στάση (Κτήμα Μπουτάρη - Μνημείο Αντίστασης)
  • 3 μ.μ.: Παλλήνη - στάση
  • 4 μ.μ.: Αναχώρηση από Παλλήνη
  • 5.30 μ.μ.: Αγία Παρασκευή - στάση (πλατεία Αγ. Παρασκευής)
  • 6.30 μ.μ.: Υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Τερματισμός πορείας και εκδήλωση
Το πλούσιο πρόγραμμα του αντιιμπεριαλιστικού διημέρου
Σάββατο 21 Μάη

-- Στις 11 π.μ. συγκέντρωση και συναυλία από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και τη Γραμματεία Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας της ΕΕΔΥΕ έξω από το κτίριο του ΕΚΠ (οδός Κολοκοτρώνη).

-- Στα Τρίκαλα, στις 7 μ.μ. στον πεζόδρομο στην Ασκληπιού (μπροστά στο δημαρχείο) θα παρουσιαστούν έργα παιδιών σχολείων εμπνευσμένα από την ειρήνη (τα έργα θα προετοιμαστούν από το σχολείο ή θα τα ζωγραφίσουν τα παιδιά στην πλατεία). Θα γίνει επίσης τουρνουά μπάσκετ 3on3.

Κυριακή 22 Μάη

-- Στη Λάρισα θα γίνει συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι την 110 Πτέρυγα Μάχης.

-- Στον Βόλο θα γίνει συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. έξω από το στρατόπεδο «Γεωργούλα» και από εκεί θα ακολουθήσει πορεία μέχρι την παραλία, όπου θα γίνει συναυλία.

-- Στα Τρίκαλα θα γίνει πορεία ειρήνης στις 7 μ.μ. από την πλατεία Αγίας Μονής μέχρι την πλατεία Ρήγα Φεραίου. Στις 7.30 μ.μ. θα γίνει λαϊκός αγώνας δρόμου, με εκκίνηση από το Δέλτα Καλαμπάκας και τερματισμό στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

-- Στην Καρδίτσα, στις 7.30 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση στο Μνημείο της Αντίστασης, στην είσοδο της πόλης, και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι την πλατεία Πλαστήρα. Εκεί θα απευθύνουν χαιρετισμούς εκπρόσωποι μαζικών φορέων, θα παρουσιαστεί θεατρικό δρώμενο δρόμου από το θέατρο «Οψις» και την εκδήλωση θα κλείσει με τραγούδια το Παράρτημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

-- Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας της ΕΕΔΥΕ πραγματοποιούν κινητοποίηση στον Αραξο.

-- Στις 11 π.μ. στη βάση του Ακτίου. Αναχωρήσεις λεωφορείων στις 9 π.μ. από το ΕΚ Αγρινίου. Επίσης από την Πρέβεζα στις 10:15 π.μ. (παλιά ΚΤΕΛ).

-- Στις 10.30 π.μ. συγκέντρωση έξω από το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

-- Στις 11 π.μ. ανοιχτή συζήτηση στην κεντρική πλατεία Ναυπάκτου.

Στις 7 μ.μ. στα Γιάννενα, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων διοργανώνει αντιπολεμική συναυλία στην Πλατεία Μαβίλη.

Στις 8 μ.μ.:

  • Ανοιχτή συζήτηση στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου.
  • Συγκέντρωση στο μνημείο των απαγχονισθέντων ΕΠΟΝιτών στην πλατεία Αγίου Μάρκου στη Ζάκυνθο.
  • Συγκέντρωση στον τοίχο των αγωνιστών που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944 στις παλιές φυλακές Αργοστολίου Κεφαλονιάς, και πορεία στην κεντρική πλατεία της πόλης.
  • Συγκέντρωση - συζήτηση στην κεντρική πλατεία στο Βαθύ Ιθάκης.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Κοζάνης οργανώνει Πορεία Ειρήνης, με σημείο εκκίνησης την περιοχή Νταμάρια στις 7 μ.μ.

-- Συγκέντρωση στις 8.30 μ.μ. στο μνημείο των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς κατακτητές, στην κεντρική πλατεία Ληξουρίου Κεφαλονιάς.

-- Στα Χανιά στις 12 μ., θα γίνει παγκρήτια συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και μηχανοκίνητη πορεία στη Βάση της Σούδας.Θα ακολουθήσει, στις 4 μ.μ.,συναυλία στην πλατεία των Καθιανών.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου καλεί στην Πορεία Ειρήνης στις 6 μ.μ., από την Παναγιούδα στην πλατεία Σαπφούς.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας πραγματοποιεί συγκέντρωση και ομιλία στην κεντρική πλατεία στις 7 μ.μ. Θα ακολουθήσει συμβολική πορεία ειρήνης που θα καταλήξει στην παραλία (στο ύψος του ΚΤΕΛ), όπου θα δοθεί συναυλία από μουσικό συγκρότημα της πόλης.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης καλεί σε συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στο Πάρκο Ακαδημίας και συμβολική πορεία ειρήνης στους δρόμους της πόλης.

Μεγάλες πορείες σε Θεσσαλονίκη και Πελοπόννησο

Στη Θεσσαλονίκη, η ΕΔΥΕΘ οργανώνει Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 22 Μάη, στις 11 π.μ., από το Γ' Σώμα Στρατού.

Την ίδια μέρα, στην παμπελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης, στις 5.30 μ.μ. από την πλατεία Μεσσήνης, καλούν η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας και όλες οι Επιτροπές Ειρήνης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία οργανώνουν επίσης την Κυριακή.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ