ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Μάη 2019
Σελ. /24
Αύριο Τετάρτη 22 Μάη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα

Στις 8 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος, θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Μεγάλη εξόρμηση - κάλεσμα συμμετοχής στο λαό και τη νεολαία

Μια μεγάλη εξόρμηση σε γειτονιές της Αττικής και σε χώρους δουλειάς είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες, με το κάλεσμα συμμετοχής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 22 Μάη στην Αθήνα.

Στη συγκέντρωση, στην πλατεία Συντάγματος στις 8 μ.μ. θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Μάρκο Ρίτσο, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ - Ιταλία, ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, και η Σεμίνα Διγενή, υποψήφια ευρωβουλευτής.

Οργώνουμε όλη την Αττική με το κάλεσμα του ΚΚΕ

Από την περασμένη Παρασκευή, που στα γραφεία του ΚΚΕ και στα εκλογικά περίπτερα στην Αττική άρχισαν να φτάνουν τα ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές και τις τοπικές - περιφερειακές εκλογές, έχει ξεκινήσει η πλατιά διακίνησή τους άνθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι το σπίτι. Το Σάββατο το πρωί με την παραλαβή και του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», που όλες οι Οργανώσεις είχαν αυξημένα πλάνα, δεκάδες συνεργεία εξόρμησης ξεχύθηκαν σε όλη την Αττική.

Στο κέντρο της Αθήνας με σημείο συνάντησης τα εκλογικά περίπτερα σε Ομόνοια και Θησείο πραγματοποιήθηκαν μεγάλες εξορμήσεις σε στέκια νεολαίας.

Στο Περιστέρι μια μαζική περιοδεία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στον κεντρικό πεζόδρομο με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Αντίστοιχες μαζικές εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις γειτονιές της Νότιας Αττικής: Στη Ν. Σμύρνη, πάλι με επικεφαλής τον Γ. Πρωτούλη, στην Καλλιθέα και αλλού.

Στην Καισαριανή, ο δήμαρχος της πόλης και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Ηλίας Σταμέλος, μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και πλήθος νέων της πόλης μπήκαν σε δεκάδες μαγαζιά και συζήτησαν με εργαζόμενους, ενώ το πρωί της Κυριακής επισκέφθηκαν τον οικισμό του Βλητικού Σταθμού.

Ομόνοια
Ομόνοια
Στην Πετρούπολη, το κάλεσμα μαζικής συμμετοχής διαδόθηκε από το πρωί του Σαββάτου, με την εξόρμηση να καταλήγει το βράδυ σε ένα μεγάλο λαϊκό γλέντι στο περίπτερο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπου το «παρών» έδωσε και ο δήμαρχος της πόλης και εκ νέου υποψήφιος, Βαγγέλης Σίμος.

Στο Χαϊδάρι, τις προηγούμενες μέρες, περιοδείες με τον δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο και εκ νέου υποψήφιο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» πραγματοποιήθηκαν σε μια σειρά από γειτονιές, που κατέληξαν σε συγκεντρώσεις, όπως στην περιοχή του Δαφνίου, στο Ερεισμα κ.α.

Το πρωί του Σαββάτου, στην πλατεία Αγίου Θωμά περιοδεία πραγματοποίησαν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, μαζί με τον Ανδρέα Καραβίδα, υποψήφιο δήμαρχο Ζωγράφου. Στου Ζωγράφου, σε κάθε πλατεία, σε κάθε στέκι νεολαίας βρέθηκαν μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, διακινώντας τον «Ριζοσπάστη» και τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μια εξόρμηση που κορυφώθηκε με μαζική περιοδεία των νέων υποψηφίων σε εμπορικά και επισιτιστικά καταστήματα του δήμου.

Στον Πειραιά, σε όλους τους δήμους πραγματοποιήθηκαν μεγάλες εξορμήσεις και συσκέψεις νεολαίας, με ομιλητές νέους υποψήφιους του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στη Νέα Ιωνία, στο Ν. Ηράκλειο, στη Λυκόβρυση, στην Αγία Παρασκευή, σε μαζικές συγκεντρώσεις που έγιναν μέσα στο Σαββατοκύριακο διακινήθηκαν πλατιά ο «Ριζοσπάστης» και τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Οι εξορμήσεις συνεχίζονται σήμερα και αύριο με στόχο το κάλεσμα συμμετοχής στη μεγάλη συγκέντρωση να φτάσει σε χιλιάδες εργαζόμενους, για να βουλιάξει από εργατόκοσμο και νεολαία η πλατεία Συντάγματος αύριο το βράδυ.

Θησείο: Από μαζική εξόρμηση της ΚΝΕ την Παρασκευή για την προπαγάνδιση της συγκέντρωσης
Θησείο: Από μαζική εξόρμηση της ΚΝΕ την Παρασκευή για την προπαγάνδιση της συγκέντρωσης
Ο Νίκος Σοφιανός στο Παγκράτι. Μαζί του και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Στάθης Δρογώσης
Ο Νίκος Σοφιανός στο Παγκράτι. Μαζί του και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Στάθης Δρογώσης
Στο Περιστέρι ο Γιάννης Πρωτούλης με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Σιδέρη
Στο Περιστέρι ο Γιάννης Πρωτούλης με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Σιδέρη
Εξω από το εκλογικό κέντρο του Πειραιά, στην πλ. Κοραή
Εξω από το εκλογικό κέντρο του Πειραιά, στην πλ. Κοραή
Πειραιάς
Πειραιάς
Καλλιθέα
Καλλιθέα
Στον Αγιο Θωμά
Στον Αγιο Θωμά
Ο Γ. Πρωτούλης με τον υποψήφιο δήμαρχο Ν.Σμύρνης Γ. Κιουλάνη. Μαζί τους η ηθοποιός Νικολέττα Βλαβιανού, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής
Ο Γ. Πρωτούλης με τον υποψήφιο δήμαρχο Ν.Σμύρνης Γ. Κιουλάνη. Μαζί τους η ηθοποιός Νικολέττα Βλαβιανού, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής
Νέα Σμύρνη
Νέα Σμύρνη
Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και των αντίστοιχων Οργανώσεων της ΚΝΕ για την αυριανή συγκέντρωση στο Σύνταγμα έχουν οριστεί για τις 7.15 μ.μ. στα εξής σημεία:

Προπύλαια: Οι Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ, Α' Αθήνας, Επισιτισμού, Υγείας, Χρηματοπιστωτικού, Εμπορίου, Ανατολικού Τομέα.

Στύλοι του Ολυμπίου Διός: Οι Οργανώσεις Νότιου Τομέα, ΕΒΕ, Δικηγόρων.

Μοναστηράκι: Οι Οργανώσεις Πειραιά, Μεσογείων, Τηλεπικοινωνιών, ΟΤΑ/ΔΔ.

Παλιά Βουλή: Οι Οργανώσεις Βιομηχανίας, Κατασκευών, Μεταφορών, Εκπαιδευτικών, Καλλιτεχνών, Βορειοδυτικού Τομέα, Νοτιοδυτικού - Περιστερίου και Βόρειου Τομέα.

Πούλμαν για τη συγκέντρωση

Παράλληλα, δρομολογούνται πούλμαν από γειτονιές της Αττικής. Προγραμματίζονται αναχωρήσεις από:

Αγ. Στέφανο: 5.45 μ.μ. από τα νηπιαγωγεία. Μέγαρα: 6 μ.μ. από Εργατικό Κέντρο Μεγάρων. Ελευσίνα: 6 μ.μ., δημοτικό πάρκινγκ. Ανω Λιόσια: 6 μ.μ., τριγωνική πλατεία (πίσω από το δημαρχείο). Ολυμπιακό Χωριό: 6 μ.μ., εκλογικό περίπτερο ΚΚΕ (Κακλαμανάνη 21). Ζεφύρι: 6.15 μ.μ., σταθμό του Προαστιακού. Μενίδι: 6.15 μ.μ., πλατεία Καράβου. Κόκκινο Μύλο: 6.15 μ.μ., τριγωνική πλατεία. Μεταμόρφωση: 6.30 μ.μ. από την πλατεία (Μακρυγιάννη). Αγίους Αναργύρους: 6.30 μ.μ., πλατεία Αγ. Αναργύρων. Ιλιον: 6.30 μ.μ. από ΟΤΕ (Ιδομενέως), από πλατεία Γοργόνα (Παλατιανή) και από πλατεία ΕΛΑΝ (Αγ. Νικολάου). Χαϊδάρι: 6.15 μ.μ. από πλατεία Δάσους, 6.30 μ.μ. από Παλατάκι. Μοσχάτο: 6.30 μ.μ. από πλατεία Μεταμόρφωσης. Ταύρο: 6.45 μ.μ. από πρώην δημαρχείο. Αλιμο: 6.30 μ.μ. από Δωδεκανήσου 65. Π. Φάληρο: 6.45 μ.μ. από πλατεία Ντάβαρη. Γλυφάδα: 6.15 μ.μ. από πλατεία Αγ. Τρύφωνα. Νίκαια: 6.30 μ.μ. από Περιβολάκι. Κερατσίνι: 6.30 μ.μ. από πλατεία Λαού (Ταμπούρια), από Λ. Λαμπράκη & Π. Φύσσα (πρώην Τσαλδάρη). Πέραμα: 6.30 μ.μ. από λεωφ. Ειρήνης 73.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ