ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Μάρτη 2023
Σελ. /32
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Να εκφραστεί και στην κάλπη η εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ

Σε σύσκεψη του Κόμματος μίλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Σε μια ιδιαίτερα μαζική σύσκεψη στο Περιστέρι, όπου ξεχώρισε η συμμετοχή υγειονομικών, αλλά και νέων εργαζομένων, που για πρώτη φορά έρχονται σε επαφή με το ΚΚΕ και τις θέσεις του, μίλησε την περασμένη Τρίτη ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο Γιώργος Σιδέρης, επικεφαλής του Τμήματος Υγείας της ΚΕ, δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου και υποψήφιος βουλευτής στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, ο Νίκος Καραγιάννης, Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Περιστερίου - Νοτιοδυτικών του Κόμματος και υποψήφιος βουλευτής στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, και ο Στέλιος Μπούσουλας, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Περιστερίου του Κόμματος και δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου.

Η ψήφος για πρώτη φορά στο ΚΚΕ είναι ψήφος ελπίδας!

Τη σύσκεψη άνοιξε η Αλεξάνδρα Τσιρογιάννη, ιατρός βιοπαθολόγος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, αναδεικνύοντας τους λόγους που πρέπει να είναι ισχυρό το ΚΚΕ και σε αυτήν την εκλογική μάχη.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σήμερα, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχουμε την εμπειρία, διαθέτουμε τη μνήμη και τη γνώση από την πολιτική, διαχρονικά τα τελευταία 50 χρόνια, όλων των κυβερνήσεων, μονοκομματικών ή πολυκομματικών, στην πράξη, μέσα και έξω από τη Βουλή, νομοθετώντας και συν-ψηφίζοντας τα περισσότερα νομοσχέδια που δυσκολεύουν τη ζωή του εργάτη, του εργαζόμενου, του μικροεπιχειρηματία, διευκολύνοντας και ταυτόχρονα εκπληρώνοντας τις εκάστοτε "παραγγελίες" των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων».

Και συνέχισε: «Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που οι προβλέψεις του για τις πολιτικές εξελίξεις, δυστυχώς, επαληθεύονται. Γιατί κάθε εργαζόμενος από την ίδια του την πείρα διαπιστώνει στην πράξη τη σταθερότητα, ανιδιοτέλεια και συνέπεια του Κόμματος μέσα από τους αγώνες για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων. Για παράδειγμα, σε σχέση με το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Υγεία, μια δημόσια Υγεία που βλέπουμε διαχρονικά να υποβαθμίζεται, καθώς νοσοκομεία κλείνουν ή υπολειτουργούν, καταργούνται κλινικές και κλίνες, παραμένουν χιλιάδες θέσεις γιατρών και υγειονομικών κενές, ενώ παράλληλα ψηφίζονται νόμοι π.χ. για το Παιδοογκολογικό, που διευκολύνουν την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, γιατί η πολιτική και της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί την Υγεία εμπόρευμα και όχι κοινωνικό δικαίωμά μας.

Εχουμε όμως και εμείς τη δική μας επιλογή και σε αυτές τις εκλογές να επισφραγίσουμε την εμπιστοσύνη αυτή που έχουμε δείξει όλα αυτά τα χρόνια στη θέση του Κόμματος και στην Υγεία, και να τη μετατρέψουμε σε ψήφο πολιτικής ενδυνάμωσης, ενισχύοντας το ΚΚΕ».

Επειτα απευθύνθηκε σε όσους για πρώτη φορά σκέφτονται να ψηφίσουν το ΚΚΕ: «Το γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η επιλογή για πρώτη φορά ψήφο στο ΚΚΕ είναι δύσκολη, χρειάζεται σκέψη, προβληματισμό, συζήτηση, μελέτη, είναι όμως μια συνειδητή απόφαση για αγωνιστική στάση ζωής και αναγέννησης της ελπίδας, μια σταθερή και σίγουρη ψήφος. ΚΚΕ ψηφίζεις, ΚΚΕ θα βγει. Θα βρεθούμε ίσως μπροστά σε διλήμματα, κάλπικες υποσχέσεις, πιθανά παραπλανήσεις, ψέματα και απογοητεύσεις - "τίποτε δεν γίνεται / δεν αλλάζει" - αλλά ένα είναι το σίγουρο, ότι μετά την κάλπη θα νιώθουμε βαθιά ικανοποιημένοι, γιατί ψηφίσαμε κατά συνείδηση, υπεύθυνα και κάναμε το μεγάλο βήμα μπροστά, ανοίγοντας τον δρόμο για την ελπίδα και την ανατροπή, για κάτι πολύ όμορφο, φωτεινό... κάτι συγκλονιστικό! Ψηφίζουμε λοιπόν ΚΚΕ, έστω κι αν δεν συμφωνούμε σε όλα μαζί του, για να δυναμώσει η φωνή του, η δική μας φωνή!».

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος χαιρέτισε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για να μη συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. Αυτές οι κινητοποιήσεις, τόνισε, είναι ένα δείγμα τού τι μπορεί να κάνει ο λαός αν αποφασίσει να οργανωθεί και να παλέψει. Ανέδειξε την πραγματική αιτία για το έγκλημα, που δεν είναι άλλη από την πολιτική της «απελευθέρωσης» των σιδηροδρόμων, την οποία ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, ενώ κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για τη συνέχιση και την κλιμάκωση αυτού του αγώνα, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε χώρο νεολαίας.

Στη συνέχεια ανέδειξε την κοινή μήτρα των προβλημάτων του λαού μας, η οποία δεν είναι άλλη από το καπιταλιστικό κέρδος, που στον βωμό του μια σειρά λαϊκές ανάγκες, όπως στην Παιδεία και την Υγεία, ακόμα και η ίδια η ζωή του, αντιμετωπίζονται ως κόστος.

Κλείνοντας, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να αξιοποιήσουν την πείρα τους όλα αυτά τα χρόνια και με βάση αυτό να ενισχύσουν το ΚΚΕ, στους αγώνες και με την ψήφο τους.


Με τον αγώνα και την ψήφο της η νέα γενιά να κάνει τη διαφορά!

Σε μεγάλη εκδήλωση νεολαίας μίλησε το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη ο Δ. Κουτσούμπας

Κάλεσμα στη νέα γενιά να κάνει τη διαφορά, με τον αγώνα της αλλά και με την ψήφο της, απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε μεγάλη εκδήλωση νεολαίας στον πολυχώρο WE στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Κυριακής.

Οπως τόνισε, «με τον αγώνα σας μπορείτε να διεκδικήσετε τη ζωή, αλλά και τον ρόλο που σας αξίζει στο παρόν και στο μέλλον της χώρας μας. Με την ψήφο σας μπορείτε να τιμωρήσετε όλους αυτούς που υπηρέτησαν και υπηρετούν μια πολιτική που υποθηκεύει τη ζωή της νέας γενιάς.

Να δυναμώσετε πολύ το ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που απευθύνεται στις νέες και τους νέους και τους λέει: Ναι! Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα! Υπάρχουν σήμερα όλες οι δυνατότητες! Είναι στο δικό μας χέρι να τα καταφέρουμε!».

Μαθητές, φοιτητές, νέοι επιστήμονες και εργαζόμενοι γέμισαν τον χώρο, επιβεβαιώνοντας την απήχηση που βρίσκουν οι θέσεις και η πρόταση του ΚΚΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά.

Στην εκδήλωση μετά την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, έγιναν παρεμβάσεις από νεολαίους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα μέσα από το κίνημα των μαθητών και των φοιτητών, των νέων εργαζομένων και επιστημόνων.

Μίλησαν η Αθηνά Μπακοπούλου, μαθήτρια της Β' Τάξης του 1ου ΓΕΛ Σταυρούπολης, η Μιρέλλα Μπακράτσα, φοιτήτρια Ιστορίας - Αρχαιολογίας, η Αναστασία Ποικιλίδου, νέα εργαζόμενη και υποψήφια βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με το ΚΚΕ, και ο Γιάννης Κοντός, μεταδιδακτορικός ερευνητής.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε σε ζεστό κλίμα, με μουσική και πολλή συζήτηση σε μεγάλες παρέες. Ενας ζωντανός διάλογος για τα προβλήματα του σήμερα, τους αγώνες και τις αγωνίες, την πείρα που αναδεικνύεται ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα μέσα από τα διάφορα μέτωπα πάλης που αναπτύχθηκαν και το έγκλημα στα Τέμπη, μα κυρίως για την προοπτική διεξόδου που προβάλλει το ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, τα μέλη της ΚΕ Θανάσης Χρηστίδης, Ευθύμης Δημάκης, Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, οι βουλευτές Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, ο Γιάννης Βασιλειάδης, μέλος του ΚΣ και Γραμματέας της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

  • Στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» θα δημοσιευτούν ολόκληρη η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν.


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ