ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Μάη 2005
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Βροντερή πανεργατική απάντηση

Με μια μαζική συγκέντρωση έξω από την πύλη των Ναυπηγείων, οι εργαζόμενοι δήλωσαν αποφασισμένοι να σπάσουν την ασυδοσία των εργολάβων και της διοίκησης

Από τη χτεσινή μαζική συγκέντρωση στην πύλη των Ναυπηγείων
Από τη χτεσινή μαζική συγκέντρωση στην πύλη των Ναυπηγείων
Την απόφασή τους να επιβάλουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, να πατάξουν το σύγχρονο δουλεμπόριο σε βάρος τους, το κλίμα τρομοκρατίας και όλα όσα επιχειρεί να προωθήσει η εργοδοσία στηριζόμενη στην αντεργατική νομοθετική φαρέτρα, διατράνωσαν χτες το πρωί οι εργάτες που δουλεύουν σε εργολάβους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Ανταποκρινόμενοι σύσσωμοι στο αγωνιστικό κάλεσμα που τους απηύθυναν τα ταξικά Σωματεία της Ζώνης συγκρότησαν έξω από την πύλη του Ναυπηγείου μία τεράστια συγκέντρωση με πάνω από 1.100 εργάτες από διαφορετικές ειδικότητες και κλάδους, δείχνοντας τη δύναμη της ταξικής ενότητας, στέλνοντας το μήνυμα προς κυβέρνηση και εργοδοσία.

Το έναυσμα έδωσε μία από τις εργολαβικές επιχειρήσεις - η ΚΑΠΑ ΤΕΧΝΙΚΗ - η οποία, με βάση το γνωστό αντεργατικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζει απαρέγκλιτα η κυβέρνηση της ΝΔ, επινοικιάζει 40 μεταλλεργάτες στο Ναυπηγείο. Η επιχείρηση κουρελιάζει κάθε άρθρο της Σύμβασης, «τρώει» δεδουλευμένα και ένσημα, απολύει «ανεπιθύμητους». Οι 40 μεταλλεργάτες, με απόφαση του Συνδικάτου Μετάλλου, εδώ και 10 μέρες περίπου, ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας. Ο αγώνας τους «ενόχλησε» και τους Γερμανούς ιδιοκτήτες του Ναυπηγείου, οι οποίοι έσπευσαν να βοηθήσουν τους εργολάβους. Προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και εξέδωσαν απόφαση για την απαγόρευση εισόδου στο Ναυπηγείο του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρη Πουλικόγιαννη!

Απέναντι σε αυτό το μαύρο μέτωπο της εργοδοσίας, οι εργάτες απάντησαν με το δικό τους μέτωπο. Από προχτές το πρωί στο πλευρό των 40 εργατών έχουν ταχθεί όλοι οι εργάτες που δουλεύουν σε εργολάβους στο Ναυπηγείο όλων των ειδικοτήτων και κλάδων. Με «κράτει» από τη δουλιά, έκαναν προχτές μαζική συγκέντρωση, όμως χτες το πρωί και πάλι στα πλαίσια «κράτει» που εξήγγειλαν τα Σωματεία τους, η συγκέντρωση «έσπασε κόκαλα», καθώς πήραν μέρος όλοι! Πρώτο αποτέλεσμα του αγώνα τους ήταν η διοίκηση του Ναυπηγείου να άρει την απόφασή της για τη μη είσοδο των συνδικαλιστών.

Μπροστά στη θέα της μαζικής συγκέντρωσης ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, μιλώντας στους εργαζόμενους, ανέφερε: «Αποτελεί σημαντικό σταθμό στην προσπάθεια οικοδόμησης της ενότητας της εργατικής τάξης. Δίνουμε τη δική μας απάντηση τόσο προς τους εργολάβους και τη διοίκηση του Ναυπηγείου όσο και στην κυβέρνηση. Εμείς παράγουμε τον πλούτο. Εμείς είμαστε η κινητήρια δύναμη της κοινωνίας και όσο θα καταλαβαίνουμε τη δύναμή μας τόσο θα αποδυναμώνεται ο εχθρός και άλλο τόσο θα αντιλαμβανόμαστε ότι δεν έχουμε ανάγκη όλους αυτούς τους κηφήνες που ζουν από τον ιδρώτα μας». Κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα, καθώς αν μέχρι τη Δευτέρα δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά τους ο αγώνας θα κλιμακωθεί. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε και ο Γιάννης Δεληγιάννης, πρόεδρος της Ενωσης Αμμοβολιστών.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ»
Καθολική ανταπόκριση

Απόλυτα πετυχημένη η χτεσινή 4ωρη στάση εργασίας

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και του λαού της Νάουσας κλιμακώνονται. Επόμενος σταθμός, το πανναουσαϊκό συλλαλητήριο στις 27 του Μάη (φωτό από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στη Νάουσα)
Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και του λαού της Νάουσας κλιμακώνονται. Επόμενος σταθμός, το πανναουσαϊκό συλλαλητήριο στις 27 του Μάη (φωτό από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στη Νάουσα)
Με την καθολική συμμετοχή τους στη χτεσινή 4ωρη στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια των «Κλωστηρίων Ναούσης» στη Νάουσα έστειλαν ξεκάθαρο το μήνυμα πως τα σχέδια της εργοδοσίας για απολύσεις θα πάρουν απάντηση από τον ενωμένο και συντονισμένο αγώνα τους.

Οι εργαζόμενοι σε όλα τα εργοστάσια, παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να σπάσει την ενότητά τους και την ομόφωνη απόφαση των σωματείων για στάση εργασίας τις 4 τελευταίες ώρες κάθε βάρδιας, έκλεισαν τις μηχανές και αντέδρασαν δυναμικά με την καθολική συμμετοχή τους στη στάση εργασίας. Η εργοδοσία προσπάθησε να διασπάσει τον αγώνα τους τροφοδοτώντας με 3 νταλίκες βαμβάκι μόνο το εργοστάσιο Γ΄, ενώ εδώ και μήνες το εργοστάσιο Β΄ υπολειτουργεί λόγω έλλειψης πρώτης ύλης. Ο Λαναράς προσπαθεί να προκαλέσει αντιπαράθεση ανάμεσα στα Σωματεία και στους εργαζόμενους του ομίλου καλλιεργώντας την αυταπάτη πως σε όσα εργοστάσια υπάρχει δουλιά δε θα υπάρξει μείωση προσωπικού.

Απέναντι σ' αυτή την πρακτική υπονόμευσης του αγώνα τους, οι εργαζόμενοι απαντούν ενωμένα με σταθερά προσανατολισμένο το μέτωπο της πάλης τους ενάντια στην αντεργατική επίθεση της εργοδοσίας που εξελίσσεται με τις πλάτες της κυβέρνησης και της πολιτικής που στηρίζουν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Στα σχέδια του Λαναρά να διώξει το 30%, δηλαδή 240 εργαζόμενους, αντιπαραθέτουν το αίτημά τους για καμία απόλυση, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, καμία αλλαγή στις εργασιακές τους σχέσεις. Παράλληλα, υιοθετώντας το πλαίσιο αιτημάτων του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, διεκδικούν 48 ευρώ κατώτερο μεροκάματο, 7ωρο-5ήμερο-35ωρο, κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες.

Η νέα στρατιά των ανέργων που θέλει να δημιουργήσει ο Λαναράς στη Νάουσα θα εκτινάξει το ποσοστό της ανεργίας στην πόλη πάνω από το 50% όπου βρίσκεται σήμερα και θα έχει νέες αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις στα άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής. Γι' αυτό η νέα αντεργατική επίθεση του Λαναρά αφορά σε όλη την πόλη.

Οι εργαζόμενοι ήδη προετοιμάζουν τη μαζική συμμετοχή τους στη νέα αγωνιστική κινητοποίηση που έχουν αποφασίσει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και τα εργοστασιακά σωματεία των «Κλωστηρίων Ναούσης» και θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής 27 του Μάη στη Νάουσα, μέρα που λήγει το τελεσίγραφο των εθελούσιων απολύσεων που έχει θέσει η εργοδοσία. Στόχος είναι το συλλαλητήριο που οργανώνουν να πάρει πανναουσαϊκό χαρακτήρα με τη συμμετοχή όλου του εργαζόμενου λαού στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, των μικρών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και εμπόρων, των αγροτών, όλων των φορέων. Να αποτελέσει την απαρχή της κλιμάκωσης του συντονισμένου παλλαϊκού αγώνα ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει το δικαίωμα στη δουλιά και στη ζωή στο βωμό των συμφερόντων του κεφαλαίου και της δίψας του για περισσότερα κέρδη.

ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Να αντισταθούμε στη σύγχρονη σκλαβιά

Κάλεσμα της παράταξης σε όλους τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων

Σε μαζικούς αγώνες για «να φύγουν από τα Ναυπηγεία οι εργολάβοι με τα σκλαβοπάζαρα και να γίνουν προσλήψεις προσωπικού», καλεί τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας ο Ενωτικός Αγωνιστικός Συνδυασμός «Συσπείρωση και Αλληλεγγύη Εργατοϋπαλλήλων Ναυπηγείων Ελευσίνας» σε ανακοίνωση καταγγελία με αφορμή το σκλαβοπάζαρο που -όπως αποκαλύφτηκε- έχει στήσει η εργολάβος Μ. Κονιδάρη, με την ανοχή της ίδιας της εταιρίας.

Στην καταγγελία της η παράταξη υπενθυμίζει στους εργαζόμενους, ότι το 1997 δεν υπέγραψε τη σύμβαση έκτρωμα για το καινούριο εργασιακό καθεστώς, στην οποία συμφώνησαν από κοινού ο σημερινός εργοδότης των Ναυπηγείων με την κυβέρνηση και με την πλειοψηφία του σωματείου. Με αυτή τη σύμβαση το Ναυπηγείο μετατράπηκε σε σύγχρονο καρνάγιο, «στο οποίο χωράνε κάθε λογής εργολάβοι, όπως η Μ. Κονιδάρη, που έχει γραφείο ενοικιάσεως εργαζομένων, τους οποίους εκμεταλλεύεται όπως τους δούλους των προηγούμενων αιώνων. Νέους εργαζόμενους που δεν έχουν εργασιακή πείρα εκμεταλλευόμενη την ανάγκη τους για εργασία. Τα ίδια και χειρότερα κάνει στους αλλοδαπούς εργαζόμενους, ενώ σε κανένα δεν κολλά τα ανάλογα ένσημα του ΙΚΑ».

Ολα αυτά, επισημαίνει η παράταξη, καταγγέλθηκαν από τους εργαζόμενους στην Επιθεώρηση Εργασίας και ενώ το Σωματείο τους προκήρυξε απεργία, η Μ. Κονιδάρη, με τη στήριξη της εταιρίας των ναυπηγείων, τους διώχνει. Αντί η εταιρία να παρέμβει στην εργολάβο, που είναι συνεργάτης της, για να λυθούν τα προβλήματα, ενοχλήθηκε από τους απεργούς εργαζόμενους που ήταν συγκεντρωμένοι στην πύλη και διεκδικούσαν τα δικαιώματά τους και ο εκπρόσωπος των Ναυπηγείων Στεφάνου ζήτησε να απομακρυνθούν.

«Σήμερα μας λένε, ότι όσο υπάρχουν τέτοια σκλαβοπάζαρα βγαίνει μεροκάματο και για εμάς. Οπως έκανε και με τους εκτάκτους, λέγοντας ότι όσο υπάρχουν, δεν κινδυνεύουν οι μόνιμοι. Ετσι μας θέλουν όλους τους εργαζόμενους κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση. Και όταν μας καλούν για κοινωνικούς διαλόγους και ενότητα η ΓΣΕΕ και η πλειοψηφία του Σωματείου, θέλουν να μας βάλουν να δεχτούμε αυτή την πραγματικότητα», καταλήγει η παράταξη.

ΛΕΣΒΟΣ
Τρομοκρατική απόλυση μετά την απεργία

Την τρομοκρατική απόλυση της εργαζόμενης Φ. Χαλτσωτάκη από την επιχείρηση «Χοτ Σποτ» στη Μυτιλήνη, επειδή συμμετείχε στην απεργία στις 11 Μάη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λέσβου. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόμοιες απολύσεις έγιναν σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποτέλεσμα της έντασης της εργοδοτικής ασυδοσίας και τρομοκρατίας που εκτρέφουν αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Το ΕΚ Λέσβου τονίζει ότι οι απολύσεις στόχο έχουν την τρομοκρατία των εργαζομένων, προκειμένου να «μη συνταχτούν με το ταξικό εργατικό κίνημα, να μη διεκδικήσουν καλύτερα μεροκάματα, δικαιώματα και κατακτήσεις» και προσθέτει ότι απέναντι σε αυτή την κατάσταση «δεν πρόκειται να υποκύψουμε μπροστά στα δήθεν επιχειρήματα και την τακτική που χρησιμοποιούν οι εργοδότες για εκφοβισμό. Γνωρίζουμε πως δεν το κάνουν για έναν υπάλληλο, αλλά για όλους τους υπόλοιπους».

Το ΕΚ Λέσβου καλεί όλα τα Συνδικάτα «να εκδηλώσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση κι αλληλεγγύη τους στη συναδέλφισσα και να απαιτήσουμε την επαναπρόσληψή της. Να μην περάσει η τρομοκρατία της απόλυσης. Ολοι να ξεσηκωθούμε». Για το σκοπό αυτό, αλλά και για ζητήματα όπως ασφαλιστικό, ωράριο, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων το Εργατικό Κέντρο καλεί σε ευρεία σύσκεψη όλων των Συνδικάτων την Πέμπτη 26 Μάη 2005, στα γραφεία του στις 7 μ.μ.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «SOULIS»
Συντονίζουν τη δράση τους

Σε σύσκεψη στην Αθήνα εξέλεξαν πενταμελή Επιτροπή Αγώνα. Συγκέντρωση αλληλεγγύης διοργανώνει στις αρχές Ιούνη η Επιτροπή ενάντια στις απολύσεις

Συντονίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «SOULIS» μετά τη δηλωμένη πρόθεση της εργοδοσίας να σταμτήσει τις πληρωμές από τις αρχές Ιούνη και να πτωχεύσει, με κίνδυνο τουλάχιστον 250 εργάτες να πεταχτούν στο δρόμο. Με δεδομένες τις αγωνιστικές αποφάσεις, στις οποίες κατέληξε την περασμένη Τετάρτη η μαζική Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, προχτές το μεσημέρι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης στην Αθήνα πραγματοποίησαν σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε και η διοίκηση του σωματείου από τη Λαμία.

Στη σύσκεψη αναδείχτηκε το πρόβλημα και ο πραγματικός υπαίτιος, η πολιτική της κυβέρνησης που θρέφει τα υπερκέρδη των εργοδοτών. Οι εργαζόμενοι επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν με τους άλλους συναδέλφους τους για να μην περάσουν οι αντεργατικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας. Για τον καλύτερο συντονισμό και την κοινή δράση, από τη συγκέντρωση αναδείχτηκε και 5μελής Επιτροπή Αγώνα.

«Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους» είναι πλέον η κοινή απόφαση των εργαζομένων στην Αθήνα και τη Λαμία, οι οποίοι τονίζουν τη ανάγκη να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη στον αγώνα τους από από σωματεία, φορείς, τους εργαζόμενους και το λαό της Φθιώτιδας, που βιώνουν καθημερινά τις απολύσεις, την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς, την ένταση της εκμετάλλευσης.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, επικυρώθηκε και στη νέα σύσκεψη η απόφαση του σωματείου να συγκαλέσει πλατιά σύσκεψη φορέων του νομού, την Κυριακή στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις. Παράλληλα, από την ερχόμενη Δευτέρα, το σωματείο των εργαζομένων προσανατολίζεται σε σειρά εκδηλώσεων για την ανάδειξη του προβλήματος στη Λαμία.

Τέλος, σε χτεσινή της συνεδρίαση, η Επιτροπή ενάντια στις απολύσεις εξέφρασε τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της «SOULIS» και αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης αλληλεγγύης και πορείας στις αρχές Ιούνη στην Αθήνα.

Ασύδοτοι οι εφοπλιστές

Το καθημερινό σφυροκόπημα των ναυτεργατικών δικαιωμάτων καταγγέλλουν τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ

Εντείνεται καθημερινά η ολομέτωπη επίθεση των εφοπλιστών ενάντια στους ναυτεργάτες, που έχει πυροδοτήσει η αντιλαϊκή, καθαρά φιλοεφοπλιστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με τη συνενοχή και του ΠΑΣΟΚ. Από ενδεικτικά τελευταία στοιχεία και σύμφωνα με καταγγελίες των ταξικών ναυτεργατικών Σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, φαίνεται καθαρά ότι είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη η παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της ισχύουσας νομοθεσίας, η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί των πληρωμάτων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των δύο σωματείων, η πλοιοκτήτρια εταιρία Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία Θάσου (ΑΝΕΘ) που έχει τα πλοία της δρομολογημένα στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας - Θάσου μεθοδεύει με το πρόσχημα της υποχρεωτικής άδειας την απόλυση του προέδρου του τοπικού σωματείου Αλέξανδρου Λουβουλούδη!

Οι πλοιοκτήτες των φορτηγών πλοίων «ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» και «ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ», που βρίσκονται στο αγκυροβόλιο της Λάρυμνας - σε βάρος των οποίων έχει εκδοθεί απαγόρευση απόπλου από το Λιμεναρχείο Χαλκίδας - οφείλουν στα πληρώματα των πλοίων τα δεδουλευμένα των δύο τελευταίων μηνών, αναδρομικά από το 2004 και σε ορισμένα μέλη των πληρωμάτων και δεδουλευμένα από το Γενάρη του 2005. Το συνολικό ποσό αυτών που οφείλονται στα πληρώματα είναι 116.000 ευρώ! Ακόμα, όπως καταγγέλλεται από τα πληρώματα, έχουν αρχίσει ελλείψεις σε τροφές και καύσιμα!

Τα δύο σωματεία, με επιστολή τους προς την ΠΝΟ, απαιτούν τη Δευτέρα 23 Μάη τη σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, προκειμένου να αποφασίσει την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η ιδιωτικοποίηση θίγει και την ασφάλεια των πτήσεων

Με εκπροσώπους τεχνικών της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» συναντήθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στην ιδιωτικοποίηση των αερομεταφορών, επανέλαβε για μια ακόμα φορά χτες, η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των τεχνικών της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), στα γραφεία του Κόμματος, στον Περισσό.

Για την υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της Τεχνικής Βάσης της ΟΑ και γενικότερα για την ιδιωτικοποίηση των αερομεταφορών η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι για το ΚΚΕ ήταν και είναι καθαρό, ότι δε συνιστά ένα οικονομικό και εργασιακό πρόβλημα μόνο για τους εργαζόμενους σε αυτό το χώρο, αλλά μια μεγάλη απειλή και για την ασφάλεια των πτήσεων στη χώρα μας και στο εξωτερικό.

Την άποψη αυτή ενίσχυσαν και οι εκπρόσωποι της Ενωσης Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων ΟΑ (ΕΠΤΑΟΑ), οι οποίοι στη διάρκεια της ωριαίας συνάντησης με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασαν τη γενικότερη ανησυχία των εργαζομένων σε παγκόσμιο επίπεδο για το μέλλον των αερομεταφορών και την ασφάλεια των πτήσεων. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι «οι ιδιωτικές επιχειρήσεις μας έχουν δείξει ότι το μόνο που μπορούν να παράγουν, είναι "ατυχήματα", διότι τους ενδιαφέρει το κέρδος και μόνο αυτό».

Μετά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της ΕΠΤΑΟΑ, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα ξαναθέσει, για άλλη μια φορά, στην επικαιρότητα το ζήτημα της Τεχνικής Βάσης και γενικά του κλάδου των αερομεταφορών, που βρίσκονται σε πορεία ιδιωτικοποίησης και ενδεχομένως κλεισίματος - αν οι περίφημοι αυτοί αγοραστές και επιχειρηματίες δεν εκδηλώσουν το ενδιαφέρον που πρέπει να εκδηλωθεί. «Εμάς δε μας ενδιαφέρει το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών - τόνισε - μας ενδιαφέρει η ασφάλεια των πτήσεων και μόνο με δημόσιο χαρακτήρα αυτά μπορούν να εξασφαλιστούν και να υπάρχει και ο κατάλληλος κοινωνικός έλεγχος σ' αυτόν τον τομέα».

ΠΑΜΕ
Αλληλεγγύη στη Συρία

Τετραήμερη αποστολή στη Συρία θα πραγματοποιήσει στο διάστημα 23-26 Σεπτέμβρη 2005 το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Περίπου 150 φίλοι του ΠΑΜΕ θα πάρουν μέρος στο Καραβάνι Αλληλεγγύης προς την εργατική τάξη και το λαό της Συρίας, που δέχεται καθημερινές απειλές από τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές. Το καραβάνι διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Συρίας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να δηλώσουν από τώρα συμμετοχή και να γραφτούν στους καταλόγους προτεραιότητας, επειδή για λόγους αντικειμενικούς οι θέσεις είναι περιορισμένες.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ