ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Μάρτη 2019
Σελ. /24
Αμεση απάντηση με πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων

Περιοδείες, συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις πραγματοποιούν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, προκειμένου να αποκαλύψουν πλατιά στους εργαζόμενους τον πραγματικό ρόλο και τις στοχεύσεις της συνδικαλιστικής μαφίας στην ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Σήμερα και αύριο, το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί τις εξής περιοδείες:

Σήμερα Πέμπτη, στην Αθήνα, στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΑ στα Λιόσια, στο τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ στους Αμπελόκηπους, στον ΔΕΔΔΗΕ στην Αθήνα, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σταδίου, στο κατάστημα ΙΚΕΑ (Κηφισός), σε «Φειδά», «Πεταλούδα», «Media Strom», «Attrativo» και στα τσαγκαράδικα της Καλλιθέας. Στη Θεσσαλονίκη, στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων, στον «Μπάρμπα Στάθη», στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιεία», στο «Εδεσμα».

Αύριο Παρασκευή, στην Αθήνα, στο κατάστημα «Σκλαβενίτης» στη Νέα Χαλκηδόνα, στο πολυκατάστημα «Attica», σε «Sante» και «Βασιλειάδη». Στη Θεσσαλονίκη, στο εργοστάσιο της ΜΕΒΓΑΛ.

Ακόμα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας έχει ανακοινώσει το εξής πρόγραμμα εξορμήσεων και περιοδειών: Σήμερα Πέμπτη, στα έργα ανάπλασης του εμπορικού τριγώνου του κέντρου της Αθήνας. Αύριο Παρασκευή, στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ. Την Τρίτη 26/3, στο εργοτάξιο του πρώην «Παπαστράτου» στον Πειραιά. Την Τετάρτη 27/3, στο εργοτάξιο της Πανεπιστημίου και Κριεζώτου. Την Πέμπτη 28/3, στο εργοτάξιο ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου. Το πρόγραμμα θα συμπληρωθεί με νέες περιοδείες αλλά και με συσκέψεις στα Παραρτήματα του Συνδικάτου.

Αντίστοιχο πρόγραμμα εξορμήσεων έχει προγραμματιστεί στους εργαζόμενους στους δήμους της Αττικής: Σήμερα Πέμπτη, στα αμαξοστάσια των δήμων Λυκόβρυσης - Πεύκης, Ιλίου και Αγίας Παρασκευής. Αύριο Παρασκευή, στα αμαξοστάσια Παλαιού Φαλήρου και Ασπροπύργου και στην καθαριότητα Αμαρουσίου.

Συσκέψεις Εργατικών Κέντρων και Σωματείων

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συσκέψεις ενημέρωσης των εργαζομένων:

-- Σε σύσκεψη με θέμα τις εξελίξεις γύρω από το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ καλεί τα σωματεία, τα μέλη των διοικήσεών τους και τους αντιπροσώπους το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, σήμερα Πέμπτη στις 7 μ.μ., στα γραφεία του (3ος όροφος).

-- Επίσης σήμερα, στις 7 μ.μ. στο ΚΑΠΗ Αλικαρνασσού, οργανώνουν σύσκεψη τα εξής σωματεία του νομού Ηρακλείου: Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και η Ενωση Συνταξιούχων IKA.

-- Η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατικοϋπαλληλικού Κέντρου καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε σύσκεψη την Τετάρτη 27/3, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη 43).

Να απαλλαγούμε από τα βαρίδια του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού

Σε ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου προχώρησε την Τρίτη το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών Επιχειρήσεων Αττικής, ενημερώνοντας εργαζόμενους του κλάδου για τις ενέργειες της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΓΣΕΕ, που κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να μην πραγματοποιηθεί συνέδριο με πραγματικούς εργαζόμενους, αλλά με νόθους και «μαϊμούδες», εργοδότες και μπράβους. Αντίστοιχα, έγινε ενημέρωση για την αναδίπλωση των ίδιων συνδικαλιστικών ηγεσιών σε επίπεδο ΟΤΟΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) σχετικά με την απεργιακή κινητοποίηση που είχαν προκηρύξει για την κλαδική ΣΣΕ.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε η ανάγκη να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, από τους «συνδικαλιστές» - εργοδότες και τα σωματεία - «φαντάσματα». Στο επίκεντρο βρέθηκε η ανάγκη να οργανώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις τράπεζες και στις επιχειρήσεις του κλάδου τον αγώνα μπροστά στην απειλή των αποσχίσεων, των απολύσεων, της παραπέρα ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, με Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς, δημιουργία Επιτροπών Αγώνα, απεργιακές κινητοποιήσεις για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων στις εταιρείες του κλάδου. «Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Απαλλασσόμαστε από τα βαρίδια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού», τονίζει το Σωματείο.

Σημαντική ενίσχυση στην πάλη με αυτό το περιεχόμενο δίνει το θετικό αποτέλεσμα των πρόσφατων αρχαιρεσιών του κλαδικού Συνδικάτου, με σημαντική αύξηση ψηφισάντων, πάνω από 50% (ψήφισαν 473 εργαζόμενοι, από 315 το 2017).

Ανακοινώσεις καταδίκης

Την καταδίκη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, των πρακτικών νοθείας και μετατροπής των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε παραρτήματα της εργοδοσίας, συνεχίζουν να καταγγέλλουν Ομοσπονδίες και Σωματεία. Διεκδικούν παράλληλα τη διεξαγωγή πραγματικού συνεδρίου, με τα προβλήματα των εργαζομένων και την οργάνωση της πάλης τους στο επίκεντρο.

Στις σχετικές ανακοινώσεις των προηγούμενων ημερών προστίθενται αυτές της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ), της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, της Ενωσης Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου και του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας.


Νέο βίντεο από το ΠΑΜΕ

Μετά τους... master chef της νοθείας και της εργοδοτικής παρέμβασης στα συνδικάτα, το ΠΑΜΕ «χτυπάει» ξανά με νέο βίντεο, για την εργοδοτική παρέμβαση και τον... «αδύναμο κρίκο» στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος.

Δείτε το βίντεο στο κανάλι του ΠΑΜΕ στο «YouTube» και στο πόρταλ «902.gr», στη διεύθυνση www.902.gr/node/185206.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ