ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2016
Σελ. /24

Στο σημερινό 4σέλιδο «Νεολαία» μπορούμε να βρούμε:

-- Το 7ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τα παιδιά.

-- Για την Εκθεση της ΕΕ σχετικά με την πολιτική της στους κλάδους του πολιτισμού και της δημιουργικότητας και τις συνέπειές της στους νέους καλλιτέχνες.

-- Πραγματοποιήθηκε το 2ο Συνέδριο του Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας, Ιταλία.

-- Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας από τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

-- Τελετή αποφοίτησης ΚΕΘΕΑ: 137 νέοι άνθρωποι βγαίνουν «καθαροί» στη ζωή!


ΚΚΕ - ΚΝΕ
7ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ για παιδιά

Την Παρασκευή 23 Δεκέμβρη, θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, το 7ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ για τα παιδιά!

Απευθυνόμενοι στους νέους γονείς, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στο κάλεσμά τους γι' αυτή τη γιορτή σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με οδηγό τη θέλησή μας να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σε μια κοινωνία απαλλαγμένη από τη φτώχεια, την εκμετάλλευση και τη μιζέρια της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Για να μην είναι αυτό το μέλλον των παιδιών μας. Υπάρχει άλλος δρόμος! Ελάτε μαζί μας στον αγώνα για σύγχρονα δικαιώματα. Για το δικαίωμα που έχει κάθε νέο ζευγάρι να ξεκινάει τη δημιουργία οικογένειας χωρίς εμπόδια. Για το δικαίωμα των παιδιών στη δημιουργική απασχόληση, τον πολιτισμό, το παιχνίδι. Για να διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά μας με τις αξίες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης».

Κατασκευές, μουσικοκινητικά παιχνίδια, τραγούδι και χορός, κουκλοθέατρο και δραστηριότητες θα ζωντανέψουν για άλλη μια χρονιά με το κεφάτο πρόγραμμα που ετοίμασαν η Επιτροπή Φεστιβάλ του ΚΣ της ΚΝΕ, μαζί με ομάδα παιδαγωγών. Με κέφι και μεράκι, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ ετοιμάζουν ένα χώρο μαγευτικό με σκανταλιάρηδες καλικάντζαρους, που υπόσχονται να αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις σε μικρούς και μεγάλους. «Το χωριό των καλικάντζαρων» θα υποδέχεται παιδιά απ' όλες τις ηλικίες για να έρθουν να διασκεδάσουν, να ψυχαγωγηθούν και να κάνουν νέους φίλους. Μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργία, τα παιδιά θα ανακαλύψουν συναισθήματα, ικανότητες, αξίες, θα αφήσουν ελεύθερη τη φαντασία τους και θα προετοιμαστούν να υποδεχτούν με τον καλύτερο τρόπο τις γιορτινές μέρες που έρχονται.


Tα Χριστουγεννιάτικα Φεστιβάλ είναι πλέον γνωστά στα παιδιά, αλλά και στους γονείς τους τα τελευταία χρόνια, καθώς αποτελούν μια ευκαιρία για δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία, με ποιοτικές παιδικές παραστάσεις, δωρεάν, χωρίς κανένα εισιτήριο.

Το δικό του χώρο στο Φεστιβάλ θα έχει και φέτος το καλό, ποιοτικό βιβλίο, για όλες τις ηλικίες. Οι γονείς θα μπορούν να βρουν στο βιβλιοπωλείο του Φεστιβάλ επιλεγμένες εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» από τον πλούτο της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας, πεζογραφίας και ποίησης, έργα των κλασικών Μαρξ - Ενγκελς - Λένιν, πολιτικές, κοινωνικές, ιστορικές μελέτες, αρχειακές εκδόσεις, λευκώματα. Ακόμα μπορούν να επιλέξουν για τα παιδιά τους βιβλία από τη μεγάλη ποικιλία της «Σύγχρονης Εποχής» σε παιδική και νεανική λογοτεχνία, με παλιές και νέες εκδόσεις σε εξαιρετικές τιμές.

Το πρόγραμμα της γιορτής

Από τις 5 το απόγευμα οι πόρτες του Περισσού θα ανοίξουν, για να υποδεχτούν την παιδική παρέα σε ένα γιορτινό εργαστήρι χειροτεχνίας! Χιονάνθρωποι, χριστουγεννιάτικα στολίδια και μικροί καλικάντζαροι θα πάρουν μορφή με ξυλάκια, κορδέλες, χαρτόνια, ματάκια, χάντρες, κουμπιά, κομφετί, αλλά και τη φαντασία των παιδιών! Την ίδια ώρα θα λειτουργεί εργαστήρι ζωγραφικής για τα πιο μικρά παιδιά και face painting, μεταμορφώνοντάς τα σε γιορτινές φιγούρες.

Στις 6.30 μ.μ., η ομάδα παιδαγωγών έχει ετοιμάσει το διαδραστικό παιχνίδι «Καλικαντζαρο...ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ!». «Κάποτε σε ένα πολύ μακρινό χωριό υπήρχε ένα πολύ μεγάλο δάσος. Εκεί ζούσαν τρεις καλικάντζαροι που ήταν αδέρφια, ο Πικ και ο Νικ, που ήταν δίδυμοι, και ο μικρούλης ο Βενιαμίν. Οι τρεις καλικάντζαροι προετοιμάζονταν δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα για να πάνε στο χωριό και να μοιράσουν τα δώρα στα παιδιά. Ο Βενιαμίν θα μοίραζε τα δώρα για πρώτη φορά, οπότε άκουγε προσεκτικά τις οδηγίες που του έδιναν τα μεγαλύτερα αδέρφια του». Η συνέχεια στο Φεστιβάλ... Τα παιδιά θα πρέπει να βοηθήσουν τους τρεις καλικάντζαρους να μοιράσουν τα δώρα, παρά τα εμπόδια που συναντούν... Ενα παιχνίδι που διδάσκει στα παιδιά τις αξίες της φιλίας, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης.

Στη συνέχεια, ο θίασος Κου-Κλο Θέατρο Κρήτης ταξιδεύει από το Ηράκλειο Κρήτης στην αίθουσα εκδηλώσεων. Στις 7 μ.μ., λοιπόν, θα παρουσιάσει την παράσταση κουκλοθεάτρου «Ο Πινόκιο!», με την εντυπωσιακή τεχνική του «Black Light». Μια παράσταση εμπνευσμένη από την πασίγνωστη ιστορία του Πινόκιο, ωστόσο αρκετά διαφορετική και παραλλαγμένη από το κλασικό έργο του Κάρλο Κολόντι, καθώς έχει ως κορμό την αποδοχή της διαφορετικότητας και τη φιλία. Ο Πινόκιο του Κου-Κλο Θεάτρου θα γεννηθεί και θα ταξιδέψει μέσα σε ένα κούτσουρο στο σπίτι του Τζεπέτο. Μέσα από την αθωότητά του, τις σκανταλιές και τις περιπέτειές του, θα κάνει το δικό του ταξίδι στον κόσμο των ανθρώπων προσπαθώντας να βρει τη δική του «Ιθάκη».

Στις 8 το βράδυ, το 7ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ θα κλείσει με ένα μεγάλο πάρτι. Τα παιδιά θα ξεφαντώσουν με μουσικοκινητικά παιχνίδια, χορό και τραγούδι, ενώ παράλληλα θα δεχτούν δώρα και πολλές ευχές για να υποδεχτούν τις γιορτινές μέρες που έρχονται.

Στη Θεσσαλονίκη

Την Παρασκευή 30 Δεκέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί και η Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά που διοργανώνουν οι Οργανώσεις Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, εργαστήρι τρισδιάστατων κατασκευών, γωνιά face painting, κουκλοθέατρο με το έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Αη Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους», ομαδικά χριστουγεννιάτικα παιχνίδια από ομάδα ψυχαγωγών, πάρτι ζούμπα. Η γιορτή θα κλείσει με την... επίσκεψη του Αη Βασίλη, που θα έρθει να μοιράσει δώρα στα παιδιά.

Στο χώρο θα λειτουργεί γωνιά αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες, όπου θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ